Prosim o radu

Športom k trvalej šíhlosti
mr_kaktus
Posts: 94
Joined: 20 Jun 2011, 10:29

Re: Prosim o radu

Post by mr_kaktus » 08 Feb 2013, 13:48

to si ma inac potesila s tym prijmom lebo takto nejak zhruba som jej to vypocital :) tak ze ju nenutim do nejakej blbosti :)
ako vravim ten link je robeny pre chlapov. vobec si neviem predstavit co by to urobilo so zenou :)

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 09 Feb 2013, 21:10

brxe xudivx xbeex Ľudiáááá to samé čísla. Ako sa v tom mám vyznať? Pri tom čítaní ma už hlava rozbolela, tak strašne sa snažím tomu porozumieť ale kurník ešte nikto mi neuviedol REÁLNY príklad namiesto neporozumiteľných čísiel. :( Ako mám to všetko pochopiť? Doma váhu na váženie jedla vážne nemám a nemám žiadne skúsenosti s počítaním "od oka". Ale z toho čo som prečítal mi chcete povedať že toľké cvičenie a snahu zlepšiť svoj výkon mi brzdila strava? xmurx Ja mám 18 rokov! Posilňovňu ja osobne navštevovať nemôžem. Nezarábam si, ešte študujem (ešte pár mesiacov), doma cvičím že takmer krv potím! Fakt neklamem, koľko krát už posledné série zdolávam s krikom a potom na podlahe. Mávam tiež regegeneračné dni, avšak kardio cvičenia zvyknem len občas vynechávať. Kardio u mňa pozostáva zo 40 minút ( 680 cal. priemer ) postupne zvyšujem (aj náročnosť), čo sa týcha kondičky svalov bežne -> Kliky, brušáky (nie klasické, ale približne v priemere 3 cviky na brucho v jeden deň), kliky viac sérií od jednoduchých cvikov až po tie náročné. 3 opakovania, prvé 3x6; 3x8; 3x12 a verte mi, namakať 3x12 klikov v poslednej sérií nieje žiadna sranda keď sa vám už ruky trasú. Jedna séria pozostáva z Kliky s rukami na šírku ramien; kliky na úzko tzv. diamond; kliky na široko a z každého v sérií toľko krát aké čísla sú uvedené hore v zátvorke. Takže fakt sa toho napotím ako prasa. V lete a na jar som zvykol behávať 30 min. ale už to predĺžim túto sezónu. Ale nevyšimol som si tak viditeľný rozdiel. :( Podarilo sa mi schudnúť, ale vôbec som sa nedržal tých tabuliek a kadečoho. :( Jedol som zdravým rozumom bez prepočítavania. Vyhýbal sa mastným jedlám. To bolo všetko. A teraz som v takmer udržiavačke aj keď pomaličky sa snažím schudnúť ešte aspoň 5 kíl čo by malo zísť za približne tých 2-3 mesiace. Ubehol už mesiac aj pól a ja mám dole iba kilo? Čo to má byť? :( Chcem zvýžiť koncdíciu pestovať silu a vytrvalosť, na objeme svalstva mi až tak nezáleží, ale nebolo by to od veci. Dá sa to všetko splniť za podmienok ktoré sú už popísané vyššie? Ďakujem za odpoveď. :)
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 10 Feb 2013, 05:46

egopat ahojki. Ja si myslim, ze nejak strasne ratat zas nemusis, ale JEST ano. Podla Tvojich prispevkov mam pocit, ze strasne malo jes. Ze to jednak neni ani 5x denne. To je velmi velka a velmi zavazna chybat, totiz prave stravovanie je az 80 percent uspechu. Podla toho co pises, tak fyzicky makas riadne.. Co vsak v kombinacii s tym, ze malo jes, posobi PROTI chudnutiu, nie PRE chudnutie.. ja viem, znie Ti to mozno divne, ale je to fakt, velakrat odskusany.. Okrem toho som mala pocit, ze ak uz aj jes, tak zvacsa poobede ci vecer a nie cez den. Tiez nie dobre. Ale sam napis ako sa stravujes, za sz par prispevkov sa to neda az tak vediet, nevidno Ti do taniera;)

Cize: ak aj nechces ratat a neviem co, zacni jedavat 5x denne. Napis, co jedavas, my Ti k tomu mozeme nejake poznamky napisat, ci pridat, ci ubrat, a co. Ono ja tiez nie som za to, aby sa ludia najma v mladom veku nejak velmo zatazovali ratanim a tabulkami, aj ked urcity prehlad, co by mala obsahovat zdrava strava a kolko, by mat mali. Ale v tom Ti mozeme pomoct.

