Po dlhšej odmlke sem napíšem.
Od začiatku roka som pomerne pravidelne chodil na Ružinú, otužovať. Niekedy sám, niekedy sme boli viacerí.
Po dlhších mrazoch bol už ľad a museli sme vysekať otvor asi 2x10 metrov, aby sa dalo ponárať.
Najnižšia teplota vody bola okolo 0°C, ja osobne som nameral najmenej 0,5°C no rozdiel na pocit už nie je žiadny, stále je to ľadová voda a čas som obvykle strávil 4-5 minút, najdlhšie som bol 6,5 minúty, to bola voda 2,4°C.
Okrem toho som už veľa nestihol, väčšinou iba vychádzky k pieskovej bani, alebo o kúsok ďalej, do obce Skliarovo, to je asi 7,2km tam a späť.
Tento týždeň sme si s manželkou dopriali pobyt v Patinciach v kúpeľoch, každý deň sauna a bazén, to som si dosť zaplával a aj saunu som si poriadne užil.
Majú aj ochladzovací bazén a tak aj mierne otužovanie bolo. Mierne, lebo teplotu vody odhadujem asi 10°C ale po saune aj tak dobrý rozdiel teplôt.
Jar sa rozbehla na začiatok až strmo, teploty neuveriteľné

Plánujem výlet na Poľanu, v zimnom období som veľmi nechcel, nemám mačky a ani ďalšie vybavenie na zimnú turistiku.
Hmotnosť si nahlasujem, len s obavou sledujem ako mesačne pribúda približne pol kila