toto bude dlhý príspevok plný nezaujímavých informácií, ale naozaj potrebujem pomoc...
Mám 24 rokov, 159 cm a aktuálne 45 kg, pričom začiatkom roka som úmyselne schudla z 53 kg. To bola moja váha, pri ktorej som vyzerala, cítila sa skutočne dobre, ale nie, ako cvok som si vsugerovala, že som tučná a jedla som len nevyhnutné množstvá + cvičenie. No a od tej doby sa to celé pokazilo.
20 rokov mám cukrovku I. typu, preto som jedla aspoň čo-to, pričom najčastejšie to bolo sladké (jo, nemám rozum). Okrem toho užívam kopu liekov z kategórií antidepresíva, antipsychotiká a antiepileptiká (hoci epi nemám), ale nikdy som z nich nepriberala, lekár mi také nastavil schválne. Teda problém je len v mojej hlave, ale bohužiaľ sa premietol do fyzickej sféry:
Nie som schopná pribrať, ale ani za svet! Jem už normálne, vlastne je to vcelku racionálna strava, sladké sa nekoná (občas DIA). Ale i tak, niekedy jem pomenej, pretože mám akoby stiahnutý žalúdok a trpím nauzeou. Vyzerám asi tak, že končatiny sa stenčili, ako len mohli, ale obvod pása spadol o 10 cm na 66 cm (mám blbý typ postavy, alebo v čom to je...), hoci keby som si posilnila brušné svaly, možno by to nebola taká bieda

Ďalej, okrem nevyrovnaných glykémií ma trápi šialený pulz - vždy býval vysoký, ale od toho schudnutia sa v úplnom pokoji pohybuje okolo 100, keď spravím hoci i 10 drepov s výskokmi a zmeriam sa, vylezie na cca 150, takže neviem, ako ho prirodzene upraviť aspoň pod tých 100 v pokoji a pri akej frekvencii cvičiť, aby ma nevystrelo

A vôbec, necvičím, len chodím na denné 7-8 km prechádzky, pretože sa bojím, že schudnem ešte viac (ale istotne nerobím dobre).
Potrebovala by som teda radu, ako rozumne pribrať (a nevyzerať ako, hm... pavúk?), znížiť pulz a čo vlastne cvičiť. Budem rada za každú pomoc