Prosim o radu

Športom k trvalej šíhlosti
Lise
Posts: 150
Joined: 01 Feb 2013, 09:37

Re: Prosim o radu

Post by Lise » 12 Feb 2013, 12:35

Priska velmi pekne dakujem za tip na knizku, pozrela som si, vyzera to zaujimavo xstrechx Uvazovala som, ze dam sem tiez nejake tipy, ale nerobim to kvoli Egopatovi...nie preto, ze by nieco nepochopil, prave naopak. Ide mi len o to, aby si teraz nenavlacil domov 10 knih a bude mat este vacsi chaos ako predtym. Ak precita jednu, napriklad od teba Priska, a dotkne sa aj jeho vnutra, urobi pre seba stokrat viac ako sa nadopovat desiatimi a vysledok nula.

mr_kaktus
Posts: 94
Joined: 20 Jun 2011, 10:29

Re: Prosim o radu

Post by mr_kaktus » 12 Feb 2013, 18:12

Ako ja teda nechcem byt za hejtera ale comukolvek od Hiraxa by som sa vyhybal na kilometer. Ak uz chces citat takuto "ezotericku" literaturu tak skus radsej "Cesta pokojamilovneho bojovnika" od Dana Millmana (The peaceful warriors way). :)

User avatar
Priska
Posts: 4649
Joined: 11 Aug 2010, 19:33

Re: Prosim o radu

Post by Priska » 12 Feb 2013, 19:22

Kaktus ty si ho cital?
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

mr_kaktus
Posts: 94
Joined: 20 Jun 2011, 10:29

Re: Prosim o radu

Post by mr_kaktus » 12 Feb 2013, 20:38

POZOR PRISPEVOK NEMA POSOBIT NENAVISTNE A VYJADRUJE LEN MOJ VLASTNY NAZOR :)

citaval som jeho blogy na smecku aj tie knihy co tam uverejnoval na pokracovanie (od roku 2008, mimochodom minimalne ta prva sa mi dost pacila, druha menej) plus som ho registroval aj v hudobnej sfere (nase kapely mali aj nejake kontakty, zahrali sme spolu aj nejaky koncert tusim atd.). a potom to postupne zacali (ci uz v proze alebo poezii) byt same ciste milujuce vseodpustajuce duse a hladania ciest a vsetok tento ezotericky balast a priznam sa ze to som stratil nervy (ale este niekedy jeho blogy prebehnem ci nezmenil notu :) ). ako vazne nechcem aby to vyznelo nejak neznasanlivo ale pripada mi ako taky samozvany kazatel, ktory si ukaja svoje exhibicionisticke sklony takymto dusevnym "dickwavingom" ci uz v elektronickej alebo tlacenej podobe :)

EDIT: a este ked aj opomeniem formu ktorou to robi, nepovazujem jeho rady za prave idealne rady pre zivot ale to je na dlhu debatu :)

EDIT 2: a ak sa priskina otazka tykala pokojamilovneho bojovnika tak odpoved je: ano :)

User avatar
Víla
Posts: 949
Joined: 04 Mar 2011, 19:48

Re: Prosim o radu

Post by Víla » 12 Feb 2013, 21:03

Ahojte v tomto "oddelení vnútorných záležitostí" sa veru dobre číta toothsmile

Lise múdro píšeš thumb1

Tini odrazím sa od tvojej vety : "az ked sa staneme svojbytnymi sami v sebe, mozeme naplno zit aj pre druhych - ja aj takto chapem to "mat rad seba" nie ako nejaku sebalasku ci narcizmus, egoizmus zamerany na seba sameho - ale skor v nadvaznosti aj na ludi okolo seba.. ktorym mozeme nieco priniest az ked sami budeme vediet, kto sme.. "
Častokrát namiesto hľadania toho kým sme sa iba prehrabujeme v "nálepkách" -akí sme Čítam teraz jednu knižku o výchove a tam sa píše , že by sme nemali svoje deti hodnotiť. Ani pozitívne(dobrý ,pekný, poslušný,šikovný), ani negatívne (zlý, škaredý, nešikovný atď) Že treba posudzovať skutky, a chovanie ako správne alebo nesprávne, ale nedávať hodnotiace "nálepky" ani deťom, ani dospelým a ani sebe. U väčšiny ľudí sa toto nálepkovanie potom premietne do toho nezdravého vzťahu závislosti na pozitívnom ohodnotení a strachu z hodnotenia opačného negatívneho. A takisto v zmysle sebahodnotenia...takéto ohodnotenie seba samej "som tučná" -prináša spolunálepky(synonymá) menejcenná , neschopná, slabá...atd.
A tiež si myslím ,že také sebaprijatie (sebaláska) nie je nejakým nezdravým egoizmom, nie je to ten dualizmus,že mám rada seba=nemám rada druhých, alebo na nich kašlem...zas to sklĺzava k tej ceste ,že ak nebudem mať radšej druhých nebudú mať radi oni mňa. To sebaprijatie ide skôr cestou ..."áno mám veľa zásobného tuku navyše,ktorý ma obmedzuje , ale mám sa rada, a urobím niečo preto, aby som sa cítila vo svojom tele lepšie" A ked sa ja budem cítiť lepšie , budú sa aj oni cítiť v mojej prítomnosti lepšie, ale to nie je môj cieľ , to je len vedľajší efekt. Môj cieľ som ja, a moja cesta. toothsmile

