GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
User avatar
gulinka
Posts: 2433
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 23 Feb 2016, 22:01

TVAROHOVO - OVSENÝ CHLEBÍK

Suroviny:
2 celé vajcia
2 bielka
1 vanička nízkotučného tvarohu (250g)
100g ovsených vločiek
1/2 kypriaceho prášku do pečiva
7g ľanové semienka
7g rasca
trochu soli

Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame v nádobe. Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180 stupňov v mierne rozohriatej trúbe podľa potreby ( cca 15-20 minút ).

Tip: Pre jednu osobu na dva-tri dni stačí aj polovičná dávka. Komu nechutí vláčny chlieb, je treba piecť pri teplote 150 stupňov dlhší čas ( cca 25-30 minút) podľa potreby, aby po vpichnutí špajdle alebo noža sa chlebík nelepil.


Hodnoty:
na 100g....588,7KJ......B12,3g...... T3,94g......S14g

Obrázok:
na obrázku odpečená polovičná dávka cesta v maličkej tortovej forme:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
daka
Posts: 4550
Joined: 13 Jun 2015, 22:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by daka » 23 Feb 2016, 22:30

Guli, ty si sikovna, tie vlocky tam nevidiet ani, si ich pomlela? Skusim ho niekedy.
vyska 165cm, vek 56
ciel vsetko pod 70 ale idealne 65 toothsmile

Je to cesta..

User avatar
gulinka
Posts: 2433
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 02 Apr 2016, 19:44

Pečený baklažán

Robila som ho podľa tohto Mirovho postupu:
https://www.chudnutie-ako.sk/recepty/gri ... ovou-penou

Použila som 30%-ný syr. Dala som ho trochu viac. Spolu s celozrnnou ryžou alebo burgurom vynikajúce kompletné jedlo. Chuť znamenitá, treba si pár kúskov uchmatnúť hneď po upečení, lebo sa ľahko stane, že vám už nič nezostane toothsmile.
Určite bude chutiť aj tomu, kto si k baklažánu nenašiel priamu cestu toothsmile
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
gulinka
Posts: 2433
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 11 Jun 2021, 22:07

KARFIOLOVÁ ŠKVARENICA SO SÓJOVOU SALÁMOU

Suroviny:
karfiol, sójová saláma, vajce, polníček, trošku soli

Váhu potravín neuvádzam, nakoľko je potrebné zvoliť také množstvo jednotlivých ingrediencii, aké Vám ešte príjem a nutrienty dovolia.

Postup:
Karfiol uvaríme, nadrobno nasekáme lyžičkou. Na suchej teflónovej panvici ( komu ešte tuk dovolí, môže použiť aj trochu oleja, ale mne ho nebolo treba) trochu osmahneme sojovú salámu, pridáme uvarený nasekaný karfiol, keď je zmes horúca, pridáme rozšľahané vajíčko. Jemne posoliť, podávať so zeleninou.
Ak chcete jedlo viac škvarenicové, pridajte k vajíčku ešte bielko.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
gulinka
Posts: 2433
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 31 Oct 2021, 20:51

FIT ČOKOLÁDOVÝ TERMIX PRE ČOKOHOLIKA


IMG_20211014_095915.jpg
SUROVINY:

- 500g nízkotučného tvarohu
- 60g horkej čokolády 70%-tnej

POSTUP:

V nádobe s dvojitým dnom rozpustíme horkú čokoládu. Keď je čokoláda roztopená, hrniec odstavíme z ohňa. Primiešame nízkotučný tvaroh a poriadne premiešame, aby sa všetka čokoláda spojila s tvarohom.
Takto pripravený čokoládový nízkotučný termix bez pridaného cukru lyžičkou vložíme do malých sklenených nádob alebo fľašky. Takto vyrobený domáci termix vydrží v chladničke 4 dni. Nakoľko je dosť sýty, je vhodné si ho dať do menších nádobiek, alebo z veľkej flaše odoberať podľa potreby.
Nakoľko do termixu nie je pridávaný cukor, je možné ho kombinovať s ovocím alebo s vločkami, či zapekaným mussli. Výborný je ale aj bez ďalších pridaných potravín, ako diétne čokoládové pomlsanie.

HODNOTY:

CELÁ DÁVKA KJ: 2850KJ S: 40g B: 64g T: 26g
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply