GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 13 Sep 2015, 12:16

CÍCEROVÉ PALACINKY S BANÁNOM A JOGURTOM

Suroviny:
círová múka 40g
nízkotučné mlieko 40g...
celý text s potrebnými surovinami a postupom na prípravu nájdete na:
https://bibi.sk/fitness-recepty/cicerove ... -jogurtom/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 10 Dec 2015, 17:26, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 13 Sep 2015, 19:16

KURACIE PRSIA V SLADKEJ OMÁČKE

Suroviny:

mrkva 90g
kuracie prsia bez kože 70g
celozrnné cestoviny Cessi 25g....
celý text s potrebnými surovinami a postupom na prípravu nájdete na:
https://bibi.sk/fitness-recepty/kuracie- ... ej-omacke/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 31 Oct 2021, 21:28, edited 3 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 13 Sep 2015, 19:52

POMARANČOVÝ TANIER

Suroviny:
pomaranč 100g
hrozno 60g
tvaroh odtučnený 110g...
celý text s potrebnými surovinami a postupom na prípravu nájdete na:
https://bibi.sk/fitness-recepty/pomarancovy-tanier/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 10 Dec 2015, 17:21, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 13 Sep 2015, 20:17

KNACKEBROT S FRANCÚZSKOU NÁTIERKOU

Suroviny:
knäckebrot 45g
francúzska nátierka z tofu ...
celý text s potrebnými surovinami a postupom na prípravu nájdete na:
https://bibi.sk/fitness-recepty/knackebr ... natierkou/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 31 Oct 2021, 21:32, edited 3 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 14 Sep 2015, 12:44

BÁBOVKA Z OVSENÝCH VLOČIEK

ovsené vločky 150g
vajíčka 3
med 50g...
celý text s potrebnými surovinami a postupom na prípravu nájdete na:
https://bibi.sk/fitness-recepty/babovka- ... h-vlociek/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 10 Dec 2015, 17:27, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 14 Sep 2015, 12:58

OVSENA BABOVKA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTOM

Suroviny:
- ovsená babovka 110g( recept bábovky o príspevok vyššie)
- nízkotučný domáci jogurt 130g
zelenina ( započítaná v príjme):
kaleráb 120g
cherry paradajka 80g
šalát

Postup:
Bábovku si upečieme podľa postupu uvedenom v predchádzajúcom príspevku. Pripravíme si zeleninu, ktorú skonzumujeme ako prvú. Domáci nízkotučný jogurt si môžete pripraviť podľa receptu uvedenom na začiatku tejto témy.

Hodnoty:
1513KJ.....B 18.5g.....T 6.8g..... S 49.9g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:28, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 14 Sep 2015, 13:03

MAKOVÉ OVSENÉ MUFFINY

Suroviny:
ovsené vločky 150g
vajíčka 3
mak 50g
nízkotučné mlieko 40g
med 50g
biely nízkotučný jogurt 150g
kypriaci prášok do pečiva

Postup:
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Pridáme k nim med, biely jogurt, kypriaci prášok do pečiva a žĺtka. Poriadne spolu premiešame, najlepšie mixérom na najvyššie obrátky. Do takto pripravenej zmesi primiešame mak spolu s trochou nízkotučného mlieka. Opäť premixujeme.
Bielka si so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Zľahka varieškou, alebo mixérom zapnutým na 1. Stupeň primiešame do pripravenej zmesi.
Silikónové formy na muffiny jemne vytrieme olivovým olejom. Nalejeme cesto tak do 2/3 a dáme do rúry piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút, treba ich sledovať, každá rúra pečie inak. To, že sú muffiny hotové môžeme overiť starým klasickým spôsobom – špáradlom. Zapichneme špáradlo do muffinu a po vybratí musí byť čisté, nesmie byť na ňom nalepené cesto.

Hodnoty:
Na 100g....914,78KJ....B 9,34g... T 7,72g.....S 26,66g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 31 Oct 2021, 21:33, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 14 Sep 2015, 13:12

MAKOVÉ MUFFINY S MLIEKOM

Suroviny:
makové muffiny 110g ( recept v príspevku predtým )
nízkotučné mlieko 150g
hrozno 30g
kaleráb 120g
paradajka 90g

Postup:
Makové muffiny spravíme podľa receptu vloženého o príspevok skôr. Zeleninu si pripravíme a zjeme ju ako prvú. Muffiny podávame s nízkotučným mliekom a na vyrovnanie sacharidov k nim prijeme trochu hrozna.

