Rozhodol som sa založiť túto tému. Je ich tu už veľa ale všetky sú väčšinou založene ľudmi, čo sem už roky nechodia.
A navyše som Jarovi sľubil nejaké recepty omáčok z kurzu varenia pre ortodoxných mäsožravcov, tak ich sem postupne napíšem...

A bude fajn, keď su aj vy podelíte o nejaké recepty...
Tak pre motivaciu dnes o pečení mäsa...
Je jedno, či ide o roštenku, hovädziu panenku, jahňacie, kuracie, princíp je rovnaký....
Akurát z kuracích pŕs treba odrezať tenké časti, aby sa moc nevysušili, tie sa dajú použiť potom na inú prípravu....
Mäso v zásade nikdy nemarinujeme... Ak nám niektoré nevonia alebo dokonca smrdí, tak je buď staré, alebo ak nemáme radi ten typ mäsa, tak ho nekupujeme.... mäso má voňať svojou typickou vôňou a nie nejakym bylinkovo, mliekovo cesnakovým pácom

A princím prípravy.... na panvicu dame tolko oleja, čo stačí na pokrytie panvice, na to nasypeme riadne granulkovej soli....
mäso sprudka opečieme zo všetkých strán tak po 2 minuty z každej strany a potom vložime do rozpalenej trúby na 200°C na 5-7 minút, vyberieme von, okoreníme a necháme ešte pár minut odležať....
Nakrájeme, a podávame s nejakou grilovanou zeleninkou a vhodnou omáčkou alebo dipom... (Postupne pridám pár receptov...

Na motiváciu jedna foto (z kurzu)
