Teraz som mal telefonát s jedným zo záujemcov o účasť a inšpirovalo ma to napísať pár predstáv.
Moja predstava o opekačke vyzerá tak, že na najobyčajnejšom ohníku sa na kuse konára opečie kúsok slaniny, pokvapká sa chlieb tukom a táto diétna chyba sa v striedmom množstve zúčastní tráviaceho procesu u prítomných. Sedí sa na brvnách, takže výhodnejšie je oblečenie teplákovitého typu než niečo pekné, či drahšie. (Riziko prepálenia, špina, dym...)
Nechcem však brániť predstave, ktorá sa dá tiež vidieť. Keď ľudia prinesú záhradné grily, sedačky, súdok piva, obrusy na stoly a podobné vybavenie. Videli sme to už aj také v lese, ale nie som si istý, či to je našim cieľom.
Takže neviem aké kto máte očakávania, nerád by som bol, aby vznikli nedorozumenia. Plánoval som prechádzku, posedenie. Žiadne veľké prípravy, hostiny, kamiónové kyvadlové zásobovanie. Ak sa ale viacerí prihovárajú k niečomu inému, brániť nebudem.
Len treba myslieť na to, že viacerí z nás čo tam budeme sa stravujeme prevažne zdravo, takže ak ja zjem nejakých 50 gramov slaniny, tak to budem vnímať ako dosť hrubú diétnu chybu a nebude veľmi priestor na dalšie krmoviny.
Keďže akciu organizujem, navrhol som, že donesiem 2 chleby a nejaké koláčiky, ale prosím, nerobte to viacerí. To sa potom nezje skoro nič a ľudia sú z toho nešťastní.
Ide o stretnutie, výlet, nie o obžerstvo. (V tejto chvíli asi spadne účasť na polovicu

ale nevadí)