Opekané tofu s chlebom

Poďme dnes venovať vareniu len málo času. Použijeme tofu. Viem, niektorým ľuďom tofu nechutí. V tejto forme je to však lahôdka.

Postup je jednoduchý a za 10 minút máte navarené jedlo. Použite niektoré tofu, napríklad lahôdkové. Rozkrájajte ho na 4 plátky a tie okoreňte. Popis ingrediencií, ktoré sa mi osvedčili na korenenie aj vo vegetariánskej kuchyni (v článku za polovicou).

  1. Korenie môže byť podľa chuti. Ja používam korenie na grilované kura z Kanady Clubhouse La Grille Montreal Chicken Seasoning, neobsahuje žiadne éčka, ani glutamát sodný a chuť ohromí.
  2. Sójová omáčka bez glutamanu sodného Spicy Soy Sauce Seasoning od výrobcu Sempio. Netreba veľa.
  3. Na chlieb nakvapkám trocha tekvicového oleja.
  4. Chlieb je veľmi dobrý Slatinský celozrnný, dostať bežne. Alebo niektorý ražný. Alebo si upečte, to je najlepšie.

Postup.

Na panvičke opečte tofu z obidvoch strán. Na voľnom mieste môžete priložiť trocha papriky, alebo inú zeleninu.

Iný variant. Na voľnej panvičke môžete predhriať chlebíky, budú trocha chrumkavé. Zeleninu potom môžete podávať pred jedlom, napríklad tanier plný paradajok.

V prípade že chlieb nebol predhriaty, môžete po obrátení tofu na chvíľu prikryť chlebom.

Výsledok položíte na tanier a podávajte.

 

Toto jedlo je jednoduché a chutiť bude asi aj večným a zarytým nepriateľom tofu. Opekanie a korenia vytovria celkom novú chuť a tak trocha aj textúru tohto vhodného sójového jedla.

Napísal
Miro Veselý 
20. júla 2014
O autorovi článku: Zdravej výžive a chudnutiu sa venujem od roku 2004. Vydal som postupne niekoľko kníh o chudnutí. Najnovšia sa volá Jedálniček na chudnutie a sú v nej všetky potrebné informácie o chudnutí, ktoré čitateľ potrebuje na to, aby dosiahol výsledky. Pre tých, čo si knihu nechcú kúpiť je tu tento web. Nájdete tu informácie bezplatne. V článkoch a knihách vychádzam z poznatkov z klinickej obezitológie, odporúčaní WHO. Informácie priebežne konzultujem s lekármi aj fyzioterapeutmi a preto by malo byť bezpečné, ak sa nimi bude riadiť dospelý a zdravý, len obézny človek. Nemôžem však zaručiť výsledky každému. Pred chudnutím je preto vhodné, aby ste sa vždy poradili aj so svojím lekárom.
Miro Veselý
Tajomstvo chudnutia sa skrýva vo vašej chladničke!

©  Web chudnutie-ako.sk píše Miro Veselý od 27. 07. 2004.

Do roku 2003 som bol tučný. V roku 2004 som schudol 35 kíl a napísal o tom web chudnutie-ako.sk. Neskôr aj knihu, ktorú už 15 rokov pri každom vydaní vylepšujem o nové poznatky a skúsenosti z praxe. Volá sa Jedálniček na chudnutie. Ak radi pozeráte videá, navštívte Youtube kanál Miro Veselý.