Kniha: Miro Veselý, Ako som schudol 35 kílMotivačné CD: Miro Veselý, Ako schudnúť

Fórum, pokec, diskusiaChudnutie - články o tom, ako schudnúťBMI index kalkulačkaRecepty na varenie Energetické tabuľky potravín

Chudnutie po 2. porode

Tu si môžete držať osobné prehľady o zhodených kilách, zaznamenávať priebeh chudnutia, úspechy, neúspechy.

Re: Chudnutie po 2. porode

Poslaťod wawa v 08 Dec 2008, 14:33

Koliba: viacerí za ne vďačíme výnimkám :lol:
Nabudúce bude lepšie...
Trojnásobná mamina, 33 rokov, chudne opäť :)))
wawa

Poslaťod dafe v 09 Dec 2008, 08:49

Koliba: Nie si sama, taký víkend ako bol tento, už nechcem zažiť. Samé sladkosti, fuuuuuj.
A pol kilka navyše to buď teda rada, niekto podskočil o kilo, až dve :oops: .
Obrázok
vek:36 rokov,výška:168 cm,počiatočná váha: 96 kg ( k 14.6.2010), najnižšia: 66,5 kg (rok 2008), cieľ:70 kg
Obrázok užívateľa
dafe

Poslaťod simonecka2 v 09 Dec 2008, 09:22

ahoj koliba..no ano,aj take byvaju sviatky.ja ako tak zvladam.vsetky kvanta sladkosti a kolacikov beriem hned mame,a doma nemam skoro nic.ale dovolila som si dva medovniky.aj ked musim povedat,ze ked su taketo dni,pokusam sa viacej jest normalnych potravin,aby som odolala kolacomtakze vyjdem aj na 10 000kj.ale hovorim si vzdy lepsie,ako keby som sa pustila do tych kolacikov.a kupila som si asi 3 vrchy na seba,cierne nohavice..a rifle som objavila v sekaci..znackove velkost 44.takze rifle za facku..lebo su mi uz velke.neuveritelne,co spravi len par kilov..staci schudnut 2-3kg a gate lietaju.
simonecka2

Poslaťod ivaza v 04 Mar 2009, 08:12

koliba: ako sa Ti darí pri miminku?
44 rokov, 160 cm, počiatočná váha (6.1.07) - 110,9, cieľová (26.5.08) - 63,5 - cieľ udržať
Obrázok užívateľa
ivaza

Poslaťod ivaza v 08 Apr 2009, 20:05

koliba: peknú Veľkú noc prajem.
44 rokov, 160 cm, počiatočná váha (6.1.07) - 110,9, cieľová (26.5.08) - 63,5 - cieľ udržať
Obrázok užívateľa
ivaza

Poslaťod jojojo v 07 Feb 2010, 23:01

Ahojte, obnovím túto tému, aby som zbytočne nezakladala novú.
Tiež som po druhom pôrode, druhýkrát som rodila necelé dva roky po prvom pôrode. Pred prvým tehotenstvom som mala takmer o 20 kg menej, ako po druhom pôrode. Takže v krátkom čase som veľmi veľa pribrala, po druhom pôrode pri výške 164 cm som vážila 74 kg. Pred prvým tehotenstvom som sa pohybovala medzi 55-57 kg. Z toho vyplýva, že pred tehotenstvom som nemala problémy s nadváhou, váha bola primeraná výške. Už od strednej školy som sa pohybovala v týchto číslach. Počas obidvoch tehotenstiev som pribrala približne rovnako cca po 20 kg. Po prvom pôrode som schudla 7 kg v priebehu 2 mesiacov. To mi vtedy stačilo. Ale terajšia váha je pre mňa neznesiteľná aj z fyzickej aj z psychyckej stránky. Pre mňa je nemysliteľné ostať v takomto stave. Takže rozhodnutie je pevné, s tým problém nemám. Jediné čo ma brzdí je dojčenie, ktoré je na prvom mieste, pred chudnutím. Skúšala som od januára chudnúť, s ohľadom na dojčenie. Naštudovala som si všetky informácie z tejto stránky a tiež z iných stránok informácie o chudnutí počas dojčenia. To som skombinovala a spolu s cvičením na rotopede som začala chudnúť, všetko išlo tak ako má, schudla som za tri týždne 3 kg. Ale potom sa mi stalo to, že som produkovala menej materského mlieka, čo pripisujem zmene stravovacieho režimu. Najväčším šokom pre môj organizmus bolo asi vyradenie sladkostí zo stravy. Tie som celý život jedla v obrovských množstvách. Zrejme aj preto som počas tehotenstiev tak veľa pribrala. Nebol veľký problém s nimi prestať, iba prvé štyri dni boli ťažšie. Ale keď som zistila úbytok materského mlieka, tak som začala s horkou čokoládou v malom množstve, a potom aj s inými čokoládami a potom to už v priebehu týždňa išlo s chudnutím dolu vodou, nabrala som pol kila, ale tiež v priebehu toho týždňa sa mi produkcia materského mlieka zvýšila na také množstvo ako pred chudnutím. Denne som v strave prijala 8500-9000 kJ.
Z toho mi vyplýva, že by som s chudnutím mala počkať, kým prestanem dojčiť, ale ako som písala, ja som vo veľkej psychickej aj fyzickej nepohode, takto nemôžem ostať, nemôžem na seba pozerať v zrkadle, mám paniku pred príchodom jari a leta a tiež v neposlednom rade, manželovi sa moje telo v súčasnosti vôbec nepáči. Poraďte mi prosím, s dojčením chcem jednoznačne pokračovať.
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wXVB4iL/]
Obrázok
jojojo

