GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
RYŽOVÉ CESTOVINY S TUNIAKOM
Suroviny:
35g ryžové cestoviny (suchý stav)
55g tuniak vo vlastnej šťave
50g cibuľa
40g kečup so stéviou
12g olivový olej
100g uhorka
120g reďkvičky
Postup:
Ryžové cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cibuľu si očistíme, nakrájame na malé kocky. Panvicu si rozpálime, polejem olivovým olejom a opražíme cibuľku. Pridáme tuniaka a premiešame. Netreba nechávať dlho, iba ho prehriať. Nakoniec pridáme odvážený kečup a servírujeme na tanier spolu s ryžovými cestovinami.
Zeleninu si načistíme a ako zvyčajne konzumujeme ako prvú.
Dobrú chuť
Hodnoty:
1516KJ.....B 18.4g.....T 12.4g......S 43.7g
Obrázok:
Suroviny:
35g ryžové cestoviny (suchý stav)
55g tuniak vo vlastnej šťave
50g cibuľa
40g kečup so stéviou
12g olivový olej
100g uhorka
120g reďkvičky
Postup:
Ryžové cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cibuľu si očistíme, nakrájame na malé kocky. Panvicu si rozpálime, polejem olivovým olejom a opražíme cibuľku. Pridáme tuniaka a premiešame. Netreba nechávať dlho, iba ho prehriať. Nakoniec pridáme odvážený kečup a servírujeme na tanier spolu s ryžovými cestovinami.
Zeleninu si načistíme a ako zvyčajne konzumujeme ako prvú.
Dobrú chuť
Hodnoty:
1516KJ.....B 18.4g.....T 12.4g......S 43.7g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:48, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ MRIEŽKOVNÍK
Suroviny:
150g špaldová múka
70g smotanový jogurt
40g nízkotučné mlieko
300g nastrúhaných jabĺk
15g medu
Medzi prsty soľ
Olivový olej na poprášenie misy
trochu škorice
Postup:
Múku, jogurt, mlieko, med a trošičku soli spolu poriadne premiešame, kým nevyrobíme pekné cesto. Mlieko prilievajte postupne, lebo každý múka sa správa inak, môžete mať iný druh špaldovej múky a možno budete potrebovať toho mlieka menej.
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle a primiešame do nich škoricu. Ja som už neprisladzovala, lebo mám jablká sladké. Kto má kyslejšie jablká a nechce sa mu prepočítavať príjem, ochutí jablká ešte stéviou.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu trochu väčšinu, druhá môže byť menšia. Tú väčšiu časť si vyvaľkáme na veľkosť misy, v ktorej ideme koláčik zapekať. Spodok misy poprášime olivovým olejom. Vložíme vyvaľkané cesto.
Jablká zbavíme prebytočnej tekutiny ( vystískame ich v rukách ) a rovnomerne nanesieme na cesto. Druhé cesto tiež vyvaľkáme, nakrájame ho na pásiky a ukladáme na vrch jabĺk v tvare mriežky.
Piecť dáme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút, záleží od rúry, treba sledovať. Nenechávajte však moc dlho, aby vrchné cesto nebolo moc tvrdé.
Pri servírovaní si nezabudnite vypočítať, koľko gramov si môžete naložiť a tiež doplniť počet o potrebné množstvo bielkovín. Zelenina ako predjedlo je už tradíciou.
Hodnoty:
na 100g......743,5KJ.... B 4,9g....T 3,46g...... S 30,3g
Obrázok:
Suroviny:
150g špaldová múka
70g smotanový jogurt
40g nízkotučné mlieko
300g nastrúhaných jabĺk
15g medu
Medzi prsty soľ
Olivový olej na poprášenie misy
trochu škorice
Postup:
Múku, jogurt, mlieko, med a trošičku soli spolu poriadne premiešame, kým nevyrobíme pekné cesto. Mlieko prilievajte postupne, lebo každý múka sa správa inak, môžete mať iný druh špaldovej múky a možno budete potrebovať toho mlieka menej.
