Co mam urobit - Mary

Vaše názory, skúsenosti, tipy, otázky na tému chudnutie. Tu sa môžete poradiť o veciach, s ktorými si nie ste istí. Alebo, ak viete, môžete poradiť ostatným, čo sa osvedčilo vám...
Post Reply
mary

Re: Co mam urobit - Mary

Post by mary » 17 Nov 2020, 11:51

Ahoj slivka.m, jasne, ze si Ta pamatam... Ja sem chodim pomenej. Ale aspon poctivo a pravdivo hlasim do tabulky. A forum citam pravidelne. Ako vidim, poniektori sa sem opat vracaju, mna nevynimajuc... Tak nespekuluj nad tym, ci hej, ci nie a sup do toho rovnymi nohami. toothsmile
55r/167cm

"Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dny, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. "

cieľ 70kg

Image

slivka.m

Post by slivka.m » 17 Nov 2020, 17:40

Houmi ďakujem za povzbudenie, vidím,že tebe to ide pekne.👏 Viem,že toto fórum je veľká pomoc, motivácia a podpora. Ale aj tak mám pocit,že by som to teraz nezvládla😔 a na druhej strane čím neskôr sa do toho pustím tým to bude ťažšie. Mám v pláne vás tu pokukať a verím,že ma to nakopne😉
Last edited by slivka.m on 17 Nov 2020, 17:52, edited 1 time in total.

slivka.m

Post by slivka.m » 17 Nov 2020, 17:50

Mary to som rada, vidieť, že sa nevzdávaš.
Ako som písala vyššie mám pocit,že to teraz nedám a v podstate tak viac schudnúť sa mi podarilo len raz a to bolo veľmi dávno 😕 Ale verím keď to tu začnem čítať, že ma to naštartuje,motivuje a niečo zo sebou začnem opäť robiť 😎 💻 👟 👌

dodoriven3

Post by dodoriven3 » 17 Nov 2020, 18:10

Ahoj Slivka.M,
na nápravu máš vždy len prítomnosť, a preto treba využiť každú príležitosť, ktorú Ti život prináša, pretože nikdy nevieš aká bude budúcnosť a či vôbec bude ešte nejaká ďalšia príležitosť, (či sa Ti vôbec bude chcieť chudnúť ako teraz). Netráp sa preto tým, či to zvládneš, alebo nie, ale jednoducho začni. Zároveň sprav všetko preto, aby si bola úspešná, tzn. začnii postupne. Vyber si iba jednu, jedinú vec, s ktorou máš nejaké problémy a začni ju vylepšovať. Napríklad málo piješ, tak začni pridávať množstvo vody atp. Tých možností je veľa.
Držím palce.

Lenka6

Post by Lenka6 » 17 Nov 2020, 19:26

Slivka, tiez suhlasim s Dodom, ze treba zacat teraz a s postupnymi zmenami ... Krocik po krociku a zacat sa ocenovat aj za maly uspech ..... Nic lepsie pre seba nemozes spravit.
Ale ja som to niekedy tiez dlho odkladala. Pritom som kazdy den na to myslela a zaroven sa trapila.
40 rokov, 165cm
Image

Houmi

Post by Houmi » 18 Nov 2020, 07:15

Slivka, ďakujem.... :-) No, doležitá je motivácia... v mojom prípade je to fakt už na hrane... 50tka na krku a taká váha... veľa tučkov 60ročnych nepoznám...veru nie... :-(
Ak si sem nazrela, znamená to, že ti to nieje lahostajné a chceš so sebou niečo robiť. To je prvý super krok....
Druhý može byť napríklad taký, že sa navečeraj (nie tesne pred spánkom :-) ) a potom už nič nejedz... len vodu alebo čaj pi... :-)
No a potom prídu aj ďalšie kroky... Človek nieje vždy v tom najlepšom rozpoložení, ale ver mi, ak sa k zlej životnej situacii pridružia ešte ďalšie napríklad zdravotné problémy spojené s obezity, tak sa situacia ešte zhorší.

Vieš, na mňa funguje jediná vec... Nechudnúť. To bol pre mňa obrovský problém vždy, keď som chcel so sebou niečo robiť... Mal som vždy túžbu chudnúť...
CHYBA!!! Chudnutie je totiť vždy o nejakej dočasnej diete, ktorá sa vždy prevalí a bol by som tam, kde som bol 20 rokov.
Ja som sa vykašlal na chudnutie, zmenil som životný štýl a čuduj sa svete, váha sa pohla smerom dole... :-)
Začal som chodiť na prechadzky a nosim si so sebou expander, a ked ma nik nevidi, zachytim ho o hocijaky strom a trošku si pocvičim..
rano, ked vstavam, spravim si zopar brušákov... v robote, ked ma uz bolia oči z PC a potrebujem rpestavku, tak si spravim zopar cvikov....
A strava.... nutná je velmi pestrá zdrava strava. Dnes je tolko možností.... základ je zelenina. Kopec zeleniny.. ale nie jeden-dva druhy... vzdy na tanieri musi byt aspon 5 druhov zeleniny... a k tomu nieco dobre.. syr, šunka par platkov....
Ani chlebu sa nevyhabam.... ale je fakt, ze ho nekupujem, pečiem si vlastny, kváskový.... :-)
Pestrosť je doležita, tá uspokoji moje chutoive bunky tak, že nemyslim na nezdrave jedla a zelenina zaplni moj pupok, takze ani hladny niesom...

A citim sa lepšie... a aj rozne životne situacie sa lepšie zvladaju... tiež to nieje ružove, mám plno starostí, ktoré treba riešiť.
Osobné, pracovné, zdravotné.... hnmmmm :-( Patrí to k životu.... ale čerstva mysel zdravo udržiavaná má lepšiu schopnosť zvládať stres a zlé situacie, ako sice uspokojeny ale prežraný mozog... lebo ten ma vždy doviedol este aj do osobnej flustrácie, že všetko sa na mna sype, a ešte som aj neschopný tučko.... ten pohlad na zle veci sa u mna rapídne mení.... a to je doležité... :-)
Držím palce.
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg

Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)

slivka.m

Post by slivka.m » 18 Nov 2020, 07:19

Lenka 6 a Dodoriven3
Ďakujem vám za správy. xpckx Tak som kedysi aj išla postupne po jednom cieli,že som si dala pitný režím xchlastx a keď to bolo už ok, tak som pridala ďalšie, zväčša po nejakých 3 týždňoch,mesiaci. xhamx
Ste fakt všetci zlatí,moje odhodlanie rastie😊
Nechcem Mary zahlcovať tému, aby sa na mňa nehnevala😶
Last edited by slivka.m on 18 Nov 2020, 21:35, edited 1 time in total.

Houmi

Post by Houmi » 18 Nov 2020, 07:26

Slivka, ak sa tvoje odhodlanie zmení tak, že sa pridáš k nám a naštartuješ zdravý životný štýl, tak si myslím, že Mery to zahlcovanie nebude vadiť, práve naopak... Bude rada, že práve jej téma ťa pomohla nakopnúť.... :-)
A veru, možno aj Mery si zvýši motiváciu.... či? :-)

slivka.m

Post by slivka.m » 18 Nov 2020, 07:29

Houmi tak prvý krok mám za sebou -rofl- to ma potešilo. To je super,že cvičíš kde sa dá.
Čo sa týka zeleniny,🥕🥦 tak to si vystihol-tej ja jem fatálne málo😔 mala by som sa naučiť aj nejaké šalatiky, aj len tak pridávať k jedlu, lebo to mi veru na tanieri chyba xpapax

Houmi

Post by Houmi » 18 Nov 2020, 07:40

Slivka, super... vidiš... :-)
zeleninka je doležitá....
Zaplní brucho a je nizkokaloricka... treba si nakupit paradajky, uhorky, papriku, cukinu, baklažan, tekvice, batataty... a pridavať ku priloham...
Až postupne skoro uplne vytlačiť bielu ryžu a aj ine prilohy mozu byt, ale s nejakym pomerom so zeleninou... všetko postupne...
nič naraz a rychlo nefunguje.... :-)
Ako niekde napísal autor tejto stránky, prirodzená bandáž žaludka je, pred jedlom zjesť 2 vačšie paradajky... :-)

mary

Post by mary » 18 Nov 2020, 08:36

Ahojte,
no vidim, ze chvilku tu nie som a co sa tu rozprudilo.... Mysi maju raj...? toothsmile
To kedy vstavate, ze uz o 7:15 je prispevok??? Moje nervy.
Nehnevam sa, ze ste tu a co pisete, prave naopak. Kedze som sa dostala do divneho stavu apatie, frustracie ci coho, tak mi tieto slova pomahaju a hlcem ich jedna radost. Piste, pomahaju mi. Houmi thumb1
55r/167cm

"Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dny, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. "

cieľ 70kg

Image

Houmi

Post by Houmi » 18 Nov 2020, 08:57

Mary, chceš to naozaj vedieť? :-)
Cez týždeň vstávam už 30 rokov 4:20... potom sa este 25 minut váľam v posteli, potom rozcvička..... Ale 5:30 som už v robote.... :-)
A cez vikend bez budíka som hore okolo 6:00.... :-)
Tak to je fajn.... z hltania slov sa nepriberá.... :-)
Ako som už písal, mne tiež táto stránka poskytuje určitý spôsob antižravej terapie :-)

mary

Post by mary » 18 Nov 2020, 09:07

No teda Houmi, smekam... v tom case mam este sladke sny... Ale mam tajny sen, zacat vstavat o siestej. Zatial davam 6:30 s problemami. Ja sa rano suchcem, ani neviem co robim a aj tak chodim do prace neskor... Teraz sme na homeoffice, tak nemusim cestovat a zvladam byt o 8-ej pri PC. Toto mi vyhovuje, ale ze stolicku mam doma horsiu - to nie.
Mozno si niekto povie, ze idealne podmienky, ale prerod je tazky toothsmile Uz som x-te podojedala otvorene sladkosti a mozem planovat zdrave jedenie. Ved ranajky a vodu zvladam, Pisal si, ze od hltania pismen sa nepribeha, to je dobra myslienka. Ale obcas aj citanie o zdravej strave ma vyprovokuje ist si dat nieco pod zub. No je toto normalne? :roll:
55r/167cm

cieľ 70kg

Image

Houmi

Post by Houmi » 18 Nov 2020, 09:23

No, ja som bol na jar v 1.vlne na Homeoffice.. Teraz mi šef chcel dať, ale bránim sa tomu ako čertovi... :-)
To nieje na mna.. Ja sa potrebujem socializovať v kolektíve, potrebujem ludí okolo seba, aj ked som v kancelarii sam... ale mimo nej su ludia... :-)
Potrebujem zmenu prostredia....
Doma som mal ponorkovu chorobu... manzelka tiez bojuje s homeofficom, takze tak....
Takze chodim do roboty... :-)
A zase to skore vstavanie ma vyhody... V robote končím o 14:00... (8 hodín odrobených :-) ) A to, hlavne v lete sa este hocikde da ist.... :-)

Sladkosti... skus si namiesto niech kupit RAW tyčinky a ked mas ozaj chut na niečo, tak si daj taku... uvidiš, že časom, ked si aj daš nejaku klasicku sladkost, tak ked ju budeš žuť, tak si uvedomiš, že prečo ju jem? Ved mi vlastne ani až tak velmi nechutí... :-) Aspon ja to mam momentálne tak... :-)

Ja to mam tiež tak.. akurát sa to snažim potlačit do času, kedy mam naplanovane jedenie... že už trebárs na to myslim, ale dalšie jedlo mam okolo 12:00 obed, tak sa sustredim na to, ze vtedy si to dám... :-) Mam vyhradene časy na jedenie a medzitým sa snazim nejesť nič...
Myslím, že za tučnotu vačšiny ludí može práve to vykňúravanie medzi jedlami.... :-)
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg

Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)

dodoriven3

Post by dodoriven3 » 18 Nov 2020, 09:43

Mary,
sama vieš, že ,,zlé" dni zase vystriedajú tie dobré. No ak tomu budeš aj veriť, tak tie dobré dni prídu oveľa skôr.

Nevešaj hlavu a nevzdávaj sa.
Držím palce.

Post Reply