Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Napíšte v tejto téme
nektarinka111
Príspevky: 20
Registrovaný: 28 Feb 2010, 18:07

Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od nektarinka111 » 04 Mar 2010, 19:19

Dobrý den,
Chcem sa poradiť o tom čím potierať pečivo. Viem že maslo nie ja nazdravsie, a množstvo pomazánok obsahuje "tažke tuky" ako su smotana či majonéza.
Neviete niečo poradiť, najlepšie ničo zdrave, chutné a za prijatelnú cenu?
Čim si pečivo natierate Vy?

Vopred Dakujem za každú odpoveď. xhamx

Ytak
Príspevky: 5326
Registrovaný: 19 Aug 2008, 21:49

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Ytak » 04 Mar 2010, 19:51

avokadom toothsmile jediny zdravy tuk co poznam
_________________
Cemeteries have fences because everyone's dying to get in.

Obrázok užívateľa
achilea
Príspevky: 101
Registrovaný: 31 Okt 2008, 14:08

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od achilea » 04 Mar 2010, 20:19

haha... Ytak.. thumb1

ja osobne tesco light cheese, veto fit, jogurtove maslo rajo, lucina,.. olivovy olej.. A netvrdim, ze su zdrave ale niektore su malo kj a odtatne chutne.. napr aj s olivakom je chlebik super.. a to je aspon zdrave..
nektarinka (inak mnam!), mrkni recepty v co jest a tam su aj nejake relativne zdrave (resp. menej kJ) domace pomazanky..
1. cieľ: 60 kg (máj 11)
2. cieľ: 58 kg (aug 11)
3. cieľ: 55 kg (dec 11) a definitívne

Obrázok
Začiatok: 76 kg (mar 08). Najmenej: 59 kg (apr 09) Reštart: 70 kg (7.1.10) II. reštart: 70 kg (3.1.11)

Nia
Príspevky: 226
Registrovaný: 02 Dec 2009, 17:08

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Nia » 04 Mar 2010, 21:21

Cottage cheese! thumb1 Do toho sézamové semienka a je to super! Sú rôzne varianty - s pažítkou, chrenový, šunkový, zeleninový atď... xhamx A príp. rada si dám na chlébik aj tuniaka. Maslo mi vôbec nechýba. :D

Obrázok užívateľa
tini
Príspevky: 29948
Registrovaný: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od tini » 05 Mar 2010, 06:10

ja si chlieb ani pecivo nicim nenatieram, ani teda nemam pocit, ze by to bolo na daco treba... chlebik celozrnny vlastny je chutny sam o seba, nic k nemu netreba;))), ale kvoli bielkovinkam jasne ze prihadzujem bud sunku, tvrdy syr.. alebo hodim na vrch tuniaka z konzervy.. zdravy tuk - olivak - je uz v chlebiku. podla mna je to iba vec zvyku, chlebik dacim natierat. tak ci tak kvoli vyvazenosti totiz treba pridat skor nejaku bielkovinku, nie tuk. takze jedla ako sa bezne jedavaju, ze iba chlebik s maslom, hoci je chutny, vyzivovo takemuto jedlu chybaju bielkoviny.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

nektarinka111
Príspevky: 20
Registrovaný: 28 Feb 2010, 18:07

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od nektarinka111 » 05 Mar 2010, 14:59

Ahojte,
ďakujem za rady a plus pridávam recepty na chutnú domácu pomazánku.

Mrkvovo-syrová nátierka
*syr v črievku(najlepšie light)*2 strúčiky cesnaku*jedna väčšia mrkva*soľ(nemusí byť)*1 vajce uvarené na tvrdo(nemusí byť kto ako ľúbi)*

-K syru, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú mrvku a pokrájané vajíčko. Dochutíme soľou. Dobrú chuť.

Tvarohová pomazánka s mrkvou
*tvaroh(kľudne odtučnený) *mrkva,* červená cibuľka (alebo zelená mladá), *morská soľ(nemusí byť), cesnak, *3L kyslej smotany(alebo jogurtu)

-Do misy dáme čerstvý tvaroh, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku, 3L kyslej smotany (biely jogurt), soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Všetko dobre premiešame a podávame na cereálnom pečive. Dobrú chuť !

Obrázok užívateľa
tini
Príspevky: 29948
Registrovaný: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od tini » 06 Mar 2010, 08:24

podla mna ten syr v crievku neni moc vhodna potravina, prilis vela chemie a soli.. a tuku zvacsa tiez.. dost priemyselna potravina by som povedala. ta tvarohova vyzera super.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Obrázok užívateľa
miska19
Príspevky: 153
Registrovaný: 11 Aug 2009, 11:29
Bydlisko: Bratislava

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od miska19 » 07 Mar 2010, 23:25

Jaj, ja si občas kúsok jogurtového masla neodpustím xpapax
Obrázok
Uvidíme :) Predovšetkým hľadám rovnováhu.
Minimum: 48 kg
Maximum: 64 kg
19 rokov, 170 cm

mamca
Príspevky: 438
Registrovaný: 05 Jún 2006, 01:10

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od mamca » 08 Mar 2010, 00:41