Posilovna nie je nutna. Ja som chudla tiez bez posilky a pekne. Podla mna jednoducho telo Tvoje sa rozhodlo radsej tuciky nepustat, kedze ho tak nicis cvicenim a k tomu nejedenim. To ma akurat stav "vojny". Podla mna ak k tomu pohybu pridas pravidelne a dostatocne stravovanie, aj kila pojdu dole. Inak NIE. NIE pridanim pohybu. Aspon si to myslim. Aj na zvysovanie vytrvalosti a kondicky Ti treba jest. Ono jasne, ze spociatku Ti mohli ist kila dole aj ked jedavas malo.. Lebo telu urcity cas trva, kym zareaguje - a spomali metabolizmus, preto aj chudnutie pri nizkom prijme nejaky cas funguje.. Akurat ze potom nasleduje stagnacia, ak nie rovno aj priberanie. Da sa to zmenit - pravidelnou vyvazenou stravou. ;)
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 10 Feb 2013, 11:47

Ahoj Tinka, no všade to spomínajú a všade na to podotýkajú. :( Že bez poriadnej stravy je ťažké docieliť úspech. :( Ja by som zasa povedal, že by mi pomohol ťah práve opačný tomu tvojmu návrhu. Áno napíšem ako sa ja stravujem, ale užitočnejšie by bolo keby si napísala svoj stravovací plán na jeden deň nech vidím čo musí obsahovať strava atď...

Takže ten môj:
Dnes napríklad starká navarila viac jedál proste na celý týždeň ak vydrží. Keďže mám chrípkové prázdniny a hneď za tým jarné, tak som získal 2 týždne presného stravovania. :)
Nuž raňajky ako som už spomenul a vždy na to aj upozorním, že raňajky mám vždy fakt výdatné a objemné. Teda aspoň podľa môjho oka. Dajme tomu trebárs 2 krajce chleba s máslom, syrom (občas saláma), ak mám po ruke respektíve v špajzi zeleninu tak si nasekám aj tú. Až do sýtosti kým necítim že som plný. Samozrejme tie dva krajce aj zaberú keďže k tomu mám aj pol litra horúceho čaju s malým obsahom cukru, zväčša sa jedná o ovocné alebo PIGI čaj. :) Ale nemyslím si že na tom zaváži aký je to čaj. Potom desiata, nuž, po príchode do školy som si zvykol dať ešte jeden chlieb na udržanie sýtosti. :D A potom sa mi minie všetká desiata. Až prídem zo školy, v rôznych časových rozmedziach, sa naobedujem, polievka (všeliaké, vajíčková, paradajková, proste aká je navarená) 3dcl, a hlavné jedlo tiež za tanier, proste typické dedinské jedlá, mäso mäso, mäso. Ale nie vždy je to mäso, niekedy sú aj trebárs šúlance, alebo cestoviny s makom atď... Halušky atď... A vždy si dávam za tanier. Polievky si dám viac aby som toho hlavného mohol menej. Večera, závisí od toho či som, alebo nie som hladný. Občas si dám niečo ľahké, občas iba čaj, zriedka kávu (mimochodom, mlieko pijem dosť často). Alebo zeleninu, no niekedy ma chytia žravky tak si urobím aj chlieb s niečím. :) A tým končí moja celodenná strava. :D Možno sa vám zdá že jem málo, ale ono ja to tak necítim. Často mám výčitky svedomia že som toho zjedol až až. :( Ja vlastne aj ten tuk čo mám by som radšej zmenil na svalovú hmotu. :( Ale nemám na to potrebné poznatky ani vedomosti nič. :( Mžno je problém s tou stravou ale vravím vám, takýmto spôsobom stravovania som schudol 20 kg. :( Je možno že by sa vrátil jojo efekt? To som už rok po chudnutí. Udržiavam si váhu celkom dobre a zatiaľ sa mi darí. Pribral som odvtedy asi iba kilečko, ale to dúfam že je svalová hmota. Aj keď pochybujem. :( Bojím sa neúspechu lebo nerád prehrávam. Ak sa mi nepodarí to čo chcem, vzdám viac vecí než si myslím. Proste nerád vidím nedostatky alebo neúspech, to ma vie strašne odradiť. :(
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

