Hľadám cestu...
- Drachma
Hľadám cestu...
Ahojte.
Práve (včera) som sa zaregistrovala v nádeji, že spolu sa lepšie hľadá cesta.
Mojim problémom je nielen množstvo tuku, ktorý som si za tie roky na sebe nazbierala. Paradoxne zaň obviňujem nechutenstvo, ktorým som trpela od detstva (a doteraz ma často sužuje, aj keď už si dokážem pochutiť na dobrom jedle) spolu s akousi "fóbiou" z hladu (ktorý by spustil nepríjemné stavy spojené práve s nechutenstvom, takže sa z nich dosť ťažko dostávam von).
Pre začiatok hádam takto stačí. Dúfam, že tu nájdem nejaké spriaznené dušičky, aby som v tom hľadaní nebola sama.
Všetkých (všetky?) vás zdravím a držím palce každému na tej jeho ceste.
Dram.
Práve (včera) som sa zaregistrovala v nádeji, že spolu sa lepšie hľadá cesta.
Mojim problémom je nielen množstvo tuku, ktorý som si za tie roky na sebe nazbierala. Paradoxne zaň obviňujem nechutenstvo, ktorým som trpela od detstva (a doteraz ma často sužuje, aj keď už si dokážem pochutiť na dobrom jedle) spolu s akousi "fóbiou" z hladu (ktorý by spustil nepríjemné stavy spojené práve s nechutenstvom, takže sa z nich dosť ťažko dostávam von).
Pre začiatok hádam takto stačí. Dúfam, že tu nájdem nejaké spriaznené dušičky, aby som v tom hľadaní nebola sama.
Všetkých (všetky?) vás zdravím a držím palce každému na tej jeho ceste.
Dram.
- kajka45
Re: Hľadám cestu...
Drachma : vitaj medzi nami
držím ti palce,nech sa ti darí 

- tini
ahojki drachma, vitaj na fore. nechutenstvo si maal zo zdravotnych pricin? Ono je to podla mna este horsie, ako privelka chut do jedla. Ono skutocne, ak clovek kvoli nechutenstvu jedava primalo, tak potom neskor moze zacat priberat. Dzim ti palce, aby si si nasla cesticku.. Kolko tuciku chces schudnut?
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno.
Zivot je pohyb.
Kalokagatia.
"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

- mamina1
Ahojki Drachma, vitaj a drzim palceky. napis aj kolko merias a vazis.
Ja mam take podozrenie ci dospeli okolo Teba nezvadli Tvoje chute-nechute dobre, ked si bola mala az Ta poplietli - neni to aj tak?
Urcite sa to ale da casom a cvikom a dobrym zmysluplnym stravovanim napravit.
Ja mam take podozrenie ci dospeli okolo Teba nezvadli Tvoje chute-nechute dobre, ked si bola mala az Ta poplietli - neni to aj tak?
Urcite sa to ale da casom a cvikom a dobrym zmysluplnym stravovanim napravit.
- Drachma
Ďakujem za privítanie, dievčatá 
Odpovedám až teraz, lebo som tu dlho nebola.
Výška cca 165 cm,
váha 95 (pomaličky to ide... dnes som navážila "len" 93.2, čo ma potešilo
)
Pre začiatok mám cieľ 85. (čo mi voľakedy naháňalo hrôzu, ale pre začiatok budem rada aj za to.) Potom sa uvidí, ako to pôjde ďalej.
Mamina: Máš pravdu. Dospelí mi asi (v škôlke a pod) rozhodili organizmus. ASI.
(Plus mi vadili glutamáty - vtedy sa dávala vegeta hádam do všetkého. Až teraz som sa na nete dozvedela, za čo všetko v mojom detstve mohla môcť vegeta.)
A potom mi nič nechutilo... (resp. som sa asi zasekla v tom nejedení - v takej fáze hladu, keď už ani jesť nechutí)
Rodičia so mnou mali kríž
plus bolesti hlavy a pod... teraz si myslím, že to spolu súviselo.
V dospelosti (keď som získala slobodu - aj nad sebou a tak) som zistila, že niektoré veci sú aj dobré, dokonca mi zachutila klobása. A niektoré sladkosti (to som ako dieťa moc nejedla). - Tak som začala papať. Aj sa mi to páčilo, že mám "konečne normálnu" postavu.
Len teda po pôrode váha nešla dolu... ale potvora ešte stúpala...
Už si nemyslím, že jem málo. Ale skôr mám odpor k jedlu ako takému. Je niekedy utrpenie myslieť na jedlo (rozhodnúť sa čo, pripraviť ho a pod).
Plus sa bojím byť hladná (hlavne na noc, takže tri hodiny pred spaním nejesť - to mi zatiaľ nehrozí, aspoň pohár kyslého mlieka to istí.
).
Takže u mňa to nie je, že "vydržať a nejesť veľa", ale musím nájsť spôsob ako jesť primerane a pravidelne. (Keď to takto píšem, zdá sa mi to ľahké
)
Vďaka vám za podporu. A držím palce, nech sa aj vám darí

