prosím pomôžte mi prestať!!!!

Príspevky na uvedené témy
Post Reply
Lenocka95
Posts: 4
Joined: 14 May 2013, 22:33

prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by Lenocka95 » 14 May 2013, 22:34

Ahojte. Volám sa Lenka, mám 17 rokov, meriam 167 cm a vážim 50kg.
Som tanečnica (baletka) a už od troch rokov vyrastám v prostredí, kde je postava témou číslo jeden. Ja som však nikdy zo svojej postavy komplexy nemala- patrila som k tým šťastným dievčatám, u ktorých puberta nastúpila pomerne neskoro a teda až do minulého roka ma problémy ako vyčnievajúce bruško, širšie stehná alebo väčší zadok, akosi nezaujímali.
Zlom nastal niekedy po minuloročných letných prázdninách, kedy som popri brigáde zmenila svoje stravovacie návyky: zmrzlinka, nanuky, bagety, McDonald, sladkosti. To všetko sa stalo mojou každodennou rutinou. (niežeby som dovtedy tieto veci nejedávala, čokoládu milujem stále a kedysi som jej jedla na kvantá, ale nikdy to na mne nebolo vidno.) Zakončením prázdnin bola dovolenka v Talianksu, kde som pribrala 4 kg. Celkovo som za letné prázdniny pribrala 8 kg. Poviete si: to je dosť! Aj bolo, ale nebolo to nejak veľmi vidno, narástli mi prsia, zadoček sa zaguľatil, všetci ma chválili, že konečne vyzerám, ako žena. Tak som z toho nerobila problém. Ten nastal, keď prišla jeseň/zima a ochladilo sa. Bolo treba nakúpiť nové tričká a nohavice. V obchodoch potom prišla skutočná katastrofa- z tričiek veľkosti XS sa stali S-ká, z nohavíc 34 boli razom 36-38. Na stehnách som si objavila celulitídu, na zadku strie. Stále som to však dajako predýchala a vydržala som normálne až do vianočných prázdnin, kedy som opäť pribrala. A to bola posledná kvapka. Najprv som začala jesť zdravšie- vylúčila som jednoduché cukry, mastné a slané jedlá, jedla som veľa ovocia, zeleniny, kontrolovala som príjem kalórií (nesmel presiahnuť 1200 kCal za deň, pri 3-4 hodinových tanečných tréningoch každý deň). Popri tom som každý deň jazdila na stacionárnom bicykli, robila drepy a brušáky. Takýto štýl chudnutia však chce čas. Ale mne vadilo, že si nemôžem dať obtiahnuté tričko, lebo kvôli mojim stále malým prsiam (mala som Á-čka) mi odstávalo brucho. Tak som do googla zadala to najhoršie, čo som mohla: "ako sa stať anorektičkou?". Našla som kopec odkazov na proana stránky, ktoré poskytovali mnoho návodov na to, ako prestať jesť, ako predísť pocitom hladu a podobne. V jednu nedeľu som sa naposledy poriadne najedla a potom som vydržala nejesť do piatku. Výsledok bol prekvapivo dobrý: za týždeň, 4 kilá dolu. Ale nastal problém: cez pracovný týždeň bola ľahké nejesť, v škole a na tréningoch ma nikto nekontroloval. Ale cez víkendy doma, ma rodičia nútili jesť. Tak som im spravila po vôli a dala si trošku polievky. Moje vyhladované telo ale chcelo viac a viac. Tak som za víkend pribrala 4 kilá naspäť. A vtedy nastala panika. Zamkla som sa na záchode a šup- prsty do krku, riadne hlboko. Nepomohlo, zvracať neišlo. Tak som do googla zadala ďalší kľúč: "ako vyvolať zvracanie". Najužitočnejší sa mi zdal typ so slanou vodou. stačí ju jednoducho vypiť a zvracanie príde. Zrejme som však nejako odolná, lebo neprišlo. Tak som pátrala po liekoch na vyvolanie zvracania, ale žiadne som nenašla. Pri svojom hľadaní som však našla laxatíva. A tieto lieky ma dostali tam, kde som dnes.
Nevedela som si vybrať, z toľkého množstva rôznych laxatív, ktoré boli na internete, pri jedných konkrétnych však pani, ktorá s nimi mala skúsenosti, napísala, že po nich schudla. A bolo rozhodnuté. Predali mi ich bez problémov v prvej lekárni. Najprv som ich brala podľa návodu: 1 tableta, 3- krát denne, a naozaj- ráno po prebudení som šla na wc a bolo. Popri tom som normálne jedla a bruško začalo opäť vyčnievať. Tak som dávky postupne zvyšovala.
Dnes jem ráno okolo 8mej 3 tablety, okolo 16tej ďalšie 3 a potom okolo 23tej 4 tablety. V podstate mám permanentnú hnačku. A popritom nejem- iba ráno polovicu rajčiny, alebo pohár mlieka, aby som vydržala tréningy. okrem nich cvičím doma kliky, drepy, brušáky a iné posilňovacie cvičenia plus behám každý druhý deň od 5 do 7 kilometrov.
A úspešne chudnem. Stále však nemizne celulitída, za to prsia sa kamsi stratili...Cez víkendy je stále problém,ale proste jem málinko, viac zabehnem, viac odcvičím a dám si o 2-3 tablety laxatív za deň viac. Nadmerné užívanie laxatív mi ale spôsobilo takmer neustále kŕče v bruchu. Brucho ma bolí už takmer stále, ale dá sa to prežiť.
Hlavné je: chcem s tým prestať, chcem jesť normálne ale pritom nepribrať. Ako sa to dá?? ved cvičím stále a niektoré baby necvičia nič a nepriberu. Ako je to možné?? prosím, niekto mi pomôžte von z tohto kolotoča....

