GULINKINE POTRAVINY NA CHUDNUTIE

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
tini

Re: GULINKINE POTRAVINY NA CHUDNUTIE

Post by tini » 06 Oct 2015, 12:44

Gulinka, no ved ja si napriklad tiez myslim, ze ten nazov sa menit nemusel a mohol sem kto chcel pridavat co sa mu zda vhodne.. ved by to nevylucovalo diskusiu, myslim diskusiu vhodnym sposobom, nie nejake napadanie alebo arogantne komentare.. Ved vzdy to je o hladani, tu na fore dokonca spolocnom.. Uz je to na Tebe, aky ponechas nazov temy :), ja by som bola pokojne aj za povodny nazov. Ako pise Miro, je to Tvoja tema, Ty si ju zalozila, ono nech sa na to pozrieme akokolvek, v podstate uplne objektivny a spravny pohlad nema nik z nas :) Skor by som prihliadala na to, kto ma vysledky (dlhodobo), ked uz, tie Miro MA (niektori tu pritomni kritici NIE) :)
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

gulinka

Post by gulinka » 06 Oct 2015, 12:52

Tini,
:-) ja som to už stihla zmeniť :-)
jsem malej, ale šikovnej toothsmile toothsmile toothsmile
Tak to necháme na Mira, koniec koncov sme v jeho "domčeku" a na jeho stránke, nech rozhodne.

gulinka

Post by gulinka » 09 Oct 2015, 23:06

PŠENOVÁ MÚKA

Ďalšia z netradičných múk, ktoré sa bežne nenachádzajú v potravinách. Robila som z nej palacinky a je chutná, nie je problém s ňou pracovať.

Hodnoty:
na 100g....1549KJ....B 11g....T 4g....S 73

Obrázky:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

gulinka

Post by gulinka » 10 Oct 2015, 09:08

ŠPALDOVÁ CELOZRNNÁ MÚKA HLADKÁ

Táto múka sa mi pri pečení osvedčila najviac. Či sú to klasické koláčiky, knäckebrot, alebo tortilla či palacinky. Dobre sa s ňou pracuje a je omnoho zdravšia ako klasická biela múka.

Hodnoty:

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

gulinka

Post by gulinka » 21 Oct 2015, 08:18

PUKANCE POHÁNKOVÉ A PŠENOVÉ

Pre toho, kto máva veľa osláv a návštev a nevie sa pritom ovládať môžu byť riešením tieto pukance. Nielen že ich musíte vyjedať pomaly, keďže sú také malé, ale chutia skvelo. Rovnako sú dobré do mlieka a do jogurtu. V súčastnosti sa stále viac zaraďujú ako jedna zo zložiek na výrobu domácich zdravých alebo proteínových tyčiniek.

Hodnoty:
Pohánkové: na 100g.....1.550KJ.....B 9,9g......T 2,4g.....S 74,5g
Pšenové: na 100g.....1560KJ......B 6,9g....T 1,8g......S 79,2g

Obrázok:

gulinka

Post by gulinka » 21 Oct 2015, 08:26

CÍCEROVÁ NÁTIERKA S VAJÍČKOM

Chuťovo zaujímavá, pre milovníkov cíceru bez varenia a prípravy vždy ihneď nachystaná na zjedenie.

Hodnoty:
na 100g....735g....B 17,3g....T 9,6g....S 18,5g

Obrázok:

gulinka

Post by gulinka » 09 Nov 2015, 13:32

CELOZRNNÁ MÚKA HLADKÁ

Kto sa bojí experimentovať s čisto celozrnnou, žitnou, alebo špaldovou múkou a nechce sa mu ani miešať múky, táto múka je pre neho ako stvorená, namiešaná s 30% tmavej, 70% svetlej múky, stačí pridať do hocijakého receptu, netreba meniť ani pomer múky, ani tekutín.

Hodnoty:
na 100g....1465KJ..... B 11.8g....T 1.3g......S 71.1g

Obrázok:

daka

Post by daka » 11 Nov 2015, 19:23

dnes mi dcera kupila, vecer pozriem zlozenie
vyska 165cm, vek 57

Je to cesta..

gulinka

Post by gulinka » 11 Nov 2015, 20:24

Daka,
tá Chia kaša vyzerá fantasticky, chia má neskutočne veľa dobrých vlastností, ale ja ju nemôžem xbeex xbeex xbeex
veľká škoda...
ja mám veľmi nízky tlak...
Vyskúšaj, daj potom vedieť, určite bude viac dievčat chcieť vedieť tvoj názor thumb1

gulinka

Post by gulinka » 12 Nov 2015, 20:34

GRÉCKY JOGURT 4%

Komu sa nechce vyrábať doma jogurty, môže skúsiť tento grécky jogurt. Má 4% tuku a fantastickú chuť. A je pekne hustý. Rozličné príchute, mňa najviac dostala tá vanilková príchuť.

Hodnoty:
Na 100g.... 501Kj..... B 7,1g...T 4,3%....S 13g

Obrázok:

gulinka

Post by gulinka » 12 Nov 2015, 20:41

FRANCÚZSKA NÁTIERKA ZO SÓJE

Komu nevyhovuje francúzska sójová nátierka v črievku, ako bola už tu v téme vyobrazené, môžno mu bude vyhovovať takto balená nátierka. Sú takto balené rozličné druhy sójových nátierok, ale ja sa stávam na tejto francúzskej proste závislá.
Dá sa otvoriť a zjesť prakticky kdekoľvek.
Má 75g.

Hodnoty:
na 100g....586KJ...B 7,3g....T9,5g....S 7,9g

Obrázok:

Janiina

Post by Janiina » 13 Nov 2015, 09:40

Guli kam Ty na tie veci chodíš? Mám pocit, že žijeme v inej krajine:-) Jakživ som nevidela v obchodoch niektoré veci, čo vidím tu u Teba... ja sem chodím ako do výkladu sa dívať:-) thumb2
Dobre, jogurty ochutené ja v obchode nesledujem, kupujem iba biele, (dokonca včera som po dlhšej dobe zopakovala svoj pokus a vyrábala doma podla receptu tu na stránke a podaril sa, je úplne hustý xclapx )
Ale práve som hladala minule špaldovú múku, a kúpila som v Bille, aj ražnú, taká ich značka že Naše Bio bola práve v akcii a chystám sa, že skúsim z toho upiecť nejaké sušienky pre malého (isto sa aj mne ujde ochutnať :-))) , ale aby som mu nemusela dávať kupovaný nejaký Marina keks, čo mu minule v dobrej viere doniesol dedko ako starú klasiku a kuknem a tam samé stužené tuky)
No a tie kaše, a tuším ani nátierky v kelímkoch som tiež nevidela ešte..kde to kupuješ? Je pravda, že ja mám všade po ceste Billu, tak tam chodím najčastejšie, raz do týždňa Terno a sem tam Lidl, inde ani nechodím, len velmi ziedka Kaufland, ale fakt som nevidela takéto novinky:-)
A prečo nemôžeš chia kvoli nízkem tlaku? Ja mám tiež nízky, ale sa chystám si tie semienka dávať do jogurtu.
39 r, 164cm
7.1.2008: 67kg
7.9.2008: 53,7kg
11.1.2015: reštart 74 kg!
Image

