Stránka 8 z 9

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 15 Aug 2014, 19:38
od lukask
ahojte prepacte ze nepridavam recept ale je vhodne morcacie alebo kuracie meso varit vo vriacej vode aj ked sa vzdy troska zmensi jeho chut je ako keby originalna tak sa pytam ci je to v pohode parny hrnec nemam ale takto mi to velmi chuti :) aj zeleninu robim vo vode thumb2 dakujem

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 29 Aug 2014, 20:00
od hejko
na veceru vyborne a napchate sa :D len neviem ci toho nieje moc ? xpapax toothsmile

Rozmrazite si jednu kupovanu mrazenu zeleninovu zmes najlepsia je VINICA :D ale v podstate vsetky druhy zmrazenej zelenine su ok aj z tesca ...uvarite vo vode a hodite do nejakeho velkeho taniera a zamiesajte do toho cottage cheese thumb2

kazdy den zjem aj 2 baliky tychto zelenin pokial je to len zelenina

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 23 Nov 2014, 17:14
od Nadkaa
Tip na olovrant: 1130 KJ

Chlieb ražný celozrnny 60 g, vajko na tvrdo 80 g, tvaroh makky chudy 40 g.
Vajka s tvarohom a nakrajanou cibulkou vymixovat, pridat stipku soli.
Vyborna pomazanka na chlebik. Podavame s rajcinou, paprikou, ako ma kto rad.

Tip na olovrant: 1160 KJ

Chlieb razny celozrnny 60 g, pripadne Knackerbrot 40 g, Syr karicka light 40 g, tvaroh chudy 40 g, cesnak.
Tvaroh a karicku vymiesame spolu , pridame napuceny cesnak a jarnu cibulku.
Pomazanka je vyborna. Podavame s chlebikom a zdobime zeleninkou.

Tip na olovrant: 1050 KJ

Chlieb razny celozrnny 60 g, pripadne Knackerbrot 40 g, tuniak vo vl.stave 50 g, tvaroh chudy 40 g, cibulka.
Tvaroh a tuniaka vymiesame spolu , nasekanu jarnu cibulku.
Pomazanka je vyborna. Podavame s chlebikom a zdobime zeleninkou.

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 13 Dec 2014, 17:59
od Vik
Ahojte babenky!
Receptik nemam, ale jedna otazka mi vrta v hlave a na celom fore nenachadzam odpoved. Jedna sa o varene jedla.. V poslednom case mi zachutili krupy. Niekde som sa aj pytala na nazor ostatnych na ne, ale som nedostala odpoved, tak si ich pripravujem. A prave tu je ten problem. Dam priklad, robila som si z nich nieco ako zeleninove rizoto: takze 15gr oleja, na nom spenim 100gr cibule. Prihodim 200 gr nakrajanu mrkvu, podlejem vodou, do toho hodim 300 gr brokolicu, nejaku kukuricu,hrasok a necham dusit. Osolim podla potreby a ked je zelenina uvarena, pridam 100gr surove krupy, dovarim. A problem je teraz vo vypocitavani. Brokolica sa scvrkne a krupy nafuknu. neviem ako potom zapisat hotove jedlo.. A samozrejme rovnaky problem mam aj s ryzou a strukovinami.
Viete mi poradit ako na to?
Za kazdy tip budem vdacna toothsmile .

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 14 Dec 2014, 06:15
od amanda.k.
keby som rátala akože nerátam...tak by som zrátala všetko v surovom stave a výsledné číslo delila zlomkom že koľko si naberáš povedzme 1/6 z celého a podobne...a nikdy to nemôžeš mať lekárnicky presne lebo do jednej porcie sa ti vpletie možno o chlp viac zeleniny do druhej viac krúp ;) ;) /akože bst/by som sa až natoľko nestresovala výpočtami len tak od oka

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 15 Dec 2014, 12:02
od Vik
Vdaka amanda, ale zase ked dam v surovom stave krupy, tak tie maju inu hodnotu alebo nie? som z toho nejaka dopletena.. Akoze som to robila tak, ze som vsetko pisala ako som to davala do hrnca, len tie krupy som namiesto 100gr surovych zapisala nejakych 300gr varenych. Len v tom nejako tapam.

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 15 Dec 2014, 21:05
od Miro Veselý
Vik tie krúpy musia byť lahôdka. Ja by som rátal 100 gramov krúpy (ako múku), olej a zeleninu spolu zhruba ako 400 kJ na 100 gramov.

To že sa niečo scvrkne (pustí vodu) a iné nafúkne (nasaje vodu) nemá zásadný vplyv na naše výpočty.

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 16 Dec 2014, 13:09
od Vik
Vdaka Miro thumb1 .