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle a primiešame do nich škoricu. Ja som už neprisladzovala, lebo mám jablká sladké. Kto má kyslejšie jablká a nechce sa mu prepočítavať príjem, ochutí jablká ešte stéviou.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu trochu väčšinu, druhá môže byť menšia. Tú väčšiu časť si vyvaľkáme na veľkosť misy, v ktorej ideme koláčik zapekať. Spodok misy poprášime olivovým olejom. Vložíme vyvaľkané cesto.
Jablká zbavíme prebytočnej tekutiny ( vystískame ich v rukách ) a rovnomerne nanesieme na cesto. Druhé cesto tiež vyvaľkáme, nakrájame ho na pásiky a ukladáme na vrch jabĺk v tvare mriežky.
Piecť dáme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút, záleží od rúry, treba sledovať. Nenechávajte však moc dlho, aby vrchné cesto nebolo moc tvrdé.
Pri servírovaní si nezabudnite vypočítať, koľko gramov si môžete naložiť a tiež doplniť počet o potrebné množstvo bielkovín. Zelenina ako predjedlo je už tradíciou.
Hodnoty:
na 100g......743,5KJ.... B 4,9g....T 3,46g...... S 30,3g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:47, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ MRIEŽKOVNÍK S MAKOM
Suroviny:
150g špaldová múka
70g smotanový jogurt
40g nízkotučné mlieko
300g nastrúhaných jabĺk
50g maku
15g medu
Medzi prsty soľ
Olivový olej na poprašenie misy
trochu škorice
Postup:
Múku, jogurt, mlieko, med a trošičku soli spolu poriadne premiešame, kým nevyrobíme pekné cesto. Mlieko prilievajte postupne, lebo každý múka sa správa inak, môžete mať iný druh špaldovej múky a možno budete potrebovať toho mlieka menej.
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle a primiešame do nich škoricu. Ja som už neprisladzovala, lebo mám jablká sladké. Kto má kyslejšie jablká a nechce sa mu prepočítavať príjem, ochutí jablká ešte stéviou.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu trochu väčšiu, druhá môže byť menšia. Tú väčšiu časť si vyvaľkáme na veľkosť misy, v ktorej ideme koláčik zapekať. Spodok misy poprášime olivovým olejom. Vložíme vyvaľkané cesto.
Jablká zbavíme prebytočnej tekutiny ( vystískame ich v rukách ) a rovnomerne nanesieme na cesto. Druhé cesto tiež vyvaľkáme, nakrájame ho na pásiky a ukladáme na vrch jabĺk v tvare mriežky.
Piecť dáme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút, záleží od rúry, treba sledovať. Nenechávajte však moc dlho, aby vrchné cesto nebolo moc tvrdé.
Pri servírovaní si nezabudnite vypočítať, koľko gramov si môžete naložiť a tiež doplniť počet o potrebné množstvo bielkovín. Zelenina ako predjedlo je už tradíciou.
Upozornenie: obrázok je len ukážkový, treba si vypočítať, koľko gramov vám vojde do príjmu a vyvážiť ešte bielkovinami
Hodnoty:
na 100g.... 770,6g....B 5,16g....T 4,76g....S 29g
Obrázok:
Suroviny:
150g špaldová múka
70g smotanový jogurt
40g nízkotučné mlieko
300g nastrúhaných jabĺk
50g maku
15g medu
Medzi prsty soľ
Olivový olej na poprašenie misy
trochu škorice
Postup:
Múku, jogurt, mlieko, med a trošičku soli spolu poriadne premiešame, kým nevyrobíme pekné cesto. Mlieko prilievajte postupne, lebo každý múka sa správa inak, môžete mať iný druh špaldovej múky a možno budete potrebovať toho mlieka menej.
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle a primiešame do nich škoricu. Ja som už neprisladzovala, lebo mám jablká sladké. Kto má kyslejšie jablká a nechce sa mu prepočítavať príjem, ochutí jablká ešte stéviou.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu trochu väčšiu, druhá môže byť menšia. Tú väčšiu časť si vyvaľkáme na veľkosť misy, v ktorej ideme koláčik zapekať. Spodok misy poprášime olivovým olejom. Vložíme vyvaľkané cesto.
Jablká zbavíme prebytočnej tekutiny ( vystískame ich v rukách ) a rovnomerne nanesieme na cesto. Druhé cesto tiež vyvaľkáme, nakrájame ho na pásiky a ukladáme na vrch jabĺk v tvare mriežky.
Piecť dáme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút, záleží od rúry, treba sledovať. Nenechávajte však moc dlho, aby vrchné cesto nebolo moc tvrdé.
Pri servírovaní si nezabudnite vypočítať, koľko gramov si môžete naložiť a tiež doplniť počet o potrebné množstvo bielkovín. Zelenina ako predjedlo je už tradíciou.
Upozornenie: obrázok je len ukážkový, treba si vypočítať, koľko gramov vám vojde do príjmu a vyvážiť ešte bielkovinami
Hodnoty:
na 100g.... 770,6g....B 5,16g....T 4,76g....S 29g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 31 Oct 2021, 21:53, edited 2 times in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
OVSENÝ CHLIEB
Suroviny:
350ml vody
1 čajová lyžička soli
30g olivového/kokosového oleja
20g medu
1 sušené droždie
100g pšeničné otruby
300g ovsené vločky
Postup:
Suroviny som dala do pekárničky na chlieb a zapla program na miesenie cesta. Je to najkratší program, zvyčajne 15-minútový.
Formu na srnčí chrbát som si vystlala papierom na pečenie a vymiesené cesto som si preložila do formy. Dala som to trúby piecť pri nízkej teplote 150 stupňov 45 -50 minút, treba si sledovať a odskúšať nožom.
Dobrú chuť
Hodnoty:
na 100g....914,3KJ....6,56B...7,16T....30,9S
Obrázok:
Suroviny:
350ml vody
1 čajová lyžička soli
30g olivového/kokosového oleja
20g medu
1 sušené droždie
100g pšeničné otruby
300g ovsené vločky
Postup:
Suroviny som dala do pekárničky na chlieb a zapla program na miesenie cesta. Je to najkratší program, zvyčajne 15-minútový.
Formu na srnčí chrbát som si vystlala papierom na pečenie a vymiesené cesto som si preložila do formy. Dala som to trúby piecť pri nízkej teplote 150 stupňov 45 -50 minút, treba si sledovať a odskúšať nožom.
Dobrú chuť
Hodnoty:
na 100g....914,3KJ....6,56B...7,16T....30,9S
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:44, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
CUKETOVO-KOKOSOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI
Suroviny:
400g cuketa
100g kokos
50g trstinový cukor
100g polotučné mlieko
3 vajíčka
1 kypriaci prášok do pečiva
350g múka celozrnná hladká
50g kokosového oleja
450g hrušky
Postup:
Cuketu si nastrúhame, alebo zmixujeme. Ja som ju zmixovala, koláč je potom jemnejší. Primiešame ostatné suroviny okrem hrušiek. Tie budeme vrstviť na vrch koláča.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút, podľa potreby.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
Na 100g....719KJ....B 4,84g....T6,33g.....S 23,4g
Obrázok:
Suroviny:
400g cuketa
100g kokos
50g trstinový cukor
100g polotučné mlieko
3 vajíčka
1 kypriaci prášok do pečiva
350g múka celozrnná hladká
50g kokosového oleja
450g hrušky
Postup:
Cuketu si nastrúhame, alebo zmixujeme. Ja som ju zmixovala, koláč je potom jemnejší. Primiešame ostatné suroviny okrem hrušiek. Tie budeme vrstviť na vrch koláča.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút, podľa potreby.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
Na 100g....719KJ....B 4,84g....T6,33g.....S 23,4g
Obrázok:
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:44, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
ĽADOVÝ ŠALÁT S TUNIAKOM
Suroviny:
150g ľadový šalát
55g tuniak vo vlastnej šťave
80g reďkovka biela
10g olivový olej
55g knäckebrot
Postup:
Ľadový šalát si poriadne umyjeme a necháme na sitku odkvapkať. Potom ho nakrájame, ale potrháme na čo najmenšie kúsočky a dáme do misky. Posypeme tuniakom a pridáme bielu reďkvičku. Odkvapkáme olivovým olejom a jeme spolu s knäckebrotom.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1570KJ....B 18.4g.....T10.6g....S43.2g
Obrázok:
Suroviny:
150g ľadový šalát
55g tuniak vo vlastnej šťave
80g reďkovka biela
10g olivový olej
55g knäckebrot
Postup:
Ľadový šalát si poriadne umyjeme a necháme na sitku odkvapkať. Potom ho nakrájame, ale potrháme na čo najmenšie kúsočky a dáme do misky. Posypeme tuniakom a pridáme bielu reďkvičku. Odkvapkáme olivovým olejom a jeme spolu s knäckebrotom.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1570KJ....B 18.4g.....T10.6g....S43.2g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 11:10, edited 4 times in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
CELOZRNNÝ CHLIEB S TUNIAKOVOU NÁTIERKOU
Suroviny:
50g tuniak vo vlastnej šťave
20g maslo Flora light
10g horčica
celozrnný chlieb 65g
6g olivový olej
30g kečup so stéviou
15g pór
140g uhorka
70g reďkvička
Postup:
Tuniaka, maslo, horčicu a kečup so stéviou si spolu rozmixujeme. Natrieme na celozrnný chlieb a posypeme nakrájaným pórom. Uhorku a reďkvičku si tiež nachystáme, pokvapkáme trochou olivového oleja a budeme ich konzumovať ako prvé.
Hodnoty:
1590KJ....B 19g.....T 13.6g....S 43.3g
Obrázok:
Suroviny:
50g tuniak vo vlastnej šťave
20g maslo Flora light
10g horčica
celozrnný chlieb 65g
6g olivový olej
30g kečup so stéviou
15g pór
140g uhorka
70g reďkvička
Postup:
Tuniaka, maslo, horčicu a kečup so stéviou si spolu rozmixujeme. Natrieme na celozrnný chlieb a posypeme nakrájaným pórom. Uhorku a reďkvičku si tiež nachystáme, pokvapkáme trochou olivového oleja a budeme ich konzumovať ako prvé.
Hodnoty:
1590KJ....B 19g.....T 13.6g....S 43.3g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 14:20, edited 2 times in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
PEČENÝ CÍCER
Suroviny:
- cícer z konzervy
Postup:
Cícer som si premyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Potom som ho poriadne poutierame do čistej utierky a dáme na rozpálenú suchú panvicu.
Miešame ho varieškou, aby neprihorel. Pečieme pri vyššej teplote 15 minút do hnedej farby.
Je príjemné chrumkavý. Môžeme použiť ako prílohu k jedlu.
Hodnoty:
Na 100g.... 503KJ...B 6,4g....S 14,7g.... T 2,2g
Obrázok:
Suroviny:
- cícer z konzervy
Postup:
Cícer som si premyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Potom som ho poriadne poutierame do čistej utierky a dáme na rozpálenú suchú panvicu.
Miešame ho varieškou, aby neprihorel. Pečieme pri vyššej teplote 15 minút do hnedej farby.
Je príjemné chrumkavý. Môžeme použiť ako prílohu k jedlu.
