ahojte
na zaciatok by som sa Vam chcela predstavit: volam sa timea a mam 28 rokov. no vyska nic moc take male 161cm strasidlo no a vaha ta je horsia 80kg
moj pribeh priberania je dost dlhy. ono asi pred 10rokmi som mala okolo 60kg, ale ako som nastupila na vysku a zivot intrakovy, tak som sa casom rozrastala az na 99kg. tuto vahu som si vedela dost dlho drzat. v oktobri 2007 som potratila a cim som sa obmedzovala za 3mesiace tehu, tak to som si doma potom na pn pekne dopriala, az tak ze som sa vypracovala na 106kg co znamenalo 7kg za nejake dva mesiace a tak som zaciatkom januara 2007 nahodou nasla stranky, kde chudli pomocou 90 dnovej dietky a tak som zacala aj ja. vaha isla pekne dole a podarilo sa mi pomocou nej a cvicenia schudnut na cca 75-76kg za priblizne dva roky. vahu sa mi darilo aj drzat aj ked som zacala papat normalne. posledne 3 mesiace mi je stale cosi a akosi sa mi podarilo pribrat spat 4kg ale zato si mozem sama. nemam nejak dobre obdobie same choroby na mna lezu, chripka, nohy mi puchnu tak mi napisali ze zaver lymfedem (pri ktorom nemozem ani cvicit poriadne teda iba plavanie a stac. bicykel proste ziadne statie ako napr stepper, orbitrek a take stroje) a zacala som brat aj lieky na stitnu zlazu bo zevraj je zvacsena. tak sa aj bojim ze z nich priberiem. aj teraz som bola doma mesiac na pn a snazila som sa papat menej a zdravo ale vobec ta vaha nesla dole a to som chodila aj na lymfodrenaze kde sa ma zmensit aj obvod noh a nic... chcela som zacat znova s 90dnovou ale kamoska ma navnadila s niecim ako sa opisuje aj tu, tak to tu studujem a pravdupovediac akosi sa neviem z toho vysomarit. uz som tu precitala skoro vsetko hlavne to zelene policko ale mam nejake medzery. napr. neviem co na ranajky namiesto rozku a sunky, luciny atd... hlavne napr ked chcem take fitness ovsene vlocky (tie milujem tie s ovocim) ci ich mozem na ranajky s mlieckom.
a co je najhorsie neviem ako si rozlozit 5 jedal denne. ono totiz robim na smeny a to znamena ze jeden tyzden robim 5dni a dva dni volna a druhy tyzden 5dni volna a dva dni v praci. ked som v praci tak robim od 9.00 do 21.00 a prestavky mam okolo 10,00 az 10.30 a druha je okolo 15.30. a domov pridem okolo 22.00. ako som tak rozmyslala tak mi to vychadza asi takto: ranajky okolo 6.30, obed cca 10.30, desiata cca 13.00, vecera cca 15.30 a olovrant asi tri hodky po vecery. proste ze cez tie prestavky musim vlastne zjest obed a veceru a tie desiaty a olovrant tak to uz stihnem nejake to jablko alebo jogurt zbastit cestou akoze na wc. len neviem ci to takto moze byt ako by ste si to rozdelili vy?????? bo ked mam volno tak sa to da pekne naplanovat, ale v tej praci to nejak nejde, bo len tak mimo prestavky nemozem ist do kuchynky na 10-15min sa najest. a este sa chcem spytat ci je velky prehresok, ked sa nedodrzi presny cas, bo niekedy ked mame meskanie s prestavkami (je nas 10, co sa musime vystriedat) tak ta druha prestavka moze byt aj o hodinu neskor. dalej ked mate chut napr na taku milku alebo horalku date si ju a ked ano ako to kompenzujete alebo cim ste to nahradili? akoze nemam s tym problem to nejest ja len tak pre info.
takze som sa vlastne rozhodla ze zacnem 1.11. viem ze je to supis povedane ze zacnem od prveho, ale este si tu chcem cosi poprecitavat cez vikend a zajtra mame aj navstevu vecer. dakujem Vam za odpovede a dufam ze sa mi podari s tymto sposobom schudnut.