Ahojte. takže idem hodnotiť alebo radšej nie?
Držala som 28 dní Sibo diétu alebo inak Low Fodmap. Čiže obmedzenie potravín obsahujúcich fodmap sacharidy. Držala som eliminačnú fázu, kedy sa nejedia žiadne potraviny s obsahom fodmap, alebo s takým nízkym že nespôsobujú žiadne problémy. Myslela som si že budem mať problém nejesť chlieb a pečivo ale napodiv sa ukázalo, že dokážem byť mimoriadne disciplinovaná.
Prirodzene bonus bol, že som niečo schudla a to aj napriek tomu, že som pojedla veľa kalorických orechov a čokoládu 70%.
Doteraz nádhera. V podstate som sa cítila normálne. Teda myslela som si to. Až do včera, kedy som pochopila o čom to je. Nastal deň D a ja som si do jedla zaradila prvú potravinu, ktorá obsahuje nejaké fodmap sacharidy a to zelený hrášok. Od včera ma nadúva a ja s prepáčením grgám vždy keď môžem. Teraz mi došlo, že toto nafukovanie som pociťovala celý čas pred touto diétou, len som si nato zvykla a keď to po tom mesiaci bez nadúvania zrazu prišlo /samozrejme vo väčšej miere, keďže črevá si odvykli úplne/ tak som si to uvedomila.
Takže mám už zošit a idem si písať čo budem môcť jesť, zaradím ďalšiu potravinu, len sakra musím prestať byť zdutá s toho potvorského hrášku....

"Animals are my friends... and I don't eat my friends."
vek: 47, výška: 164 cm
najviac: 90,8 kg (01/2013)
najmenej: 59,5 kg (06/2009)
cieľ: 78 kg (do 31.12.2019)