Lise
Posts: 150
Joined: 01 Feb 2013, 09:37

Re: Prosim o radu

Post by Lise » 10 Feb 2013, 18:14

TheEgopat, ahoj, precitala som si co trapi. Trosku si aj sam odpovedas na to, s cim mas problem a to je velmi dobre znamenie, lebo mas zdroje, o ktorych sam nevies alebo si myslis, ze nie su dolezite. Co sa tyka jedalnicka, su tu skusenejsi ako ja, takze toto prenecham im. Ale neda mi nezastavit sa pri tvojich poslednych riadkoch, lebo tam je mozno aj jedna z pricin, preco stagnujes. Mala som podobny problem ako ty a ma ich milion ludi, takze sa necitit nijak nenormalne. Nepoznam ta, takze toto vsetko ber s rezervou, mam len domnienku, ak dovolis: v tom co robis pre zmenu svojho zivotneho stylu je nepomer medzi pracou na vonkajsich okolnostiach (strava, cvicenie) a "vnutrajsku", cize na svojej hlave a dusi. Zvycajne si my ludia myslime, ze ak si osvojim spravne stravovanie a pohyb, dostavi sa vytuzeny pokoj a radost z vlastneho ja. Lenze ono je to prave naopak. Mozem ti povedat zo svojich skusenosti, ze az ked som sa prestala nenavidiet svoje telo a bat sa zlyhania, vtedy som zacala chudnut lahsie. Viem, znie to ako sci-fi, ale som o tom presvedcena...urobila som maximum pre svoju dusu a zacalo tomu verit aj telo. Ked som to skusala opacne, mojou jedinou temou dna bolo jedlo. Bola som prepchata informaciami, co mam robit pre telo, ale dusa nedostala nic. Odporucam ti, ale naozaj len ako podnet, lebo nikdy by som si nedovolila davat tu rozumy a recepty. Straz si samozrejme jedlo a pohybuj sa, lebo bez toho to nejde, ale dopraj vyzivu aj svojmu vnutru...ja TheEgopat mam totiz okrem svojho pekneho tela, aj velke poklady vnutri, o ktorych neviem, lebo si mozno myslim, ze to co mam na tanieri je najdolezitejsie. Kto som ja okrem toho ze chudnem? Precitala som si od teba viac prispevkov...hoci si mlady, vies povzbudit, podporit druhych, mas skvely zmysel pre humor...je mozno na case, aby si tieto vsetky uzasne veci obratil aj k sebe. Tak ako pozorujes, co si davas do ust, pozoruj aj svoje Ja. Bud k nemu laskavy. "Najvacsim klamstvom na svete je: Az budem mat to, co chcem, budem stastny" (Bourbeau). Ak budes mat chut, skus nad tym pouvazovat a otocit si to: AZ BUDEM STASTNY, BUDEM MAT TO CO CHCEM. Nie je to teoria a nie je to ani lahke, ale velmi to oslobodzuje od nutkavych stavov. Velmi ti prajem a drzim palce v tvojom snazeni. Obklop sa dobrom, mas ho vnutri dost, len si na to pozabudol a tak sa tam vytvorili pavuciny. Pekny dnik:-)

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 10 Feb 2013, 18:45

Ahoj Lise, veľmi ma potešili tvoje rady. :) Fakt strašne ma povzbudili a trošku otvorili oči. Avšak netýka sa to teraz len čisto chudnutia, ale môjho života. :) Fakt ti veľmi pekne ďakujem. :) Súhlasím so všetkým čo si písala. A verím v to! Keď som bol menší podceňoval som silu viery (nie náboženskej) a pozitívneho myslenia. Pred pár rokmi mi už nič iné neostávalo iba veriť. :) A čím intenzívnejšie som v niečo veril, tým väčšia bola pravdepodobnosť, že sa to splní. Cítil som šťastie a radosť čo o dnešných dňoch veľmi hovoriť nedokážem. :D :) A neznie to vôbec SCI-FI, znie to lahodne a lákavo mojím ušiam a myšlienkam. :) Nad tou vetou alebo teda citátom uvažovať budem, myslím si, že to chápem, ale naposledy, keď som povedal že chápem, som to pokašľal. Ďalší problém, unáhlené závery. :/ Budem nad tým uvažovať to určite áno! :)
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 10 Feb 2013, 19:14