Odpovedám až teraz, lebo som tu dlho nebola.
Výška cca 165 cm,
váha 95 (pomaličky to ide... dnes som navážila "len" 93.2, čo ma potešilo

Pre začiatok mám cieľ 85. (čo mi voľakedy naháňalo hrôzu, ale pre začiatok budem rada aj za to.) Potom sa uvidí, ako to pôjde ďalej.
Mamina: Máš pravdu. Dospelí mi asi (v škôlke a pod) rozhodili organizmus. ASI.
(Plus mi vadili glutamáty - vtedy sa dávala vegeta hádam do všetkého. Až teraz som sa na nete dozvedela, za čo všetko v mojom detstve mohla môcť vegeta.)
A potom mi nič nechutilo... (resp. som sa asi zasekla v tom nejedení - v takej fáze hladu, keď už ani jesť nechutí)
Rodičia so mnou mali kríž

V dospelosti (keď som získala slobodu - aj nad sebou a tak) som zistila, že niektoré veci sú aj dobré, dokonca mi zachutila klobása. A niektoré sladkosti (to som ako dieťa moc nejedla). - Tak som začala papať. Aj sa mi to páčilo, že mám "konečne normálnu" postavu.
Len teda po pôrode váha nešla dolu... ale potvora ešte stúpala...
Už si nemyslím, že jem málo. Ale skôr mám odpor k jedlu ako takému. Je niekedy utrpenie myslieť na jedlo (rozhodnúť sa čo, pripraviť ho a pod).
Plus sa bojím byť hladná (hlavne na noc, takže tri hodiny pred spaním nejesť - to mi zatiaľ nehrozí, aspoň pohár kyslého mlieka to istí.

Takže u mňa to nie je, že "vydržať a nejesť veľa", ale musím nájsť spôsob ako jesť primerane a pravidelne. (Keď to takto píšem, zdá sa mi to ľahké

Vďaka vám za podporu. A držím palce, nech sa aj vám darí

Naposledy upravil používateľ Drachma dňa 29 Jan 2013, 21:33, celkovo upravené 1 krát.
- mamina1
mas pekny ticker 
moj muz ma presne tan problem, co Ty. dokonca pozrie na jedlo a zostane mu zle. trosku mu ale pomaha vona cerstvo uvareneho jedla, no musim pouzivat rozne koreniny co ma rad.
jo a ta vaha po porode to sa "stalo" aj mne. vlastne som si zo samotneho tehotenstva odniesla jedno kilo (vaha tesne po stestonedeli) a potom som "poctivo" pribrala dalsich 12.
drzim Ti palce nech najdes svoju vahovo-zdravotnu cestu

moj muz ma presne tan problem, co Ty. dokonca pozrie na jedlo a zostane mu zle. trosku mu ale pomaha vona cerstvo uvareneho jedla, no musim pouzivat rozne koreniny co ma rad.
jo a ta vaha po porode to sa "stalo" aj mne. vlastne som si zo samotneho tehotenstva odniesla jedno kilo (vaha tesne po stestonedeli) a potom som "poctivo" pribrala dalsich 12.
drzim Ti palce nech najdes svoju vahovo-zdravotnu cestu

