Jogurt - domáca výroba

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
ovculiatko
Posts: 35
Joined: 01 Feb 2008, 13:45

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by ovculiatko » 27 Jun 2009, 00:20

musim povedat, ze trochu sa mi dvihal zaludok pri tejto teme :) ja som taka mestska trubka ze ja najradsej chemicke veci ked viem ze su pekne krasne od vsetkeho ocistene. co nema velmi logiku, lebo prirodu milujem :) a pri predstave ze necham dake bakterie kvasit a potom to papat... no hm :) ale urcite to vyskusam. len skoda ze mam same male hrnce ja chuda student na intraku :(

User avatar
tini
Posts: 29949
Joined: 26 Apr 2007, 14:57

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by tini » 27 Jun 2009, 22:45

ja som raz skusala robit jogurt z trvanliveho, lebo som ine nemala a kolegyna to robieva.. no, bol ovela redsi, a okrem toho aj chutovo od veci. okrem toho som zastancom toho, ze ked uz clovek daco je, ma to mat aj nejaky vyzivovy zmysel. ten pri tych trvanlivych mliekach unika.. najnovsie som zistila, ze najlepsi jogurt (teda v mojom ponimani najhustejsi - totiz mam rada husty jogurt) sa mi spravi z horskeho mlieka plnotucneho v tescu z tetrapaku. je sice drahsie, ako jednotacke mlieko, ale je aj hustejsie. Z jednotackeho sa mi robil redsi, najprv som myslela, ze to je jogurtom, ale potom som z toho isteho jogurta urobila s roznym mliekom, a toto je vysledok pokusu. nevedela som, ze mlieko ma tak velky vplyv na kvalitu jogurtu, teda na jeho hustotu.
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

katina60
Posts: 20
Joined: 01 Sep 2008, 23:35

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by katina60 » 09 Aug 2009, 19:10

ja som zase prišla na to, že hustota jogurtu závisí od jogurtu - najlepšie sa mi vydarí, keď použijem smotanový jogurt (veľmi sa mi osvedčil zvolenský) a mlieko používam sáčkové alebo rajo štrnásťdňové.

dragonka
Posts: 39
Joined: 26 Jul 2009, 17:49

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by dragonka » 13 Aug 2009, 16:44

Vdaka za recept
Vek 43, výška 166cm, váha 27:7:2009 87 kg, cieľ sept. 09 80kg, december 09 75kg, 16:8:09 84kg

Botocka
Posts: 30
Joined: 26 Jul 2009, 17:32
Location: Vrable
Contact:

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by Botocka » 17 Aug 2009, 09:55

No, prvý pokus jogurtový sa podaril. v jogurtovači, 4 hodiny - nebolo času, musela som bežať do práce. Hollandiu som nezohnala. Iba Pilos, ale veľký a to som nechcela. ale robila som z nejakého BIO a teraz skúšam ProBiu. Dávam aj sušené mlieko, ale neviem či treba, v návode kázali. ale dala som len nejaké 2 lyžičky. aj ked najradšej by som bez neho robila jogurt.vdaka za inšpiráciu. keby nečítam tento článok, určite jogurty kupujem ako doteraz xclapx
Image
Vek: 27 Výška: 163 Váha:
27.07.09-91,3
03.08.-89,2
31.08.-83,7
07.09.-84,4-fnuk

2.10.-79-82-mojej váhe šibe
1.cieľ- 80kg, cca 10/2009
Cieľ: Nepodľahnúť a dosiahnuť 65 :( a to nepíšem o veku

User avatar
apolenka
Posts: 27547
Joined: 18 Apr 2007, 14:19

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by apolenka » 17 Aug 2009, 10:00

Botocka: veľmi dobrý je aj Zott -má baktérie, ktoré dozrievajú ešte v kelímku
vek: 48, výška 164 cm, najmenej 57 kg/, cieľ 60 kg /dátum? - hlavne nastálo
Váha 9.7.2012 - 66,8 kg.
Ide to veľmi ťažko, ale nádej zomiera posledná. A ja chcem zvíťaziť sama nad sebou.

Botocka
Posts: 30
Joined: 26 Jul 2009, 17:32
Location: Vrable
Contact:

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by Botocka » 18 Aug 2009, 20:09

Vdaka Apolenka, vyskúšam ho najbližšie, čiže čoskoro. pochvalujem si tieto domáce jogurty, chutia mi. xhamx
Image
Vek: 27 Výška: 163 Váha:
27.07.09-91,3
03.08.-89,2
31.08.-83,7
07.09.-84,4-fnuk

2.10.-79-82-mojej váhe šibe
1.cieľ- 80kg, cca 10/2009
Cieľ: Nepodľahnúť a dosiahnuť 65 :( a to nepíšem o veku

Dia
Posts: 57
Joined: 17 Feb 2009, 15:20

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by Dia » 23 Nov 2009, 13:25

Ahojte,
kedze fin. kriza pomaly dolieha aj na nas rozhodla som sa vyskusat vyrobu domaceho jogurtu. No mala som si okrem receptu docitat celu diskusiu. Mlieko aj jogurt som pouzila spravne, ale zrejme som mlieko ohriala na vyssiu teplotu a jogurt nie je az taky tuhy ako by som chcela, ale je xpapax , zmiesala som s ovsakmi a nastruhala jablcko a bola to mnamka. Takze uz som mudrejsia a o tyzden skusim urcite znova xstrechx .

User avatar
eviska83
Posts: 43
Joined: 05 Nov 2009, 18:55

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by eviska83 » 05 Dec 2009, 12:34

Ahojte,
Tak prvy pokus vysiel celkom slusne- trosicku riedsi- ale inak super.Mam ale otazocku- po par dnoch v chladnicke sa v sklicku vytvorila vrstva vody asi 1 cm navrchu.je to normalne? moze sa to taketo konzumovat?

User avatar
apolenka
Posts: 27547
Joined: 18 Apr 2007, 14:19

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by apolenka » 05 Dec 2009, 13:36

eviska: myslím, že tá voda je v pohode. Stáva sa to aj u kúpnych jogurtov.
vek: 48, výška 164 cm, najmenej 57 kg/, cieľ 60 kg /dátum? - hlavne nastálo
Váha 9.7.2012 - 66,8 kg.
Ide to veľmi ťažko, ale nádej zomiera posledná. A ja chcem zvíťaziť sama nad sebou.

User avatar
eviska83
Posts: 43
Joined: 05 Nov 2009, 18:55

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by eviska83 » 05 Dec 2009, 14:06

apolenka- dakujem.Aj ja som, si myslela - zmiesala som to a chutovo to bolo dobre.Myslim ze keby to bolo skazene asi by som to poznala,vsak? 8)

User avatar
luthien
Posts: 370
Joined: 14 Jan 2009, 21:45

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by luthien » 08 Jan 2010, 11:43

ahojte baby, takže včera večer som si namiešala po prvýkrát domáci jogurt - reku ako to dopadne, a čo nejak to zjem.....a ráno, na prekvapenie, som našla v hrnci pod dekou - super hustý jogurtík v pohárikoch od výživy...a to som sa bála, lebo v obchode mali biely len malý 125g biely bio jogurt, ale výsledok je naozaj super, zdá sa mi ešte hustejší ako originál...inak ako sa z neho vypočíta výživová hodnota, tak že spočítam hodnoty mlieka a jogurtu, alebo .....? to len tak pre upresnenie...ďakujem a hlavne ďakujem za receptík... xpapax
Last edited by luthien on 08 Jan 2010, 20:24, edited 1 time in total.
x-tý štart 4.3.2015- 86,5 kg konečný cieľ cca 65 kg

Image

User avatar
ivaza
Posts: 10117
Joined: 14 Jan 2007, 10:28

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by ivaza » 08 Jan 2010, 14:47

luthien wrote:inak ako sa z neho vypočíta výživová hodnota, tak že spočítam hodnoty mlieka a jogurtu,
áno
xclapx
44 rokov, 160 cm, počiatočná váha (6.1.07) - 110,9, cieľová (26.5.08) - 63,5 - cieľ udržať

Dia
Posts: 57
Joined: 17 Feb 2009, 15:20

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by Dia » 28 Jan 2010, 14:32

IVAZKA,
nevies mi, prosim Ta, napisat ci sa da robit aj z cerstveho kravskeho mlieka? Dali nam automat s cerstnvym mliekom, len je tam napisane, ze ho treba pred konzumaciou prevarit. Tak teda neviem ci vyskusat a ako s tym prevaranim.
Dakujem xdancex .

User avatar
apolenka
Posts: 27547
Joined: 18 Apr 2007, 14:19

Re: Jogurt - domáca výroba

Post by apolenka » 28 Jan 2010, 14:42

Dia: určite sa dá. Len ho budeš mať viac tučný, ako v obchode plnotučný. Určite je tam oveľa viac tuku. Ja som chodievala niekedy na družstvo pre mlieko. A to bola sila. Zobrala som z vrchu smotanu, precedila a pri preváraní tam boli aj tak riadne mastné oká.
vek: 48, výška 164 cm, najmenej 57 kg/, cieľ 60 kg /dátum? - hlavne nastálo
Váha 9.7.2012 - 66,8 kg.
Ide to veľmi ťažko, ale nádej zomiera posledná. A ja chcem zvíťaziť sama nad sebou.

Post Reply