Voda a chudnutie
- slivka.m
Re: Voda a chudnutie
Ďakujem dievčatá dlho som tu nebola, bola som chorá a samozrejme som odkladala kôli práci dr. a nakoniec mi to prešlo do zápalu priedušiek - tak vás musím poprečítavať.
Chcem sa spýtať rátajú sa do pitného režímu nesladené bylinkové čaje? Nemyslím ako náhrada vody, ale k čistej vode. Lebo som bola prekvapená-som si stiahla apku na sledovanie môjho pitného režimu a tam keď sa zaznačil čaj tak mi to zarátalo len 20% z toho celého množstva ?!? Viem,že káva odvodňuje a je to pomaly -2dcl vody ak nie viac, ale ja pijem jednu kávu denne a to len nesku s mliekom-ja som není moc kávičkar a viem,že pre dobrých kávičkarov je toto úražka kávy a je to skoro ako capucino.
Ale s tým čajom som bola prekvapená tak budem rada keď mi poradíte či môžem nesladené čaje započitavať do pitia
prajem pekný slnečný dnik
Chcem sa spýtať rátajú sa do pitného režímu nesladené bylinkové čaje? Nemyslím ako náhrada vody, ale k čistej vode. Lebo som bola prekvapená-som si stiahla apku na sledovanie môjho pitného režimu a tam keď sa zaznačil čaj tak mi to zarátalo len 20% z toho celého množstva ?!? Viem,že káva odvodňuje a je to pomaly -2dcl vody ak nie viac, ale ja pijem jednu kávu denne a to len nesku s mliekom-ja som není moc kávičkar a viem,že pre dobrých kávičkarov je toto úražka kávy a je to skoro ako capucino.
Ale s tým čajom som bola prekvapená tak budem rada keď mi poradíte či môžem nesladené čaje započitavať do pitia
prajem pekný slnečný dnik
- strawberry
No ja bežne rátam čaj ako vodu a ak som si nahadzovala do tabuliek, tak som si to aj písala ako vodu . Bylinkové čaje sú inak fajn, ale každá bylinka má svoje účinky. Neviem, či piješ jednodruhové (je tam len jedna bylinka) alebo viacdruhové, ale veľa takých čajov má svoje limity, teda by sa mali piť s prestávkami. Preštuduj, v niektorých knihách, prípadne aj na nete nájdeš, ktorú bylinku, resp. zmes ako dlho piť. Prípadne druhy byliniek obmieňaj každé 2 týždne
začiatok 90kg 1/2016
aktuálne 67kg
Disciplína znamená, že si vyberám medzi tým, čo chcem teraz a tým, čo chcem viac.
aktuálne 67kg
Disciplína znamená, že si vyberám medzi tým, čo chcem teraz a tým, čo chcem viac.
- slivka.m
Strawberry ja nemyslím,že intenzívne nejakú konkrétnu bylinku,že by som stále pila-ja si dam raz taký, potom iný
- daka
Slivka, pila som caje celu zimu v podstate az doteraz a pocitam ich do pitneho rezimu ako plnohodnotny napoj.
Teraz v lete pijem bylinkovu vodu, ze hodtim par vyrastkov cerstvej maty do dzbanu s vodou.
Teraz v lete pijem bylinkovu vodu, ze hodtim par vyrastkov cerstvej maty do dzbanu s vodou.
vyska 165cm, vek 57
Je to cesta..
Je to cesta..
- Lenka6
Ahoj slivka.m, našla som túto tvoju tému. Ako to máš teraz s dodržiavaním pitného režimu? Čítala som, že si mala 24 h. pôst alebo ako to mám nazvať. Ako sa Ti darilo?Vtedy človek asi viac vypije, keď neje.
- slivka.m
Lenka6 jejo moju témičku si vytiahla, veru už som ich tu pár mala, ďakujem za napísanie.
Čo sa týka toho ,,pôstu'' tak som to vydržala tých 24h nebola som len na vode ako to niektorí mávajú, ale pila som šťavy, večer som bola hladná, ale dalo sa to zvládnuť. A chcela by som si to sem tam dávať, aj keď neviem či to má nejaký význam, ale páči sa mi tá myšlienka.
Pitný režím keď som si to nezapisovala, tak bol biedny, ale tretí deň už značím a mám denne 2,5l vody, štavy som tam nezarátavala.
Skúšam si aj postupne nahadzovať do kalorických tabuliek-trochu ma prekvapilo pri BMI,že sú tam 3 rozdielné doporúčania stravy myslím KJ,bielkovíny, sacharidy...a v dvoch sú napr bielkoviny 60 a v treťom 120-čo je veľký rozdieľ, tak som nevedela,podľa čoho si vybrať ten správny pre mňa, tak som si zatiaľ vybrala ten s menšími číslami.
