Dokážem to za 365 dní...?
- Lenka6
Re: Dokážem to za 365 dní...?
Ahoj Zdenka, odpíšem Ti do Tvojej témy.
Je to pre Teba veľmi náročné, ale ako píšeš nebude to trvať večne. Je super, že máš pri sebe maminu, ktorá Ti v niečom pomôže. Teraz od seba veľa nevyžaduj. Asi najcennejšie momenty pre nás by mali byť, keď sme len tak sami so sebou. Aspoň na chvíľu.. pri nekonečnom množstve povinností… každý ich máme, niekto viac, niekto menej…
Takže to, že Ti klesla váha, nebolo cielené..
Som rada, že si sa zdôverila, človeku sa aspoň trošku uľaví.
Sme v tom spolu, každý s tými svojimi starosťami, boliestkami, ale naopak aj krásnymi chvíľami.
Teraz odpisujem v kľude, ale včera som bola so sebou veľmi nespokojná…
Drž sa.
Je to pre Teba veľmi náročné, ale ako píšeš nebude to trvať večne. Je super, že máš pri sebe maminu, ktorá Ti v niečom pomôže. Teraz od seba veľa nevyžaduj. Asi najcennejšie momenty pre nás by mali byť, keď sme len tak sami so sebou. Aspoň na chvíľu.. pri nekonečnom množstve povinností… každý ich máme, niekto viac, niekto menej…
Takže to, že Ti klesla váha, nebolo cielené..
Som rada, že si sa zdôverila, človeku sa aspoň trošku uľaví.
Sme v tom spolu, každý s tými svojimi starosťami, boliestkami, ale naopak aj krásnymi chvíľami.
Teraz odpisujem v kľude, ale včera som bola so sebou veľmi nespokojná…
Drž sa.
-
Ahoj Zdenka,
chcem Ťa jednak podporiť, vliať Ti trochu nových síl, no aj Ti povedať zopár slov, ktoré ako dobrá mama sama dobre poznáš, no keď tie slová počujeme od iných....
Mať dieťa je požehnanie, je to veľká zodpovednosť, starosť, úsilie (najmä v tomto veku -nemáš 20, ba ani 30, máš svoj rokmi vytvorený a zabehnutý denný rituál....a zrazu je to všetko preč...), ale aj radosť. No a práve tá radosť, či bude teraz, ale aj o pár rokov, či desaťročí, záleží teraz najmä od Teba.
Na Emku si sa tešila a bolo to: "..., dobre, musim si zaklopat, ona je fakt za odmenu. Strasne je dobrunka."
Potom začala pre niečo plačkať a Tvoje nálady sa zmenili...
Emka nepozná slová, no nielen z mliečka pozná, že jej mama- jej útočisko a nateraz hlavný cieľ poznávania je nervózna a potom je nervózna aj ona.
Si skúsená, inteligentná a rozhľadená mama, vieš čo je pre Emku vážne nebezpečie a čo nie. Iste preto nájdeš spôsob ako si ten čas a aktivity skĺbiť tak, aby si si aj Ty dostatočne oddýchla...
Celkovo, vždy nejaké dieťa musí byť viac plačlivé než iné, no na druhej strane môže mať zas iné lepšie stránky...
Ver mi, že každé láskyplné objatie, dotyky, pusa, majú pre Emku ale aj pre Teba obrovský význam.
"Kedy konečne..." -nie je cesta. Naopak, naučiť sa už teraz milovať prítomný okamžik je požehnanie...
Budem v mysli s Tebou, budem Ti držať palce, aby si to zvládla...
Pekný deň prajem.
chcem Ťa jednak podporiť, vliať Ti trochu nových síl, no aj Ti povedať zopár slov, ktoré ako dobrá mama sama dobre poznáš, no keď tie slová počujeme od iných....
Mať dieťa je požehnanie, je to veľká zodpovednosť, starosť, úsilie (najmä v tomto veku -nemáš 20, ba ani 30, máš svoj rokmi vytvorený a zabehnutý denný rituál....a zrazu je to všetko preč...), ale aj radosť. No a práve tá radosť, či bude teraz, ale aj o pár rokov, či desaťročí, záleží teraz najmä od Teba.
