
Argentínska fazuľová polievka/z knihy p.havlička jídlo jako životný styl/
/narátané pre 5 osôb/
230 g farebná fazuľa
2 l netučného hydinového vývaru
500 g rajčiakocého pretlaku
100 g údenej chudej šunky
100 g cibule
100 g zeleru
100 g mrkvy
4 strúčiky cesnaku
čili papričky
oregano
mletá paprika
tymian, mleté č.korenie
200 g rajčín
Vopred namočenú fazuľu uvaríme v hydinovom vývare spoločne s nadrobno nakrájanou cibuľou domäkka. Ku koncu pridáme rajčiakový pretlak, čili, cesnak. Varíme ešte 10 minút. Pridáme na kocky nakrájanú šunku, nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler a rajčiny. Dochutíme korením.
Hodnoty na 1 porciu: 1126 kJ, B 31, T 5, S 23
nakoľko som lenivá gazdinka, tak vývar nahrádzam bujónom

dobrú chuť