lise, velmi pekne si to vystihla myslim.. rozumiem co pises, a u mna to bolo tak nejak podobne.. ta zmena, ktora nastala, nastala najprv vnutri a potom JEDLO uz konecne prestalo byt problemom.. Na tomto chudnuti je zaujimave to, ze je tiez prepojene s vnutrom, ci si to clovek uvedomi alebo nie - a ak sa k tomu postavi spravne, tak moze aj vnutorne pokrocit niekam dalej. A vlastne, podla mna uspech aj v chudnuti sa dostavi az ked sa zmeni cosi vo vnutri, presne ako pises, inak je to len kratkodobo a je to skor trapenie. Ja sama za seba pocit, ze som bola INA uz v momente, ked som sa schudnut a stravovat inak rozhodla.. ;) Tiez sa drzim toho, ze stastni mame byt teraz a tu a nie zajtra, preto sa tesim aj z malickosti a drobnosti, snazim sa ich vidiet okolo, co sa niekomu moze zdat smiesne.. Ale v skutocne tazkych chvilach ma prave takyto jednoduchy zmysel pre detail a videnie krasy ci dobra v malickostiach (ktore v podstate tiez nie su samozrejmostou) zachranilo pred prepadom do zufalstva.. ;) Podla mna sa treba vediet tesit, radost je dobry pocit, dobra vec, nie je zle ju prinasat druhym, ani prezivat, ani len tak obycajne sam pre seba sa radovat - ako dieta.. ;) Sme to dako pri dospievani mozno tak trocha zabudli;), da sa to vsak opat naucit;) toothsmile Kazdy si nesieme isto aj tazke veci so sebou, avsak treba vediet aj to, ze radost je mozne prezivat tiez iba v protipole bolesti, ktora pre nu vytvara miesto ;) To len taka filozoficka vsuvka ;)
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 10 Feb 2013, 19:42

ahojki egopat, mozem Ti napisat priklad, ako sa teraz stravujem, vlastne sa snazim mat prijem na mierne doladovanie- chudnutie. Este k tomu Tvojmu jedlu. No fakt ze mne sa to zda malo, co jes. Tie ranajky su normalne ranajky, to mavam tiez jedlo v takom objeme. Zeleninka podla chuti, to je jasne, ta urobi objem. Pride mi to, ze ked jedavas az doma potom, tak asi mas aj celkom dost velky rozostup medzi tymi jedlami.. ci? Koncis vlastne obedom, a to je podla mna nie dobre, mas vlastne akoby 3 jedla za den, a to aj z hladiska vyzivy, doplnania zivin, budovania svalov a fungovania metabolizmus skutocne dobre nie je. Teda pisem Ti jasne moje nazory a poznanie, nemam samozrejme patent na rozum (ako to tu nedavno jedna forumacka vecne pripomenula;) , tak sa dufam na to neurazis. je mi jasne, ze ked si takto zvyknuty uz dlhodobo, tak Ti to subjektivne staci. je ale otazne, ci to staci aj objektivne, vzhladom na Tvoj vek, vyvoj a pohybove aktivity. V tomto by som povedala, ze nie, a ze ani do buducna to nie je dobra deviza, lebo tymto stylom stravovania sa moze metabolizmus akurat tak spomalit, a presne ako pises aj jojo sa moze casom ukazat ;(

Tuk sa NEDA MENIT na svalovu hmotu, su to uplne ine tkaniva, takze da sa tuk Schudnut a svalova hmota nabrat. Ale na nabratie svalovej hmoty je potrebna kvalitna a pravidelna strava, a to nielen bielkovin, ale aj sachacov. Ono totiz telo nevie spracovat viac ako iba urcite mnozstvo napriklad bielkovin naraz. U muza je to cca 30, max 40g. Zbytok, aj ked sa zje, tak sa nespracuje, cize sa vyluci zbytocne. A tu je aj ten dovod, preco aj ludia, co buduju svalovu hmotu, dodavaju telu aj bielkoviny na viac krat, kazde 2-3 hodky. Lebo telo to vie spracovat, vyuzit pre Tvorbu svalov. Ak by clovek zjedol v porcii napr. 70g bielkovin, aj tak spracuje len tych 30-40. S tym robili aj rozne pokusy, studie s ludmi, kde su tie hranice pre efektivne vyuzitie bielkovin. Z toho co pisem vlastne vyplyva aj dovod pre to pravidelne a vyvazene jedenie.

