GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 18 Sep 2015, 22:46

PIZZA S TUNIAKOM

Suroviny:
špaldová múka 45g
voda studená 25g
olivový olej 7g
tuniak vo vlastnej šťave 45g
kečup so stéviou 30g
olivy 40g
šalát ľadový 50g
rukola 20g
rajčata 120g

Postup:
Špaldovú múku si nasypeme do misky, pridáme olivový olej a vodu. Premiešame, vznikne nám cestíčko, rozvaľkáme ho na tenko, potrieme kečupom. Tuniaka si dáme odkvapkať, po odkvapkaní posypeme na kečupom potreté cesto. Olivy si nakrájame na maličké kúsky, aby nám vyšlo na celú pizzu a dáme ju piecť. Nakoľko je tenká, nepečieme ju dlho, tak 10 minút pri teplote 170 stupňov, treba pozerať, kto má rád chrumkavejšiu, aj dlhšie môže nechať.
Po upečení posypeme rukolou, nachystáme si zeleninu a zjeme ju ako prvú.
Ešte sa chcem vyjadriť k tej soli, určite ste si všimli, že celkovo sa snažím málo soliť, nielen preto, že je soľ nezdravá, ale skôr preto, že soľ veľmi chudnutiu nepomáha, zadržiava zbytočne vodu v tele. Pri tejto pizzi som tú soľ nedávala ale kvôli tomu, že olivy sú už dosť slané, nakoľko sú konzerované v slanom náleve. Takže tej soli pri jedení budete cítiť dosť.
Tak dobrú chuť

Hodnoty:
1628KJ......B 18.8g.....T 13.7g.....S 43.4g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:13, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 20 Sep 2015, 23:54

TVAROHOVÉ ŠÚLANCE S DŽEMOM

Suroviny:
tvaroh hrudkovitý 60g
ovsené vločky 45g
bielok 1ks (17g )
džem Hamé pre diabetikov 45g ( jeho obrázok nájdete na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/posti ... =8&t=62097 )
kaleráb 150g
paradajky 50g

Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na múku. Zmiešame ju s tvarohom a bielkom. Vypracujeme zmes, ktorú necháme aspoň pol hodiny odpočívať. Potom z nej tvarujeme rukami malé šúlance, ktoré dáme variť do vriacej vody.
Nenechávame ich veľmi dlho, pretože sú krehké. Opatrne povyberáme a osladíme džemom pre diabetikov.
K jedlu podávame kaleráb a paradajky ako predjedlo, ktoré konzumujeme ako prvé. n
Dobrú chuť

Hodnoty:
1487KJ....B 17.5g.....T 9.2g....S 50.1g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:15, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 25 Sep 2015, 21:42

CUKETOVÉ KOLIESKA V HRÁŠKE

Suroviny:
Hráška 35g ( jej obrázok nájdete na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... =8&t=62097 str.2 )
studená voda cca 40-45g
cuketa 100g
uhorka 100g
cherry 100g
párok Dulano 50g
pohánkové chlebíčky 25g ( ich obrázok nájdete na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... =8&t=62097 str.2)

Postup:
Párok si uvaríme klasickým spôsobom, myslím, že to netreba ani rozpisovať. Cuketu zbavíme šupky, umyjeme, odvážime si potrebné množstvo a nakrájame na tenšie plátky. Hrášku si rozrobíme s vodou, ja som pridala ešte trochu soli. Vodu pridávajte postupne a poriadne premiešajte. Ak sa vám zdá, že by mala byť zmes ešte trochu redšia, pridajte vodu podľa vlastného uváženia. Môžeme začať obaľovať. Keďže sa snažíme o zdravší životný štýl, nebudeme vyprážať, ale použijeme fóliu na pečenie, ktorú si uložíme na plech. Budeme na ňu obalené cukety dávať. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút, treba si odsledovať, aby sa nepripálili, ale aby boli zároveň pekne hnedé.
Očistíme si zeleniu a naservírujeme na tanier, nezabudneme ju zjesť ako prvú. Pridáme si uvarený párok a 4 kusy pohánkových chlebíčkov.
Dobrú chuť.

Hodnoty:
1691KJ....B 17.9g....T 14.4g.....S 46.5g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:20, edited 3 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 27 Sep 2015, 00:55

OTRUBOVÁ OMELETA S COTTAGE CHEESE

Suroviny:
pšeničné otruby 30g
bielko 30g
olivový olej 8g
cottage cheese 30g
šunka 12g
kaleráb 30g
cherry 50g
polníček 30g
uhorka 40g

Postup:
Pšeničné otruby s bielkom a trochou soli spolu vymiešame. Ak sa vám zdá zmes hustá, rozrieďte ju ešte trochou studenou vody. Panvicu si poriadne rozpálime, polejeme ju olivovým olejom, odstavíme z ohňa, nalejeme otrubovú zmes a lyžičkou ju rozotrieme na placku. Vrátime na oheň a opečieme z oboch strán.
Do otrubovej omelety rozotrieme chottage cheese a vložíme šunku. Zavinieme. Nachystáme si zeleninu a nezabudneme ju skonzumovať ako prvú.
Dobrú chuť.


Hodnoty:
1669KJ......B 18.3g....T 12.2g..... S 50.4g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:21, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 29 Sep 2015, 21:36

SLIVKOVÝ DIÉTNY ŠTEDRÁK

Suroviny:
slivky 500g
ovsené vločky 100g
mak 100g
med 40g ( alebo nahradiť úplne stéviovým sladidlom )
nízkotučný tvaroh 250g

Postup:
Uvažovala som, či slivky zbavené kôstky a rozmixované v mixéri prepasírujem, ale nakoniec som sa rozhodla, že je to zbytočné, pretože tie šupky v koláčiku ani necítiť a zbavili by sme slivky veľa dôležitých vitamínov. Takže použijeme iba vykôstkované a rozmixované slivky. Rozdelíme si ich na dve časti. Do jednej z nich pridáme ovsené vločky a 15g medu. Kto chce pošetriť energiou na sacharidoch, namiesto medu použije stéviu.
Do druhej časti prisypeme mak a znova 15g medu. Použila som malú tortovú formu (18cm), ale kľudne použite takú, akú máte doma. Ak je väčšia, bude koláčik nižší. Ak ho máte radi vyšší, navrhujem zdvojnásobiť suroviny a urobiť dvojitú dávku a ponúknuť rodinu alebo susedov.
Na spodok formy som natlačila zmes s ovsenými vločkami. Je jemná, dobre sa rozotrie. Na ňu navrstvíme zmes s makom. Je lepšie si lyžičkou dávať menšie kôpky a tie jemne rozotierať, nakoľko spodná vstva je mäkká.
Šupnene tortovú formu s týmito dvoma vrstvami do trúby, pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, potom stíšte na 150 stupňov a dopečte ešte 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte trochu prechladnúť.
Ideme vrstviť tretiu vrstvu – tvaroh. Môžeme ho dochutiť 10g medu, alebo dať bez ochutenia, bude mať svoju vlastnú kyslejšiu chuť.
Upečené vrstvy nie sú pevné ako klasický koláč, preto aj teraz odporúčam na vrstvenie použiť lyžičku a kôpky. Aby sa nám tvaroh lepšie vrstvil, dajte si ho do misky a pridajte trochu nízkotučného mlieka na rozriedenie a poriadne ho premiešajte.
Na vrch som prisypala kakao.
Nezabudnite podávať s predjedlom – zeleninou, ktorú zjete ako vždy ako prvú.
Dobrú chuť
Len pre istotu.... nie aby ste zjedli celý na posedenie! treba si odvážiť len toľko, koľko vám váš príjem dovolí.

Hodnoty:
S medom :
Na 100g....662,32KJ....B 6,95g....T 4,84g....S 21,32g
Bez medu s použitím stéviového sladidla:
Na 100g... 605,1g...B 6,95g.... T 4,84g.....S 17,95g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:16, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 30 Sep 2015, 12:05

SLIVKOVÉ DIÉTNE GULE

Suroviny:
Slivky 60g
Ovsené vločky 30g
Med 12g
Tvaroh hrudkovitý plnotučný 90g
Orechy 8g
Zelenina započítaná v príjme:
Mrkva 50g
Uhorka 100g
Redkvičky 50g

