Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede. Tých 8500-9000 kJ bol príjem energie počas chudnutia. Pred chudnutím ani po chudnutí som kJ nepočítala. Maličký má teraz 4,5 mesiaca, keď som začala chudnúť, mal 3,5 mesiaca. Ešte je dosť maličký.
Evas, na tie dlhé prechádzky by som s deťmi veľmi rada chodila, ale keď bábätko nechce byť vôbec v kočíku, takže aj krátke prechádzky sú pre nás trápením, s prvým synčekom sme sa v takom období prechádzali od rána do večera, ale teraz to jednoducho nejde, už sa nevieme dočkať, kedy bude teplejšie, a budeme menej naobliekaní v športovom kočíku po sediačky, dúfam, že to sa maličkému už bude páčiť, keď nie, tak šup do bybyšatky a na prechádzky budeme chodiť vo vertikálnej polohe. Ale to je iná téma a ďakujem za to prianie.
Tini, to čo píšeš, je asi naozaj pravda, lebo určite môj príjem pred chudnutím bol omnoho vyšší ako mal byť, potom som ho tak prudko znížila a ešte k tomu hodina cvičenia na rotopede každý deň (to som spálila aj 3200 kJ), to bol asi šok pre organizmus. Teraz to skúsim znova, ale bez cvičenia, a príjem energie zvýšim, ja som typ, ktorý sa stále niekde ponáhľa, chce výsledky vidieť ihneď, nedočkavá, a to tempo chudnutia sa mi nezdalo prirýchle, práve naopak. Prvý týždeň išlo dolu kilo a pol, druhý týždeň kilo a tretí týždeň pol kila. Na začiatku to mohlo byť odvodnenie, preto väčší úbytok hmotnosti. Keď bude bábätko väčšie a chudnutie bude pokračovať tak ako má, tak znova začnem s cvičením.
Mám kámošku, ktorá pred dvoma rokmi začala chudnúť pri štvormesačnom bábätku, upravila stravovanie, a bicyklovala hodinu denne, nepočítala kalorie, ale jedla zdravo, hlavne zeleninu, sladkosti vylúčila, v priebehu dvoch mesiacov schudla 14 kg, chudla mi pred očami, preto som myslela, že také rýchle chudnutie je reálne, jej bábätko bolo v poriadku, kojila ho, aj keď večer prikrmovala umelým mliečkom, ale to už aj pred chudnutím.
Agáta, s tým kojením je to takto. Pri prvom synovi, som s kojením mala problémy, aj keď sa nám nakoniec podarilo kojiť osem mesiacov, aj to sa potom odstavil sám a odvtedy nechce žiadne mliečko, to kojenie som vtedy študovala kde sa dalo, vedomostí som mala až až. Toto druhé bábo som od narodenia mala na prsníku neustále, len aby bolo dosť mlieka, skončilo to nadprodukciou, potom sme museli trochu upravovať techniku kojenia, aby sa od toho rýchleho toku a veľkého množstva mliečka nezadúšal a aby ho nebolelo bruško, netrvalo to dlho a bolo to v priadku. Aj teraz mu dám papať, kedy si vypýta, hoci aj po hodine a pol. Bola som si istá, že vtedy počas chudnutia to nebola laktačná kríza, v zmysle, že bábätko zrazu potrebuje viac mliečka ako doteraz a musím ho častejšie prikladať, aby sa produkcia zvýšila, jednoznačne som mala menej mlieka, nestačilo mu z jedného prsníka ale z obidvoch, a v jednom prsníku som mala mliečka na dve tri minúty papkania aj po troch hodinách od posledného papkania. Maličký začínal byť nervózny, trvalo to možno aj štyri dni bez zmeny. Aj psychika je v poriadku, viem, že mliečko bolo, je a bude, keď príde nejaký problém, dá sa vyriešiť.
Ešte raz vám veľmi pekne ďakujem, je to príjemný pocit, že v tom nie som sama, že ľudia, ktorých som nikdy nevidela, ani oni mňa, sú ochotní ma podporiť.
Idem si pripraviť jedlo na zajtra a začínam s príjmim energie 9000-10000 kJ. Hneď zajtra nahlásim súčasnú váhu a každý týždeň budem informovať o stave, priebežne sem budem písať,keď budem potrebovať radu alebo sa len tak porozprávať, alebo keď budem mať krízu.

Tak ideme na to.