Nemusis sa bat neuspechu, ale skutocne sa skus trosicka v tej strave dovzdelat, aj tu na stranke je toho popisaneho a vysvetleneho vela, aj v tej mirovej knihe, je tu online, mozno by Ti to pomohlo nad niektorymi vecami sa troska pozriet aj z inej strany..

No a k tomu mojmu jedalnicku, taky priklad. na ranajky mam 220g biely jogurt domaci, 50.60g ovsaky, 20g susene brusnice, 10-15g orechy. Desiata 2 krajce chleba, alebo 2 zemle, syr cca 30g, zelenina. Obed dake maso alebo ina bielkovina 100g, priloha 200g (zemiaky, celozrnna ryza ci cel. cestoviny, pisem to mnozstvo vo varenom stave), zelenina (to nevazim, podla hladu a chuti, priblizne aspon 150 a viac gramov). Alebo v nejakej kombinacii s ostatnym napriklad strukoviny. Chodievam aj na obedy v praci, u nas mame taku restiku, kde sa da podla mna zdravo najest a neni to ani mastne, ani slane, ani inak otrasne;) - da sa vybrat.. Alebo teda si nosim z domu jedlo. Olovrant - napr. tvaroh 100g, alebo opat jogurt 200g, k tomu ovocne musli (necukrene, ale so susenym ovockom, cca 40-50g), cca 10g orechy ci mandle a podobne. Alebo aj nejak zmiesany ten jogurt s tvarohom, k tomu aj kompot domaci, a ovsaky. Alebo tie musli kolaciky pecene doma. Na veceru - nejaka bielkovinka (tuniak, seitan, ina rybka, sunka.....) 100g (bohuzial nemozem vajce a sojove maso, tofu, to som tiez jedavala casto, kym mi na to nezistili alergiu), k tomu nejaka sacharidova priloha v polovicnej porcii ako na obed ci doobeda. A zelenina podla hcuti a potreby. Ak idem neskor spat, tak mam aj druhu veceru, teraz v zime nie, pretoze chodim spat uz so sliepkami o 21h. Inak mavam okolo pol deviatej napriklad acidko, tvaroh, jogurt, s malou troskou ovocnych ovsakov (co znamena tak 10g). A taketo si dam aj kludne tak 1.5hodku pred spanim, z toho mliecneho tak 100g.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

mr_kaktus
Posts: 94
Joined: 20 Jun 2011, 10:29

Re: Prosim o radu

Post by mr_kaktus » 11 Feb 2013, 08:09

TheEgopat wrote: ešte nikto mi neuviedol REÁLNY príklad namiesto neporozumiteľných čísiel.
nerozumiem aky realny priklad by si chcel? ako priklad konkretneho jedla? lebo v tych cislach ma prave vsetko co potrebujes vediet. btw. vaha na jedlo je dobra ale ked ju nemas da sa aj improvizovat (inac v tvojom pripade - vek a telesna aktivita by som sa nejakymi gramami hore dole netrapil az tak strasne, predsa len ti reaguje telo inak ako tridsiatnikom :) ) napriklad ked si kupis 0,5kg kuracich prs a zjes ich na dva krat tak vies ze si v jednom jedle zjedol 250g, jeden nevyklepany kuraci rezen (v podstate polovica prs z jedneho kurata) zvykne mat ugrilovany okolo 150g :) ked kupis krajany chlieb tak jeden krajec niekde zo stredu ma cca 60g. ked si davkujes ryzu tak si ju naber do klasickej polievkovej naberacky - ked bude zarovnana (ryza bude zarovno s okrajom) mas to cca 180g. jeden taky mensi banan ma okolo 100g bez supky. tie vacsie okolo 120 - 140 :) hrst orechov, semiacok a pod. je cca 40g. inac vsetky balene jedla maju na sebe gramaz, cize ked mas napriklad baleny eidam 200g tak vies ze ked ho rozkrojis na polovicu je to cca 100g :)

ak sa budes ale chystat naberat svalovu hmotu tam by som to ratal trosku preciznejsie, hlavne teda prijem bielkovin :) inac take najzakladnejsie vahy na jedlo nie su ani nejak extra drahe. co mame doma tak stala pod 10€ - viem ze pre studenta to moze byt dost vela ale mozno by si aj vasich doma ukecal :) predsa len ked mama pecie a pod tak obcas asi potrebuje aj nieco odvazit :)

