Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Napíšte v tejto téme
Obrázok užívateľa
adky
Príspevky: 227
Registrovaný: 22 Sep 2007, 19:49
Kontakt:

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od adky » 28 Okt 2010, 15:02

aha,dobry napad....spravila som len polovicnu davku (pre istotu toothsmile polovicu tvarohu a polovicu tofu) tak ked dojem tuto tak nabuduce este vyskusam to acidko thumb1
Tato ma taku hustotu ako bryndzova,ale chutovo je vynikajuca xhamx ,ozaj dakujem thumb2
Inac-ten udeny tofu je velmi dobry,ja som zatial jedla len biely-ale ktovieako mi nechutil :roll:
Vek 21,výška 172,
Moje maximum 111 kg(jún 2010)
Moje minimum 58 kg(rok 2004)
4.10 = 110,2 kg
20.6 = 76,7 kg

Cieľ 99-splnený
Cieľ = 84 kg-splnený
a tretí posledný cieľ = 70 kg



Obrázok

Obrázok užívateľa
apolenka
Príspevky: 27547
Registrovaný: 18 Apr 2007, 14:19

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od apolenka » 28 Okt 2010, 15:05

adky síce údené nie je veľmi zdravé, ale lepšie ako údené mäso. Ja to tofu používam aj do leča miesto klobásy, alebo do zapekaných cestovín, mäsa, alebo len ku chlebu... proste všade, kde sa používa údené mäso. Veru aj do kapustnice veľakrát. Inak mám odskúšané aj pridať trochu bryndze. To je ešte fajnovejšie. A bryndza je super. Má probiotiká. Takže pri tvarohu a tofu a jej kalorická hodnota stratí.
vek: 48, výška 164 cm, najmenej 57 kg/, cieľ 60 kg /dátum? - hlavne nastálo
Váha 9.7.2012 - 66,8 kg.
Ide to veľmi ťažko, ale nádej zomiera posledná. A ja chcem zvíťaziť sama nad sebou.

Obrázok užívateľa
adky
Príspevky: 227
Registrovaný: 22 Sep 2007, 19:49
Kontakt:

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od adky » 28 Okt 2010, 15:29

ako maso? Tak to má teda ani nenapadlo (mám sa od Vás ešte veľa čo učiť thumb1 ),ale určite tofu to maso nahradí natoľko, že po pravom mase ani nezatúžim thumb2
A bryndza? Môže to byť fajn a chutné pre toho kto bryndzu môže-ja som si k nej 21 rokov nenašla cestu a pochybujem,že si ju niekedy nájdem-jedna z mála vecí ktoré nemám rada xudivx
toothsmile
Idem popozerať ešte po nejakých receptoch čo sú tu lebo už dobrý mesiac mám jednotvárny jedálniček a už mi začína liezť hore krkom toothsmile
Vek 21,výška 172,
Moje maximum 111 kg(jún 2010)
Moje minimum 58 kg(rok 2004)
4.10 = 110,2 kg
20.6 = 76,7 kg

Cieľ 99-splnený
Cieľ = 84 kg-splnený
a tretí posledný cieľ = 70 kg



Obrázok

Obrázok užívateľa
limetka
Príspevky: 2478
Registrovaný: 29 Feb 2008, 13:43

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od limetka » 31 Mar 2012, 11:10

SĽÚBILA SOM VO SVOJEJ TÉME NÁTIERKY TAK PRIDÁVAM, TÁTO TÉMA SA MI ZDALA NAJVHODNEJŠIA:


SYROVO-CESNAKOVÁ NÁTIERKA („pásiková“)
- tvrdý údený syr (strúhaný na jemné pásiky)
- biely jogurt
- biele korenie
- cesnak (pretlačený)
Do syra pridať biely jogurt (dá sa aj doplniť acidkom, alebo jemným tvarohom – vtedy priliať troška vody) biele korenie, a pretlačený cesnak (dávam tak 6 strúčkov na 150 kocku syra). Soľ sa nežiada, môže sa pridať.

TVAROHOVÁ NÁTIERKA
- hrudkovitý tvaroh
- biely jogurt alebo acidko
- cibuľa biela alebo červená najemno posekaná (prípadne pórik)
- červená sladká alebo štipľavá paprika
- soľ
- čierne korenie
Všetko vidličkou pomágať, a dobre umiešať. Inú chuť dá ešte sekaná petržlenová alebo koriandrová vňať.

BRYNDZOVÁ NÁTIERKA
- bryndza
- biely jogurt (alebo mäkký tvaroh zjemnený trochou vody)
- mladá cibuľka/pažítka
- červená paprika
- drvená rasca
Bryndza a jogurt/tvaroh asi v pomere 2:1/3:2 – musí ostať bryndzová chuť!!! Vymiešať nahladko dochutiť paprikou a drvenou rascou.

VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA
- vajíčka natvrdo (3-4)
- 1-2 čl horčice
- biely jogurt
- čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať
Vajíčka rozkrájať nadrobno, nie roztlačiť“,pridať horčicu a s jogurtom opatrne – aby ostala hustá. Dochutiť soľou, čiernym korením.

KVASNICOVÁ NÁTIERKA (4-6 porcií?)
- 15g masla
- 1 väčšia cibuľa nadrobno
- 3 kocky kvasníc
- 1 vajce (L)
- soľ, čierne korenie
- 1čl horčice
Na masle opiecť cibuľku, roztopiť na nej kvasnice (slabý plameň, stále miešame), keď sú rozpustené pridať vajce a dobre rozmiešať, keď je hladká, pridáme horčicu, dochutíme korením. Dovedená do dokonalosti je rozmimxovaná nahladko. Nechať vychladiť.
(Nestalo by sa mi, že by nezhustla! V receptoch býva aj 100g masla alebo zo tri vajcia, fakt netreba. Ak niekto chce menej kvasnicovú chuť tak 2 vajíčka. Kvasnicový smrad to ale nepotlačí ;) )

NIVOVÁ NÁTIERKA
- niva (nadrobno nasekaná)
- biely jogurt
- cesnak
Zmiešať.

AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA
- avokádo (rozpučiť vidličkou)
- cibuľa (najemno nakrájaná)
- cesnak – cca 4 stráčiky (pretlačený)
- citrónová šťava
- biely jogurt
- mletý koriander
- čierne korenie, soľ
Roztlačené avokádo rozmiešame s citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom, biely jogurt pridávame opatrne aby sme dosiahli nátierku nie riedku brečku. Ochutíme koreninami.
Alternatíva miesto jogurtu sú aj sekané paradajky a bazalka miesto koriandru.

BAKLAŽÁNOVÁ NÁTIERKA (RUSKÝ KAVIÁR)
- 1 baklažán
- 2 cibule
- 1 lyžica oleja
- rajčinový pretlak
- vínny ocot/trocha citróna (nemusí byť)
- cesnak 5 strúčikov
- čierne korenie, soľ, červená paprika
Baklažán umytý asi pol hodiny pešieme v rúre. Vychladnutý prekrojíme napoly, vyberieme dužinu, posekáme nadrobno. Cibulku zosklovatíme na oleji a dužinu 15 min podusíme. Pridáme pretlačený cesnak, pretlak, lyžicu octu a koreniny. Necháme vychladnúť. Najchutnejšie na teplých toastoch, opečenom chrumkavom chlebe.

HUMUS (CÍCEROVÁ NÁTIERKA)
- cca 2 hrnčeky uvareného cíceru (necháme si bokom trocha vody z neho)
- šťava z 1 citrónu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 čl tahini (sezamová pasta)
- červená paprika, soľ, čierne korenie
- 2 PL olivového oleja

Všetko do mixéru a mixujeme. Ochutnáme a pridáme čo treba – zvyčajne ešte soľ a citrónová šťava. Ak sa nám stane, že je hustá riedime odloženou vodou.
27 rokov, 177cm, schudla som 19kg
max: 80kg
min: 61kg
teraz: 64kg

petrouchka
Príspevky: 222
Registrovaný: 09 Jan 2012, 16:59

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od petrouchka » 31 Mar 2012, 13:44

Limetka, dakujem za receptiky xclapx xclapx xclapx

Obrázok užívateľa
Víla
Príspevky: 949
Registrovaný: 04 Mar 2011, 19:48

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Víla » 31 Mar 2012, 15:57

Limetka xclapx takto presne robievam nátierky aj ja ,okrem kvasnicovej a baklažánovej také som ešte nerobila, vyskúšam thumb1
Obrázok

Obrázok užívateľa
gemma
Príspevky: 1018
Registrovaný: 27 Feb 2010, 23:58
Bydlisko: Bratislava

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od gemma » 02 Apr 2012, 10:09

limetka, uzasne:)

dakujeme!
chudnem uz dlho, ale vzdy som padla nazad. zacnem mensimi cielmi:)
novy zaciatok 7.1. 2016
vek: 31
vaha:102,2
ciel c.1.: 99

Obrázok užívateľa
Alone
Príspevky: 112
Registrovaný: 02 Apr 2012, 16:59

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Alone » 05 Apr 2012, 20:30

juu, tie natierky su tu vyborne!!! Urcite skusim. Humus mam rada, jem ho lyzicou, nejak sa mi k tomu pecivo nehodi :)
Inak ja si osobne myslim, ze ked je k pecivu zelenina, sunka, syr, nejake to mazadlo ani netreba. Ale ak, tak si davam maslo - je to sice tuk, ale ta troska snad nevadi. Urco lepsie nez kdejake natierkove syry (hoc light) ktore obsahuju hromadu zbytocnych primesi, chemie... To maslo je aspon cisty zdravy tuk.
vek 26
výška 164
Novy zaciatok april 2015 - 76 kg
1. cieľ - 27.8.2015 mať 64 kg!!
//www.mrochta22.blogspot.sk