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by tini » 15 May 2013, 06:52

Lenocka, no veru dost dobre si sa zamotala, vygooglila si presne nespravne stranky. Ale prisla si na to, a to je zaklad, od ktoreho sa mozes odpichnut. Ako z toho von - no mozno treba zacat tym, aby si pochopila, ako to v tele funguje, skus si precitat mirovu knihu, je tu on-line, ale aj tuto stranku - clanky, nie forum. Potrebujes pochopit, ze na to, aby si bola stihla a zdrava, tak potrebujes normalne, zdravo, primerane jest. Ved si spomen, kedysi si jedavala hocico a aj sladke, a bola si stihla.. Akurat ked si to zacala s tymi nezdravymi vecami prehanat a jedla si ich vo vacsich mnozstvach, az potom si pribrala.. Takze cesta vedie cez jedlo. Skus si precitat, co znamena zdrave stravovanie, ako ma byt zlozene, ako jedavat 5x denne. Ono ked telo dostava pravidelne stravu, nema dovod priberat, mozem to potvrdit z vlastnej skusenosti, pred rokmi som zdravym stravovanim schudla a vahu si aj udrziavam, ak priberiem, tak len vdaka tomu, ze "navysim" sladkosti. Zo zdravej stravy, aj z normalneho mnozstva, sa nepribera.. Najskor by bolo asi dobre postupne vylucit tie laxativa, je to inak dost humus, sama vidis, ze Ti je z toho zle, boli Ta brucho, aby si si neuhnala daku rakovinu alebo zavazne ochorenie criev, niektore su aj dost nezvratne.. okrem toho takto nemas vobec ziadnu vyzivu, neviem, ako zvladas tie treningy, ved Ti musi byt od slabosti aj na odpadnutie.. Takymto stylom sa clovek iba podvyzivi, spomali si metabolizmus, zacnu mu padat vlasy, kazit sa nechty, odchadzat cely organizmus, cely clovek.. Hladovanie je cesta k smrti, nie k stihlosti. K stihlosti sa prepracuje ucinne clovek prave JEDENIM, zdravym, primeranym jedenim.. Skus o tom rozmyslat.. Skus si citat mirove clanky. >Ty potrebujes jest, ak chces zit, ak chces byt zdrava, chces fungovat.. predpokladam, ze mas tanec rada, avsak aj na jeho realizaciu potrebujes energiu.. ak ju mat nebude, nepojde to.. teraz mozno este ako tak, ale uvidis ako Ti budu ubudat sily.. Si mudra baba, samej Ti prislo, ze nieco nie je v poriadku, snazis sa to riesit, a to je na tom celom super vec!! Ozyvaj sa, pis, co citis, ako sa Ti dari dostat von z toho.. neries celulitidu, ries ZIVOT.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Lenocka95
Posts: 4
Joined: 14 May 2013, 22:33

