Schudol som, teraz to udržať
-
Schudol som, teraz to udržať
Ahojte, od januara chudnem podla Mira uz druhy krat a doteraz som schudol 38kg, k cielu mi chyba uz len 5kg, preto sa zacinam venovat udržiavacke. Hlavne preto, ze uz som raz pred 5 rokmi schudol 34kg, ale neustrazil som to a postupne 43kg pribral. Teraz to chcem ustat a preto s predstihom zacinam studovat udrziavacku.
Prečo som zacal opat chudnut?
Zacal som pocitovat, ze s telom nieco nie je v poriadku. Zvysil sa tlak na 140/90, zadychal som sa i pri malej namahe, vysoky cholesterol az na 7, bolesti chrbtice a hlavy, niekolko krat tyzdenne na tabletkach proti bolesti, zacali boliet klby. Za posledne 2 roky som zacal niekolko krat, ale citil som, ze to nie je ta spravna chvila a po tyzdni dvoch, som to ukoncil. Az 13.1. som si povedal, ze teraz by to slo. Prestal som fajcit a stravu postupne znižil na objeme.
Ako som vlastne schudol?
Pretože som chudol podla Mira uz 2 krat, zaklady som vedel, ale nemal som uz tabulku papu a co to pozabudal zo zasad. Tak som to zacal poctivo studovat a ako som sa postupne dostaval v teme, tak upravoval stravovane. Od 27.1. dodnes si robim jedalnicek na den dopredu v papu a potom ho presne dodržiavam, prevazne vazim si jedlo, i ked uz mam +- spravny odhad. Ale jedlo mam spocitane podla B,S,T a to sa snazim dodrzat. Zacinal som chudnut pri 6500-7000kj, ale chudol som rychlo, tak som si pridal 500kj. A zacal som jemne cvicit, aby som nestracal i tie ubohe svaly co som mal. Stacionar bike 30min, jednorucky 6 cvikov s 4 pakovaniami tak na 1h, 5-6x do tyzdna. Váha isla a ide neustale dole (vid prehlad vysledkov). Od marca som pridal bike na zahradu a spat (6+6km), pripadne prechadzky v lese (1-2hod). A to je vsetko. Ale bravcovie som mal naposledy na Novy rok rezen a cokoladu koncom minuleho roka. Vobec mi nechybaju.
Teraz idem od 24. na dovolenku, dufam ze ju s jedlom ustojim, potom doladim chudnutie na 90kg a zacnem udrziavacku. Tak mi v tom forum a boh pomahaj.
Vopred dakujem za vase rady a skusenosti ci uz schudnuvsich, chudnucich, ale i dalsich.
Prečo som zacal opat chudnut?
Zacal som pocitovat, ze s telom nieco nie je v poriadku. Zvysil sa tlak na 140/90, zadychal som sa i pri malej namahe, vysoky cholesterol az na 7, bolesti chrbtice a hlavy, niekolko krat tyzdenne na tabletkach proti bolesti, zacali boliet klby. Za posledne 2 roky som zacal niekolko krat, ale citil som, ze to nie je ta spravna chvila a po tyzdni dvoch, som to ukoncil. Az 13.1. som si povedal, ze teraz by to slo. Prestal som fajcit a stravu postupne znižil na objeme.
Ako som vlastne schudol?
Pretože som chudol podla Mira uz 2 krat, zaklady som vedel, ale nemal som uz tabulku papu a co to pozabudal zo zasad. Tak som to zacal poctivo studovat a ako som sa postupne dostaval v teme, tak upravoval stravovane. Od 27.1. dodnes si robim jedalnicek na den dopredu v papu a potom ho presne dodržiavam, prevazne vazim si jedlo, i ked uz mam +- spravny odhad. Ale jedlo mam spocitane podla B,S,T a to sa snazim dodrzat. Zacinal som chudnut pri 6500-7000kj, ale chudol som rychlo, tak som si pridal 500kj. A zacal som jemne cvicit, aby som nestracal i tie ubohe svaly co som mal. Stacionar bike 30min, jednorucky 6 cvikov s 4 pakovaniami tak na 1h, 5-6x do tyzdna. Váha isla a ide neustale dole (vid prehlad vysledkov). Od marca som pridal bike na zahradu a spat (6+6km), pripadne prechadzky v lese (1-2hod). A to je vsetko. Ale bravcovie som mal naposledy na Novy rok rezen a cokoladu koncom minuleho roka. Vobec mi nechybaju.
Teraz idem od 24. na dovolenku, dufam ze ju s jedlom ustojim, potom doladim chudnutie na 90kg a zacnem udrziavacku. Tak mi v tom forum a boh pomahaj.
Vopred dakujem za vase rady a skusenosti ci uz schudnuvsich, chudnucich, ale i dalsich.
-
Re: Schudol som, teraz to udržať
Este som zabudol doplnit zdravotne vysledky.
Prestala ma bolievat hlava, tabletky som od januara uzil max 10x, tlak sa znizil na 105-120/65-70, tep z 90 na 65-70, cholesterol 4,8, bolesti chrbta vyrazne ustupili i ked sporadicky pretrvavaju.