gulinka

Post by gulinka » 13 Nov 2015, 11:50

Ahoj Janiinka,
no neuveríš, ale len tu pookolí do obchodov, keď tak nad tým rozmýšľam, ani neviem, kde tu v meste máme nejaký špecializovaný obchod so zdravou výživou. Dnes sa už všetko dá pekne kúpiť v Jednote alebo vo Freshi sa teraz snažia mať výrobky aj zdravé.
Ale moja srdcovka je Terno, čo tu máme, to keby som vedela, kto to takto skvelo objednáva, by som mu nohy vybozkávala ( samozrejme, obrazne toothsmile ). Pekne jeden celý regál pre diabetikov, ale úplne všetko od sladidiel, cez čokolády, dobošky, cestoviny, chrumky, zaváraniny, kečupy a ja neviem čoho ešte všetkého... Moja starká je diabetička a vždy jej idem nakúpiť, keď ju ideme pozrieť a tu sa proste stačí postaviť a len brať a brať a brať.
No a potom sa stačí otočiť opačne a tam je celý regál zase zdravých vecí, cez múky, celozrnné cestoviny, vločky, dokonca tam teraz pridali ešte aj javovorý sirup, čo sa v bežných predajňach nevidí... aj chlebíky začali objednávať cez bielkoviné, ražné, špaldové, grahamové, cez čistozrnné až po neviem aké.
Vidno, že sa naoazj snažia tomu zákazníkovi prispôsobiť a dnes tieto výrobky proste frčia a idú na odbyt. A ja som rada, že nemusím nikde behať a mám všetko pekne pokope ;)

Teraz k chia...ja mám veľmi nízky tlak, niekedy už cesnak v jedle mi dokáže narobiť problémy, ale tak to závisí aj od počasia a od toho, ako veľmi som unavená. Už na tom obale chia semienok je upozornenie, že ju nemajú používať osoby s nízkym tlakom. Tak to treba brať vážne. Ak máš aj ty nižší tlak, daj si tie semienka tak, aby bol vtedy s tebou niekto doma, pre istotu, aby si si to odskúšala. Keď ti nebude z toho nič, tak potom pohodka ;) .

Tie sójové nátierky, či už v črievku alebo v tom obale ako paštéka ;) majú teraz už naozaj v každom obchode, len ich treba pohľadať. bývajú v chladiacich boxoch. Skús tú francúzsku, čert mi ju bol dlžnen ;)

Keď budeš chcieť robiť pre malého Bebe keksíky, kľudne vyskúšaj spraviť z ovsených vločiek. Bude to možno pre neho aj viac hodnotejšie a hlavne chutnejšie, ako z tej špaldovej alebo ražnej. Ražnú si nechaj pre seba, je to hutná a ťažká múka, deťom zvyčajne nechutia výrobky z nej, alebo ju potom miešaj aspoň na polovicu s bielou múkou, alebo aspoň pšeničnou celozrnnou.

A s tými Marína keksíkami.. jooj... ťažké je to v dnešnej dobe, keď si zoberieš, čo vlastne všetko je v tých výrobkoch, naozaj by si si musel robiť všetko doma, aby to malo aspoň akú-takú hodnotu. Si zober že kúpiš džúsik pre malého a aká je to s prepačením ... , okolo žiadneho džúsu to ani nechodilo.
Takisto tie hnusné tukové čokoládky naplnené mliekom hm... koľko vápnika...??? no koľko?
Fakt keď sa dá, treba si doma povyrábať, nebude to určite nikdy tak chutné ako tie kupované, ale budeš vedieť, koľko si tam dala cukru a akého a budeš potom už aj v obchode rozmýšľať inak. No a ak zrniečko padne na úrodnú pôdu, bude tak raz v dospelosti rozmýšľať aj malý.

gulinka

Post by gulinka » 13 Nov 2015, 11:55

A toť príklad, ako to u nás vyzerá, keď pošlem chlapa do obchodu a hovorím mu, nech mi kúpi aj celozrnnú múku.
Tak kúpil
IMG_20151113_093034.jpg
rovno aj 5x cez kopirák ;)
no a potom kontroluj sacharidy ;)

daka

Post by daka » 13 Nov 2015, 12:18

no zlaty, u nas by to bolo tak na pol roka ;)
vyska 165cm, vek 57

Je to cesta..

Post Reply