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by Lenocka95 » 20 May 2013, 00:05

dakujem veľmi pekne, vážim si odpoveď.
dnes som dosiahla prvý úspech: prvý deň bez preháňadiel. síce som nedokázala nič zjesť, ale aspoň som nehltala tabletky
začala som si písať denník, všetko si doňho zaznamenávam :) pocity, emócie, zlyhania, úspechy- aby som sa vedela motivovať
urobila som si plán- zajtra začnem pomalinky niečo jesť- každé 3 hodiny sa pokúsim zjesť kúštik jablka a uvidím, ako to môj žalúdok bude zvládať.

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by tini » 20 May 2013, 05:52

Lenocka, spravila si super opatrenia, a teda gratulujem k tou jednemu dnu thumb1 thumb1 thumb1 Aj plan mas dobry, potroske sa zas naucit papat. Daj vediet, ako Ti to ide, ako to slo dnesny den.. Drz sa, nie si v tom sama thumb1
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

suseskus
Posts: 384
Joined: 07 Jan 2012, 14:49

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by suseskus » 20 May 2013, 11:21

Lenocka, urobila si dobre, ze si zabludila sem,... ja som kedysi tiez experimentovala s anorexiou, ano, v tedy som chudla, lenze ono sa tak fungovat jednoducho neda a po tomto obdobi som to uhnala na na "krasnych" 111, ano 111 kg :( to som uz ozaj jedla aj taniere, lebo telu chybalo komplet vsetko, po porode a inych veciach sa rucicka ustalila na 140 kg otras viem ale chcem ti to dat ako nespravny priklad, teraz jem zdravo a pomaly to klesa. vobec nie som hladna, som plna energie a fungujem. ak sa budes riadit touto strankou a radami skusenejsich (podla mna je v tomto tini riadny macher) budes zdrava a krasna so super postavou. len vydrzat ale ty to zvladnes, plan mas super a za ten prvy den si zasluzis xclapx xclapx xclapx xclapx xclapx
Dôvod, prečo sa ľudia vzdávajú je, že sa pozerajú ako ďaleko ešte musia ísť... ...Namiesto toho, aby sa pozreli, ako ďaleko sa už dostali.


Image

Lenocka95
Posts: 4
Joined: 14 May 2013, 22:33

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by Lenocka95 » 23 May 2013, 15:30

no takže dnes sa mám zasa čím pochváliť: raňajkovala som jogurt, v škole som si dala jablko a po príchode domov dokonca cestoviny. síce malú porciu, ale predsa :)) ďakujem všetkým čo mi sem píšete, ďakujem aj za túto stránku- otvorila mi oči. snáď sa to bude už len zlepšovať, pokúšam sa jesť veci čo som jedla aj predtým tak snáď mi to výjde :) mám cieľ: pribrať na krásnych 55 kg- pri mojom stále sa zväčšujúcom apetíte sa mi to snáď čoskoro podarí :) a potom to tam už len udržať :)

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by tini » 23 May 2013, 19:19

Lenocka, velmi sa z Teba tesim, len tak dalej, neboj sa papat, krasne si sa do toho pustila.. Urcite pis ako sa Ti dari, aj malicke uspechy, cokolvek, co sa podari, ako to ide..
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

suseskus
Posts: 384
Joined: 07 Jan 2012, 14:49

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by suseskus » 24 May 2013, 10:31

Lenocka super thumb1 xclapx xclapx xclapx xclapx len tak dalej
Dôvod, prečo sa ľudia vzdávajú je, že sa pozerajú ako ďaleko ešte musia ísť... ...Namiesto toho, aby sa pozreli, ako ďaleko sa už dostali.


