chudnutie:) ako prekonat vsetko

Vaše názory, skúsenosti, tipy, otázky na tému chudnutie. Tu sa môžete poradiť o veciach, s ktorými si nie ste istí. Alebo, ak viete, môžete poradiť ostatným, čo sa osvedčilo vám...
aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 01 May 2020, 18:49

Ahojte, co sa tyka chudnutia, uz som raz schudla podla zasad Mira Veseleho, viem si rozratat jedlo, viem co je glykemicky index a pod. V tomto radu nepotrebujem. Pred par rokmi som pribrala, z urcitych dovodov som nemohla chodit cvicit. a uz som sa nevratila. a odvtedy bojujem. problem je u mna psychicky, neviem prekonat to “ nezranie” . ja neviem, ci to je vekom, ale mam problem nemysliet stale na jedlo, najradsej by som sa napchavala od rana do vecera. este v robote to ako tak zvladam, ale ako pridem domov, to je hrozne, lebo ved relax znamena sadnut si pred telku a zrat. neviem, ako to prekonat. motivujem sa starymi fotkami, hovorim si ake to bude super byt stihla a bez nervov sa obliect, ale nic.

amanda.k.
Posts: 4485
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by amanda.k. » 02 May 2020, 06:25

ťažko ti radiť keď sama nezvládam..určité jedlá vôbec nejem a nechýbajú mi ale niektorým neviem odolať.. najmä ak sa človek v robote vynervuje ..možno keby si nemala doma nejaké lákadlá ? nepíšeš vek váhu a iné okolnosti..teda či ti treba súrne chudnúť alebo len trocha vylepšiť..cvičiť možno aj doma len sa musí človek dokopať..tiež to flákam xbeex ale aspoň nejaký pohyb keď už len pešobus..

dodoriven3
Posts: 919
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by dodoriven3 » 02 May 2020, 06:51

Ahoj,
týmto terajším spôsobom (staré foto a chcenie) máš len malú šancu, že to zvládneš. Mala by si v sebe nájsť úprimné odpovede na otázky, ktoré by si si mala začať čo najskôr klásť.

Máš pred sebou 2 základné okruhy otázok:
1, Ako vystúpiť z kolotoča: Som nervózna - nadmieru papám - z toho, že nadmieru papám, som vnútorne nervózna - opäť nadmieru papám.
2, Čo sa zmenilo od doby, keď sa Ti darilo chudnúť (a dneškom).

Drž sa.

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 02 May 2020, 14:40

amanda.k.
No vylepsit urcite nie, regulerne schudnut. 30 kg, bohuzial. Vysoka som 175 cm, 35 rokov, teraz ked si pozeram stare fotky, kde som mala 80 kg a myslela som si aka som tucna, no teraz pozeram na ne ako na fotky topmodelky:):) ja som totiz vysoka a mam vacsie prsia, takze na mne vtedy tie kila tak neboli vidiet, teraz mam cca 98-100 kg, tiez vyzeram na menej. ale ta vaha tam je.
Ta strava- pecivo je moj zabijak. u mna to vyzera tak, ze cely den sa drzim, ale pridem domov a napr. idem nakrajat chlieb do mraznicky. tak si dam len skrojok. potom si poviem, ved len jeden krajec si este dam, tak uz dnes len zelenina. ked si ho dam, tak si poviem, ako som to sprepacenim dodrbala a dam si este dalsi a sladkost. a takto kazdy den.
Tie lakadla nie, ja musim normalne varit rodine, muz sa stravuje doma, deti maju sladkosti doma.
Cvicenie je samostatna kapitola. Ked som predtym schudla, chodila som cvicit. Potom sme sa stahovali,muz stale na stavbe a ja som nemohla stale deti davat strazit, tak som pribrala a uz som sa na cvicenie nevratila. Ja ten pohyb ale stale mam, pohyb mam velmi rada. Ked sme sa prestahovali, zaobstarali sme si psa. Som s nim vonku na prechadzke 3 krat do tyzdna, minimalne hodina, kedze k nam prisiel ako stena, naucila som ho chodit v tempe, on nie je taky ten nuchac, co stoji na kazdom metri. Takze ziadna light prechadzka. dnes 8km prejdenych, z toho 4 km do kopca. Do toho sa snazim este aj cvicit, doma. tak si vies predstavit kolko toho pozerem, ked ten pohyb mam! Ja nie som typ na vyhovorky, kedze som dlho chodila cvicit, cviky poznam.