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 11 Feb 2013, 09:06

Tini :

Nuž ďakujem ti veľmi pekne za vysvetlenie, veľa mi to dalo a pochopil som to. Doteraz som o tom s tými bielkovinami tiež nevedel. :) Ale tvoj stravovací plán. :O Ja si neviem predstaviť ako by som to všetko zjedol. :( Mal by som strach že to znova nazad priberiem. :( Inak dnes som sa postavil na váhu a mal som 83,2 alebo tak nejak. :) Mimochodom, pochopil som všetky riadky takto, že ak človek neje pravideľne a dostane sa do stavu hladu, telo spomalí metabolizmus aby dokázalo prežiť aj z malej dávky jedla alebo teda energie. Proste je to niečo ako ochranný mechanizmus. A teda, jedlo sa nedá nahradiť tekutinou? Myslím to tak, aby som hladný nebol nikdy pretože vždy budem piť. Síce aj doteraz som to poväčšine robil takto a po pár minútach po pití mi znova škŕkalo. :( No a áno mám veľké časové rozmedzie medzi jednotlivým stravovaním keďže jem iba doma.

mr_kaktus :

K tej váhe na jedlo, no keď moja mama pečie, používa takú dosť praktickú objemovú odmerku na všetko možné. Objem tej odmerky je asi 1l tak teda k pečeniu je to ako vyšité. Je to proste nádoba na ktorej máš vyznačené hladiny v gramoch na jednotlivé suroviny (napr. krýš. cukor, múka polohrubá atď....) Ale inak Ďakujem ti veľmi pekne. :) Nevedel som čo má koľko gramov a nevedel som si to nikde ani nájsť. :(

Inak chcel by som sa opýtať, v piatok som sa bol korčuľovať s priateľkou a skočili sme na pizzu. Obaja sme zjedli 550g pizze. :O Ani som si nemyslel že to je veľa ale skoro som popukal. xpapax
Obsahovala - syr, šunkovú salámu, šampiňóny - vie mi niekto povedať koľko to je CAL a koľko kJ? A aj koľko BTS obsahuje? :( Ako chutila veľmi dobre ale je to nebezpečné jedlo. :(
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

Lise
Posts: 150
Joined: 01 Feb 2013, 09:37

Re: Prosim o radu

Post by Lise » 11 Feb 2013, 09:56

Egopat este nikto mi tak roztomile nevysvetlil, co je to objemova odmerka na pecenie...Velmi zlate a zrozumitelne xstrechx Nechcem ta chytat za slovicka, aby si ma tu nesuspendoval ;) ale prosim ta pekne nepouzivaj v slovnicku spojenie "nebezpecne jedla" Viem o com pisem...ked ich takto nazves, budu ta o to viac lakat. Nerob si z toho zakazane ovocie, lebo ta bude neuslate prenasledovat a s chudnutia sa stane utrpenie. Ano, treba uznat, ze niektore jedla by sme mali obmedzit (vynechat), ale je lepsie s nimi uzavriet dohodu. Absolutizmy tipu "bud, alebo" cloveku niecia sebadoveru. Tvoj humor ti v tomto ohromne pomoze, uvidis. Niekomu mozem pripadat ako blazon, ale ja s menej vhodnymi potravinami vediem dialog....vacsinou vyjde najavo, ze ma obtazuju preto, lebo im nevenujem pozornost. Ak ich ignorujem a teda utekam od problemov, zasiahnu silnejsie. Venovat im pozornost znamena vlastne venovat pozornost sebe, ak mi rozumies, co tym myslim... Obcas sa to totiz nevola pizza, ale tuzba po nejakej emocii, ktora nam chyba. Smejem sa, lebo moj manzel sa uz naucil: ked je svedkom mojej ohromnej tuzby na nieco sladke, vyprazane, kysnute a podobne...vzdy pride a objime ma, "nenapadne" sa ma opyta, ako sa citim, alebo este "nenapadnejsie", ci si nepozrieme nejaky film...Predtym som si ale musela sama pred sebou priznat, ze mam s tymto problem a prestat sa utekat napchat aby som mu nemusela celit. Takze, skratim to: neexistuju nebezpecne jedla, su len "nebezpecne stavy" v nasom vnutri, ktorym sa chceme vyhnut. Tymto jedlam mozeme v podstate dakovat, lebo ak sme vnimavi, vela nas naucia o sebe...nezabudni, pizza ma casto uplne ine mena ako jedlo. Je vsak jednoduchsie nazvat ju jedlom a nie tym, co mi vo vnutri chyba. Okrem toho: mnoho jedal je pre nas tzv. nebezpecnych, lebo este nevieme o ich vhodnejsich a rovnako chutnych upravach a tak si v hlave tvorime absolutizmy. Dopraj si vela vela lasky prosim. Pekny dnik:-)