Hodnoty:
Na 100g.... 503KJ...B 6,4g....S 14,7g.... T 2,2g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
MOZZARELLOVÉ ŠPÍZY
Suroviny:
60g mozzarella mini ( obrázok na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... 7&start=75 )
70g chlieb celozrnný
100g cherry paradajky
80g uhorka
100g mrkva
Postup:
Mini mozzarellky prekrojíme na polovicu, rovnako aj cherry paradajky. Chlebík nakrájame na kocky, ja som krájala iba striedku bez kôrky. Postupne na špajdľu napichujeme chlieb, mozzarellu, znova chlieb a cherry.
Pridáme ešte mrkvu a uhorku, ktorou budeme jedlo začínať.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1522KJ... B 17.9g....T 12.1g...S 45.7g
Obrázok:
Suroviny:
60g mozzarella mini ( obrázok na https://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewt ... 7&start=75 )
70g chlieb celozrnný
100g cherry paradajky
80g uhorka
100g mrkva
Postup:
Mini mozzarellky prekrojíme na polovicu, rovnako aj cherry paradajky. Chlebík nakrájame na kocky, ja som krájala iba striedku bez kôrky. Postupne na špajdľu napichujeme chlieb, mozzarellu, znova chlieb a cherry.
Pridáme ešte mrkvu a uhorku, ktorou budeme jedlo začínať.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1522KJ... B 17.9g....T 12.1g...S 45.7g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 01 Nov 2021, 11:24, edited 2 times in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
KNACKEBROT VO VAJÍČKU
Suroviny:
1ks bielok
1ks vajíčko
5g olivový olej
50g knäckebrot
100g uhorka
80g rajčina
15g syr 30%
Postup:
Vajíčko a bielok si rozmiešame v hlbokom tanieri alebo miske. Kto chce,môže si vajíčka osoliť. Ja som pridala aj trošku mlieka, ale naozaj iba trochu. Lepšie sa potom nasiakne knäckebrot. Knäckebrot si obalíme vo vajíčku a dávame na rozhorúčenú, olivovým olejom poprášenú panvicu. Opekáme z oboch strán.
Zeleninu si načistíme, nachystáme a zjeme ako prvú.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1562 KJ....B 19.7g....T13.1g.....S 40g
Obrázok:
Suroviny:
1ks bielok
1ks vajíčko
5g olivový olej
50g knäckebrot
100g uhorka
80g rajčina
15g syr 30%
Postup:
Vajíčko a bielok si rozmiešame v hlbokom tanieri alebo miske. Kto chce,môže si vajíčka osoliť. Ja som pridala aj trošku mlieka, ale naozaj iba trochu. Lepšie sa potom nasiakne knäckebrot. Knäckebrot si obalíme vo vajíčku a dávame na rozhorúčenú, olivovým olejom poprášenú panvicu. Opekáme z oboch strán.
Zeleninu si načistíme, nachystáme a zjeme ako prvú.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
1562 KJ....B 19.7g....T13.1g.....S 40g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:41, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
KEFÍROVÉ MUFFINY
Suroviny:
350g kefíru
350g ovsených vločiek
1 prášok do pečiva
5 vajec
70g trstinového cukru
50g kokosového oleja
Postup:
Začneme vajíčkami, žĺtka si oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a poriadne ich dotuha vymiešame. K žĺtkom prisypeme cukor a premiešame. Postupne pridávame roztopený kokosový olej, prášok do pečiva, pomixované ovsené vločky a nakoniec aj kefír. Ako posledné pridávame vymiešané bielka, celú zmes opatrne premiešame.
Formičky na muffiny jemne potrieme olivovým alebo kokosovým olejom a naplníme ich do 1/4. Dáme piecť pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Či sú už hotové, vyskúšame pomocou nožíka, alebo špajdle, ktoré zapichneme do muffinu a po vytiahnutí nemôže byť na nich nalepené žiadne cesto.
