Filé z lososa s brokolicou

Píše Miro Veselý od roku 2004. Info...

Možno vás ide trafiť šľak z toho, že stále odporúčam brokolicu ako prílohu. Ale brokolica je zdravá, jedzte jej veľa.

Aj toto jedlo chce parný hrniec, alebo varenie v pare. V pare sa z brokolice nevyplavia cenné výživné látky do vody. V niektorých obchodoch dostať mrazené filé z lososa. Ktovie, či je naozaj z lososa. Podľa pomerne nízkej ceny je to možno aj treska… Každopádne je to chutné a s diétnou cenou. Ak máte možnosť nakupovať v Metre, tam je stále. A ak také nenájdete, môžete použiť inú rybu.

Po pár minútach v parnom hrnci získate objemnú porciu jedla. Akokoľvek veľký tanier si uštedríte, tohto jedla sa pri chudnutí nemusíte báť. Naopak! Ešte si môžete dopriať aj jeden kus ovocia ako zákusok. Trebárs banán – ten sa pri chudnutí jesť neodporúča pre vysoký glykemický index. S takýmto jedlom však môžete banán použiť doslova ako koláčik.

No a ak ryba nebola príliš mastná (naozaj losos napríklad) tak po jedle zlupnite ešte zopár orechov. Tak 10 gramov.

Toto jedlo je typickým príkladom vysokoobjemovej, nízkoenergetickej stravy.

O autorovi článku: Zdravej výžive a chudnutiu sa venujem od roku 2004. Vydal som postupne niekoľko kníh o chudnutí. Najnovšia sa volá Jedálniček na chudnutie a sú v nej všetky potrebné informácie o chudnutí, ktoré čitateľ potrebuje na to, aby dosiahol výsledky. Pre tých, čo si knihu nechcú kúpiť je tu tento web. Nájdete tu všetky informácie bezplatne. V článkoch a knihách vychádzam z poznatkov z klinickej obezitológie, odporúčaní WHO. Informácie priebežne konzultujem s lekármi aj fyzioterapeutmi a preto by malo byť bezpečné, ak sa nimi bude riadiť dospelý a zdravý, len obézny človek. Pred chudnutím je ale vhodné, aby ste sa vždy poradili aj so svojím lekárom.
Dátum aktualizácie článku: 17. februára 2009

 

Komentáre k článku: Filé z lososa s brokolicou

  1. myška 24. februára 2009

    Ryba a brokolica vyzerajú veľmi dobre, len to vyskúšať.

  2. alia 26. februára 2009

    vyzera to byt trosku prevarene….! ale zdrave….s tym uz nic nenarobime, len treba dat prec ten “fat” z toho lososa…lebo “fat” naozaj nechuti dobre

  3. Bo 14. februára 2010

    Presne takto som si dnes pripravoval obed. Akurat namiesto lososa som mal pstruha. Je to velmy chutne a dobre jedlo.
    Ty co nemaju doma parny hrniec mozu pripravit toto jedlo, pomocou plechu na na parene buchty alebo knedle. Ten plech je urcite lacnejsi ako novy prany hrniec alebo nejaka suprava. :)

Pridajte komentár:

Máte otázku, alebo chcete k článku niečo doplniť? Napíšte to sem. Odpoviem čo najskôr.

Vyplňte ešte: