Ahoj Ľubka,
aj keď som sa vždy tešil na hlásenia o počte srniek počas behu, nič sa nedá robiť a treba si oddýchnuť. Aj tak v dnešnej dobe je tam počas behu vidieť skôr medvede, a pri nich platí, že aj keď sú nádherné, nie je veru o čo stáť, sa s nimi stretávať.
Keď som si liečil koleno, tak som postupoval takto (aj pri bedrovom kĺbe by som postupoval rovnako). Pozor, len pri bežnom opotrebení !!!!! (úrazy to nerieši

):
1, Pozitívne myslenie, najmä v danú liečbu (to Tebe popisovať netreba);
2, Hneď ráno, a potom počas voľných chvíľ počas dňa, uvoľňovaco-naťahovacie cvičenia. (Jednoduché cviky, ktorých úlohou je nahradiť naťahovanie na trakčnom lehátku. Napr. v ľahu na gauči spustená chorá noha dole, aby sa svojou vlastnou hmotnosťou povyťahovala z kĺbneho púzdra. (Ťažko narastie nová chrupavka, ktorá túto schopnosť má aj vo vyššom veku, ak je na jej mieste kĺb a tlačí na kosť (teda zvyšok chrupavky);
3, Patričná liečba (D3, K2, C a nejaký kolagénový preparát);
4, Na noc priložiť hornou stranou lopúch (nie deväťsil) na daný kĺb a zafixovať ho elasťákom, alebo oblečením. Ak bude ráno lopúch veľmi vysušený, alebo bude mať veľmi tmavé až čierne fľaky, tak treba v tom pokračovať;
5, Keď už nebude treba lopúchy, začať veľmi ľahko posilňovať, sprvoti niečím odlišným od behu.
Ja mám momentálne oproti jesene vyššiu hmotnosť o 8 kg, no celkovo som pribral až (cca

) 10 kg tuku. Problémom je ale ten kĺb, no u mňa to nebude len ortopedický, ale hlavne neurologický problém.
Prajem rýchle vyzdravenie.