Čo sa týka toho ,,pôstu'' tak som to vydržala tých 24h nebola som len na vode ako to niektorí mávajú, ale pila som šťavy, večer som bola hladná, ale dalo sa to zvládnuť. A chcela by som si to sem tam dávať, aj keď neviem či to má nejaký význam, ale páči sa mi tá myšlienka.
Pitný režím keď som si to nezapisovala, tak bol biedny, ale tretí deň už značím a mám denne 2,5l vody, štavy som tam nezarátavala.
Skúšam si aj postupne nahadzovať do kalorických tabuliek-trochu ma prekvapilo pri BMI,že sú tam 3 rozdielné doporúčania stravy myslím KJ,bielkovíny, sacharidy...a v dvoch sú napr bielkoviny 60 a v treťom 120-čo je veľký rozdieľ, tak som nevedela,podľa čoho si vybrať ten správny pre mňa, tak som si zatiaľ vybrala ten s menšími číslami.
- Lenka6
Slivka, ja som uz davno nepouzila kaloricke tabulky, tak ti neporadim asi. Tiez by som si vybrala to mensie mnozstvo bielkovín.
A ja si nemeriam mnozstvo vypitej vody, ale vzdy mam nabraty krcah a nalejem si po nejakej robotke alebo ked idem okolo. Nejak to neprehanam, aj ked mozno nevypijem ani tie dva litre. Ale necitim, ze by mi to chybalo. Rano mam cajik, niekedy aj dva za den a este asi 4 krat vypijem vacsi pohar vody.
A pôstovanie som skúšala aj ja. Ale tiež to má byť iba odrazový mostík k niečomu... alebo ak to človek praktizuje pravidelne a dlhodobo, tak súčasť životného štýlu. Nevidím na tom nič zlé.
A ja si nemeriam mnozstvo vypitej vody, ale vzdy mam nabraty krcah a nalejem si po nejakej robotke alebo ked idem okolo. Nejak to neprehanam, aj ked mozno nevypijem ani tie dva litre. Ale necitim, ze by mi to chybalo. Rano mam cajik, niekedy aj dva za den a este asi 4 krat vypijem vacsi pohar vody.
A pôstovanie som skúšala aj ja. Ale tiež to má byť iba odrazový mostík k niečomu... alebo ak to človek praktizuje pravidelne a dlhodobo, tak súčasť životného štýlu. Nevidím na tom nič zlé.
-
Ahoj Slivka,
nepoznám Ťa, neviem hmotnosť, atď, ale podľa mňa:
1, Pitný režim máš v poriadku (rátajú sa všetky tekutiny)...
2, Miro to udáva presnejšie, no vo všeobecnosti rátaj 1 gram bielkovín na 1 kg hmotnosti a pri chudnutí až 1,5 gramu na 1kg hmotnosti.
3, Hladovanie raz za čas je zdravotne fajn, no pri chudnutí je to naopak kontraproduktívne.
Drž sa.
nepoznám Ťa, neviem hmotnosť, atď, ale podľa mňa:
1, Pitný režim máš v poriadku (rátajú sa všetky tekutiny)...
2, Miro to udáva presnejšie, no vo všeobecnosti rátaj 1 gram bielkovín na 1 kg hmotnosti a pri chudnutí až 1,5 gramu na 1kg hmotnosti.
3, Hladovanie raz za čas je zdravotne fajn, no pri chudnutí je to naopak kontraproduktívne.
Drž sa.
-
dodo veľmi ľahko si vieš otvoriť všetky predchádzajúce príspevky člena...v menu..keď si prihlásený
-
Našiel som, myslím 8 príspevkov nič viac, nemal som vtedy čas ich čítať, a keďže som nenašiel ani vlastné vlákno, ani nejakú tú vizitku, tak som to napísal tak.
Inu po technickej stránke som veľmi nešikovný.
Inu po technickej stránke som veľmi nešikovný.
- slivka.m
amanda.k
To radšej ani netreba čítať, lebo je to dookola chcem schudnúť, potom to vzdám a potom znova
To radšej ani netreba čítať, lebo je to dookola chcem schudnúť, potom to vzdám a potom znova
- Lenka6
Slivka, musím priznať, že aj ja to tak mám. Aj dnes som zlyhala. Už si ani neverím po toľkých zlyhaniach.
-
no a veď ja som najviac pribrala v tabuľke tak ale verím že zas to pôjde dole
- Lenka6
Amanda, a ako to chceš dosiahnuť? Máš premyslené nejaké konkrétne kroky?