Hodnoty na 100g:
971KJ.....B 7,92g....T9,74g....S 27,22g
Obrázok:
Suroviny:
350g kefíru
350g ovsených vločiek
1 prášok do pečiva
5 vajec
70g trstinového cukru
50g kokosového oleja
Postup:
Začneme vajíčkami, žĺtka si oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a poriadne ich dotuha vymiešame. K žĺtkom prisypeme cukor a premiešame. Postupne pridávame roztopený kokosový olej, prášok do pečiva, pomixované ovsené vločky a nakoniec aj kefír. Ako posledné pridávame vymiešané bielka, celú zmes opatrne premiešame.
Formičky na muffiny jemne potrieme olivovým alebo kokosovým olejom a naplníme ich do 1/4. Dáme piecť pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Či sú už hotové, vyskúšame pomocou nožíka, alebo špajdle, ktoré zapichneme do muffinu a po vytiahnutí nemôže byť na nich nalepené žiadne cesto.
Hodnoty na 100g:
971KJ.....B 7,92g....T9,74g....S 27,22g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:41, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
KOKOSOVÉ GULIČKY
Suroviny:
jablká 100g
ovsené vločky 30g
kokos 25g
med 6g
tvaroh nízkotučný 50g
kaleráb 100g
uhorka 100g
Postup:
Jablká nastrúhame na strúhadle, pridáme k nim ovsené vločky, med a mak. Poriadne spolu premiešame, rukou môžeme aj postláčať, aby jablká pustili šťavu. Necháme chvíľu odpočívať.
Potom rukami vytvarujeme guličky.
Nezabudnite na zeleninu, skonzumujte ju ešte pred guličkami.
Hodnoty v rátane zeleniny:
1644KJ.....B 17.4g....T 11.9g.....S 51.8g
Obrázok:
Suroviny:
jablká 100g
ovsené vločky 30g
kokos 25g
med 6g
tvaroh nízkotučný 50g
kaleráb 100g
uhorka 100g
Postup:
Jablká nastrúhame na strúhadle, pridáme k nim ovsené vločky, med a mak. Poriadne spolu premiešame, rukou môžeme aj postláčať, aby jablká pustili šťavu. Necháme chvíľu odpočívať.
Potom rukami vytvarujeme guličky.
Nezabudnite na zeleninu, skonzumujte ju ešte pred guličkami.
Hodnoty v rátane zeleniny:
1644KJ.....B 17.4g....T 11.9g.....S 51.8g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
DOMÁCE OVSENÉ KEKSÍKY
Suroviny:
150g ovsené vločky
2 vajíčka
10g kokosový olej
10g kakao
1/2 prášok do pečiva
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na múku. Primiešame všetky ostatné suroviny a necháme odležať aspoň pol hodiny. Potom tvarujeme kolieska. Buď urobíme guličku, ktorú roztlačíme dlaňou, alebo cesto dáme na fóliu na pečenie ( aby sa nám cesto dalo odlepiť) a rukou ju roztláčame na tenko a vykrajujeme potom z neho kruhy. Uložíme ich na druhú fóliu na plechu a dáme zapiecť, pri 180 stupňoch na 15 minút.
Ak sa vám sušienky podarili a chceli by ste skúsiť ešte aj iný recept s nimi, vyskúšajte zlepované keksíky o recept nižšie.
Hodnoty:
Na 100g ....1255,2g... B12,2g....T 11,67g....S 35,56
Obrázok:
Suroviny:
150g ovsené vločky
2 vajíčka
10g kokosový olej
10g kakao
1/2 prášok do pečiva
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na múku. Primiešame všetky ostatné suroviny a necháme odležať aspoň pol hodiny. Potom tvarujeme kolieska. Buď urobíme guličku, ktorú roztlačíme dlaňou, alebo cesto dáme na fóliu na pečenie ( aby sa nám cesto dalo odlepiť) a rukou ju roztláčame na tenko a vykrajujeme potom z neho kruhy. Uložíme ich na druhú fóliu na plechu a dáme zapiecť, pri 180 stupňoch na 15 minút.
Ak sa vám sušienky podarili a chceli by ste skúsiť ešte aj iný recept s nimi, vyskúšajte zlepované keksíky o recept nižšie.
