bianca, ale nezda sa ti, ze ten jogurt meni trocha chut aj kvalitu? myslim ked sa dalej mnozi z jedneho povodneho. Inak ja som sa uz tiez odvazila raz urobit taky druhak, a spravil sa, len bol taky tahavejsi. Ale tie jogurty su pomerne drahe (myslim tie hollandie, inak ich maju aj v lidli), takze furt nad tym spekulujem, ze to tiez tak budem mnozit.. hlavne nie vzdy stiham ist ho kupit v pohode (aj ked do toho lidla teraz chodim, to mam blizsie). Ja takto spravim z jednej hollandie 3 varky. no ale jasne, ze by to vyslo lepsie ako to ty robis.. ma prekvapuje, ze ti to aj 3 mesiace v pohode vydrzi. Ja som mala od kolegyne taku tu zivu kulturu bulharsku ci jaku, ale daky moc riedky sa mi z toho robil jogurt, tak som to vzdala. neviem, ci som daco robila zle, ale asi to je skor taky druh. a minule u svokry som robila z hollandie aj bez jogurtovaca, iba normalne zohriat mlieko, zmiesat, obalila som svetrom a hotovo, nebolo treba ani ziadne teple vody a radiatory, stalo mi to na linke, a jogurt sa spravil paradny. a je to asi aj lacnejsie, zvazujem, ze ten jogurtovac ani nebudem pouzivat, zbytocne minam elektrinu, plyn na zohriatie mlieka vyjde asi lacnejsie;))
zuzi44, v postupe podla mna chybu nemas, ale v tej probii bude pes zakopany, ze bol taky tahavy divny. lebo ja tu hollandiu vzdy supnem studenu aj so studenym mliekom, a spravi sa mi jogurt paradny. ale nechavam to tak cez noc, takze aj 10-12 hodin ( a podla oka). 7 hodin je dost malo, ked davas suroviny studene (stacilo by, ked davas teple). Mne sa tiez predtym robili divne jogurty dakedy, aj z jednotackeho smotanoveho sa spravil dakedy taky tahavy divny, zalezi to najviac od jogurtu si myslim. ale dakedy bol OK. Skus vsadit na hollandiu. z kauflandu alebo z lidla (tam sa vola pilos s probiotickou kulturou biely, ale ma vyrobcu hollandia, neni to ten klasicky druhy pilos).
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno.
Zivot je pohyb.
Kalokagatia.
"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."