Page 3 of 47

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 17 Feb 2010, 17:57
by apolenka
Dávam do pozornosti túto stránku na https://www.66receptov.sk/pečenie chlebov a podobných výrobkov

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 09 Mar 2010, 09:40
by xxenak
Stránka nefunguje.Čo sa týka mňa skúšam alebo lepšie povedane pečiem celozrnné chleby(žemle) pravidlene už tri roky.
Dôležité je prikritie mokrou utierkou na konci pečenia aby vás to nedodradilo keď budete mať tvrde chleby a vy to vzdáte po pár pokusoch ako môj švagor lebo to nikto nechcel jesť (ani on sám). Nie je umenie variť ale si to posebe aj "zožrať" thumb1

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 09 Mar 2010, 12:38
by Vieraj65
xxenak: v linku je malá chybička, odstráň na konci pismená "pe" a bude to fungovať.

Ja si tiež už dlho (asi 5 rokov) pečiem svoj vlastný celozrnný chlebík a nedám naň dopustiť. Pekárničku nemám, takže ručne vymiesim a upečiem v plynovej rúre. Keď ho nemám k dispozícii (napr. na dovolenke), tak mi veru aj chýba.

Na tej stránke popozerám nejaké inšpirácie. Už ju mám v záložkách. Apolenka: vďaka za link.

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 11 Mar 2010, 20:16
by luckatabka
ahojte babule, chystam sa zajtra na kavkine zemlicky. Uz mam raznu muku namocenu, ale jedine co som sa nedozvedela je pri akej teplote ich piect a ako dlho? A pecu sa na papieri ci staci plech? Poradte prosiiiim... thumb3

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 12 Mar 2010, 17:04
by lu.anna
lucka: radšej na plechu. Keď som ich piekla po prvý raz, piekla som na papieri a aj som ich tam nechala vychladnúť. Prilepili sa jak :evil: , nezostalo mi iné, len spodky aj s papierom odrezať :-)))

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 12 Mar 2010, 17:30
by ivaza
luckatabka: sú také teflónové fólie, položíš sa plech a neprichytí sa nič. Ja som ich kúpila kedysi v Lidli a sú fakt dobré. Ten papier sa mi tiež neosvedčil, musela som ho zo žemličiek ostrúhať. :roll:

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 12 Mar 2010, 21:28
by luckatabka
no tak ja mam hotove. Nakoniec som plech vystriekala tym sprejom na pecenie a je to super, zemlicky sa po nom klzali. Ale musim sa priznat, moc sa mi nepodarili. xudivx Raznu muku som si namocila, bol z toho taky maglajz, ale dost tuhy. No a kvasok som robila z 2,5 deci vody a ked som to tam vykydla a zamiesala tak to cesto bolo riedke. Musela som prisypat muku. brxe Cesto vykyslo, ale moc mi v rure nenarastli. Su z toho take pagaciky. :roll: Zeby preto ze som dosypala tu muku? Co som spravila zle?

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 10 Apr 2010, 18:42
by apolenka
Skúsim hodiť jeden typ na celozrnné pečenie. Vraj keď chceme upiecť celozrnné cesto, tak by sa malo dať o 1/4 viac droždia, ako je recept na cesto z bielej múky. Celozrnná múka je totiž ťažšia a preto táto rada. Ešte som neskúšala, či to tak naozaj funguje.

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 18 Apr 2010, 12:08
by Nia
Baby, akurát idem piecť domáci chlebík. Konečne som sa odhodlala. A ako tak pozerám, tak som kúpila špaldovú múku, ale nikde sa neuvádza, že je celozrnná. Teraz neviem, či je len špaldová, alebo sa ešte aj delí na celozrnnú a necelozrnnú. Pretože táto je dosť bledá. Čo ma prekvapilo. Dúfam, že to nie je ďalšia mylná kúpa. xbpx

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 18 Apr 2010, 12:57
by tini
nia, spaldova muka moze a nemusi byt celozrnna, malo by to tam byt napisane. Teda aspon si myslim. Spaldova znamena, ze to je z tej spaldovej psenice. Kde si tu muku kupovala?

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 18 Apr 2010, 13:32
by Nia
Tini, kupovala som v Kauf**nde. Videla som, že tam boli dve špaldové. Ale nejak som nečítala. Kupovala som podľa obalu. Tá druhá bola v takom inom, sáčkovom a ten sa mi vždy potrhá. Tak som si povedala, že vezmem tú lepšie zabalenú. Ale asi som sa mala mrknúť, že na tej druhej je aj celozrnná. Ach jo. To aby som išla kúpiť tú druhú. xmurx

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 18 Apr 2010, 13:41
by tini
nia, to nevadi, ved vyuzijes obe, ono do chlebika tak ci tak treba dat aj nejaku cast necelozrnnej muky.

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 18 Apr 2010, 13:42
by tini
nia, a ja tu vyzeram tvoju temu novu a nikde nic?!?

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 19 Apr 2010, 20:48
by Nia
Ďakujem Tini.
Nakoniec som bežala kúpiť tú celozrnnú a urobila ten najlepší chlebík, aký som kedy jedla! Bez kvásku, rýchly, ľahučký a max. chutný. Bol hotový za 15 minút a krásne chrumkavý. Na desiatu som sa len tak zalizovala. A už ho pomaly niet. Našťastie som urobial až dva bochníky. Cestíčko bolo maličké, bála som sa, čo z toho bude. Ale krásne narástol. Už vymýšľam nové kombinácie, kedže teraz som robila ľanový a sézamový. Skúsdim aj prihodiť ovsáky. Uvidíme.
Ak tej téme; cez víkend som mala otrasný zhon a nič som nestíhala. K tomu sa pridala aj migréna. Asi z toľkého stresu v posledných dňoch.
Pevne verím, že to bude tak, ako si písala v Žužkinej téme. Že za každým oblakom je ukryté slniečko. Hádam sa ukáže. :roll: Tému pripravujem. Chce to trošku času, kedže sa mi pritrafili aj ďalšie povinnosti. Už nechcem dlho napínať a skutočne to nerobím schválne. Ale sam rada, že zatiaľ sa mi darí aspoň v režime sa stravovať.

Re: Pečenie alternatívnych chlebov

Posted: 19 Apr 2010, 21:30
by tini
Nia, podla ktoreho receptiku si robila chlebik?