Hodnoty:
1568KJ...... B 18g..... T 7.7g..... S 49.9g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:27, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 14 Sep 2015, 21:48

KUKURIČNÉ WAFLE S TOFU

Suroviny:
kukuričná múka 40g
čistá studená voda 80g
kečup so stéviou 50g
olivový olej 7g
zelenina započítaná v príjme:
šalát 60g
paradajky 60g
uhorka 60g
tofu 80g

Postup:
Najskôr si urobíme wafle. Zmiešame kukuričnú múku s vodou, posledné gramy vody prilievajte postupne, aby ste videli, či už nie je zmes moc riedka. Môžeme pridať trochu soli. Waflovač jemne postriekajte olivovým olejom a vylejte kukuričnú zmes, lyžičkou jemne rozotrite. Zatvorte waflovač a aspoň 3-4 minúty neotvárajte. Tieto kukuričné wafle sú úžasne chrumkavé.
Medzitým si nachystajte zeleninu. Tú budete konzumovať ako prvú. Súčasne s ňou si odvážte tofu a rozrežte ho na plátky. Čím tenšie sa vám podaria, tým ich budete mať viac a budú viac chrumkavejšie. Ja som ich jemne posypala červenou paprikou a štipkou soli. Na panvici sa dajú opekať buď úplne nasucho, v tom prípade olivový olej pokvapkajte na pripravenú zeleninu, alebo panvicu zľahka postriekajte olivovým olejom a tofu opečte do chrumkava.
Aby sme naplnili aj množstvo sacharidov, môžete si jedlo ochutiť aj kečupom so stéviou.
Dobrú chuť.


Hodnoty:
1490KJ.....B 17.7g.....T 13.4g....S 39.7g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:27, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 16 Sep 2015, 10:10

RUKOLOVÝ ŠALÁT S MACESOM

Suroviny:
rukola 50g
vajíčko 50g
nízkotučný jogurt 110g
maces 40g
uhorka 80g
paradajka 100g
olivový olej 6

Postup:

Rukolu poriadne premyjeme a necháme odkvapkať. Potom nasypeme do misky, prelejeme trochou olivového oleja, bielym jogurtom a do stredu pridáme nadrobno nakrájané uvarené vajíčko. Kto potrebuje, môže trochu posoliť, mne v tom soľ vôbec nechýba. Uhorku s paradajkou pridáme k šalátu a konzumujeme ich ako prvé.
Maces - vyjdu nám dva plátky - zajedáme so šalátom.

Hodnoty:
1624KJ.....B 18.7g.....T 13.7g.... S 44.6g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:26, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 16 Sep 2015, 10:28

OMELETA S CIBUĽOU A KNACKEBROTOM

Suroviny:
vajíčko 50g
bielok 30g
horčica 35g
olivový olej 7g
cibule 25g
knäckebrot 40g
ľadový šalát 50g
paradajka 70g
kaleráb 130g

Postup:
Celé vajíčko s bielkom a štipkou soli spolu premiešame. Panvicu si rozpálime, poprášime olivovým olejom a vajíčka opečieme z oboch strán. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Zeleninu si očistíme a naservírujeme na tanier. Knäckebrot potrieme tenkou vrstvou horčice. . Vajíčkovú placku vyberieme, rozkrojíme ju na štyri časti. Dovnútra každej časti nasypeme cibuľu a poukladáme na knäckebroty. Je to ľahké a chutné jedlo našej mladosti. Hoci namiesto chleba použijeme knäckebrot, nič tým nepokazíme, práve naopak.
Dobrú chuť

Hodnoty:
1643 KJ....B 18g.....T 13.8g......S 42.3g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 31 Oct 2021, 21:41, edited 4 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 17 Sep 2015, 00:09

SLADKÉ KURACIE PRSIA S RYŽOU

Suroviny:
kuracie prsia 60g
med 20g
ryža natural 20g suchý stav
cvikla 130g
šalát 30g
olivový olej 13g


Postup:
Mäso si umyjeme, pridáme k nemu med, trochu červenej papriky a olivový olej. Poriadne mäso touto zmesou potrieme a necháme chvíľu oddychovať.
Ryžu si uvaríme, ja varievam ryžu s kari korením a bazalkou, výborný je aj zázvor.
Takto pripravené mäso dáme na rozpálenú panvicu, už nepridávame olej, nakoľko už mäso obsahuje dostatok oleja a opečieme ho z oboch strán.
Cviklu som si uvarila v šupke v čistej vode bez pridania akýchkoľvek prísad. Sama o sebe je dostatočne sladká, nepovažovala som za potrebné ju už ďalej sladiť. Ak vám však jej chuť nevyhovuje, môžete ju neskôr dosladiť stéviou.
Uvarenú cviklu ošupíme, rozmixujeme a môžeme servírovať na tanier spolu so šalátom. Budeme ju konzumovať so šalátom ako prvú.
Pridáme uvarenú ryžu a opečené mäso a dostatočne sýty obed je na svete.

