Bojujem a znova vstávam do boja II.

Tu si môžete držať osobné prehľady o zhodených kilách, zaznamenávať priebeh chudnutia, úspechy, neúspechy.
Post Reply
dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 01 Mar 2021, 07:23

Gulinka,
aj napriek tomu, že mám naozaj slabú pamäť a bývam roztržitý, strácam kľúče, mobily, dáždniky a dokonca aj nákupnú tašku aj s nákupom, niekedy sa veci javia inakšie, ako v skutočnosti sú. Heslá, žiaľ všetky, som stratil len raz, no s ich následkom som sa vysporiadaval postupne ako bol na to čas (jedno heslo nemám ešte do dnes doriešené). Takže zápisník bude fajn toothsmile , veď už dnes jeden zo sebou vláčim, tak do neho si budem zapisovať, kde mám ten prvý zápisník s heslami -rofl- .

O klietkach nepíšem pesimisticky, ale pravdivo. Tak to totiž je. Nie ten samotný problém (vysoká hmotnosť, čokoláda, necvičenie) tvorí celú klietku, ale tie naše chcenia k tej konkrétnej veci ju dotvárajú. Ak sa prekonajú tie, potom je to už len technický (mechanický) problém, ktorý rozum hravo vyrieši. Veď každý z nás, do menšej alebo väčšej miery chce byť štíhly a rovnako každý z nás, (do väčšej alebo menšej miery) vie čo má robiť a predsa aj keď po tom túži a chce to, tak to tak nerobí. Je to totiž problém rozporu rozumu (a z neho prameniaceho rozumového chcenia) so zmyslami (a z nich prameniacej zmyslovej žiadostivosti).

Takže pokiaľ problému plne neporozumieš, (chápať to chápeme bez problému všetci), tak dovtedy nemôžeš klietku úplne rozbyť a byť v tejto veci úplne slobodná. Dovtedy ak krátkodobo vyhrávame nad danou vecou sme len ako ľudia, ktorým sa podarilo dostať z klietky, no len s obojkom na krku a s vodítkom, za ktoré môžeme byť vtiahnutý kedykoľvek naspäť do tej klietky.

No a ja by som nechcel zomrieť ako otrok svojich vášní a chcení, (presnejšie povedané, chcel by som z toho hrozného stavu ožiť).

Darilo sa mi striedavo oblačne. Najprv aj keď veľmi pomaličky to išlo ako tak, no posledných 5 mesiacov som sa boril so svojimi zdravotnými problémami (ďalšia klietka, ktorú som nevedel .....) tak, že prekryli všetok môj postup k zámkom iných klietok.

Maj sa pekne (zvyšok napíšem, keď budem mať opäť viac času).

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 01 Mar 2021, 09:52

Gulinka,
takže klietku s jedlom nechaj tak. Je momentálne veľmi pevná. Miesto toho sa zameraj akoby na úplne inú vec. Povedz si, že trebárs jeden deň v týždni budem mať vzorový jedálníček. Zameraj sa len na ten jeden deň. Ak by to bolo veľa, stanov si, že budeš mať vzorové, iba prvé a druhé jedlo... ....alebo len prijímanie vody v ten deň, alebo správny pomer S:B: T. Proste stanov si takýto cieľ.
To zvyšné jedlo v týždni nerieš, (niekedy býva najväčšou prekážkou pri chudnutí, to samotné chcenie), ale raduj sa z úspechov v tom jedinom samotnom zvolenom dni (alebo časti dňa - tie prvé dve jedlá...).

Takýmto spôsobom:
a, ak prestaneš sa trápiť s tým jedlom počas týždňa, znížiš celkový stres v tele;
b, z dosiahnutých úspechov vo vybranom dni budeš mať radosť a opätovne si budeš vážiť seba.

Takýmto spôsobom si vytvoríš zásobu mentálnej energie, ktorú potrebuješ na to, aby si mohla riešiť ďalší problém, ( či už vybraný deň budeš mať celý vzorový, alebo to bude 1a1/2 dňa, to už nie je podstatné).

Tak čo skúsiš to? Ideme do toho spolu? Ja som už začal dnešný deň. Pridáš sa?
Maj sa pekne, nech sa Ti darí.