Postup:
Ovsené vločky zmixujeme mixérom na múku, ak vám nevadia celé, môžete použiť aj celé. Pridáme k nim tvaroh a poriadne spolu premiešame. Necháme chvíľu odpočívať.
Medzitým si vykôstkujeme slivky a poriadne ich umyjeme.
Z tvarohovej zmesi si do ruky zoberieme guličku a roztlačíme ju medzi dlaňami, do stredu vložíme slivku a zatvoríme ju. Guličku pár krát pošúlame medzi dlaňami, aby dostala ten správny tvar .
Uvaríme vodu, do ktorej guličky uložíme. Nenechávajte ich tam dlho, aby sa vám nerozvarili, nemusia vyplávať na hladinu, nakoľko guľky so slivkou sú dosť ťažké, nechajte ich tak 5 minút a opatrne lyžičkou vyberte von.
Naservírujte na tanier a polejte medom a posypeme orieškami. Takto osladené sa vám budú zdať sladšie, akoby sme med zapracovali priamo do cesta, pretože by ste ho tam v tom malom množstve ani necítili. Kto má rád sladké jedlá, môže pri príprave cesta použiť ešte stéviové sladidlo.
A samozrejme, nezabudneme na predjedlo – aspoň 200g zeleniny.
Dobrú chuť

Hodnoty:
1.455KJ.... B 11g.... T 6,9g.... S 55g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:15, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 01 Oct 2015, 09:32

ŠPALDOVÁ VIANOČKA

Suroviny:
250g nízkotučného mlieka
300g špaldovej hladkej múky ( jej obrázok nájdete na )
150g bielej polohrubej múky
1 vajíčko
50g roztopeného masla ( pravého)
trochu soli
30g trstinového cukru
1ks sušeného droždia

Postup:
Uvedené suroviny vložíme do pekárničky a zapneme program Cesto. O hodinu a pol budeme mať cesto vykysnuté, nenechajte ho dlhšie, pretože sa bude snažiť samo si otvoriť. Kto nemá pekárničku, robí klasické kysnuté cesto, ohrejeme na letnú teplotu mlieko, pridáme kvasnice, posypeme trochou cukru a necháme odstáť. Do misy vsypeme múky, vajíčko, roztopené maslo a trošku soli a pridáme pripravený kvások. Poriadne vymiešame, čím viac, tým bude cesto nadýchanejšie. A necháme kysnúť na teplom mieste.

Kto má doma dievčatá a vie pliesť vrkoče, úplne to postačí aj k vianočke. Kto vie zapletať zo štyroch vrkočov veľkonočný korbáč, môže využiť tiež svoje znalosti. Ja som robila klasický vrkoč z troch pásov. Cesto som si rozdelila na dve časti, na jednu menšiu a jednu väčšiu.
Väčšiu časť cesta rozdelíme opäť, tentokrát na tri časti. Rukami z nich vyšúlame dlhšie pásiky. Prepletieme a uložíme na fóliu na pečenie.

Menšiu časť cesta tiež rozdelíme na tri časti a znova urobíme pásiky, prepletieme ich. Položíme na už čakajúcu spodnú vrstvu vianočky na fólii.
Dáme do trúby piecť, pri teplote 180 stupňov, 30 minút, potom stíšiť na 150 stupňov a zapekať podľa potreby (cca 10-15 minút), treba skúsiť ako koláč, nôž pichneme stredom bábovky a ak zostane čistý, je hotová. Tesne pred dopečením vyberte bábovku z rúry a potrite ju rozmiešaným žĺtkom a vráťte ešte na chvíľu do rúry.

Kto nemá veľa rodinných príslušníkov a bola by mu takáto dávka vianočky príliš veľká, môže si vyrobiť bábovku len z polovičného množstva vykysnutého cesta, tak, ako som to urobila ja. Na obrázku je vianočka z polovice cesta a z druhého som urobila zapečené taštičky plnené diabetickým džemom. Treba však zobrať do úvahy, že pri polovičnej porcii vianočky treba vianočku aj kratšie piesť, pri teplote 180 stupňov 20 minút a pri nižšej teplote potom dopiecť 10-15 minút. Vždy sa riaďte svojou rúrou, pretože každá pečie inak.
Mne ostáva už iba zaželať dobrú chuť.