Na Emku si sa tešila a bolo to: "..., dobre, musim si zaklopat, ona je fakt za odmenu. Strasne je dobrunka."
Potom začala pre niečo plačkať a Tvoje nálady sa zmenili...
Emka nepozná slová, no nielen z mliečka pozná, že jej mama- jej útočisko a nateraz hlavný cieľ poznávania je nervózna a potom je nervózna aj ona.
Si skúsená, inteligentná a rozhľadená mama, vieš čo je pre Emku vážne nebezpečie a čo nie. Iste preto nájdeš spôsob ako si ten čas a aktivity skĺbiť tak, aby si si aj Ty dostatočne oddýchla...
Celkovo, vždy nejaké dieťa musí byť viac plačlivé než iné, no na druhej strane môže mať zas iné lepšie stránky...
Ver mi, že každé láskyplné objatie, dotyky, pusa, majú pre Emku ale aj pre Teba obrovský význam.
"Kedy konečne..." -nie je cesta. Naopak, naučiť sa už teraz milovať prítomný okamžik je požehnanie...
Budem v mysli s Tebou, budem Ti držať palce, aby si to zvládla...
Pekný deň prajem.
-
Dodo.riven, ja mam malinku strasne rada, aj ked nebola v plane, tesila som sa na nu.... len si musim zvyknut, ze tu je.... ja som mala uz iny zivot, aktivny, stale vonku a v pohybe... bezstarostny v podstate, deti uz samostatne a ten zivot mi chyba a potrebujem sa s tym vyrovnat hlavne v hlave, aspon na cas, kym malinko podrastie.... mozno o par tyzdnov mi umozni mat pre seba 1-2 poobedia v tyzdni a niekam vybehnut, zrelaxovat sa.... teraz som vacsinou zavreta doma, max.kocikovanie, aj ked v nom este strajkuje.... a aj to ma ubija, 4 steny... bolo ine, ked som mala prve deti, mala som 24 a 27 rokov, vela sil, teraz mam 40, uz som mala byt o par rokov babka ...
-
.
Last edited by amanda.k. on 12 Aug 2024, 05:40, edited 1 time in total.
-
- Lenka6
-
Ahoj Leni. Ujde to. Mala ma 1,5 mesiaca... stale mi to pomaly uteka... uz chcem aspon jar, ked bude mat 7-8 mesiacov. Velmi mi chybaju tie moje aktivity. Akurat raz tyzdenne davam bike na hodinku.... a to je nic. Nejak tak tajne difam, ze nebude tuha zima a bude sa dat nan aj v decembri, januari, keby bolo aspon 15 stupnov. Tento rok bude jesen, zima pre mna strasne dlha.... uz marec, april malu strcim muzovi do auta na chalupu a ja tam dojdem na biku.... to mi dava silu nezblaznit sa . Mysliet a snivat o tom, co bude na jar
-
Som si aj nosic objednala. Este taku zimnu bundu chcem a budem ju na chalupe nosit, snad bude spat v tom chvilu na jesen, s kocikom sa tam moc neda ist... a mna doma uz mrle zeru, furt styri steny a 3 ulice v dedine. Aj by som sla do blizkych miest, obe su 7 km, ale busom si netrufam, lebo je uvrestana este, sa nezabavi, vodicak mam, ale nejazdim, asi by som ho mala po 15 rokoch oprasit .
- Lenka6
Ahoj a ty sa volas naozaj zdenka? Super, ze bojujes. A ze sa na nieco tesis. S tym vodicakom, to je vyzva. Ja som si ho urobila a vobec nejazdila pred 18 rokmi. Takze ta chapem. Ja by som ho potrebovala kvoli zvieratkam. Len ci sa odhodlam. Ale ani auto nemame. A priatel ani nechce. Na dedine to je zlozite bez auta.
Velmi ti drzim palce, aby sa ti podarilo zvladnut tuto situaciu, asi poradim len tesit sa z malickostí, ked budes v pohode aj dietatko to vyciti . Drz sa
Velmi ti drzim palce, aby sa ti podarilo zvladnut tuto situaciu, asi poradim len tesit sa z malickostí, ked budes v pohode aj dietatko to vyciti . Drz sa