User avatar
Priska
Posts: 4649
Joined: 11 Aug 2010, 19:33

Re: Prosim o radu

Post by Priska » 11 Feb 2013, 10:16

Lisa uzasne pises!!! thumb1 Aj ja scem takeho vnimaveho mangela... ;)
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 11 Feb 2013, 10:21

egopat, no, podla mna pitie NENAHRADI jedlo, ale moze zahnat pocit hladu. Vies, ak ja zena tesne pred 40kou (cize metabolizmus uz isto nie expresne rychly) tolkoto jedla zjem a dokonca aj pri tom chudnem (ak mam normalny pohyb, a to neni sportovanie do nemoty), tak Ty 18 rocny mlady muz nie je mozne, ze by si z toho mal priberat. Je to v KJ cca 9000-9500kj, to fakt neni megavelky prijem. Tebe sa to moze vsak zdat, pretoze jednak si si zvykol jest menej, jednak sa Ti zda, ze jest menej proste treba, lebo ked chces chudnut treba jest malo.. ked nechces pribrat treba jest malo.. To vsetko su velmi bezne myslienky u ludi chudnucich, bohuzial nie vzdy celkom rozumne, resp. funguju len do casu a niekedy mozu aj viac pokazit (najma do buducna), pretoze ak si teraz metabolizmus naucis zahalat, lebo skrtis jedlo (aj ked nechtiac), tak co potom, ked vekom tak ci tak sa bude metabolizmus spomalovat.. Ja si myslim, ze mozno by si mohol o tom porozmyslat, ako by sa Ti dalo jedavat castejsie a cosik viac. Dokonca aj na chudnutie Ti to moze pomoct.

CO sa tyka jedal, suhlasim s Lise co pise, presne tak nejak to je:) Okrem toho vela jedal takych tradicnych mnamiek sa da mierne upravit a su tiez skvele a mnam a zaroven aj vyzivne, nutricne hodnotne a zdrave.. ja takto robievam aj palacinky nazdravo, aj pizzu, aj segedak, aj kolozvarsku kapustua podobne.. DOkonca aj rezen sa da urobit, ale na to nejak netrpim, takze sa s tym netrapim (da sa upiect na sucho na papieri v trube). Je uplna pravda, ze problem s jedlom vo vacsine pripadov v skutocnosti je problem uplne s niecim inym ;)
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Lise
Posts: 150
Joined: 01 Feb 2013, 09:37

Re: Prosim o radu

Post by Lise » 11 Feb 2013, 10:36

Priska nebol vzdy taky (manzel), ale ani sa niet comu cudovat, ked som robila 2 chyby: 1. Myslela som si, ze to predsa do oci bije, ze potrebujem blizkost, tak nie je mozne, aby ma sam od seba neobjal. 2. Chcela som nieco od neho, co som mu ja sama nedavala. V dnesnej dobe to mozno znie naivne, ale pre mna je podstatne, comu verim ja. Inak Priska, ty uzasne pises...okrem ineho ti musim povedat, ze ta myslienka (motto), co mas dolu, ma navstivila v sne. Dakujem ti za to xstrechx

Tini, aj ja takto upravene varim a za mnohe dakujem tejto stranke a vasim tipom v sekciach s receptami. Mojimi vernymi kamaratmi su celozrnne variacie.

User avatar
Priska
Posts: 4649
Joined: 11 Aug 2010, 19:33

Re: Prosim o radu

Post by Priska » 11 Feb 2013, 13:45

Lisa presne aj ja mam taky "problem" cakam nieco co ja sama nedavam... :( a dakedy som cakavala ze mi este aj bude citat myslienky...
To motto, napriek tomu ze viem ze to tak ozaj funguje, nie vzdy sa mi toho podari aj drzat...
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

Post Reply