Poslaťod evas v 08 Feb 2010, 04:33

Jojojo, moja dcérka má teraz tiež druhé dieťatko. Prvá má 2,5 roka a bábätko 3,5 mesiaca. Tiaž potrbuje a che zúfalo schudnúť. Pozná tieto stravovacie návyky a trochu začala kontrolovať stravu. Skoro úplne prišla o mliečko a musela začať prikrmovať.
Kdesi čítala, že tie látky, ktoré vznikajú pri chudnutí sa dostávajú aj do mliečka a sú pre dieťatko jedovaté.
Čokoládka a sladkosti určite nie sú to čo dieťatko potrebuje, ale správnu stravu áno.
Preto si myslím, že rozumne sa stravovať je veľmi dobré i keď je aj pravda, že keď je mamička stále viac-menej nevyspatá, unavená, telo kričí po rýchlom doplnení energie a preto tá veľká túžba rýchlo zjesť niečo, po čom budem môcť ďalej fungovať.
Veľmi Ti prajem, aby si si našla spôsob, ako dať dokopy kojenie, aj túžbu schudnúť.
Možno je teraz dôležité udržať sa a nepriberať!
Nepomohli by dlhšie prechádzky? Len keby bolo kedy, však?
59 rokov, 159 cm,
najvyššia váha 84 kg, začínala som chudnúť zo 76,8 kg, schudla som na 65kg, teraz mám 72,8 kg. Prvý cieľ 69 kg. Druhý 65 kg.
Páčilo by sa mi 59 kg.
Obrázok užívateľa
evas