Mr.kaktus, Hiraxa nepoznám ,ale za Dana Millmana sa tiež prihováram všetkými desiatimi thumb1
Image

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 12 Feb 2013, 22:38

Ahojte priatelia moji. :)
Vaše riadky v ktorých som sa toho dosť dočítal, v ktorých som našiel rady, som čítal s veľkým úsmevom na tváry. Veľmi sa mi páčia vaše slová, vaša pomoc! Lise ako písala Priska, vystihla si to. Fakt do bodky. Nemám slov. Vďačím ti za tvoj príspevok. Je však už neskoro a nikomu z vás teraz nejdem viac vypisovať. Celý deň som sa korčuľoval, pol dňa som sa vadil s priateľkou, som vyčerpaný. :D A mimochodom, prečítal som si knihu s názvom Sadchara, veľmi dobrá knižka ktorá ma posunula ďalej o veľa krokov. Týkala sa presne tejto tematiky ktorú tu rozoberáme. Dokázať dávať lásku našej vlastnej osobe. Kúpil som si ju, pretože spisovateľka tej knihy potrebovala peniaze a pomoc. Veľa mi toho dala a osobne som sa poďakoval spisovateľke. :) Ách ľudkovia moji. :) Ako vás ja mám rád. toothsmile ;) Ešte že ste tu vy. :)
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

steffinka
Posts: 2
Joined: 11 Feb 2013, 22:37

Re: Prosim o radu

Post by steffinka » 14 Feb 2013, 01:56

Ahojte, skoro vo vsetkých týchto uvahach o vnutorných postojoch cloveka som sa nasla, mnohe som prezila, prezivam, zistila som, ale este som vo faze ze sa ucim aplikovat na seba niektore zmeny v zivote, teda zmeny v mysleni, pohlade na seba samu, zmysel zivota pod. Nevedela by som to vyjadrit lepsie, ako tu tiny, lise a ostatní, planujem sa este k tymto prispevkom vratit, a viac sa zamysliet, len som vo velkej casovej tiesni, dokoncujem pracu a este tri tyzdne budem , tak vsetky ostatne zalezitosti, musia ist bokom, co mi je luto, ale neda sa to inak. Egopattovi, dakujem za ponuknutu pomocnu ruku, zrejme vyuzijem, ked na to bude spravny cas. A tie tazkosti v zivote, niekto by to tazkostami nenazval, skor by som to nazvala ze mam akoby choru dusu a prejavuje sa to aj navonok, neviem prejavovat svoje city, radost zo zivota, co ma tiez trapi, ze to ma vlyv na deti, rodinu a pod. Nie je to tak stale, skor take obdobia, vtedy mam vycitky, citim sa ze som zlyhala ako matka, manzelka atd a prejedam sa teraz je to kvazi v poriadku posledne taketo obdobie som mala pred dvomi tyzdnami a trvalo len tri dni, tak sa to lepsi, pomaha mi aj tato stranka. Hlavne sa chcem uz z toho vsetkeho dostat a viest normalny zivot, lebo mam pocit, ze to prekracuje urcite medze unosnosti. A ako som dosla k týmto stavom, to je tiez este na dlho a vela veci este neviem popisat. Chcela som ti len povedat, ze nic v sebe nepotlacaj, akekolvek pocity, postoje, hlavne sa o tom rozpravaj, ja som to v tvojom veku akoby „podcenila“, to nie asi to spravne slovo, ale snad chapes, vsetky potlacane veci vzdy vyjdu na povrch, u mna to nastalo teraz, v case ked by som sa mala tesit z deti a uzivat si zivot atd Tini, ja som tiez veriaca, tak hladam pomoc aj tymto smerom, k tym otazkam...“ preco?? Co Ti nedava zmysel?? Co Ta trapi? Co Ti chyba???“myslim, ze si viem na ne davno odpovedat, len ako to zmenit, naplnit, to je to hladanie cesty ... mne napriklad pomaha literatura o hraniciach v zivote, neviem ci poznas, za co este zodpovedna som a za co nie, mysliet na seba, nebat sa povedat nie ... je to v podstate tiez o tych veciach ako ste tu pisali, ktore som ja v minulosti zrejme nezvladla a ucim sa to az teraz. Ak by si mala pre mna este nejaky tip na literaturu (o hladani stastia a vnutornej rovnovahy z krestanskeho hladiska), budem vdacna. Lise tesim sa z ponuknuteho priatelstva, prijimam, len na ten caj, teraz o pol druhej, uz asi spis. Kedze som teraz aj v strese z tej prace, nemam tolko casu venovat sa sebe, ako by som potrebovala a pridavaju sa k tomu aj partnerske nezhody, je tu velke riziko aby som do toho nespadla znovu, do toho stavu sebalutosti, zlyhania a tak ak sa mi to bude zdat neunosne (dnes to uz bolo na spadnutie), pozvem ta ja na ten caj, ak budes teda chciet ...