Image

Lenocka95
Posts: 4
Joined: 14 May 2013, 22:33

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by Lenocka95 » 03 Apr 2014, 16:01

Ahojte všetci, prepáčte že som sa tak hrozne dlho neozvala ale sťahovali sme sa preč zo Slovenska a až teraz som konečne nabehla na ako tak normálny režim kedy idem nachvilku aj na internet
Chcem iba poďakovať za vašu podporu, toto forum a stranka mi naozaj pomohli k lepsiemu a hlavne spokojnejsiemu zivotu.
Stav dnes: 167 cm a 60 kg :))) nikdy by som si nemyslela, ze sa z tejto váhy budem tešiť, ale teším sa z nej! Papám normálne, všetko doradu, aj ked sladkosti a "slanosti" malinko a ziadny McDonald sa nekoná :) Popritom si doma cvičím podľa videí z youtube, občas behnem na trampolinky, čas od času zabehám či idem do posilky, plávať alebo iba na dlhú prechádzku :)
Študujem takže na každodenné tancovanie nie je čas- aktívnej kariére je koniec, ale proste žijem život, kde má cvičenie svoje miesto nie preto, že chudnem, ale preto, že sa ním odreagujem a naberám ním pozitívnu energiu.
Celulitídu mám stále, ale môžem si za ňu sama- hlúposťami, ktoré som kedysi robila. Možno sa cvičením zmierni, ale ak nie- kašľať na ňu :) Brucho nemám ploché, vždy mi vyčnievalo a aj bude, nohavice velkosť 38, no a čo??? :)
Mám pekný, spokojný život, kedy sa páčim sama sebe- čo som sa nikdy nepáčila ked som nejedávala. Mám dokonca aj priateľa a proste všetko sa chvalabohu na dobré obrátilo :)
Nemám ani výčitky ked zjem niečo nezdravé- veď aj o tom je život- o drobných prehreškoch

Takže vám ešte raz ďakujem...že som vďaka vám tam kde som :-**************

User avatar
jaro
Posts: 4089
Joined: 14 Sep 2008, 20:06

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by jaro » 03 Apr 2014, 16:38

Lenocka, to je ako pribeh so stastne sladkym koncom z telenovely :-))) . Najvacsi potlesk si zasluzis ty xclapx . Drzim palce, nech sa ti na "normalnej" ceste, v zivote aj v studiach dari uspesne napredovat thumb1 !
46r

User avatar
artemis24
Posts: 935
Joined: 26 Mar 2010, 17:45

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by artemis24 » 03 Apr 2014, 16:58

Lenočka, teším sa takýmto pozitívnym správam xclapx xclapx xclapx pôsobíš šťastne a vyrovnane, to je super, nech sa Ti takto krásne darí aj naďalej a užívaj si život thumb1
Image


30 rokov, 167cm
Január 2013 - 81 kg
Máj 2013 - 70 kg
September 2013 - 62 kg
Júl 2014 - 58 kg

Miery:
Január 2013 : 96-85-113
August 2013 : 89-73-98
December 2013: 86-69-95
August 2014: 82-66-92

User avatar
maldi
Posts: 1360
Joined: 09 Apr 2013, 17:35

Re: prosím pomôžte mi prestať!!!!

Post by maldi » 04 Apr 2014, 09:12

Lenocka, si super, len tak dalej, drz sa thumb2
Image

Post Reply