Ja sa v tom piplam, a pozeram, ze 100gr surove krupy maju priblizne taku hodnotu ako necelych 300 gr varene. Cize som vypocitala jedlo v surovom stave a este raz to iste jedlo od oka vo varenom stave a vychadza to cca rovnako. Takze si myslim, ze ako to hadzem do hrnca surove, mozem to tak aj zapisovat. Zapamatam si cele jedlo a potom len nahodim gramy a vypocitam pomer porcie.
Amanda keby pocitala, ale nepocita, tak jej vysledky vychadzaju super thumb2 .

Este raz vdaka ;)

A ano, krupy su lahodka :kuchar: , zacali mi chutit viac ako hocijaka priloha xpapax xhamx . Kombinujem so vselijakou zeleninou, alebo masom vo forme "rizota" a vzdy su mnamka xclapx .

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 16 Dec 2014, 18:00
od Miro Veselý
Vik ak ti chutia krúpy, skús aj bulgur.

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 16 Dec 2014, 21:46
od Vik
haha, kedze som nevedela co je po grecky bulgur, tak som to hodila do prekladaca a ono mi to vyhodilo prave tie moje "krupy" :-)))
Takze doteraz som namiesto krupov jedla bulgur... super thumb2 . teraz uz len vygooglit, ze co vlastne tie krupy su a aky je rozdiel medzi nimi a bulgurom :lol: Ale ten prekladac mi tie πλιγούρι naspat preklada ako krupy...grr

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 02 Okt 2015, 16:09
od elbi
Ahojteeeee :)
Prosim vas vedeli by ste mi poradit, cim by sa dalo nahradit pecivo, respektive muku? nieco take co by som mohla jest, ked idem napriklad na cely den niekde na vylet alebo ked som v skole a potrebujem aby ma nieco ozaj zasytilo a nemam sa kde inde najest? nieco ako pecivo, ze by som si do toho mohla dat zeleninku, sunku, syr alebo nieco take. da sa to vobec niecim nahradit?

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 02 Okt 2015, 17:35
od daka
Ahoj elbi, nie som specialista na stravu mimo domu, lebo som skoro stale doma..
ale skusila si knackebroty?
ja ich papam kazdy den, mne to velmi chuti, netreba to vazit, nepokazi sa to...
ja papam 4 rano
a 4 poobede..
pozri napr tieto
https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... 97#p470510

a este si peciem zemle, ale to asi nie je nic pre teba, vsak?

ale su tu vacsi specilisti tak snad sa ti niekto ozve
krasny den

Re: Recepty na vhodne jedla

Napísal: 16 Jan 2016, 20:12
od Iva2010
Ahojte, robili sme si koložvársku kapustu, tak ak niekto ľúbi, nech sa páči. Hmotnosti a hodnoty:

váha B S T kJ
mlieko 200 6 8 2 388
vajce 180 22 0 18 1138
karé 800 128 0 168 8800
ryža 800 16 208 0 3880
kapusta 1300 13 65 0 988
3280 185 281 188 15194
na porciu 410 23 35 23 1899
vyjde 8 porcií

zmes korenia bez soli a glutamanu

Napísal: 15 Feb 2016, 19:05
od dzudi
ahojte vsetci,
davam do pozornosti zaujimavu vec. Objavila som v obchode 3 druhy korenia od firmy Thymos - na kura, grilovacie a na ryby, ktore vobec neobsahuju sol ani glutaman. Uz som skusala, chutia dobre..

Foto : Plnene papriky na plechu - malo prace

Napísal: 15 Feb 2016, 19:54
od dzudi
Plnene papriky na plechu - 3 porcie (foto prilozene)
sojovy granulat ................... 50 g
grahamove pecivo ................ 1 kus
tvrdy syr 30% ...................... 30 g
parmezan .......................... 20 g
mlieko polotuc .................... 100 ml
vajcia ............................... 2 ks
hruba zeleninova paprika ......... 3 ks
huby namocene .................... cca 30 g
zemiaky varene .................... 450 g
sol, cierne korenie, pretlaceny cesnak, petrzlenova vnat ...

Sojovy granulat zalejeme horucou vodou na cca 20 min. Do misky plnka : nakrajane pecivo, nastruhany syr, mlieko, vajcia, huby, naboptnana povytlacana soja, koreniny, nasekana petrzlenka - premiesame. Papriku pozdlzne prerezeme a vydlabeme. 6 poloviciek vlozime do zapekacej misy, naplnime plnkou, vrch postrasime parmezanom. Dame zapiect na 180st cca 40 minut, ako chce kto mat zapecene. Vyborne aj studene. Dobru chut!

1 porcia 2 ks plnena paprika + 150 g varene zemiaky cela porcia 1711 kj B 24 S 54 T 11