Page 1 of 1

Zahusťovanie jedál

Posted: 14 Jan 2019, 23:00
by Fit Vanilka
Ahojte parťáci,

Čo používate na zahusťovanie jedál? Chcem sa vyvarovať klasickej bielej múke a niekedy to proste bez zahustenia nie je ono. Počula som o pohánke alebo ovsených vločkách, ale netuším akým spôsobom to funguje, resp. ako to zahustiť :D Treba to úplne pomleť a potom iba to tam hodiť a povariť?

Aký trik používate vy? :roll:

Re: Zahusťovanie jedál

Posted: 15 Jan 2019, 06:45
by amanda.k.
no v poslednej dobe jediné čo som zahusťovala bola červená kapusta a tam išla veru biela múka..na oleji a cibuli..ale tak guláš napr. dám tak veľa zeleniny a málo vody že zahustí sa tým že zemiaky sa rozvaria čiastočne..a asi som už nič také nevarila čo by bolo treba zahusťovať

Re: Zahusťovanie jedál

Posted: 15 Jan 2019, 08:10
by misela
maso napr. nepodlievam, takže nepotrebuje následne zahusťovať...ak zahusťujem napr. polievku, alebo omáčku, odoberiem z uvareného, rozmixujem to a hodím nazad...do polievok dávam uvarený rozmixovaný zemiak s cibuľou a cesnakom...

Re: Zahusťovanie jedál

Posted: 16 Feb 2021, 09:54
by ptomecek
Mne sa pacilo zahustovanie fazulovej polievky nasledovne: po ciastocnom uvareni fazul sa cast odobrala, zvysne sa ponornym mixerom rozmixovali prave s cielom zahustenia, vratili sa odobrate fazule, pridali zemiaky a ostatne zlozky a varilo sa dalej. Jedina nevyhoda bola nie dokonale rozmixovanie fazul, takze tam boli aj male kusky. Zvykol som si a chuti. Nazyvam to zahustovanie fazulovej polievky fazulou.

Re: Zahusťovanie jedál

Posted: 16 Feb 2021, 10:54
by Lenka6
ptomecek, ano, to je super aj ja to tak podobne robim :-)