Lise
Posts: 150
Joined: 01 Feb 2013, 09:37

Re: Prosim o radu

Post by Lise » 14 Feb 2013, 14:33

Steffinka dakujem za pozvanie na cajik, uz teraz citim jeho prijemnu vonu xchlastx Precitala som si tvoje slova, vies..mozno to vyzera tak, ze mne sa to lahko pise, ale velmi ta chapem o tom strese a tom, ze clovek tazko hlada cas pre seba...budem teraz za seba hovorit, moj pripad, vobec nemusi byt tvoj: Ja som bola zhrozena, ked som zistila, co vsetko mi zbytocne kradne cas, ktora akutne potrebujem pre svoje telo a dusu...tu spravy v telke, tam bulvar na nete, tu debata s kolegynou, ktorej som utierala slzy, ale ona mi nikdy nezavolala, tam zbytocne kecy s negativnymi ludmi, tu odpisovanie na zbytocne maily...vela vela zbytocneho balastu, ktory ti dlhodobo nic neda, ale casu zoberie na tony. Chvalabohu uz dlhsie fungujem na striktnom rezime - vyzivovat najskor seba a nebat sa priznat si krutu pravdu, ak sa len zbytocne vyhovaram. Ano su objektivne veci ako pises, terminy, prace, povinnosti, ale co robis v tych kratkych pauzach medzi nimi? Nikto predsa nefunguje nonstop 24 hodin. Ak sa budeme bavit len o 10 minutach denne, ktore mas pre seba...za tychto 10 minut ti musi byt ukradnuty cely svet, lebo ak ho neukradnes, ukradne on teba. Ak si sama nedoprajes priestor, cas, nikto z vonku ti silu neda, naopak...kazdy si rad zvykne, ze si vzdy k dispozicii. To plati aj v praci. Mozno existuju nenahraditelne posty, nehovorim, ale obcas je to len nasa pycha...prilis si fandime, ze bez nas sa svet prestane tocit. Pisem len moj nazor. Zivot kazdeho cloveka je iny.

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 15 Feb 2013, 11:41

Lise píšeš múdro a presvedčivo. :) Keď nad tým tak uvažujem asi som vážne ten človek. Rád pomáham druhým, teším sa z toho ak im viem pomôcť, ale neviem či to môžem nazvať pýchou. Áno je fakt že sa po pomoci cítim skvelo a proste možno to je občas aj tá pýcha, ale žeby som si až tak fandil tak to pochybujem. A možno si tie pochybnosti iba domýšľam možno naozaj to je pýcha. :D Ja nepoznám sám seba, je to dosť smutné. Ale na to sú tu snáď priatelia nie? Hmm boh vie koľko toho sa ešte od vás tu naučím. :)
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 15 Feb 2013, 14:39

egopat, poznavame aj sami seba cely zivot, to je uplne normalne.. a nie vzdy vieme veci vyhodnotit, to tiez prinasa az zivot, cas a skusenosti. Si na dobrej ceste. Aj radost z toho, ked urobis dobre, je na mieste. Aj ked nemusi to byt jediny motiv, a niekedy je dobre konat dobre veci aj ked aktualne z toho super pocit nemame.. Drzkaj sa.. A ako inak v jedle sa ti dari, skusas aj premyslat nad tym, ako viac jest?? toothsmile
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 15 Feb 2013, 14:59