Poslaťod tini v 08 Feb 2010, 05:45

ahojki jojojo, ja si nemyslim, ze bby ti mliecko ubudalo kvoli nedostatku sladkosti a cokolady.. Skor mozno celkovej energie. prijem 8-9000 pre Teba by vsak mal byt minimalny.. Pri Tvojom terajsom chudnuti si mala aky prijem? Normalne pri kojeni treba okolo 12000 dokonca. ja si myslim, ze ubudnutie na mliecku mohlo mat viacere priciny - ubrala si na strave a zaroven zacala cvicit na rotopede - tym padom bol asi vysledny efekt u bratia v KJ znacny, a na to mliecko reagovat mohlo. Ja si myslim, ze ak by si tie KJ cerpala zo zdravej stravy radsej ako z cokosky, tak to na ubytok mlieka vplyv mat nebude. Avsak dalsou moznostou ubytku (prechodneho) mliecka su tzv. laktacne krizy, ja som ich napriklad mavala uplne cyklicky kazdych 4-5-6 tyzdnou priblizne - a pri castejsom kojeni mliecka bolo po par dnoch opat dost. A tiez teda pri nadmernejsej unave (ako bola ta obycajna). Tym chcem povedat, ze zo zdravej stravy by to byt nemalo. V kazdom pripade Tvoje ubytky kilo za tyzden su pri chudnuti moc velke, urcite je lepsie chudnut pomalsie (prave kvoli tym latkam toxickym, co sa vylucuju do mliecka). Takze zdrava strava, ale s dostatocnym prijmom, a tie cokosky by som vylucila, resp. zaradila ozaj len obcas, lebo to je energia, ktora je v kope a rada sa ulozi. Ja som tiez vzdy jedla sladkosti na tony, pritom ked som prve babo kojila, tak som jedla ich velmi malicko - kustik cokosky namiesto hoccoho, co predtym, a mliecka som mala koooopu. A pri druhom som sa ladovala sladkostami odusu, a pritom teda mliecko bolo v takych vlnach.. tak ci tak som oboch kojila 2 roky, kazda laktacna kriza sa da prekonat (pokial nema nejaky hormonalny podtext). Zdravo stravovat sa nemusis bat. Ani hybat. Len tak nejak primerane. Ja som totiz celkom nerozumela, ako si to pisala s tym prijmom, ci si mala pri tom chudnuti tych 8-9 tisic. Ak hej, tak treba pridat. Totiz clovek ked jedava sladkosti vo velkom, tak prijem moze mat hociaky - aj 15000 aj 20 000.. tazko povedat, ked sa to nezrata.. oproti tomu by bolo 8-9tisic dost skok a to by sa uz ubytkom mliecka mohlo prejavit. Drz sa a ozvi sa, Tvoje odhodlanie zda sa, ze je velke, urcite to dotiahnes do ciela!! Len treba nastavit ten prijem tak nejak, aby si chudla tak pol kila za tyzden priblizne, viac radsej nie.
35 rokov, 177cm, 62,5 kg
02/2007 - 92kg, 08/2007 - 62kg
Aktualny ciel: Doladit cca 1-2kg.
Obrázok užívateľa
tini

Poslaťod Agáta v 08 Feb 2010, 07:10

Jojojo ja som po druhej dcére tiež nabrala na nenormálnych 85 kg pri 174 cm - bola to moja najvyššia váha a tiež ma to štvalo. Bolo to v roku 1998 a vtedy letela delená strava a tak som po 9. mesiacoch začala s delenou stravou, jedla som veľa ale správne kombinácie každé 3 hodiny a postupne som schudla za 3 mesiace 15 kg. vtedy som nič nepočítala ani neviem na akom príjme som mohla isť, ale je fakt že som jedla veľa. Neviem kedy si ty po pôrode začala s chudnutím, ja som zámerne začala až po 9. mesiacoch s tým, že keby som prišla o mlieko, nebola by to až taká tragédia. Ale bez problémov som kojila až do konca 3. roka a veru nikdy som nepociťovala nedostatok mlieka. Ale kojenie je podľa mńa najmä o psychike, ak už dopredu očakávaš menej mliečka tak sa ti potom zdá, že ho máš menej. ako to vlastne vieš, že je ho málo? Ja som vždy kojila ke´d malá chcela a to bolo skoro stále . Takže ak častejšie kojíš alebo sa ti zdá bábätko mrzuté prikladaj si ho čo najčastejšie. Inak 8 000 kJ saa mi zdá málo pod 9 000 Kj by som nešla a Tini má naštudované, že ešte viac, nebála by som sa toho príjmu, skôr toho, aby si nejedla blbosti ale tú našu správnu pravidelnú a vyváženú stravu.
40 rokov, 172 cm, poč. váha:72,5 (max. 85 kg)28.4.2008, súčasnosť: 60 kg, cieľ: 59 kg
Agáta

