Zakladám aj ja tému, lebo hoci čítam skoro všade a prispievam sem-tam niekde, tu budem prosiť o rady a podporu na mojej ceste v duchu názvu mojej témy - rozumej: tentoraz ak sa mi podarí schudnúť, nebudem už taká hlúpa aby som to premárnila.

Takže v skratke o mne. Začínam tu 2.krát.Vdaka tejto Mirovej stránke, radám a podpore ľudí na fóre a pravidelnému cvičeniu sa mi podarilo zhodiť v r.2008 13kg. Počas nasledujúcich rokov sa mi darilo váhu udržiavať do tých 59-60kg. V roku 2012 po porode som mala 67kg, ale za dva a pol roka sa mi počas materskej podarilo nepravidelnou stravou, vynechávaním raňajok, jedál a pojedaním prevažne bieleho pečiva a sladkostí pribrať na 74kg (súčasný stav). Medzitým som zostarla, zlenivela, zpohodlnela, "zhuspenovitela" a teraz chcem s tým dačo robiť. Mám 34 rokov a znova sa vraciam k osvedčeným radám a vtipne a výstižne formulovaným postrehom k tomu, v čom spočíva moj problém a problém všetkých, čo sa dostali do pásma nadváhy alebo obezity.V podstate viem, čo by som mala robiť, za čo dakujm najma tejto stránke, lebo predtým som tiež zopárkrát držala diéty a viacmenej len s malým alebo krátkodobým efektom. Takže teraz mi chýbalo iba to nastavenie v hlave, znova sa odhodlať a dať zbohom pohodlnému a príjemnému podzobávaniu iba chutných a nevhodných jedál, pričom aj napriek tomu, že som sa neprejedala, priberala som. Dlho som to odkladala, ale teraz už týždeň sa snažím dodržiavať čo som si tu prečítala, zatial ešte s chybami, ale snažím sa čo najlepšie skladať si stravu. Cvičiť som ešte nezačala, nemám žiadnu kondičku, už pracujem tak málo času, no plánujem začať od budúceho týždňa cvičenie aspoň v domácich podmienkach. Navyše priznám sa, nepočítam si jedlá na B/T/S, iba sa odkukávaním správnej skladby a množstva jedál snažím stravovať rozumne a často, avšak iba odhadom, čo nemusí byť správne.
Mám malé dieťa a záleží mi na tom, aby malo zdravú mamu. Nechápem, ako som mohla zatvárať oči, veď odkedy je na svete, jedla som najhoršie a správala sa najnezodpovednejšie vo svojom živote. A predsa viem, ako velmi ma potrebuje.A nielen preto, by som tu bola, dala mu najesť, dala ho spať, ale aby som aj vládala sa s ním hrať, blázniť, behať, športovať a nie sa ledva zohla, čo mi brucho zavadzia a fučala pri pár schodoch. Vedela som, že robím všetko zle, ale nevedela som sa nakopnúť zmeniť to.
Už som rozhodnutá a dúfam, že prvé schudnuté kilečko ma ešte viac povzbudí pokračovať a vytrvať.
Budem sa snažiť vyhnúť sa chybám z minulosti, napr. nebudem sa vážiť každý deň, lebo to ma dosť frustrovalo, ked napriek snahe žiadny výsledok, prípadne plus pol kila. Nem nem.

Veď píšem: zmúdriem.

Už teraz Vám ďakujem, za to, že ste tu, že píšete, počúvate, že dvíhate hore palce, nakopávate a chválite, dohovárate, radíte a delíte sa aj o svoje úspechy či neúspechy, pomáha to a je to veľká inšpirácia, motivácia a energia!

Tak do schudnutia!