Poslať
od dodoriven » 18 Mar 2019, 16:18
Janica, viem o čom hovoríš, bral som prírodné preparáty na pľúca, najlacnejší z nich bol 150 eur /mesiac, takže som si všetky nemohol ani dovoliť.
S pľúcami nie sú žarty: alergie potom astma a nakoniec CHOCHP a iné pridružené choroby pľúc. Treba nastoliť nielen stabilizáciu, ale akokoľvek pomalé zlepšovanie stavu, (pretože pri samotnej stabilizácii, nikdy nevieš kedy sa stav začne zhoršovať).
Ja som si pľúca zlepšil presťahovaním sa z mesta do lesa (žiaľ teraz som sa musel vrátiť) ,detoxom, následným doplnením všetkých potrebných živín a hlavne iným spôsobom telesnej aktivity (jemnučké cvičenie počas celého dňa a nie jeden extrémny tréning denne ako predtým a potom gaučing) a hlavne behom. Teda nebol to beh, dokonca ani poklus nie. Ja som to nazval poklus tehotných žien. Klušeš veľmi pomáličky (bežne ponímaný jogging je proti tomu doslova šprint). Ideš pomalšie ako si schopná ísť normálnou chôdzou, no je to namáhavejšie ako chôdza. Dýchaš výlučne nosom a veľmi presne sa koncentruješ na dýchanie. Takto som sa za niekoľko mesiacov zlepšil funkčnosť pľúc o 13% a dostal sa tak o stupeň vyššie do mierne až ťažko abnormálneho stupňa. Spočiatku som nosil dva kortikoidné uvoľňovacie spreje so sebou, no teraz už ani neviem kde ich mám.
K tomu vysokému tlaku chcem ešte povedať dve dôležité veci:
1, Treba jemne obmedziť bielkoviny , ktoré sú tak obľúbené pri chudnutí, a to preto, že tlak je priamo spojený s činnosťou obličiek. Takže potrebujeme ľadvinám trošička odľahšiť, (môžu sa použiť obličkové čaje) a znížiť zaťaženie spôsobené vylučovaním bielkovinových metabolitov.
2, Obyčajnú soľ vymeniť za kvalitnejšiu (ja používam ružovú, alebo čiernu Himalájsku soľ) a hlavne dávať si pozor na skrytú soľ v požívatinách. Napríklad toľko pri chudnutí využívaný cottage cheese (téglik 200 gr) presahuje celodennú dávku soli (sodíka). Neznamená to, že treba vylúčiť zo stravy (stačí obmedziť), len tým chcem poukázať na to, že ako ľahko sa soľ naberá. Vylúčiť treba rôzne slané arašídy, údené šunky, lupienky, soletky atď, atď.
Drž sa a nech sa Ti darí.
Naposledy upravil používateľ
dodoriven dňa 18 Mar 2019, 16:53, celkovo upravené 1 krát.