Poslaťod jojojo v 08 Feb 2010, 22:31

Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede. Tých 8500-9000 kJ bol príjem energie počas chudnutia. Pred chudnutím ani po chudnutí som kJ nepočítala. Maličký má teraz 4,5 mesiaca, keď som začala chudnúť, mal 3,5 mesiaca. Ešte je dosť maličký.
Evas, na tie dlhé prechádzky by som s deťmi veľmi rada chodila, ale keď bábätko nechce byť vôbec v kočíku, takže aj krátke prechádzky sú pre nás trápením, s prvým synčekom sme sa v takom období prechádzali od rána do večera, ale teraz to jednoducho nejde, už sa nevieme dočkať, kedy bude teplejšie, a budeme menej naobliekaní v športovom kočíku po sediačky, dúfam, že to sa maličkému už bude páčiť, keď nie, tak šup do bybyšatky a na prechádzky budeme chodiť vo vertikálnej polohe. Ale to je iná téma a ďakujem za to prianie.
Tini, to čo píšeš, je asi naozaj pravda, lebo určite môj príjem pred chudnutím bol omnoho vyšší ako mal byť, potom som ho tak prudko znížila a ešte k tomu hodina cvičenia na rotopede každý deň (to som spálila aj 3200 kJ), to bol asi šok pre organizmus. Teraz to skúsim znova, ale bez cvičenia, a príjem energie zvýšim, ja som typ, ktorý sa stále niekde ponáhľa, chce výsledky vidieť ihneď, nedočkavá, a to tempo chudnutia sa mi nezdalo prirýchle, práve naopak. Prvý týždeň išlo dolu kilo a pol, druhý týždeň kilo a tretí týždeň pol kila. Na začiatku to mohlo byť odvodnenie, preto väčší úbytok hmotnosti. Keď bude bábätko väčšie a chudnutie bude pokračovať tak ako má, tak znova začnem s cvičením.
Mám kámošku, ktorá pred dvoma rokmi začala chudnúť pri štvormesačnom bábätku, upravila stravovanie, a bicyklovala hodinu denne, nepočítala kalorie, ale jedla zdravo, hlavne zeleninu, sladkosti vylúčila, v priebehu dvoch mesiacov schudla 14 kg, chudla mi pred očami, preto som myslela, že také rýchle chudnutie je reálne, jej bábätko bolo v poriadku, kojila ho, aj keď večer prikrmovala umelým mliečkom, ale to už aj pred chudnutím.
Agáta, s tým kojením je to takto. Pri prvom synovi, som s kojením mala problémy, aj keď sa nám nakoniec podarilo kojiť osem mesiacov, aj to sa potom odstavil sám a odvtedy nechce žiadne mliečko, to kojenie som vtedy študovala kde sa dalo, vedomostí som mala až až. Toto druhé bábo som od narodenia mala na prsníku neustále, len aby bolo dosť mlieka, skončilo to nadprodukciou, potom sme museli trochu upravovať techniku kojenia, aby sa od toho rýchleho toku a veľkého množstva mliečka nezadúšal a aby ho nebolelo bruško, netrvalo to dlho a bolo to v priadku. Aj teraz mu dám papať, kedy si vypýta, hoci aj po hodine a pol. Bola som si istá, že vtedy počas chudnutia to nebola laktačná kríza, v zmysle, že bábätko zrazu potrebuje viac mliečka ako doteraz a musím ho častejšie prikladať, aby sa produkcia zvýšila, jednoznačne som mala menej mlieka, nestačilo mu z jedného prsníka ale z obidvoch, a v jednom prsníku som mala mliečka na dve tri minúty papkania aj po troch hodinách od posledného papkania. Maličký začínal byť nervózny, trvalo to možno aj štyri dni bez zmeny. Aj psychika je v poriadku, viem, že mliečko bolo, je a bude, keď príde nejaký problém, dá sa vyriešiť.
Ešte raz vám veľmi pekne ďakujem, je to príjemný pocit, že v tom nie som sama, že ľudia, ktorých som nikdy nevidela, ani oni mňa, sú ochotní ma podporiť.
Idem si pripraviť jedlo na zajtra a začínam s príjmim energie 9000-10000 kJ. Hneď zajtra nahlásim súčasnú váhu a každý týždeň budem informovať o stave, priebežne sem budem písať,keď budem potrebovať radu alebo sa len tak porozprávať, alebo keď budem mať krízu. xhamx ;)
Tak ideme na to. xbpx
jojojo

