vila, ja som spociatku zarabala tiez tak, ze naprl 60g muky a 60g vody, a potom som v dalsie dni pridavala tiez 60g muky a vody (ale kvasku som spociatku neuberala). To cesto som mala take hustejsie palacinkove potom. Ale uz si nepamatam, mozno som aj dacoho pridala, napriklad vody, aby take bolo. Aku si dala muku? Aj to moze byt rozdiel. Ja som po 2 tyzdnoch presla aj na uberanie, a to som uz kvasok ale si drzala hustejsi, a teraz ho ked odkladam ten do chladnicky, tak je fakt taky tuhy dost, ze sa tazko miesa. Ale ten co rozrabam na kysnutie pred pecenim chlebika (3-4x), tak ten robim redsi. Akurat ze uz od oka. Ale spociatku je dobre asi vazit. Ale - ono ten kvasok zas tuhsi moze byt, ja som aj citala, ze niekto robi tuhsi, niekto redsi. Skus aj menit teploty, kde Ti kysne, aby sa ti tam rozvinuli rozne tie potvorky (niektore maju raj ked je husto, ine ked redsie, a niektore ked je zimsie, ine teplejsie;)
A pozdravuje vas Rikapka, tiez sa pridala do kvaskovej rodinky, som s nou volala, len nestiha pisat, ale piect chlebiky ano
Lubka dakujem za receptik, skusim!!!