>> nevarené a zdravé receptíky

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
Post Reply
User avatar
šamska
Posts: 195
Joined: 19 May 2014, 19:18

>> nevarené a zdravé receptíky

Post by šamska » 11 Oct 2016, 01:25

Trosku novej inspiracie - vacsina nevarene a velmi rychle receptiky :) plus par napojov, pomery si musite doladit podla svojich potrieb xhamx


1. Miešaný šalát

Potrebujeme: 5 jabĺk, 10dag mletých orechov, 1 veľký strapec hrozna, 2 dl sójovej majonézy ( recept č. 1), 10 dag sezamových semiačok, celé orechy.

Postup:Jablká pokrájame na kocky, zmiešame s orechami, hroznom a majonézou. Podávame chladené, ozdobené celými orechami.

2. Výborný šalát

Potrebujeme: 20 dag kelu, 1 zväzok reďkovky, 1 papriku, 1 paradajku, 1 cibuľu, 2 dl sójovej majonézy ( recept č. 1), petržlenovú alebo zelerovú vňať, pažítku.

Postup:Postrúhaný kel, reďkovku, a cibuľu zmiešame s pokrájanou paprikou a paradajkou. Na tanieri olejeme majonézou a obsypeme vňaťami.

3. Paradajková polievka


Potrebujeme: Pol litra paradajkovej šťavy, 1 cibuľu, 3 lyžice nahrubo zomletých orechov, 2 lyžice somtany, pažítku alebo žeruchu.

Postup:Pokrájanú cibuľu zmiešame s ostatnými prísadami a posypeme posekanými bylinkami. Nevaríme, len zohrejeme nad parou asi na 30 - 40 ° C. (Do väčšieho hrnca dáme vodu a zohrejeme ju napríslušnú teplotu. Vložíme do nej menší hrniec s polievkou.)

4. Surové zemiaky

Potrebujeme: 6 nových zemiakov, 3 lyžice olivového oleja, vňate, soľ.

Postup:Zemiaky olúpeme a pokrájame na tenšie asi 1 cm kolieska, rozložíme ich na tácke, alebo tanieri. Pokvapkáme ich olejom, osolíme a necháme takto postáť asi 10 minút. Takto sa zemiaky zbavia prebytočného škrobu, ktorý dáva surovým zemakov horkú chuť. Zemiaky sa dajú jesť a sú chutné. Podávame ich dobre posypané vňaťami.

5. Ovsená kaša

Potrebujeme: 4 lyžice pomletých ovsených vločiek, 1 lyžicu pomletých sezamových semiačok, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku anízu, 1 banán, slnečnicové semená - celé.

Postup:Banány popučíme a zmiešame s ostatnými prísadami okrem slnečnice. Slnečnicové semiačka vylúpeme a posypeme kašu. Necháme postáť v chladničke.

6. Nepečené necukrené "zákusky"

Potrebujeme: 15 dag sójovej múky, 15 dag mandlí, 15 dag datlí, 15 dag fíg.

Postup:Vopred namočené figy pokrájame a zmiešame s pomletými mandľami, datlami a múčkou. V šetko vymiesime na cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme formičkami. Necháme obschnúť a papáme!
aj telo je dar od Boha znicit ho obezitou by bol velky hriech...uz to uz nejdem skusat. idem to zmenit!!!

moje male ciele:
ciel 1: pod 80 kil (splneny)
ciel 2: vaha pod 75kil (splneny)
ciel 3: BMI pod 30
ciel 4: vaha pod 70 kil


Image

Post Reply