Hodnoty:
1587KJ....B 18.... T 13.8g....S 44.1g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:25, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 17 Sep 2015, 00:27

CUKETOVÉ WAFLE

Suroviny:
cuketa 120g
syr 30% 30g
celozrnná múka 40g
čistá studená voda 40g
olivový olej 7g
kaleráb 120g
paradajky 80g
(zelenina započítaná v príjme)
kečup stéviový 40g

Postup:
Cuketu zbavíme šupky a nastrúhame na strúhadle, alebo zmixujeme. Jemne ju posolíme a necháme odpočívať. Cuketa pritom pustí vodu, ktorú si následne vyžmýkame. Pridáme k nej múku a nastrúhaný syr. Rukami poriadne premiesime, postupne prilievame studenú vodu, aby sme dostali redšiu zmes vhodnú do waflovača. Hustotu si musíte už odhadnúť sami, nakoľko je veľa rozličných druhov múky a rozlične sajú vodu. Ja som potrebovala priliať 40g studenej vody.
Waflovač postriekajte olivovým olejom. Nalejeme do neho pripravenú zmes, lyžičkou jemne rozotrieme po celej ploche. Zatvoríme a necháme piecť, neotvárame skôr ako o 3-4 minúty.
Tieto wafle sú veľmi jemné, preto je lepšie ich nechať piecť trochu dlhšie ako klasické wafle. Drevenou vidličkou nadvihneme okraj waflí a opatrne waflu vyberieme z waflovača.
Cuketové wafle sú krehkejšie, ale chuť je výborná, oplatí sa vyskúšať.
Nakoľko príjem sacharidov dovolil, môžeme si k waflom pridať ešte kečup so stéviou. A samozrejme zeleninu, ktorú skonzumujeme ako prvú.
Dobrú chuť

Hodnoty:
1612 KJ.....B 18.9g....T 12.9g....S 46g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:09, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 18 Sep 2015, 09:02

KRUPICOVÁ KAŠA

Suroviny:
špaldová krupica 37g (jej obrázok nájdete na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... 7&start=15 str. 2 )
nízkotučné mlieko 200g
javorový sirup 12g ( jeho obrázok nájdete na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... 7&start=15 str. 2)
mleté orechy 10g
kaleráb 150g
uhorka 60g

Postup:
Nízkotučné mlieko privedieme do varu, pomaly prisypávame za stáleho miešania špaldovú krupicu, chvíľu povaríme.
Potom pridáme javorový sirup, mleté orechy a môžeme naservírovať. Vrch posypeme kakaom.
Pre lenivejších ako som ja, odporúčam moju zrýchlenú verziu so šetrením špinavého riadu od váženia. Hrnček postavím na váhu, navážim mlieko, krupicu, sirup a orechy všetko naraz a dám variť. Privediem do varu a nechám chvíľu povariť. Potom prelejem do misky a posypem kakaom. Kto chce, môže oriešky namiesto primiešania do kaše využiť na posypanie.
Krupicovú kašu poznáme všetci z našej mladosti a viažu sa nám k nej krásne spomienky. So špaldovou krupicou si tie chvíle detstva môžeme pripomenúť hocikedy.


Hodnoty:
1542KJ.....B 16g....T 7.1g....S 53g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 07 Dec 2015, 15:37, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 18 Sep 2015, 21:35

MAKOVÉ GULIČKY

Suroviny:
hrušky 100g
ovsené vločky 30g
mak 25g
med 7g
tvaroh nízkotučný 50g
kaleráb 100g
uhorka 100g

Postup:
Hrušky nastrúhame na strúhadle. Pridáme k nim ovsené vločky, med a mak. Poriadne spolu premiešame, rukou môžeme aj postláčať, aby hruška pustila šťavu a mohla nám nasať do vločiek a maku. Necháme odpočívať aspoň pol hodinu.
Po odstáti rukami vytvarujeme guličky. Keď budeme robiť malé guličky, budeme ich mať na tanieri viac, oklameme trochu mozog :-).
Nezabudnite na zeleninu, skonzumujte ju ešte pred guličkami.

Hodnoty:
1664KJ.....B 18.4g....T 11.9g.....S 51.9g
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:13, edited 2 times in total.

Post Reply