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by amanda.k. » 01 Mar 2021, 15:19

no ..mala by som aj ja z tohto si niečo vziať k srdcu

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by gulinka » 01 Mar 2021, 21:19

Amanda.k

Ahoj Amandička toothsmile som rada, že ďalšia stálica chudnúceho neba ešte žiari na tejto stránke thumb2 .

V práci sa striedame s kolegyňami, tak to niekedy vyjde, že som aj pár dní v kuse doma, čo pre mňa nie je moc výhra, na jednej strane som šťastná, lebo môžem byť viac s deťmi, ale na druhej strane to je pre mňa veľký boj, keďže sa potom človek tmolí stále kdesi po byte a hlavne chodí do kuchyne a do známej bielej skrinky s prekvapím vo vnútri xnieniex

Moja váha je ako základ cviku. Stojím na mieste. Výpad vpred a späť do východiskovej polohy. Výpad vzad a späť do východiskovej polohy. A stále takto dookola.

Ale musím sa ti pochváliť, začala som cez prvú koronu v marci kváskovať a držím ma to doteraz, už to bude rok thumb2 .
Je to super nielen chuťovo, ale hlavne zdravotne. . Kupované pečivo už nekupujeme.
Neostala som len pri chlebe, pečieme si všetko, na striedačku, na skúšku, deckám vianočku, špaldové pečivo, ražné kocky, ovsené buchtičky...
Každému podľa chutí a želania toothsmile

A ty sa ako držíš? Ty môžeš chodiť do práce? A chodíš ešte do práce, alebo si to už zabalila a užívaš si odpočinok v bytíku. A ako záhradka, máš ju ešte? Teraz začne to krásne obdobie keď vyjde slniečko a všetko ožije thumb2 teším sa na to.

Na tvoju váhu sa ani pýtať nejdem, vieš, že pre mňa si bola a vždy budeš štíhla dáma, aj keď ty taký pocit nemáš toothsmile , ale zaujímalo by ma, ako sa cítiš, ako sa má manžel, a čo vnúčatká, už podrástli, možno sa aj zväčšil počet, či?

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by gulinka » 01 Mar 2021, 21:37

Dodoriven3

Dodo,

úprimne. Jeden deň v týždni bude pre mňa málo. Mám naponáhlo :roll: . Za pár mesiacov ideme na svadbu do Poľska a hoci situácia vo svete nevyzerá, že by to bolo moc možné, čo aj vyhodnocuje moja hlava a ústa rovnako a sabotujú moju snahu, predsa len je tam 50% šanca, že sa tá svadba uskutoční a ja sa tam nechcem hanbiť, nechcem sa tam schovávať na stoličke, ale chcem si tú svadbu, ten pobyt tam užiť naplno. Ale nie v šatách pre slona brxe .

Trošku horšie sa mi tu teraz píše, pretože pár ľudí zistilo moju identitu a je to trochu nepríjemnejšie, keď už to nie je také anonymné. Ale vrátila som sa tu pozrieť, či tu ešte niekto aktívne chudne a samozrejme pre podporu, ktorej som tu vždy dostala dosť :-P .

Keď stále drobčím na mieste a chodím hore-dole, dopredu - dozadu, tak som sa rozhodla, že skúsim tvoju navrhovanú metódu ale nie formou jedného dňa do týždňa, keďže ma tlačí čas, ale na striedačku. Jeden deň vypracovaný jedálniček, žiadne prejedanie, žiadne bokovky, na druhý deň síce snaha, ale bez jedálnička, voľnejšie.
Skúsila by som to takto týždeň - možno dva, ak by to šlo a tie voľné dni by neboli katastrofou, ďalší týždeň by som nechala už len jeden deň voľný.
Pozdáva sa ti to?

Amanda.k, Lenka6, pridáte sa? Amandička tebe sa pozdával ten Dodov nápad, nie?

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by amanda.k. » 02 Mar 2021, 05:10

jaj gulinka počas korony som pribrala až nad hranicu o ktorej som myslela že už nikdy..do roboty chodím stále ale počas tejto doby ma to veľmi nebaví..sa ukazuje čo ľudia "potrebujú" počas takejto situácie : pivo pálenku a hazardné hry ..vnúča máme ešte 1 čo sme nemysleli že ešte bude videli a držali sme ho v júli a teraz zas čakáme až bude lepšie s koronou..čiže snáď v lete ak budeme už zaočkovaní..no muž už nerobí teraz bude mať 60 oslava len my dvaja tak ako moja 60 dúfame že v lete sa stretneme s rodinami..musím už na seba vytiahnuť xbpx a xbicikx a časom aj xcinkax záhradku máme a aspoň to ma teší v týchto časoch ísť na záhradku alebo niekde von ďalej od ľudí kde si môžeš dať dole náhubok

žabka
Posts: 177
Joined: 01 Jan 2021, 09:42

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by žabka » 02 Mar 2021, 08:55

Ahoj Gulinka. Pridavam sa k Vam. xdancex

User avatar
Lenka6
Posts: 1640
Joined: 02 Jul 2010, 17:31
Location: Brodské

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by Lenka6 » 02 Mar 2021, 17:25

Dodo,

a co si si dal ty konkretne za ciel pocas toho dňa?
39 rokov, 166cm
Image

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 03 Mar 2021, 07:38

Žiaľ Gulinka musím Ťa sklamať:
1, Čím chudnúce žieny mali viac naponáhľo, tým katastrofálnejšie to dopadlo: to je fakt.
2, Ten môj systém nebol (prvoplánovo) zameraný na chudnutie, ale iba na vytvorenie podmienok pre následné chudnutie.
(Najprv je klasické dodržiavanie plánu chudnutia (ako odporúča aj M.V.
Ak Ti to ale nejde, existuje síce pomalší, ale taký jednoduhší plán, že naoko na svojom pôvodnom živote nič nemeníš, len občas, kde tu, niečo nezdravé, vymeníš za niečo zdravšie (ale natrvalo ! toothsmile !). No a takto postupne sa dostaneš až do toho prvého plánu (podľa M.V.).
Ak ale Ti nejde ani tento pomalší plán (stále upadáš do pôvodného života, -tie vylepšenia nie sú trvalé), tak potom som vymyslel tento, nazvyme ho jednodňový systém (aj keď ten deň je len príklad).
3, Ten Tvoj plán, obdeň ísť lodľa plánu a obdeň starím spôsobom je mnohonásobne lepší (palec hore) ako to predtým, ale reálne mu veľkú šancu na splnenie Tvojho cieľa nedávam. (Tú informáciu, že sa v chudnutí ponáhľaš, som nemal, iba to, že sa Ti s hmotnosťou trvalo pohnúť nedarí a že je pre Teba jedlo pri motaní sa po dome veľkým lákadlom).

Oveľa väčšiu šancu by si mala (a vyzerá to tak, že ak sa ľudia začnú očkovať aj Sputnikom, tak sa ich zaočkuje oveľa viac a svadba bude toothsmile ), ak by si dokázala ísť podľa plánu 6 dní a siedmi si potom rob čo chceš (teda skoro všetko čo chceš toothsmile .
Neboj sa ale tých šiestich dní, veď ani Lenka nejde vzorovo a darí sa jej a tak isto ani Misela nešla vzorovo a darilo sa jej.

Teraz musím ísť do nemocnice, ale hneď ako sa vrátim to dopíšem (a odpoviem aj Lenke a Žabke).
Zatiaľ sa maj.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by gulinka » 04 Mar 2021, 14:19

Dodoriven3

Ale vrátil si sa z tej nemocnica, však?

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 05 Mar 2021, 07:39

Gulinka, (Lenka, Žabka),
ospravedlňujem sa, mobilné dáta ale nemám a aj keď som sa pokúšal viackrát spojiť, nedarilo sa mi. Budem písať ale v kuse kým to nenapíšem. (S tou nemocnicou to platilo tak napolovicu. V nemocnici som nezostal, ale nedostal som sa domov. Tento raz som ale nebol v nemocnici kvôli sebe, ale som bol ako nutný doprovod).

Gulinka,
ľudské telo je veľmi zložité. Každú sekundu v ňom prebieha približne 10 000 chemických reakcií. Aj napriek týmto zložitostiam, podmienka pre znižovanie hmotnosti je triviálna: prijať menej kalórií, ako vydať. Aby ale chudnutie neviedlo k sebadeštrukcii, nemôže byť kalorický deficit príliš veľký.
Naozaj neznamená to, že ak pociťuješ hlad, že začínaš automaticky strácať ten nahromadený tuk. To vôbec nie. Pri hladovkách totiž strácaš aj značné množstvo vody a svalstva.

A ako teda jesť?

1, Kalorický deficit si musíš vypočítať a určiť sama. Ak bude príliš malý, tak budeš chudnúť veľmi pomaly, ak príliš veľký....to som už ale písal. Navyše po takomto schudnutí sexy vypadať nebudeš. To mi ver. Malo by to byť približne 10% z celkového denného energetického výdaja (spotreba v rámci bazálneho metabolizmu a Tvojich aktivít počas dňa). Najlepšie je to sledovať úbytkom na hmotnosti a najmä na úbytku v páse a v bokoch (ale aj ostatných mierach). Prvých cca 10 dní neber v úvahu, ale potom 0, 5 kg za týždeň je viac než pekné.

2, Druhá extrémne dôležitá rada je dodržať pomer makroživín. Viď odporúčania Mira Veselého. Pri aktívnom športovaní sa ale nemusíš báť ísť v bielkovinách až na 1,5 gramu na kilogram hmotnosti.

3, Rovnako dodržať aj pitie vody podľa neho (doobeda piť o niečo viac ((2/3)) ako poobede ((1/3)).

4,Vitamíny, minerály a stopové prvky (rovnako ako vlákninu) telu dodáš zdravím a pestrím jedlom obohateným najmä o množstvo rôznej zeleniny (je dobré si prečítať aspoň základné veci o vitamínoch a v čom sa nachádzajú, no nutná podmienka to nie je).

5, Poslednou vecou, na ktorú treba dbať, je zníženie stresu. V prvom rade je to dostatočne dlhý a kvalitný spánok, zníženie rozčuľovania sa, ale aj trápenia sa zo svojou postavou a schudnutím. (Stres vyvoláva aj dlhé a namáhavé cvičenie).

To je, úplne všetko. Aj napriek tomu to nedokážeme dodržať (je zarážajúce, že až polovica tučných žien je podviživená (hlavnou príčinou je najmä nedodržanie správneho pomeru S:B:T a aj nedostatok mikroživín).


Ak ale je ľudské telo extrémne zložité, psychika človeka je ešte zložitejšia a jedinečnejšia.
NAJVÄČŠÍM PROBLÉMOM SA TU JAVÍ EMOČNÉ JEDENIE !

K tomu, ale aj k psychike chudnutia Ti teraz navrhnem 3 veci:

1, Prestaň sa báť tejto situácie a tmoliť sa po byte ako zvieratko, pudovo priťahované k jedlu, ale si povedz (vždy keď pôjdeš tým obávaným smerom 😁); ,,Som človek a mám rozum, som žena, ktorá za niečo stojí a len a len odo mňa záleží, lebo ja som paňou svojich myšlienok a svojej vôle, či sa teraz pôjdem napchávať, alebo nie“. (Poznámka: pri nedostatočnom a nekvalitnom najedení sa, hrozí táto situácia emočného jedenia najviac).

2, Treba si nájsť niečo, čo Ti jednak zabráni nude (tam sa tlak na to emočné jedenie zvyšuje) a jednak čo Ti bude dlhodobo spôsobovať radosť a dobrú náladu. (Ja som si napríklad stanovil účasť na namáhavých bežeckých pretekoch a zvýšil som dĺžku a počet prechádzok s milovanou osobou).

3, Bod 3 je dosť ťažký, ale dôležitý. Treba totiž premazať zlé, hlboko do podvedomia zakorenené názory a skúsenosti s chudnutím (typu: som slon, ropucha, hroch...aj tak skončím v tom žrádle...každý sa mi len bude smiať... som neschopná atď, atp, atď). No a tieto zlé obrázky v podvedomí, treba nahradiť dobrými-peknými a vlastne rovnako ako v bode ,,2“, si treba vytvoriť radosť z chudnutia (zo zlepšovania života -vždy to myslím komplexne).

