Extrémne premeny podľa seba

Tu si môžete držať osobné prehľady o zhodených kilách, zaznamenávať priebeh chudnutia, úspechy, neúspechy.
Post Reply
Gringo
Posts: 141
Joined: 12 Dec 2017, 15:27

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by Gringo » 21 Nov 2018, 12:28

thumb1 thumb1 thumb1 thumb1 thumb1
Last edited by Gringo on 11 Dec 2018, 06:40, edited 1 time in total.

User avatar
misela
Posts: 5038
Joined: 28 May 2008, 12:53
Location: levice

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by misela » 22 Nov 2018, 09:26

gringo, len som písala ako na mna pôsobia všetky tie príbehy z extrémnych premien a prečo ich neberiem ako vzor...nebol tam ani jeden, ktorý by to tých rozmerov pribral normálnou stravou - samozrejme z jej obrovského mnozstva...

na druhej stane, zas ma šokovala 40r 180kg pani, ktorá cez den bola o káve a na večeru mala 2 malé tanieriky v rúre pečených hranoliek...viem, že hranolky polotovar je už nasiaknutý olejom...ale vyrátali jej denny príjem na cca 4000kj, neriešim živiny...ako mlada bola 60kg modelka, nejest bola dlhé roky zvyknutá a napriek tomu sa dostala na morbídnu obezitu...a potom ked mne vychádzal po-pi príjem medzi 3600-5700kj, t. j. podla mna dovtedy perfektne odstravovaný pracovný týžden a následne nezvládnuté víkendy o 12000-14000kj, hned som vedela kam smerujem...

a ano...ja som behom 2 rokov pribrala zo 62 - 120 kg, nechala som sa svokrou vykrmit po svadbe plus hormonálna liečba - hranolky, krémové koláce, buchty na pare, palacinky...ani si už nepamatám, viac menej len tie hranolky, lebo tie sme u našich mali tak 2x rocne...potom som po prvom tehotenstve schudla na 84 kg - vrátila som sa na 104kg, potom dole na 86kg počas skoly a spať na 102kg, zas dole na 89kg a posledné moje aktuálne chudnutie zo 103kg...takže poznám moje odrazové mantinely a momentálne mám plán, ktorého sa držím...držme si gringo palce
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm

dodoriven
Posts: 638
Joined: 08 Sep 2018, 18:20

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by dodoriven » 22 Nov 2018, 13:26

Vidíš to, aký som ja zábudlivý. Takto to dáva zmysel (a ja som si už myslel, že si sa urazil).

Gringo poviem Ti pravdu, že ja až tak moc lekárov nepočúvam, pretože oni majú svoje smernice a tých sa kŕčovite držia, aj keď tá vec je už dávno prekonaná (a dosť povýšenecky sa pozerajú na všetko čo ide mimo ich smerníc). Zrovna čo sa týka diétnej stravy, tak tam sa držia základov, ktoré ešte stanovil akademik profesor Charvát, (ktorý sa narodil ešte v predminulom storočí). Nedávno som bol mesiac v kúpeľoch a doktorka sa ma pýtala, či mi má predpísať diétu. Oproti normálnej strave tam boli menšie porcie (kaloricky mi nestačili ani dvojnásobné porcie obyčajnej stravy a nie to ešte ju znižovať, oveľa menej akéhokoľvek tuku - takže všetko light ( -beee- ) a nejaké ovocie navyše (a strašne málo zeleniny). Pre mňa, (skoro) celé zle.

Máme rozdielny názor na chudnutie. To že sa cítiš Ty v poriadku a plný energie, podľa mňa ešte neznamená, že aj Tvoje telo jej má presne toľko koľko potrebuje (Ono potrebuje energiu nielen pre svaly a Tvoj dobrý pocit, ale aj na upevňovanie imunitného systému a na ostatné činnosti o ktorých Ty nemusíš ani vedieť) . Sú to ako keby dve rôzne veličiny. Navyše Ty porovnávaš to, čo bolo predtým a teraz. Predtým obalený tukom si mal energiu len na prežívanie a teraz, keď jej máš oveľa viac, sa Ti zdá, že je to maximum (no vôbec to nemusí byť maximum). Aspoň ja mám také skúsenosti.
Ďalšou mojou skúsenosťou je to, že najväčšie spomalenie v chudnutí po určitom čase mali práve tí, ktorí jedli menej ako mali. Ich najčastejšia reakcia potom bola taká, že ešte viac znížili energetický príjem prijímanej potravy. Čo sa týka samotného chudnutia pomocou športu, tak tam je to veľmi, veľmi pomalé, pretože aby si zhodil čo i len jediné kilo tuku, musel by si navyše každý deň sa ísť na hodinu poprechádzať (pomalou chôdzou) a to počas celého mesiaca. Pozor!, ak chôdza bola zaradená miesto nejakej činnosti, potom treba energiu tejto činnosti odrátať a zrazu to môže byť oveľa dlhšia doba ako ten jeden mesiac. (Samozrejmá vec, že šport je tam veľmi, veľmi dôležitý z viacerých príčin, ale tých cca 80% jednoducho tvorí strava).

