Poslať
od Lexy » 17 Sep 2016, 09:36
Ahoj Katka,
ja to tvoje "otravovanie" čítam rada, tiež sa s prejedaním a chudnutím morím, už dlhé roky.. Momentálne sa mi darí neprejedať sa, 8 mesiacov som sa neprejedla, čo je asi môj osobný celoživotný rekord.. Neviem čo sa presne stalo, ale pomohlo aj to, že som si nejaké veci uvedomila. Mám napríklad pocit, že som možno seba samú podvedome sabotovala. Napríklad, keď som bola mladšia, na strednej, schudla som, a stravovala som sa separátne od rodiny. Naši ma vtedy samozrejme buzerovali tým, že kolko to stojí, kolko času mi to zaberie, že to nie je normálne, aká som chudá, že mám jesť normálne jedlo ako človek a tak ďalej, no boli to nekonečné boje. Ja som si potom pripadala tak, že robím niečo zlé, že som sebecká, že nie som normálna, a hambila som sa za seba, že neviem jesť normálne ako človek.. No a potom som pribrala, niečo som schudla, ale stále som mala o nejakých 15 kg viac, než by bolo pekné. A chcela som veľmi schudnúť, ale mala som až pomaly taký pocit viny z toho, že vy som si mala uvariť nejaké zdravé jedlo alebo odmietnuť niečo nezdravé, lebo stále som mala v hlave, že veď toto nie je normálne. A tak som sa striedavo prejedala a jedla málo, motala som sa okolo 80kg. A asi s pocitom, že si menej ani nezaslúžim, kvôli tomu čo bolo predtým.
Potom som pred vianocami bola s ocom na dovolenke, veľa sme sa spolu rozprávali, a prišlo aj toto ako téma. No a z neho vypadlo, že on už si ani vôbec nepamätá, ako sa rozčuloval, ako som si na strednej niečo vyvárala a ako mu to liezlo na nervy, a že sa len o mňa bál aby som jedla a tak ďalej, a že mu to je ľúto.
Potom som si uvedomila, o koľko ľahšie to majú chudé a pekné baby, a tiež taká každá nie je od prírody, a že tiež sa s tým mnohé musia "otravovať" a cvičiť, aby sa páčili, a že by nedopustili nejaké kilá navyše.
A nakoniec aké je to hlúpe, dávať do tela hovadiny, napriek tomu, že viem, aké je to škodlivé, a že sa to vyrába, aby na tom boli ľudia závislí a aby si to kupovali.
A že ostatným ľuďom okolo je úplne jedno, ako jem alebo nejem, možno to niekto okomentuje, ale aj tak sa každý stará sám o seba.
A že v minulosti som možno bola až tak hranične chudá, ale už proste nie som, a musím sa k sebe chovať férovo ako k človeku, ktorý sa o štíhlosť musí snažiť, pre svoje dobro, aby som sa mohla cítiť vo svojej koži, pekne, štíhlo, bez špekov navyše, v oblečení ktoré sa mi páči a sadne mi, a nech sa ostatní kľudne napchávajú cukrom a fast foodom, ja sa obetujem a nedám si, aspoň im viac ostane.
No a potom som od nového roku úplne škrtla cukor a docukrené jedlo, (až na pár výnimiek, teraz už keď som spokojná s váhou a som napríklad na návšteve a strašne ma niekto otravuje aby som si niečo dala, tak si dám, ale keby som mala kilá navyše tak by som s čistým svedomím odmietla s tým, že chudnem). Pokračovala v pravidelnom pohybe, a zatiaľ je to ok. Samozrejme, bolo to ťažké, najviac prvý mesiac, postupne menej a menej, a stále sa bojím, že by mi mohlo jedného dňa prepnúť a začnem sa ládovať, tak od seba všetko nezdravé držím čo najďalej.
Pardon za výlev, snáď to niekomu pomôže..
kto rýchlo schudne, môže ľahko pribrať späť.. platí to aj opačne? uvidíme..
Začiatočná váha.. 109kg (4.5.2011) 108 (17.5.2011) 105 (31.5.11) 103 (15.6.11) 101 (22.8.11) 89,5 (20.5.12) okolo 82 (1.8.12) snazim sa

9.6.2015 - 66kg, život je boj