Hodnoty:
Na 100g....1.141KJ...B 8,2....T 5,46.....S 45,66g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:22, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 03 Oct 2015, 22:06

ŽEMLOVKA ZO ŠPALDOVEJ VIANOČKY

Suroviny:
300g špaldovej vianočky
200g nízkotučného mlieka
2ks vajcia
200g jablko

Postup:

Postup na upečenie špaldovej vianočky je uvedený o príspevok vyššie. Ak si urobíte vianočku z celej dávky, určite vám z nej zvýši a môžete si dopriať chutnú a zdravú žemlovku.
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Špaldovú vianočku si nakrájame na tenké kúsky. Rozmiešame si dve vajíčka s nízkotučným mliekom. Budeme robiť dve vrstvy, preto aby to bolo naozaj spravodlivé a vyšlo nám dosť mlieka na obe vrstvy, rozdelíme si mlieko s vajíčkom napoly do dvoch misiek. Naukladáme si do nich vianočku a necháme, aby sa tekutina vpila.
Kým čakáme, očistíme a nastrúhame si jablká. Kto chce mať sladšiu žemlovku, prisladí si ich stéviovým sladidlom. Ja mám sladké jablká, tak som už sladidlo nepridávala.
Na spodok zapekacej misky alebo otváracej tortovej formy uložíme prvú vsrtvu namočenej vianočky a posypeme ju polovicou nastrúhaných jabĺk.
Uložíme druhú vstvu vianočky a znova prikryjeme druhou polovicou jabĺk.
Dáme zapekať do rúry, ja som dala do zapekacej misy, takže som mala vyššiu žemlovku, piekla som 30 minút pri 170 stupňov, potom som stíšila na 150 stupňov a piekla ešte 10 minút.
Určite sa dá do žemlovky pridať ešte veľa vecí, ako napríklad hrozienka, ale nakoľko počítame príjem a každý ušetrený sacharid je dobrý, takto pripravená žemlovka nám musí postačiť.
Samozrejme, tradične nezabudnite na predjedlo, 200 gramov zeleniny a vypočítať si dávku žemlovky, ktorá sa vám vojde do príjmu.

Hodnoty:
na 100g.......646,4kg....B5,53g.....S 22,7g

Obrázok
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:23, edited 3 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 04 Oct 2015, 23:13

CUKETOVO-SYROVÉ TOLIARE

Suroviny:
100g cuketa
50g ovsené vločky
40g syr ( Lidlový Eidem žltý obal 30%)
50g mrkva
50g šalát
50g reďkvičky

Postup:
Cuketu si ošúpeme a nastrúhame. Posolíme a necháme oddychovať. Potom dáme cuketu na sitko a premyjeme ju. Necháme odkvapkať. Následne zmixujeme na jemno, pridáme rozmixované ovsené vločky, nastrúhaný syr a poriadne premiešame. Necháme postáť, aby ovsené vločky stihli nasiaknuť vody z cukety.
Kto chce, dosolí, mne stačí soľ v syre. Medzitým, kým čakáme, nachystáme si zeleninu, ktorú budeme konzumovať ako predjedlo.
Keď sú ovsené vločky nasiaknuté, rukami vytvarujeme malé toliare a ukladáme na zapekaciu fóliu.
Pečieme 30 minúti pri teplote 170 stupňov do chrumkava, ale treba si sledovať, každá rúra pečie inak.
Nie je k nim okrem zeleniny už žiadna príloha, nakoľko ovsené vločky pokryjú potrebu sacharidov. Ale so zeleninou bude porcia dostatočne sýta.

Hodnoty:

1415KJ.....B 19,3g.... T 10,3g.... S 40,5g

Obrázok:
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 11:01, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 07 Oct 2015, 21:15

ZLEPOVANÝ KNACKEBROT

Suroviny:
knäckebrot 40g ( 4 kusy)
cottage cheese 80g
šunka 20g
olivový olej 10g
zelenina:
mrkva 80g
kaleráb 50g
paprika 70g
šalát 60g

Postup:

Knäckebrot si natrieme 40g cottage cheesesu a prikryjeme druhým knäckebrotom. To isté urobíme ešte raz. Ak necháte zlepené knäckebroty chvíľu postáť, natiahnu do seba vlhkosť z cottage cheesu a budú pekne držať pokope a nebudú tak suché a lámavé. Ozdobíme šunkou.
K tomu si pripravíme zeleninu, ktorú budeme ako vždy konzumovať prvú.