Vieraj65
Príspevky: 584
Registrovaný: 10 Feb 2006, 16:13

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Vieraj65 » 06 Apr 2012, 19:19

Hummus som pred chvíľou urobila a už sme z neho aj odjedli. xhamx Je veľmi dobrý, pomerne cesnakový (a to som dala cca tri strúčiky, nie päť). Dala som viac tahini (jeden a pol polievkovej lyžice) a nedala som cibuľu. Z tej tahini dám trochu menej na ďalší raz, je hodne výrazná. Jedna lyžica bude asi stačiť. Pýtalo to dosť citrónovej šťavy, dávala som po lyžiciach tej koncentrovanej, ale až pri štvrtej lyžici som zacítila náznak jej chuti. Celkovo je tá hmota taká našľahaná, uvidím, ako to bude vyzerať, keď postojí v chladničke. Určite to zase zopakujem, možno ešte pohľadám ďalšie varianty, čo sa týka prísad. Limetka, vďaka za recept. thumb3

Ytak
Príspevky: 5326
Registrovaný: 19 Aug 2008, 21:49

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Ytak » 06 Apr 2012, 23:18

tak som konecne tahini kupila, ked kukam na ten pohar tak neviem neviem co budem robit ked mi to nebude chutit xmurx a aj ked mi humus bude chutit tak to bude trvat roooky nez to zjem :roll:
_________________
Cemeteries have fences because everyone's dying to get in.

Vieraj65
Príspevky: 584
Registrovaný: 10 Feb 2006, 16:13

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Vieraj65 » 08 Apr 2012, 19:02

Ytak: nezúfaj, odporúčali mi skúsiť tahini aj v sladkom prevedení. Tak som dnes dala do porcie jemných ovsených vločiek s trochou kokosu a s postrúhaným jablkom (zaliať vriacou vodou) tri malé čajové lyžičky tahini, malinko prisladila medom a bolo to fajnové xhamx . Také orieškové. Ten med ani netreba, záleží od ovocia. Nabudúce ešte skúsim aj verziu s jemným tvarohom, čo to urobí, nech je viac bielkovín.
Určite tahini skúsim aj do šalátu do zálievky, mala som voľakedy sezamový olej a chutilo to veľmi dobre a zaujímavo.

Obrázok užívateľa
tini
Príspevky: 29948
Registrovaný: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od tini » 09 Apr 2012, 13:18

no tusim aj ja to tahini kupim.. ale inak bacha, je to riadne kaloricke, takze s mierou toothsmile
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Ytak
Príspevky: 5326
Registrovaný: 19 Aug 2008, 21:49

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Ytak » 09 Apr 2012, 13:22

tini, to mi je jasne, tusim aj to ma hodnoty napisane na obale, ved su to rozomlete semiacka, by som sa skor divila keby to kaloricke nebolo, ale vsade je ze cajova lyzicka...teraz som robila sardinkovu pomazanku a tiez som tam davala cajovu lyzicku..ale horcice :lol: ved to su tiez nejake semiacka nie ;)
_________________
Cemeteries have fences because everyone's dying to get in.

Obrázok užívateľa
Víla
Príspevky: 949
Registrovaný: 04 Mar 2011, 19:48

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Víla » 10 Apr 2012, 09:08

No ja tahini veľmi môžem,kúpila som to raz kvôli tomu humusu toothsmile ale nemám dobrý mixér tak to nebolo ono- ten humus..tahini mi chutí na chlebíku,len tak tenká vrstva trochu posolené...mňáááám. Určite aj ked je to síce dosť kalorické je to zdravšia ingrediencia ako maslo ;)
Obrázok

Obrázok užívateľa
Januľka
Príspevky: 63
Registrovaný: 28 Mar 2012, 17:07

Re: Čím natierať pečivo? Pomazanky, maslá atd.

Poslať od Januľka » 10 Apr 2012, 10:42

Čaute baby neviem na ktorej téme sa to môžem opýtať ale vidím že tu všetky chudnete a aj úspešne čo gratulujem, ale ako to je napr. s Jabĺčkom môžem si ho dať medzi pauzami 3 hodinovými? alebo sa vtedy pije len voda dik za každú odpoveď
Obrázok
1.cieľ .......75kg - dosiahnutý :)
2. cieľ ......70kg
3. cieľ ......60kg

Napíšte v tejto téme