Heart rate
-
Heart rate
Čaute začal som asi pred týždnom cvičiť nanovo cvičil som ešte predtím ale viete prázdniny a človek si ich chce užiť čo najviac mám 18 Rokov a zdá sa mi že mam dosť vysoky heart rate zvyčajne sa pohybuje okolo 175 a snažím sa aby to neprekročilo ale dosť rýchlo sa do toho dostanem max. 5 min. a mám taký rate v čom to spočíva v kondící alebo mám problém so srdcom ? Alebo dokonca je to normalne a každý ma niaky iny heart rate ? Toto su otazky ktoré ma trápia neviem či cvičím zle alebo ja neviem moj trening trva asi niak 1 hodinu a 45 min. + niake prestavky teraz cvičím aby som schudol pretože dosť som toho nabral mam cez 79 kíl Tak prosím poradte aspon aby som bol kludny že je všetko v poriadku pretože v porovnaní s mojim kamošom mám možno o 10 vačší HR ale ten zas cvičí niak už 4 mesiace
-
Re: Heart rate
+ moja výška je niečo cez 180 cm ožno už aj viac naposledy som sa meral možno pred pol rokom ...
- Priska
Ahoj Ado, tep je velmi individualna zalezitos... tiez ma vyplasilo, ked som si nasadila 1.x sporttester, ze do akych vysok idem a to som nebola sportovec zaciatocnik... bezne behavam na na priemerke za hodinu na 175 tepoch a maximalku mi ukazalo uz vela krat cez 220... bola som aj na kardio vysetreni vselijakom moznom, aj na zatazovom teste a kardiolog mi poradil ze mam ist pocitovo, ze som zdrava a mam sporttester off Tak ak chces mat istotu, skus ist na zatazove testy ku sportovemu lekarovi, na spiroergonometriu a on ti urcite poradi...
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)
"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."
163cm/57kg (01.01.2015)
"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."
- capko
Ahoj Ado,
ja mam velmi podobny hearth rate ked sa rozsupnem a to s takym viem behat aj dve hodiny. No kupil som si sporttester k telefonu (adidas micoach ale v podstate sa da aj ine free ako sports tracker, endomondo, nike+...) a tam su nadefinovane treningove plany ktore ti pomozu zlepsit kondiciu a znizit hearth rate. SIce je to na zaciatku dost nuda, v najnizsom pasme idem skoro krokom ale postupne sa to zlepsuje a aj pulz zacne klesat ak to robis aspon 3x tyzdenne min. 30 minut.
No na zaciatku je dobre ist za lekarom. Ja som z Blavy a siel som do Fakultnej Nemocnice kde robia spiroergometriu:
Ambulancia liečebno-preventívnej starostlivosti
Blok E, prízemie
Lekári: MUDr. Vladimír Kayser,
Ordinačné hodiny: pondelok – štvrtok: 7: 30 – 14: 00
piatok: 7: 30 - 12: 00
prestávka: od 12: 00 - 12: 30
Kontakt: 02/57 290 462, 02/57 290 462 (objednanie pacientov)
Odbery: denne do 9:00 hod, akútne kedykoľvek počas ordinačných hodín
Stoji to sice dost ale spravia ti kompletku (EKG, krv, moc, percento tuku, spiro) a povedia ti pulzy pri ktorych cvicit aby clovek schudol (hranica aerobneho pasma) a pri ktorych si zvysujes kondicku (anaerobny prah). Velmi zabavna teoria o tom je tu:
https://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Kazdopadne zaklad okrem pulzu su intervaly. Telo si rychlo zvyka ked stale behas rovnako takze treba striedat vysoku a nizku intenzitu a regeneracne dni...
ja mam velmi podobny hearth rate ked sa rozsupnem a to s takym viem behat aj dve hodiny. No kupil som si sporttester k telefonu (adidas micoach ale v podstate sa da aj ine free ako sports tracker, endomondo, nike+...) a tam su nadefinovane treningove plany ktore ti pomozu zlepsit kondiciu a znizit hearth rate. SIce je to na zaciatku dost nuda, v najnizsom pasme idem skoro krokom ale postupne sa to zlepsuje a aj pulz zacne klesat ak to robis aspon 3x tyzdenne min. 30 minut.