Hodnoty:
1638KJ.....B 17.9g....T 13.8g.....S 43.4g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:27, edited 2 times in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 07 Oct 2015, 21:35

SLIVKOVÝ CHLEBÍK

Suroviny:
slivky prepasírované 300g
ovsené vločky 150g
trstinový cukor 30g
múka celozrnná hladká 50g
prášok do pečiva 10g
vajíčko 50g

Postup:
Slivky očistíme, zmixujeme na mixéri a pretlačíme cez sitko. K prepasírovaným slivkám pridáme ostatné suroviny a poriadne spolu premiešame.
Do formy na srnčí chrbát vložíme papier na pečenie, nalejeme pripravenú zmes a dáme piecť.
Pečieme na nižšej teplote, dlhší čas, piekla som na 160 stupňov 35 minút, ale treba pozerať a kontrolovať.

Hodnoty:
na 100g....794,3KJ....B 5,98 g... T 2,86g....S 33,95g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 11:00, edited 1 time in total.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 07 Oct 2015, 21:58

HRUŠKOVÝ CHLEBÍK

Suroviny:
hrušky mixované 300g
ovsené vločky 150g
trstinový cukor 30g
múka celozrnná hladká 50g
prášok do pečiva 10g
vajíčko 50g

Postup:
Hrušky očistíme, zmixujeme na mixéri. Pridáme ostatné suroviny a poriadne spolu premiešame.
Do formy na srnčí chrbát vložíme papier na pečenie, nalejeme pripravenú zmes a dáme piecť.
Pečieme na nižšej teplote dlhší čas, piekla som na 160 stupňov 35 minút, ale treba pozerať a kontrolovať.

Hodnoty:
na 100gramov... 784,2KJ... B 5,98g.....T 2,86g....S 33,95g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 09:32, edited 2 times in total.

User avatar
Ľubka S
Posts: 14048
Joined: 04 Sep 2009, 14:22

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by Ľubka S » 08 Oct 2015, 08:36

Gulinka veľmi pekné a nápadité! thumb2 toothsmile
vek:57 vyska:155cm poc.vaha(12.5.09):71,4kg (12.11.09)63,1kg
28.2.2014 61,2kg 15.4.2014 56kg najnižšia váha 50,2kg
január 2016 60,5 kg
1.8.2018 zas 63 kg

Šťastie je cesta,nie cieľ.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 09 Oct 2015, 13:38

Ľubka, ďakujem, potešilo thumb1

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané

Post by gulinka » 09 Oct 2015, 14:15

DOMÁCI KNACKEBROT (ZÁKLADNÝ)

Suroviny:
celozrnná múka ( pšeničná celozrnná hladká) 150g
olivový olej 15g
voda 150g
vločky ovsené 150g

Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame. Necháme chvíľu odpočívať. Do plechu dáme fóliu na pečenie a dáme na ňu pripravenú zmes. Rukou ju roztláčame, snažíme sa vytvoriť obdĺžnik. Ak sa cesto lepí na ruku, treba si ju umyť, poriadne vysušiť a pokračovať v rozťahovaní.
Radielkom cesto rozdelíme do požadovaného tvaru a veľkosti, ako má knäckebrot vyzerať. Môže byť obĺžnik, štvorec, trojuholník...
Ja som najskôr odkrojila všetky okraje, až potom som vnútro nakrájala na rovnomerné časti.
Snažíme sa mať na všetkých častiach rovnakú hrúbku, lebo pri pečení by tenké časti boli viac upečené.
Dáme piecť do trúby, na teplotu 180 stupňov na 25 minút. Treba sledovať, nakoľko každý rúra pečie inak, kto má rád chrumkavejšie, môže piecť o niečo dlhšie.
Treba mať napamäti, že takto doma vyrobený knäckebrot je ťažší a potrebné si ho prevážiť.
V uzatvorenej nádobe zostane mäkkší.
Chuťou pripomína tyčinky, je výborný aj samotný ako príloha k šalátom.


Hodnoty:
na 100 gramov 4937KJ.....B 39g....T 28.5g....S187.5g

Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 10:31, edited 2 times in total.

Post Reply