- Drachma
Ďakujem, mamina. 
Veru, s tvojim mužom by sme si asi rozumeli.
Alebo by sme umreli od hladu ak by to bolo na nás. 
Vážne som schopná sedieť nad plným tanierom - hladná a nemôcť do seba nič dostať. Lebo organizmus v tej chvíli pýta niečo iné a ja neviem za ten svet nájsť čo vlastne.
Asi by som mala začať tiež experimentovať s koreninami. Ja mám teraz skôr zbierku takých, čo nemusím. Aké koreniny má rád tvoj manžel? (u mňa zatiaľ vedie kôpor a nedávno som objavila korenie na gyros, ale musím si dávať pozor, aby som sa ho neprejedla).
Vďaka vám všetkým za podporu. A držím palčeky aj ja vám!
radostný deň!

Veru, s tvojim mužom by sme si asi rozumeli.

Vážne som schopná sedieť nad plným tanierom - hladná a nemôcť do seba nič dostať. Lebo organizmus v tej chvíli pýta niečo iné a ja neviem za ten svet nájsť čo vlastne.
Asi by som mala začať tiež experimentovať s koreninami. Ja mám teraz skôr zbierku takých, čo nemusím. Aké koreniny má rád tvoj manžel? (u mňa zatiaľ vedie kôpor a nedávno som objavila korenie na gyros, ale musím si dávať pozor, aby som sa ho neprejedla).
Vďaka vám všetkým za podporu. A držím palčeky aj ja vám!
radostný deň!

- Stanka
Ahoj Drachma, vitaj medzi nami. Ako sa hovorí - pomaly ďalej zájdeš.
Držím palčeky
Držím palčeky

40.r./ 170cm
15.8 2016 110,7 kg Zadok 131cm /15.10.2017 127 cm / 26.6.2018 116cm
Pupok 6.10. 2017 105cm / 26.6. 2018 96 cm
1.1. 2018 102 kg / 4.11.2018 90,5 kg
Kto chce,hľadá spôsoby, kto je lenivý,hľadá dôvody...
15.8 2016 110,7 kg Zadok 131cm /15.10.2017 127 cm / 26.6.2018 116cm
Pupok 6.10. 2017 105cm / 26.6. 2018 96 cm
1.1. 2018 102 kg / 4.11.2018 90,5 kg
Kto chce,hľadá spôsoby, kto je lenivý,hľadá dôvody...
- darka
Drachma gratulujem,vidím,že už ti tie kilečká začínajú ubúdať

výška 169 cm
dňa 27.12.2012 váha91,5kg
dňa 2.7.2013 váha 75,5kg prsia 103,pas 83,boky103
dňa 1.10.2016 váha 88 kg
dňa 27.12.2012 váha91,5kg
dňa 2.7.2013 váha 75,5kg prsia 103,pas 83,boky103
dňa 1.10.2016 váha 88 kg
- Drachma
Jej, ďakujem dievčence! 
Darka, veru... pomaličky - ale dúfam, že isto

Darka, veru... pomaličky - ale dúfam, že isto

- tini
drachma, pekne Ti to veru ide, super.. Ono kazdy to mame problemy rozneho druhu.. a teda ty si tiez dokazom toho, ze kde je vola, tam je cesta.. 

Zivot je pohyb.
Kalokagatia.