vila, s tym nalepkami je to fakt, ja si osobne myslim, ze celkove k ludom by sme mali pristupovat s tym, ze ich chceme brat aki su a mat ich radi aki su.. ;) Viac ako prijatie a takuto lasku im dat nemozeme, a myslim, ze aj sami pre seba prave nieco taketo ocakavame - lasku bez podmienok.. je narocne sa tomu ucit, castokrat to ide len cez "smrt", ale stoji to zato..
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 16 Feb 2013, 23:17

Ahon Tinuška. :) Ďakujem ti, dúfam, že naozaj som na tej dobrej ceste. :) (happy) Nuž ohľadom stravovania, začal som trošku na jedle pridávať ale mám strach z toho, že sa to prejaví aj na váhe. :( Jem tak proste aby som mal pocit z toho že priberiem, pretože ja keď už cítim sýtosť tak už je zle. :D Ale zvýšil som trošku aj množstvo jedla a niekde sa snažím aj pridať. Aj keď teraz teda v týchto dňoch to nejako neviem sledovať, ale zamýšľam sa nad tým. :) Alebo teda snažím sa jesť uvedomelo. :D Dnes som mal tvarohové halušky za 3dcl tanier. :) To bol obed, raňajky 3 krajce chleba s máslom a syrom. Zeleninka už nieje k dispozícií. :( Potom som si dal aj dáke tie cukríky na čo pyšný nie som ale nevadí raz za čas si to dovolím. :) Na obed Halušky a večera bola pečené kuracie stehienko, áno viem, nie ideálna večera, ale dobre padla. :D :) A idem si aj teraz niečo dať. Urobím si horúci čajíčok a k tomu nejaký ten chlebík aidem pred televízor. :) Už druhý deň som nebicykloval, dajako mi to chýba. :( Ale nemám čas v poslednej dobe, doma nie veľmi som, a keď prídem tak som unavený. :(
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 19 Feb 2013, 06:11

ahojki egopat, tak sa niekam troska posuvas, to je super. Ono ked si cely den prec, sa ani necudujem, ze si unaveny. A tej zeleninky aspon nejakej lacnejsej by si mohol pridat, kvoli zdraviu. A ako sa mas inak?
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

User avatar
TheEgopat
Posts: 260
Joined: 13 Jan 2011, 20:48
Location: Slovensko, Rožňava / Bratislava

Re: Prosim o radu

Post by TheEgopat » 19 Feb 2013, 17:54

Ahoj Tini. :) Ďakujem mám sa fajn. :) K stravovaniu povedať veľa neviem. :D Zdá sa mi že som ťažší o pár kíl a veru, váha potvrdila. :( Som ťažší o 1 kg... Ale neverím že je to tuk. Keďže som zvíšil množstvo jedla teda príjem za deň tak je logické že budem o čo to ťažší. Ale veľmi ma to netrápi pretože fakt si nesedím na zadku. Sú síce dni keď proste ináč nejde, ale to len občas. :) Momentálne sa musím chystať na maturitu teda nie, nemusím ale je to v mojej vôli, domáce práce, a poväčšine som s priateľkou. :) Aktuálne ešte robím poríska na sekery. :) Priateľka našla doma kopu sekier ktorým chýbajú poríska tak sa do toho pustím. :) Dnes som jednu pekne vyleštil a trbliece sa ako kryštáľ. :D Dobre dobre, trošku preháňam, ale tak dal som si záležať na tom aby to bolo na výbornú. :) Avšak ja sám svoju prácu ohodnotiť nedokážem, uvidíme ako sa jej poteší priateľka. Nie že by bola drevorubač, ale ona je také moje malé zlatíčko, poteší sa všetkému. :)
Výška - 182cm
Max. váha -------107
Dátum štartu - 15. Január 2011
Starý cieľ ---------------85kg Splnený 15.1.2012

Dátum štartu - 7. Január 2013
Nový cieľ ---------------75kg

7.1.2013 - 85kg

Image

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Prosim o radu

Post by tini » 20 Feb 2013, 06:22

Egopat, sa mi zda, ze si velmi zrucny na taketo veci.. Ty vies vyrabat taketo veci z dreva len tak sam od seba, ci Ta to niekto ucil?
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Post Reply