Page 2 of 3

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 25 Mar 2008, 07:41
by tini
skavka, ja Ti veru moc neporadim, ja mam taky obycajny hrnec, nie elektricky, ale zacina byt maly, tak budem kukat iny, ale asi tiez na sporak klasika. Ale to masko, ja som to len normalne nakorenila, potrela tusim aj cesnakom a parila. Marokanci tak robia hydinu bezne, aj cele kura, posypu to aj kdejakym cerstvym korenim ako petrzlen atd.

Ja mam otazku, daju sa tie nadoby z parneho hrnca do elektriky umyvat aj v umyvacke riadu?

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 25 Mar 2008, 07:52
by ivaza
tini: áno, dajú sa umývať v umývačke

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 25 Mar 2008, 17:52
by Skavka
tini: ja mám v návode napísané, že sa môžu, ale ak sa budú často, tak ostanú matné, stratia povrchovú lesklú úpravu.

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 22 Apr 2008, 16:04
by Ani
Dievčatá poraďte mi ako na ryžu v paráku, píšu v návode, že ju treba zaliať vriacou vodou a 30 - 35 minút pariť tuším zdá sa mi to veľa ( ale zdanie klame :shock: ) hlavne keď sa tu píše, že nič nikto nerobil dlhšie ako 15 minút???? :roll:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 23 Apr 2008, 21:21
by akoty
ani, cakam, ci niekto nieco napise a nic. Ja som inak tiez prekvapena, ze ludia paria len 15 minut, lebo ja musim vsetko robit aspon 25min.! Urcite zalezi aj na hrnci, no ja za 15 minut rybku, ani kuracie prska nenaparim ani nahodou. Zemiaky vzdy rozkrojim, aby sa skor urobili. Tu ryzu uz ani neskusam. Ja som to dala do nadoby, zaliala vodou (nie horucou) a parila asi 30 minut, no bolo to nejedle. Take zlepene cudo nechutne. Skusila som to asi tri krat, viac sa nepokusam a ryzu robim zvlast a celozrnnu. Pretym to bola biela.
Ty mas ake skusenosti?

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 23 Apr 2008, 21:54
by Ayleen
No, mne ozaj nič netrvá viac ako 15 minút. Viac mám napísané iba na celé kura a to v ňom nerobím. Zrejme závisí od typu, ako veľa parí.

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 24 Apr 2008, 11:57
by Ani
Ayleen, mám taký pocit, že máš ten istý hrniec ako ja Tefal vitamin plus. Mäsko, ryby a zemiaky robím 20 minut, ale je fakt, že možno by boli aj skôr - neskúšala som.
Akoty, predvčerom (keďže mi nikto neodpísal :( ) som sa dala do ryže naturalky. Zaliala som ju horúcou vodou a robila som ju 35 - 40 min. neviem presne lebo som musela pridať čas ešte bola tvrdá a bola tam voda. Ryža bola super a na počudovanie mi chutila (naturalku veľmi nemusím). :mrgreen:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 24 Apr 2008, 14:15
by wawa
Ani:ani ja som ju nerobila, parák mám od svokruš a kedže knižku niekam zapatrošila, nevedela som ako ryžu robiť, teraz už som múdrejšia, dík vyskúšam :wink:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 24 Apr 2008, 14:21
by zofka
Ani, wawa: ja som tiez niekam zapotrosila navod, ale nasla som ho aj na nete. Ale ryzu som robila bez navodu, asi dost nespravne - hi hi, iba som ju tam supla, bez vody... robila sa dlhsie, ale urobila sa aj tak. skusim s vodou :mrgreen: Inak ked mam toho malo, hodim to klasika do hrnca na to pariace sitko a sa mi zda ze sa to tam urobi este skor, zemiaky a brokolica aj za 10 min. kuracinka 15.

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 09 Jun 2008, 13:48
by MareKika
babenky, moj syndrom "ani kvapka na zmar" sa vas pyta...co robite so stavou, ktora sa dole zachyti? uplne surovo ju vylejete? alebo, da sa nejak zuzitkovat? dakujem.

inak, mam parny hrniec moulinex exotic (aroma diffusion)...netusim, ako inaksie ho opisat... :mrgreen:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 09 Jun 2008, 16:41
by Ayleen
Ja vylievam. Vraj sa dá z toho urobiť polievka. Závisí od toho, čo paríš. Alebo s tým polej kvety :D

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 09 Jun 2008, 17:45
by MareKika
jaj, ayleen, tak takto vykvitol tini ten kaktus, coooo? :wink: dakujem za odpoved, myslim, ze z takeho zeleninoveho by sa mohol spravit zaklad polievky...ale z masa ide dost mastneho...este raz dakujem :lol:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 09 Jun 2008, 21:37
by Ayleen
Podľa toho, aké mäso robíš. Mne z morčacích pŕs alebo filé nejde nič.

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 10 Jun 2008, 12:36
by zofka
MareKika: ja mam ten isty .-) len som niekde odpasla hned na zaciatku navod... idem si ho stiahnut z netu :mrgreen:

Re: Parný hrniec - otázky, odpovede

Posted: 09 Jul 2008, 15:03
by misulinka
babulky, ja mam tiez parny hrniec tefal....aj s knizkou receptov, v ktorej som vsak nic zaujimave nenasla :? najcastejsie na nom robim zemiacky..tie vzdy nakrajam na platky aby boli do tych 15 min hotove, surovu mrkvu tiez krajam na tenke platky....hoci tej to trva trosku dlhsie.Z mäsa je to najcastejsie kura a ryba....ako aj vy potvrdzujete...su uzasne ....ale skusala som uz aj bravcove, no to sa mi zdalo dost suche...a tak nan pred dovarenim polozim platok tvrdeho syru....ten sa rozleje a robi mäsku fantasticku chut....odporucam. A k teme ryža....tiez som to skusala ....ale zistila som, ze na sporaku je to rychlejsie a hlavne iste.