Prestala ma bolievat hlava, tabletky som od januara uzil max 10x, tlak sa znizil na 105-120/65-70, tep z 90 na 65-70, cholesterol 4,8, bolesti chrbta vyrazne ustupili i ked sporadicky pretrvavaju.
- eveelin
Soaker,
krasny uspech, si macher... Moc drzim palce v udrziavani
krasny uspech, si macher... Moc drzim palce v udrziavani
- tini
soaker, kraaasny uspech Drzim velmi palce, aby Ti to vydrzalo uz nafurt.. ono bude treba asi postupne rozmyslat nad tym, ako rozumne navysovat prijem.. V udrziavacke uz nemas preco byt na chudnucom prijme..
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. Zivot je pohyb. Kalokagatia.
"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."
- misela
soaker,klobuk dole...neskutocny vysledok a verim, ze tentokrat uz aj trvaly...
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm
-
evelin, diky, stalo ma to hodne sustredenia
tini, je mi to jasne, i prvy krat sa mi zdalo, ze postupne budem navysovat, ale nejako sa to zvrhlo, a nedokazal som spravit ten krok spat, aby som to udrzal. potom prislo obzerstvo.
tini, je mi to jasne, i prvy krat sa mi zdalo, ze postupne budem navysovat, ale nejako sa to zvrhlo, a nedokazal som spravit ten krok spat, aby som to udrzal. potom prislo obzerstvo.
-
misela, od teba si to cenim (tini je nas deda vseved), mne chudnutie nikdy nerobilo problemy, len odhodlat sa k tomu, mam asi geneticke predpoklady a mam rad dobre jedlo. A potom sa k tomu pripoji prejedanie a dojedanie. Teraz ma podporila i manzelka, ktora chudnut nepotrebovala, ale mala problemy so zahou. Od kedy sa pripojila nema.
- misela
soaker, dakujem...a na to dojedanie som si vymyslela fintu - necham na tanieri, ze ved neskôr, ked budem hladna to na mna pocka, to iste aj po detoch...neskôr je to uz pekne obschnute a ver, ze sa toho uz ani len nedotknem a nie je mi to luto vyrazit do kosa...sice dnes uz mam stekajuci kôs a neskôr vsetko padne za uzitok sliepkam...podstatne je, ze ja uz nie som odpadkovy kôs...
a ked ste v tom s drahou spolu, lahsie sa udrzis...uz vies ako na to...
a ked ste v tom s drahou spolu, lahsie sa udrzis...uz vies ako na to...
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm
- kikuš
soaker, dal si to, si geroy
Ale teraz to príde, tu v udržiavačke sa lámu hrdinovia, tak sa na to nastav Veľmi ti držím palce, aby si to zvládol.
Ale teraz to príde, tu v udržiavačke sa lámu hrdinovia, tak sa na to nastav Veľmi ti držím palce, aby si to zvládol.
1.3.2014 - 103 kg (výška 180 cm, vek 41)
8.2.2015 - 80 kg
cieľ: udržať cca 80 kg
"Čo všetko môžem dokázať? Všetko, čo si zaumienim." H. Schliemann
8.2.2015 - 80 kg
cieľ: udržať cca 80 kg
"Čo všetko môžem dokázať? Všetko, čo si zaumienim." H. Schliemann
-
Kikus, preto som si otvoril temu a verim, ze s vasou pomocou to dam, resp. udrzim
- artemis24
Soaker, máš za sebou krásny úspech a držím palce, aby sa Ti to darilo udržiavať! Vitaj v udržiavačke
- tini
soaker, ono totiz navysovat treba tiez tak technicky a presne ako ked clovek zostavoval jedalnicek na chudnutie. Ratat, vazit, navysit na normalny prijem, premeriavat spociatku tie porcie. Ked uz potom clovek vie, kolko to ta normalna strava je a co si moze dovolit, vazit a ratat netreba. Ale bez toho to lahko ujde smerom hore.. Tak ako pri chudnuti to moze ujst nechtiac smerom dole..
-
jasne Tini na to som pripraveny, dufam ze to tentokrat dotiahnem i v praxi. pretoze mas velky prehlad, v ktorom vlakne -vlaknach sa tu viedla plodna debata o udrziavacke? postupne sa budem snazit precitat co najviac vlakien, ale aby som zacal od tych uzitocnejsich. Casu vela v tychto letnych mesiacoch nechcem traviť pred PC, tak nech som efektivny.
diky
diky
-
Diky Artemis, no ty mas tiez krasny vysledok, naviac si ho drzis. Tiez drzim palce.
- tini
Soaker, hm, toto asi veru bude tazky oriesok.. Ja som tieto veci navysovania riesila s jednou babou z fora, ale skor cez maily, ostatne tu na fore mi ani nik nejak nevedel poradit. Este tak Miro s tym ma skusenosti, aj z jeho knihy som cerpala nejake tipy.. Ono v tej udrziavacej teme su nejake temy ludi, ale neviem, ludia tam moc prave o tom navysovani nepisu. Ja som mala taktiku navysovat postupne, z chudnuceho prijmu na normalny, o 500 za taky tyzden-dva. Bola som mozno az prilis opatrna, ale prekvapive bolo, ze som nepribrala napriek tomu, ze som prijem riadne zvysila az postupne na 9500-10000. Priberam, ked k normalnemu prijmu pridavam sladkosti , to je vzdy zrada..