Takže k tým najčastejším chybám u chudnúcich, ktoré vidím aj u Teba a je jedno koľko študovaných hláv Ti pri tom pomáha, alebo pomáhalo:
1, nedostatočný energetický príjem -problém najčastejšie nastáva po dosiahnutí želanej hmotnosti, na začiatku udržiavacej fáze, tzv jo-jo efekt, (našiel by sa za tie roky plný šuflík mien na tomto fóre, ktorí to zažili na vlastnej koži), ale aj pri stagnácii chudnutia, (ktoré si spomínal), je to zväčša práve tento istý problém,

2, nedočkavosť (tučneli roky, ale chudnúť mesiace, sa im zdalo strašne pomalé), a aj keď mali spočiatku dostatok stravy, po začatí stagnácie nepátrali po jej príčinách, ale hneď znížili energetický príjem. Je logické, že postupným znižovaním hmotnosti, bolo treba znižovať aj množstvo energie, ale čo nikto nerobil (výnimky potvrdzujú pravidlo), bolo treba meniť aj pomer živín -zvlášť u aktívne posilňujúcich (nemyslia sa len činky, ale aj nordic walking atp). Chudneš kilo za týždeň a potľapkávajú Ťa po ramenách (tí čo Ti radia), veď z lekárskeho hľadiska môžeš aj 1,5 kg za týždeň atď, atď. Ja napríklad sa snažím ísť dole 2% aktuálnej hmotnosti za mesiac (telo sa lepšie adaptuje a nemusím riešiť plastického chirurga na odstránenie previsnutej kože atp),

3, úplné stotožnenie (akejsi) ideálnej stravy - ideálneho stravovania a stravy vhodnej na chudnutie (a z nej vychádzajúceho stravovania).
To že Ti pomáhala diabetologička je výborné, no ona obezitu vidí najmä v spojitosti s poruchami látkovej výmeny. Veď taká inzulínová rezistencia veľmi úzko súvisí so stravovaním a nadváhou a znej máš už len krôčik k diabetu mellitus. Navyše ona porovnáva niečo z jej strany nezdravé so zdravím (s ideálom).
Je preto dobré sa poradiť aj s dietologičkou. Veľakrát ale práve dietológ/čka pracujúci v "lekárskom priemysle" sú ovplyvnení zastaralými direktívami. Ruku na srdce. Zdravie patrí medzi najväčšie obchodné komodity sveta -je to proste dobrý biznis. Veď čo v prvom rade potrebuje spevák?- Ľudí ktorí budú počúvať jeho pesničky. Bez nich by sa ako spevák neuživil a skrachoval by.. No a to platí u všetkých profesií na svete a lekári nie sú žiadna výnimka. Potrebujú chorých pacientov, ktorých budú liečiť. Netvrdím, že každý lekár sa na to musí pozerať takto, (veď táto doba našťastie pre nich im vyrába chorých, ako na dopravníkovom páse), ale inštitúcie ktoré ich riadia, alebo aspoň značne ovplyvňujú ich prácu, áno.
Čo z toho vyplýva, nestačí iba jeden názor, ale treba hľadať odborníka čo tomu naozaj rozumie. (Neporovnávaj vedomosti aj toho najslabšieho z nich (lekári tak isto ako všetci ostatní, nie sú na jednej úrovni) so sebou. Je to ako keby si chcel ísť sa pretekať s ligovým športovcom v jeho disciplíne).
Takže ako to vidím ja: Stravovať sa podľa ideálnej stravy a stravovania potom nie je až taký strašný problém, ale chudnutie ide ešte, ešte oveľa pomalšie. Napríklad pocítenie zdravého hladu (je to proste chuť k jedlu) pred jedlom je užitočné, no u chudnúceho to môže byť vo viacerých oblastiach kontraproduktívne. Nehovoriac o tom, že Ty ako laik nemusíš to škvŕkanie v bruchu správne vyhodnotiť (môže to byť aj naznačovanie čohosi horšieho atď).