No na zaciatku je dobre ist za lekarom. Ja som z Blavy a siel som do Fakultnej Nemocnice kde robia spiroergometriu:
Ambulancia liečebno-preventívnej starostlivosti
Blok E, prízemie
Lekári: MUDr. Vladimír Kayser,
Ordinačné hodiny: pondelok – štvrtok: 7: 30 – 14: 00
piatok: 7: 30 - 12: 00
prestávka: od 12: 00 - 12: 30
Kontakt: 02/57 290 462, 02/57 290 462 (objednanie pacientov)
Odbery: denne do 9:00 hod, akútne kedykoľvek počas ordinačných hodín
Stoji to sice dost ale spravia ti kompletku (EKG, krv, moc, percento tuku, spiro) a povedia ti pulzy pri ktorych cvicit aby clovek schudol (hranica aerobneho pasma) a pri ktorych si zvysujes kondicku (anaerobny prah). Velmi zabavna teoria o tom je tu:
https://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Kazdopadne zaklad okrem pulzu su intervaly. Telo si rychlo zvyka ked stale behas rovnako takze treba striedat vysoku a nizku intenzitu a regeneracne dni...
-
ahoj capko a kolko stojí cca prosím to vyšetrenie ak to nie je tajné
- capko
88EUR.
Da sa najst aj lacnejsie vo vselijakych centrach teraz ale oni ti neurobia kompletku. Tuna bezis na pase alebo bicyklujes(lepsie je bicyklovat) zaroven ti meraju EKG aj tlak a ked si porucis tak ti odoberu krv aj na laktat.
Toto mozes brat ako "rocnu servisnu prehliadku" miesto obvodneho lekvara. Treba im zavolat dopredu a objednat sa, detaily ti vysvetlia...
Da sa najst aj lacnejsie vo vselijakych centrach teraz ale oni ti neurobia kompletku. Tuna bezis na pase alebo bicyklujes(lepsie je bicyklovat) zaroven ti meraju EKG aj tlak a ked si porucis tak ti odoberu krv aj na laktat.
Toto mozes brat ako "rocnu servisnu prehliadku" miesto obvodneho lekvara. Treba im zavolat dopredu a objednat sa, detaily ti vysvetlia...
- tini
u nas je tiez take lekarske centrum, tam tusim maju rozne typy vysetrenia, aj za menej, ten laktat podla mna beznemu cloveku netreba, ale take aj s maxtepom vyslo 60e, a tiez tam je aj ekg a kdeco rozne.. Asi vsade robia nieco ine, treba sa spytat.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. Zivot je pohyb. Kalokagatia.
"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."
Ciel: Zit zivot naplno. Zivot je pohyb. Kalokagatia.
"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."
-
dakujem za odpoved asi si to dám urobiť
-
Ahojte. Mam otazocku ohladom behania. Vsade som cital o vplyve tepovej frekvencie na ucinky behania. Ja si chcem len zlepsit kondiciu avsak problem je nasledovny: Vseda na forach sa pise a hovori ze max.tepova frenkvencia ma vzorec 220-vek. Mne to vychadza na 183. Od tohto cisla sa odvijaju potom nasledne tepove zony. Pri behu kde normalne vladzem a nie som velmi zadychany mam tep cca 185 co je uz 6 zona. Ak sa mam riadit udanymi tepovymi zonami tak na 2 a 3 ,co je aerobna a anaerobna zona, cize regeneracna a zvysujuca kondiciu,mi staci uplne sa len prechadzat trocha vo zvysenom tempe. Ma niekto podobnu skusenost?