- mamina1
Drachma - presne to ma aj moj muz! ponuknem mu jedlo a hovori - som hladny ale toto nie je to, co chcem jest. moje telo si pyta nieco ine, ale neviem ani za svet prist na to, ze co!!!
asi ste boli v minulom zivote nejaki asketi ci co..
ma rad napr vonu oprazeneho cesnaku, zelenej chilli papricky, cierne horcicne semienka popukane, kumin, kari a kurkumu. najlepsie v kombinacii. z indickeho obchodu maju silnejsiu vonu, dokonca ich musis naozaj oprazit, aby nechutili prilis "divo"
a tiez sa pripajam ku gratulantom

asi ste boli v minulom zivote nejaki asketi ci co..
ma rad napr vonu oprazeneho cesnaku, zelenej chilli papricky, cierne horcicne semienka popukane, kumin, kari a kurkumu. najlepsie v kombinacii. z indickeho obchodu maju silnejsiu vonu, dokonca ich musis naozaj oprazit, aby nechutili prilis "divo"
a tiez sa pripajam ku gratulantom

- Drachma
Vďaka vám všetkým za podporu.
Aj keď sa to možno nezdá, nepíšem sem veľmi často, ale už vedomie, že tu existuje takáto komunita a mám sa v prípade potreby s kým porozprávať mi veľmi pomáha.
Pomaličky-pomaly to ide dolu. Tak cca kilo za mesiac.
Myslím, že to je dobré tempo, takto mi to môže vydržať dlhodobo, až kým sa nedostanem na nejakú príjemnú váhu. Aspoň dúfam.
Len nezabúdať piť... načas jesť ... dostatok zeleninky (ja by som ju aj jedla, len keby ju mal kto stále kupovať, nosiť domov a hlavne čistiť, pripravovať...) A hlavne na to myslieť, aj keď mi jedlo pripravuje niekto iný.
Takže ďakujem vám všetkým.
Aj keď sa to možno nezdá, nepíšem sem veľmi často, ale už vedomie, že tu existuje takáto komunita a mám sa v prípade potreby s kým porozprávať mi veľmi pomáha.
Pomaličky-pomaly to ide dolu. Tak cca kilo za mesiac.
Myslím, že to je dobré tempo, takto mi to môže vydržať dlhodobo, až kým sa nedostanem na nejakú príjemnú váhu. Aspoň dúfam.
Len nezabúdať piť... načas jesť ... dostatok zeleninky (ja by som ju aj jedla, len keby ju mal kto stále kupovať, nosiť domov a hlavne čistiť, pripravovať...) A hlavne na to myslieť, aj keď mi jedlo pripravuje niekto iný.
Takže ďakujem vám všetkým.
-
Re: Hľadám cestu...Prosím o radu
Ahojte volám sa Lenka mám 20rokov moja výška je 167cm a váha 70kg a velmi by somchcela schudnut na 50 kil ale neviem sa k tomu dopracovat.Poradte mi s jedalnickom.
- tini
drachma, je super, ze Ti to ide dole
Ono je to fakt aj urcita namaha s tou zeleninkou, avsak ta je dolezita nielen kvoli chudnutiu, ale aj zdraviu celkove
Drzkaj sa, nech z Teba pekne odbuda.
lenc, no, preco mas ciel prave 50 kil? To uz moze byt aj primalo pre mladu zenu v Tvojom veku.. Skus napisat, ako jedavas, aky robis pohyb, nastudovat si clanky tu na stranke, tam sa aj dozvies, ako zostavovat jedalnicek a preco to tak ma byt.. my Ti s tym mozeme pomoct Ti to doladit, ak si nejaky sama vytvoris, to je velmi dolezite, potrebujes rozumiet, preco robis veci tak ako robis.. A najlepsie keby si si zalozila aj vlastnu temicku, kde si mozeme pisat o tom, ako sa Ti dari, aj pripadne otazky a podobne

lenc, no, preco mas ciel prave 50 kil? To uz moze byt aj primalo pre mladu zenu v Tvojom veku.. Skus napisat, ako jedavas, aky robis pohyb, nastudovat si clanky tu na stranke, tam sa aj dozvies, ako zostavovat jedalnicek a preco to tak ma byt.. my Ti s tym mozeme pomoct Ti to doladit, ak si nejaky sama vytvoris, to je velmi dolezite, potrebujes rozumiet, preco robis veci tak ako robis.. A najlepsie keby si si zalozila aj vlastnu temicku, kde si mozeme pisat o tom, ako sa Ti dari, aj pripadne otazky a podobne

Zivot je pohyb.
Kalokagatia.