4, Zlá príprava chudnutia., atď, atď.

Takýchto bodov a hlavne opisovať ich by som mohol ešte do večera keby som mal čas, no aj keby som napísal traktát, Ty si sa už rozhodol a hlavne už podľa toho ideš, takže opisovať týmto spôsobom ďalej je zbytočné. Na záver napíšem radšej niečo povzbudivé.
Aj napriek špatným postupom sa občas podarí dostať k cieľu. (Presne v rovnakom množstve ako naopak, že sa to pri dobrých postupoch jednoducho nepodarí -raz za čas je nám proste naznačené, že nie sme všemohúci. -Teraz píšem vyslovene o chudnutí.) No a Ty máš vysoké odhodlanie, (dobrý motív) a je možné, že sa medzi tých nemnohých dostaneš a splníš si svoj sen.

Držím Ti k tomu palce.

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by škovránok » 22 Nov 2018, 17:44

Ahojte chlapi, ja sa nazdávam, že Gringovi netreba radiť, čo sa týka chudnutia, jeho výsledky svedčia o správnosti...páá

Gringo
Posts: 141
Joined: 12 Dec 2017, 15:27

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by Gringo » 22 Nov 2018, 19:54

xpckx xpckx xpckx xpckx xpckx xpckx

User avatar
Lenka6
Posts: 1629
Joined: 02 Jul 2010, 17:31
Location: Brodské

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by Lenka6 » 15 May 2019, 15:38

Bohvie ako sa dari Gringovi.
39 rokov, 166cm
Image

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by škovránok » 16 May 2019, 15:42

možno sa ozve, mňa by to tiež zaujímalo brxe

Gringo
Posts: 141
Joined: 12 Dec 2017, 15:27

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by Gringo » 20 Jun 2019, 07:40

Ahojte , Lenka 6 , škovranok, u mňa všetko po starom , pomaličky atakujem hranicu 80 schudnutych kíl, 70-80 % dní do mesiaca mám ukazkovych , stále vážim a zapisujem a zatiaľ som nemal mesiac čo by som skončil v pluse. Všetko robím už automaticky , od nákupu až po varenie, takže chudnutie dáko veľmi neriešim a nepreživam , tým pádom niet ani čo prispievať . Ono aj tak si každý musí nájsť tú svoju cestu , tá moja je 3 poriadne , nutrične vyvážené jedlá denne , do max 8500 kj na deň.

User avatar
Lenka6
Posts: 1629
Joined: 02 Jul 2010, 17:31
Location: Brodské

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by Lenka6 » 20 Jun 2019, 10:09

Ahoj Gringo. Som rada, ze pokracujes a dari sa ti.
39 rokov, 166cm
Image

User avatar
misela
Posts: 5038
Joined: 28 May 2008, 12:53
Location: levice

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by misela » 20 Jun 2019, 11:33

gringo, dakujem že si sa ozval...

som rada, že pokračuješ a nepovažuješ nový ,,život,, za obťažujúci a dočasný...

krásny výsledok už máš za sebou...len tak ďalej
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm

dodoriven
Posts: 638
Joined: 08 Sep 2018, 18:20

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by dodoriven » 24 Jun 2019, 10:18

Máš môj obdiv thumb1 (síce si za to nič nekúpiš, no chcel som, aby si to vedel toothsmile ).
Pekný deň.

User avatar
mamina1
Posts: 1292
Joined: 08 Aug 2012, 11:15

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by mamina1 » 24 Jun 2019, 12:13

Paradne a chapem, drzim palce nech Ti to takto vydrzi. thumb1
39r, 173 cm
Prve chudnutie: 25kg dole. 10 mes do juna 2013.
v lete 2016 85kg po druhom dietati. :dietatko:
Odvtedy som tazsia o cca 10kg.. Teraz znova a matematicky :)
Image

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Extrémne premeny podľa seba

Post by škovránok » 24 Jun 2019, 21:52

Ahoj Gringo, blahoželám k váhe, a motivuješ ma úžasne, že si vydržal a ideš xclapx xclapx xclapx pááá

Post Reply