Poslaťod tini v 09 Feb 2010, 06:06

jojojo, to malo mliecka mohlo suvisiet s tym sokom v podobe zrazu nizkeho prijmu.. len som pisala o tych inych moznostiach, lebo nie kazdy o tom vie;)), ale vidim, ze si studovana.. my sme mali dost rozne problemy s kojenim, hlavne pri prvom, a ine pri druhom, takze to mam tiez dost nastudovane a aj prakticky skusene;))) S tym odstavenim - ak sa dietatko odstavi samo, neda sa s tym podla mna nic robit, mozno to aj vyjadruje nejake jeho individualne potreby. Moje deti tiez nepiju mlieko, iba velmi obcas, ja to za moc zdrave nepovazujem, ale jedia denne jogurty, acidko, syry. Ta kamoska - vies, ked nevazila, myslim si, ze jedoducho jedla primalo. Pretoze mohla jest aj teoreticky zdravo, ak to znamenalo vela zeleniny, - zelenina je velmi malo kaloricka, takze jej clovek moze zjest velke objemy, pritom prijme malo energie. Preto aj 14kg je realnych za takych podmienok. ja by som do toho nesla, niele kvoli jojo efektu, ktory hrozi viac ako pri pomalsom chudnuti, ale aj kvoli tomu, ze pri rychlom chudnuti sa do mliecka vylucuju toxiny z tela -a to teda neni nic moc dobre pre babatko. Mozno mala prijem 2000-3000, 4000, ktovie, ked clovek nerata, nevie, zelenina su vitaminy, vlaknina, voda, ale nie ziviny riadne ako bielkoviny a pomale sacharidy.. Ja som tiez chudla pomerne rychlo, tusim 15kg za 3 mesiace, ale dnes uz vidim, ze som tiez mohla jest viac kludne (tiez som totiz nevazila, ani som o tom nevedela, ze sa to da - studovala som literaturu o zdravej strave, ale na mira som natrafila az neskor). Ale zas som aspon nekojila. Moja segra tiez schudla dost rychlo nejak sama od seba pri kojeni, aj tusim 10kg, ale je fakt, ze potom sla vaha hore (aj ked uz nie tragicky, lebo si dava bacha). Ja to chapem, ze clovek chce schudnut co najrychlejsie, ale s odstupom casu vidim, ze to ozaj nie je to najdolezitejsie.. Prijem okolo 10000 by nemal byt nizky, uvidis, skus, co sa bude diat.. Hlavne aby ste boli v pohode vsetci..
35 rokov, 177cm, 62,5 kg
02/2007 - 92kg, 08/2007 - 62kg
Aktualny ciel: Doladit cca 1-2kg.
Obrázok užívateľa
tini

Poslaťod jojojo v 10 Feb 2010, 22:26

Tak včera 9. februára bola moja váha 71,3 kg. Zatiaľ ide všetko tak ako má, na jedlo sa vždy strašne teším xhamx , hlad necítim, sladkosti mi trochu (dosť) chýbajú xbeex, nebicyklujem. Zatiaľ ahoj.
Obrázok
jojojo

Poslaťod jojojo v 15 Feb 2010, 21:56

a je to tu zas, mám zas málo mliečka pre maličkého xnieniex xudivx . musím s tým skončiť, malý je na prvom mieste.
Obrázok
jojojo

Predchádzajúci

Späť na Prehľad osobných výsledkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google Adsense [Bot] a 4 hostia

hore na stránku

Jesenna MOBILIZACIA 6.9.-6.12.2010
jaro: pred tromi mesiacmi som mal o 5 kil menej, tak preco nemat o tri mesiace 6 kileciek dole? stoothsmile stoothsmile Moja pondelkova vaha bola 91. Odvtedy uz.

samej to ide ťažko
misela: mimka, teraz som mrkla na stranku.uz ich tam nemaju.boli zlacnené a vo vypredaji cislo 44/46 a mozno by som brala trochu uzsie stehna, som zvyknuta na obtiahnute gate, to je.

Snáď to zvládnem aj ja...
culinka: culinka: moje obedy vieš čo prevažne ryža+maso, zemiaky+ryba, cestoviny+tunia, cestoviny+cottage, ryžy+soja, ryža+masko+tofu, a k tomu zeleninu surovú alebo mrazenu wok. ja tu zas až tak dlho nie som tak neviem čo.

samej to ide ťažko
misela: tini, spatne zvazovanie.kruci zas som celu noc nespala po sokujucich sms-kach, uvazovala som a hladala riesenie, ci odpovede na otazky. a dnesny telefonat ma snad vrati nazad.potrebujem silu a snad.

samej to ide ťažko
misela: jasminka.nevsimla som si, ze sme skoro rovesnicky.myslela som, ked som mala tak 20.to pre a proti mi aj mama casto radila.sadnut si k tomu v klude a pisat si.mozno aj.

samej to ide ťažko
misela: apolenka, takze ked budem ,,skusenejsia,, sa budem vidiet v tebe? pekny predstava a vyraz ,,vyhnit,, je trefny, skusim nan mysliet, ked budem chciet nieco riesit s horucou hlavou.inak minule som.

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý

svadba  |  reality  |  erotika  |  práca  |  probiotiká  |  zoznamka  |  digi-foto  |  chcem.info

TOPlist