Treba sa začať maď rád, vrátane svojho tela, takého, aké momentálne je. Veď Ťa celý život, nosí, stojí pri Tebe a drží pri živote, atp, atď.
Áno nemusí sa Ťi páčiť tučnota a má sa Ti páčiť zdravé telo. Dokonca je namieste (doslova žiadaná) aj ľútosť čo si tomu telu (aj keď nechtiac), ale urobila. Takže asi tak.

Neboj sa byť pekná, (upravená, oblečená atď) a zabávať sa už teraz. Čiže žiaden slon. Priateľ a rozumný človek Ťa bude vždy v prvom rade hodnotiť podľa toho, aká si, a nie ako vyzeráš.
Áno, napísal som: ,,v prvom rade“....žiaľ tak to je. A preto, keď sa zmieriš so svojím telom a so sebou samou, snaž sa od samého začiatku chudnutia postrehnúť aj nepatrnú zmenu k lepšiemu na svojom tele. Pochváľ ho a pochváľ seba (predsa len za niečo stojíš; porodila si deti, vychovávaš ich a teraz Ti ide aj chudnutie (tá zmena k lepšiemu). No a hneď ako tú mikrozmenu uvidíš hneď sa odmeň (vnútorná pochvala a úsmev ako najmenšia odmena, no ak sa dá, choď aj ďalej...podľa toho, čo práve robíš napríklad si narýchlo premasíruj nohy, daj si viacej peny do kúpeľa, alebo lepší čaj, alebo si hneď objednaj tú kabelku, čo sa Ti tak páčila. Nejde tu o to, že dar musí byť drahý, to vôbec nie, ale musí ten úkon vďaky tomu telu a sebe vykonať hneď, aby si modzog spojil chudnutie (dal do podvedomia) s príjemnými vecami (pustím si obľúbenú pieseň atp).
JEDNODUCHO MAŤ ÚPRIMNÚ RADOSŤ, ŽE SA TI DARÍ.

Záver:
Spočiatku je síce dobré si jedlo vážiť, ale oveľa dôležitejšie je sledovať, či to nie je vo všeobecnosti veľmi kalorické a hlavne pre to moje báječné telo nevhodné. Nedávaj mu nejaký doslova nevhodný pokrm, či nápoj a uvidíš, že ono sa Ti skôr či neskôr odvďačí.
Takže nemaj veľké oči a nechci to všetko zmeniť k lepšiemu nasilu, ale všetko rob v súlade so svojím telom a so sebou. 😃

P.S.: Dostal som sa do časového sklzu, a tak pokračovať v písaní o metóde ,,jedného dňa", budem až večer.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by gulinka » 06 Mar 2021, 04:02

Ahojte,

ako sa všetci držíte? U mňa zatiaľ žiadna sláva, čím viac som odhodlaná, tým viac to moja hlava sabotuje.

Zamestnávam sa a upratujem ako ďas, ale ako žena a matka aj tak vždy skončím v kuchyni a prestanem sa ovládať. Ale skúšam ďalej každý deň.

Cvičím pravidelne, bola aj chôdza 3x z mesta domov peso 45 minút do mierneho stúpania. Chôdza mi nerobila problém, myslím, že je to pre mňa a moje telo najvhodnejší spôsob pohybu.


Dodoriven3

To som rada, že si neostal v nemocnici, aj keď ma mrzí, že niekto iný ma problémy a ťažkosti.

Ja rozumiem teórii, koniec koncov mám s chudnutím ( aj s tým Mirovým ) už dosť skúseností, ale čím som staršia, tým je pre mňa horšie to dostať do praxe. Samozrejme sú to aj okolností okolo, ktoré to ovplyvňujú.

A áno, ja som jednoznačne príklad emočného vyjedateľa. Keď som v pohode, tak to zvládam príkladovo, ale stačí malý podnet a uz gulinka gulatí svoje guľaté bruško :-(.

Ale život je boj, tak bojujem ďalej. Smutné na tom je, že stále s tým istým nepriateľom - sebou.

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 06 Mar 2021, 06:30

Gulinka,
nakoniec aj tak zistíš, že najväčším Tvojím ,,nepriateľom" v živote si Ty sama.