dodoriven3

1. naozaj nejdem z nejakej nervozity, jem lebo som pazrava:)
2. nic sa nezmenilo, muz ten isty, deti tie iste:), len sme sa prestahovali a ako pisem vyssie, vtedy som pribrala a odvtedy, co su 4 roky sa neviem do toho chudnutia dostat naspat. nemam tu volu alebo co, predtym som tiez obcas porusila, ale teraz, neviem sa prekonat.

amanda.k.
Posts: 4485
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by amanda.k. » 02 May 2020, 15:12

no si ešte mladá keby sa ti podarilo len 1 kilko mesačne za dva roky si v podstate o.k. a už len čosi vylepšovať..inšpirovala si ma idem sa trocha ešte prejsť do lesoparku tam dúfam budem môcť mať viacmenej dole náhubok ...som dnes" sám doma "

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 02 May 2020, 18:01

no ja tiez sama, preto dnes 8 km:) inak kvoli povinnostiam vacsinou 5-6

dodoriven3
Posts: 919
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by dodoriven3 » 02 May 2020, 18:35

Aja, ako pozerám, sama nevieš čo píšeš, (alebo čo som vlastne od Teba chcel toothsmile ).
Teraz to prosím Ťa neber osobne, ale v tomto zmysle píšeš: Vôbec nič sa nezmenilo, ten istý muž, vtedy ma miloval a dnes bije.
Rovnako ak by si chcela, rozoberieš si všetky zmeny a prídeš aj na tú pažravosť.

Zapamätaj si, že trvalo znižovať hmotnosť môžeš, iba ak trvalo zmeníš životný štýl (svoj postoj k životu). Potom sa ukáže, že to všetko je súhrnom množstva malých zmien, ktoré spolu dokážu veľké divy (zmeny). Tým všetkým postupne si vybuduješ inú motiváciu a súčastne vybuduješ iné aktivity, ktoré Ti dokážu to jedenie emocionálne nahradiť (a dostať Ťa z tohto chorobného stavu do normálu).

Nebudem Ťa trápiť funkciou hormónov (najmä leptínom a ghrelínom), no jednu radu Ti dám. Čím horšiu stravu ješ, tým viac sa to jedlo stáva drogou, tým viac telo po ňom túži. Takže začni si robiť jedlá chudobnejšie na cukry a bohatšie na kvalitné bielkoviny s veľkým množstvom zeleniny (vlákniny) a hlavne si na jedlo nájdi 5 x denne čas a pomáličky prežúvaj a užívaj si ho.

Desať dní Ti písať nebudem, aby si mala čas na rozmýšľanie toothsmile .
Ahoj

User avatar
Helka
Posts: 1603
Joined: 01 Jun 2012, 20:10

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by Helka » 02 May 2020, 19:01

Aja, píšeš, že sa väčšinou celý deň držíš a večer to pokazíš. Možno cez deň málo ješ a preto ťa to večer dobehne. Skús počas dňa pridať na jedle, mohlo by to pomôcť.
Pohybu máš podľa mňa dosť, problém bude v jedle.
Držím palce, ono sa to určite poddá. toothsmile
68 rokov, 163cm
01.2014 - Váha:66kg, Pás:70cm
07.2021 - Váha:77kg, Pás:71cm

"Neprestaneš behať preto, že zostarneš. Zostarneš, lebo
prestaneš behať."
Jack Kirk

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 02 May 2020, 19:28

ano helka, presne, ten pohyb je, len problem je v jedle. ale ja to mam ako psychicke, ja si jedlo rozratam, ale vecer mozem byt aj najedena kvalitne, ale pride ten vecer doma a koniec. teraz ako sme doma, robim z domu, by som zrala stale.

dodoriven3

neviem v com sa ti zda, ze neviem, co pisem alebo aku odpoved, teda na co si chcel. to nie je o zmene, ze teraz sa nieco zmenilo a zerem. Ja som taka bola vzdy, ze ked som neni prejedena na prasknutie, nie som spokojna. ale predtym som to akosi zvladala viac, teraz sa neviem udrzat. to prejedanie som mala vzdy, ci horsie zivotne obdobia alebo uplna pohoda, proste chut na jedlo bola stale. Dokonca to o muzovi- teraz mame lepsi vztah ako predtym- aj ked viem, ze si to dal iba ako priklad.


ten hormon si mozem nastudovat, ja si vzdy rada precitam nove info.

