Trosku novej inspiracie - vacsina nevarene a velmi rychle receptiky plus par napojov, pomery si musite doladit podla svojich potrieb
1. Miešaný šalát
Potrebujeme: 5 jabĺk, 10dag mletých orechov, 1 veľký strapec hrozna, 2 dl sójovej majonézy ( recept č. 1), 10 dag sezamových semiačok, celé orechy.
Postup:Jablká pokrájame na kocky, zmiešame s orechami, hroznom a majonézou. Podávame chladené, ozdobené celými orechami.
2. Výborný šalát
Potrebujeme: 20 dag kelu, 1 zväzok reďkovky, 1 papriku, 1 paradajku, 1 cibuľu, 2 dl sójovej majonézy ( recept č. 1), petržlenovú alebo zelerovú vňať, pažítku.
Postup:Postrúhaný kel, reďkovku, a cibuľu zmiešame s pokrájanou paprikou a paradajkou. Na tanieri olejeme majonézou a obsypeme vňaťami.
3. Paradajková polievka
Potrebujeme: Pol litra paradajkovej šťavy, 1 cibuľu, 3 lyžice nahrubo zomletých orechov, 2 lyžice somtany, pažítku alebo žeruchu.
Postup:Pokrájanú cibuľu zmiešame s ostatnými prísadami a posypeme posekanými bylinkami. Nevaríme, len zohrejeme nad parou asi na 30 - 40 ° C. (Do väčšieho hrnca dáme vodu a zohrejeme ju napríslušnú teplotu. Vložíme do nej menší hrniec s polievkou.)
4. Surové zemiaky
Potrebujeme: 6 nových zemiakov, 3 lyžice olivového oleja, vňate, soľ.
Postup:Zemiaky olúpeme a pokrájame na tenšie asi 1 cm kolieska, rozložíme ich na tácke, alebo tanieri. Pokvapkáme ich olejom, osolíme a necháme takto postáť asi 10 minút. Takto sa zemiaky zbavia prebytočného škrobu, ktorý dáva surovým zemakov horkú chuť. Zemiaky sa dajú jesť a sú chutné. Podávame ich dobre posypané vňaťami.
5. Ovsená kaša
Potrebujeme: 4 lyžice pomletých ovsených vločiek, 1 lyžicu pomletých sezamových semiačok, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku anízu, 1 banán, slnečnicové semená - celé.
Postup:Banány popučíme a zmiešame s ostatnými prísadami okrem slnečnice. Slnečnicové semiačka vylúpeme a posypeme kašu. Necháme postáť v chladničke.
6. Nepečené necukrené "zákusky"
Potrebujeme: 15 dag sójovej múky, 15 dag mandlí, 15 dag datlí, 15 dag fíg.
Postup:Vopred namočené figy pokrájame a zmiešame s pomletými mandľami, datlami a múčkou. V šetko vymiesime na cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme formičkami. Necháme obschnúť a papáme!
>> nevarené a zdravé receptíky
- šamska
- Posts: 195
- Joined: 19 May 2014, 19:18