Ako pise Tini, je to vec zvyku, co sa da na chlieb. V stredomori bezne jedavaju chlebik pokvapkany olivovym olejom. Parkrat som skusala, ale nejak som u toho dlho nevydrzala. Nie ze by mi nechutilo, len som si nezvykla. Milujem chlebik s maslom a nie len najemno natretym, ale poriadne. Tak si ho radsej nedavam, lebo je to riadna bomba, to len ozaj niekedy sviatocne , ozaj vynimocne, namiesto kolaca. Nieco natrete sa mi ziada, "umele masla" nejem, preto si robievam tvarohove pomazanky. Tvaroh doda bielkoviny, je fakt, ze nie je chutovo vyrazny, ale doda objem a chutovu vyraznost dodam niecim inym. Niekedy pridavam aj zopar lyzic bieleho jogurtu. Nikedy nadstavujem aj struhanym tofu, ale s tym uz je viac roboty - postruhat a umyt struhadlo.
Pre inspiraciu:

Rybickova
Vidlickou roztlacena konzerva rybiciek (teda jej obsah, plech by som tazko roztlacala) - sardinky, tuniak, mozu byt aj v tomate, nadrobno pokrajana cibulka, tvaroh, citronova stava

Zeleninova
Tych variacii je viac - najemno postruhana zelenina, najcastejsie mrkva, alebo mrkva a zeler, alebo len zeler, tvaroh, pripadne trochu jogurtu, moze sa dodat (nie vsetko naraz, podla chuti) postruhana kysla uhorka, jemne posekana cibulka, roztlaceny cesnak (dodam podla toho, ci si beriem do roboty, alebo konzumujem doma), citronova stava, trocha soli

Zeleninova "polievkova"
V polievke varim viac zeleniny, ako treba (bud len korenovu, alebo aj rozne mrazene polievkove zmesi), uvarenu vyberiem, roztlacim, zmiesam s tvarohom, citronova stava, pripadne trocha horcice, cesnak

Provensalska - pre tych najlenivejsich
Do tvarohu vmiesam lyzicku provensalskeho korenia, necham odlezat do druheho dna, aby sa chut rozlezala, komu chyba tak prida trocha soli

Bryndzova (ta uz ma viacej tuku vdaka bryndzi)
Bryndza "nadstavena" tvarohom a bielym jogurtom, ale v pomere, aby este bolo citit chut bryndze, jemne posekana cibulka, mleta paprika

Ale je fakt, ked je ozaj chutny chlebik, rada si dam len samotny. To sa mi neziada ani sunka alebo syr k tomu. Ked chcem dodat bielkoviny, pripijem acidko.
Vek 48, 165 cm, už nechcem 78 (január 08) a pneumatiku, cieľ okolo 65 a bez pneu, 30.3.08 -75. 18.1.09 - 77,5 idem do toho znova, dobehnut a predbehnut svoje vysledky. Nerada sa vzdávam.

nektarinka111
Príspevky: 20
Registrovaný: 28 Feb 2010, 18:07

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od nektarinka111 » 14 Mar 2010, 16:17

Ja si niekedy chlebík natriem jemne maslom alebo syrom a na to nastrúham poriadne vela mrkvy, je to dobre a tiež to zasýti.

artemis
Príspevky: 32
Registrovaný: 06 Máj 2009, 13:05

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od artemis » 20 Mar 2010, 17:56

a co tak flora??..co na nu hovorite?hmm..

Obrázok užívateľa
miska19
Príspevky: 153
Registrovaný: 11 Aug 2009, 11:29
Bydlisko: Bratislava

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od miska19 » 20 Mar 2010, 21:06

Neodporúčam margaríny. Flroa je margarín.
Obrázok
Uvidíme :) Predovšetkým hľadám rovnováhu.
Minimum: 48 kg
Maximum: 64 kg
19 rokov, 170 cm

JuloPP
Príspevky: 349
Registrovaný: 24 Mar 2010, 12:24

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od JuloPP » 27 Mar 2010, 08:55

veto fit
Obrázok
vek:34 čoskoro
výška: 170 cm
váha na počiatku: 122 kg
cieľová váha: 77 kg

Nia
Príspevky: 226
Registrovaný: 02 Dec 2009, 17:08

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Nia » 27 Mar 2010, 09:00

Julo, flora je podľa mňa takmer to isté ako Veto fit. Čiže takisto len výnimočne. ;)

VodaVoda
Príspevky: 60
Registrovaný: 29 Jan 2009, 18:08

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od VodaVoda » 29 Mar 2010, 12:44

ja si niekedy nedavam nic, ale ked sa mi to zda suche, tak si bud chlebik pokvapkam lyzickou olivoveho oleja, alebo natriem hustym (smotanovym) bielym jogurtom.

Napíšte v tejto téme