amanda.k.
Posts: 4485
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by amanda.k. » 03 May 2020, 04:38

ja som sa kedysi tiež nadžgávala všeličím a ani neviem ako som sa toho zbavila každopádne v tvojom veku som mala váhové maximum.-a podarilo sa mi schudnúť asi 12 kg za rok ..konkrétne zo 72 na 60 a vtedy pri 60 som mala teda užší pás než teraz pri 55...spätne ma napadá že som vtedy málo pila....a mala som nervy keď som priberala / mali ma prepustiť aj ma prepustili lebo som robila len za materskú/....to aj teraz málo pijem..teraz sa nenapchám hocčím prestala som sladiť soliť jesť múku /okrem trojobalu -rofl- a na zahustenie niekedy toothsmile / no ale sa mi stane keď je niečo neodolateľné že si dám aj porciu navyše a večer ako guľáš teraz xmurx a v tomto veku to drží na človeku....a možno by si mala niečo v tom zmysle že nezakazovať že nesmiem si lebo to tým viac pokúša ale pomaly sa prenastaviť psychicky že nechcem si dať/to alebo ono navyše/..

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 03 May 2020, 11:01

amanda.k.
to je dobra rada, ze zmenit ten pristup k tomu “ zakazovaniu” 😀 vyskusam

ja sa snazim zdravo stravovat, ale ak nemam cas si navarit zvlast napr., tak si dam aj to nie uplne zdrave, ale s mierou. takze nic specialne som nevyradila, samozrejme sladkosti a pod. ano.
ako hovorim, mam pocit ze to mam psychicke, niekedy mam pocit, ze ked sa rozhodnem porusit svoje zasady stravovania, som ako v tranze, ze potom si hovorim- to co si preboha spravila? lebo to nie je ze porusim, ale sa rovno prezerem.

User avatar
misela
Posts: 5038
Joined: 28 May 2008, 12:53
Location: levice

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by misela » 03 May 2020, 13:14

Aja, našťastie podobné stary mám už len raz mesačne...je to hormonálne a vždy ma to zaskočí...mne pomohlo, že som si jednoducho prestala zakazovať - som dospelá, môžem všetko a na druhej strane mi došlo, že následky si ponesiem sama...kto ma pozná, vie, že nejdem číslo, ale snažím sa o balans, už nefungujem buď, alebo - buď idem čisto, alebo tlačím totálne blbosti...a dosť mi pomohlo čítať zloženie, vďaka tomu už nie som ochotná,, investovať,, čas a peniaze do obezity a chorôb, t.j. do chémie, cukru a rafinovaného tuku v potravinách...ale tento posun chcel čas, cca rok a pol, možno niekto to dal zo dňa na deň, ja nie, ale viem, že som na správnej ceste, že nebojujem so sebou,...nájdi si spúšťač obžerstva, uvedom si ho a keď ho budeš poznať, vieš s ním začať pracovať a presmerovať svoju energiu a pozornosť inam...drž sa
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 03 May 2020, 16:21

misela
vau, tvoje vysledky- klobuk dolu, naozaj super.

no moj spustac- jedenie od nudy, prichod vecer domov. viete mi s tym poradit niekto? ako to potlacit? ci to si musim najst sama? ja len ci nemal niekto podobne stavy a ako to riesil.
ja pritom nie som taka, ze pridem a zvalim sa na gauc. mam vela aktivit a povinnosti, som typ co nejde spat kym nema upratane a pod. tak nie ze by som sedela a tlacila. ale hlavne tym prichodom domov sa to zhorsuje. teraz ked sme doma tak chut je stale.

odstranit spustac- nechodit domov??😂

User avatar
podalka1
Posts: 53
Joined: 15 Oct 2016, 16:02

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by podalka1 » 03 May 2020, 17:49

Ahoj, Aja :)
Mám podobný problém ako Ty. Tiež som pred rokmi prostredníctvom tejto stránky chudla a aj pekne schudla. V súčasnosti sa však márne snažím opäť naštartovať a zhodiť kilá, ktoré som pribrala. Budem rada, keď sa budeme vzájomne podporovať :)
Max váha 89,7kg
Min váha 59
Výška 177 cm
Vek 54
Image[/url]

aja111
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2017, 10:58

Re: chudnutie:) ako prekonat vsetko

Post by aja111 » 03 May 2020, 18:29

budem rada :)
najhorsie je, ze vsetko mam odjakziva nastudovane, ja davam rady ostatnym, ked dietuju, ale ja mam nadvahu:):)

Post Reply