Hodnoty:
Na 100g ....1255,2g... B12,2g....T 11,67g....S 35,56
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 10:40, edited 1 time in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
ZLEPOVANÉ OVSENÉ KEKSÍKY
Suroviny:
domáce ovsené keksíky – recept o príspevok vyššie
250g tvaroh
40g med
70g kokos
10g sušené mlieko
Postup:
Ovsené keksíky si upečieme podľa receptu uvedenom o príspevok vyššie. Tvaroh, med, kokos a sušené mlieko si spolu premiešame v nádobe. Keksíky si rozložíme, rovnakým dielom na každý z nich nanesieme krém a prikryjeme druhým keksíkom.
Naplnené keksíky dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Komu však chutia viac chrumkavé, môže konzumovať aj hneď.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
na 100g...912,1KJ...B 10,77g...T 8,61g....S 23,35g
Obrázok:
Suroviny:
domáce ovsené keksíky – recept o príspevok vyššie
250g tvaroh
40g med
70g kokos
10g sušené mlieko
Postup:
Ovsené keksíky si upečieme podľa receptu uvedenom o príspevok vyššie. Tvaroh, med, kokos a sušené mlieko si spolu premiešame v nádobe. Keksíky si rozložíme, rovnakým dielom na každý z nich nanesieme krém a prikryjeme druhým keksíkom.
Naplnené keksíky dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Komu však chutia viac chrumkavé, môže konzumovať aj hneď.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
na 100g...912,1KJ...B 10,77g...T 8,61g....S 23,35g
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 05 Dec 2015, 12:48, edited 2 times in total.
- gulinka
- Posts: 2559
- Joined: 16 Jul 2011, 09:05
Re: GULINKA - odvarené, odpečené, odskúšané
TOFU KOLÁČ
Suroviny:
kakové cesto:
300g celozrnná múka hladká
2 vajíčka
40g trstinový cukor/med
350g nízkotučné mlieko
25g kokosový olej
30g kakao
1 prášok do pečiva
tofu cesto:
40g trstinový cukor/med
90g nízkotučné mlieko
2ks tofu ( 200g)
Postup:
Suroviny na kakaové cesto spolu poriadne premiešame. Suroviny na tofu cesto si dáme do mixéra a mixujeme na hladkú kašu. Kto má rád škoricu, môže si ňou zmes dochutiť. Plech na pečenie jemne potrieme olivovým olejom a vylejeme 2/3 kakaového cesta. Rozotrieme ho rovnomerne po celom plechu. Na to lyžičkou nanesieme tofu cesto. Nalejeme zvyšok kakaového cesta. Uhladíme lyžičkou. Dáme piecť do trúby pri teplote 180 stupňov 30-35 minút, treba sledovať.
Dobrú chuť.
Obrázok:
Suroviny:
kakové cesto:
300g celozrnná múka hladká
2 vajíčka
40g trstinový cukor/med
350g nízkotučné mlieko
25g kokosový olej
30g kakao
1 prášok do pečiva
tofu cesto:
40g trstinový cukor/med
90g nízkotučné mlieko
2ks tofu ( 200g)
Postup:
Suroviny na kakaové cesto spolu poriadne premiešame. Suroviny na tofu cesto si dáme do mixéra a mixujeme na hladkú kašu. Kto má rád škoricu, môže si ňou zmes dochutiť. Plech na pečenie jemne potrieme olivovým olejom a vylejeme 2/3 kakaového cesta. Rozotrieme ho rovnomerne po celom plechu. Na to lyžičkou nanesieme tofu cesto. Nalejeme zvyšok kakaového cesta. Uhladíme lyžičkou. Dáme piecť do trúby pri teplote 180 stupňov 30-35 minút, treba sledovať.
Dobrú chuť.
Obrázok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by gulinka on 11 Dec 2015, 09:35, edited 3 times in total.