Metóda jedného dňa, alebo metóda časti celku.

Ako som už spomínal existujú 2 také základné metódy chudnutia:

1a, Prvá základná -totálna metóda je napríklad metóda podľa Mira Veselého, jednoducho chudnutie od A po Z.

1b, Dosť veľa ľudí degraduje tento základný model tým, že základnú metódu dodržujú 6 dní a 7. deň jedia všetko čo im chutí (tiež to ale nemôže ísť do obžerstva atp).

2, Druhou, menej účinnou ( zhľadiska dosahovaných výsledkov), no o to viac realizovateľnou a udržateľnou variantou, pre niekoho, (ako som aj ja), je varianta kedy svoj životný štýl nemeníme tak náhle, ale ho postupne krôčik po krôčiku vylepšujeme tak, aby tam nevznikal pocit akejsi ujmy v bytí a zároveň, aby sa nám proti tej zmene nebúrili naše zmysly.

Ak sa náhodou stane, že niekto nie je schopný realizovať ani jednu z (hore popísaných) variant chudnutia a dlhodobo prešľapuje na mieste, alebo sa dokonca postupne zhoršuje, potom tá osoba musí byť na tom zle aj po psychickej stránke. Je už z toho jednoducho znechutená, až apatická. Potom čas od času príde nadšenie, ktoré po ďalšom neúspechu prechádza opäť do depresie a takto sa to neustále strieda.

Jedným z problémov sú aj nevhodné a špatné názory a skúsenosti získané z predchádzajúcich neúspešných pokusov chudnutia, (poväčšine svojich, ale aj blízkeho okolia), ktoré sa hlboko vryli do podvedomia a robia pri ďalších pokusoch chudnutia veľkú šarapatu.

Ako ich ale odstrániť? No len tak, ako som to už popisoval. Nájsť si niečo pozitívne a za pokrok sa čo najskôr odmeňovať, aby si to mozog vryl do svojho podvedomia (že chudnutie je príjemné atp).

Ak ale nevieme pohnúť z chudnutím, ani tým postupným, pomalým spôsobom, tak aby sme si neutvrdzovali špatné, neúspešné návyky ďalej, tak si vyberieme nejakú časť celku (napríklad 1 deň), kedy si stanovíme vlastné úlohy, ktoré máme veľkú šancu splniť a potom sa už len tešíme z pozitívneho plnenia svojho záväzku a odmeňovať (stačí aj vnútorne pochváliť sa) a zväčšovať svoju radosť.

Príklad: Počas týždňa sa mi nedarí dostatočne piť (alebo zjesť dostatok bielkovín atp). Stanovím si to na sobotu, kedy nejdem do práce. Tento deň si hodnotím samostatne. Po získaní pozitívnych návykov dokážem potom túto úlohu ďalej časovo predlžovať, až na celý týždeň.

Teda v žiadnom prípade sa touto metódou nemá niečo zvládané degradovať, ale naopak, niečo nezvládané navyšovať, aj keď spočiatku len v jednom dni v týždni.

Čím sme starší, tým nie sú problematickejšie len naše telá, ale hlavne to, že máme v hlave viacej toho bordelu a nechceme sa už meniť.

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 06 Mar 2021, 06:47

Lenka,
ja mám v chudnutí problémy len v dvoch prípadoch (teda také veľké, nezvládateľné toothsmile):
1, Keď z dôvodu môjho zdravotného stavu nemôžem športovať, potom mi trvá nejakých 3 až 5 dní (1 až 2 kg) kým sa tomu stavu prispôsobím a šport nahradím pohybom;
a
2, Keď zo zdravotných dôvodov nemôžem sa hýbať. Potom je to už horšie.

Moja úloha jedného dňa sa netýka chudnutia, ale niečoho iného, čo som roky sa pokúšal spraviť (naučiť), a koľkokrát som začal, toľkokrát som neúspešne po pár týždňoch skončil.

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Bojujem a znova vstávam do boja II.

Post by dodoriven3 » 06 Mar 2021, 09:25

Gulinka, Žabka, Lenka,
tak ako máte aj Vy svojich démonov, ktorých neviete poraziť?

Skúste porozmýšľať.

Post Reply