Med +škorica na chudnutie

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.

Pravda?

 
Total votes: 0

User avatar
Lucia1982
Posts: 816
Joined: 19 Oct 2009, 13:17

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by Lucia1982 » 09 Mar 2010, 13:42

no ja som citala kadejake studie o tom, ze skorica zahrieva...tam mozno tym pomaha, ze zvysuje telesnu teplotu a clovek sa vypoti...no ja si davam akurat skoricovy caj v zime, aby mi bolo teplejsie...ale chudnutiu to nijak nepomohlo

maria1
Posts: 28
Joined: 16 Feb 2011, 12:33

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by maria1 » 20 May 2011, 13:05

skorica je dobra aj na bolesti zaludka a reumu,odporucam

Lalala
Posts: 1
Joined: 08 Sep 2018, 08:46

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by Lalala » 08 Sep 2018, 09:07

Ahojte, vidîm že diskutujete na túto tému, keďže mám s touto kombináciou skúsenosť tak vám o tom niečo poviem. Používala so túto kombináciu pol roka. Cieľ, vyriešiť si metabolický syndróm. Po dvoch rokoch delenej stravy kedy som schudla 10 kg a držala som si váhu som prešla na normálnu stravu a problémy s trávením začali. Po každom jedle mi bolo zle, jednoducho môj organizmus prestal pracovať. K delenej strave som sa nevrátila ale začala som s kombináciou škorice s medom. Po pol roku som sa dala do poriadku ale neschudla som. Táto kombinácia všeobecne priaznivo vplýva na organizmus aspoň podľa mojich skúseností . Možno záleží na jednotlivcovi či schudne. Ani lieky od lekára na jednu diagnózu nemusia zabrať dvom ľuďom rovnako. Treba vyskúšať , diskutovať o niečom čo nepoznám je zbytočná strata času. Ja sa tiež borím s nadváhou , tak už druhý mesiac denne cvičím a snžím sa zmenšovať porcie, lebo nejem sladké, jem viac šalátov a bielkovín a napriek tomu nechudnem. Zdravîm vás všetkých a držím palce .

zlatka1311
Posts: 1
Joined: 10 Oct 2019, 23:43

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by zlatka1311 » 11 Oct 2019, 00:17

Ja by som chcela som po nahlej cievnej prihode a berem warfarin a ci vobec mozem skoricu a tak ot kedy beriam tolko liekov strasne som pribrala stale som bola pribrata ale teras estrem velmi mi raste brucho mala som 65kilo a teras 95 za 6mesiacov a postate ptave teras nejem tolko pretim som jedla vela a teras dakedy dvakrat za den a to este malo kvoli zdravu musim schudnut kedze veriam warfarin zemozem nic a aj choresterol mam poprosim poradyt co mozem aj aby som schudla

dodoriven
Posts: 638
Joined: 08 Sep 2018, 18:20

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by dodoriven » 11 Oct 2019, 06:51

Nie som lekár (treba sa opýtať ich), pretože pri riedení krvi je to vždy problém.

Priberanie vo všeobecnosti môže byť spôsobené prebiehajúcim jo-jo efektom, kedy človek v predchádzajúcom období nejedol pre telo dostatočné množstvá jedla a teraz sa mu to vracia ako bumerang.

Priberanie čiste v brušnej dutine (odhliadnuc od genetických predpokladov) býva najčastejšie z nadmiery fruktózy, ktorú už nedokáže prijať svalový glykogén, a tak sa zvyšok premieňa na tuk priamo v pečeni a v brušnej dutine ako vnútroorgánový tuk, ktorý je oveľa viac škodlivý ako podkožný tuk. Riešením je úplné vynechanie sladených nápojov (bývajú poväčšine sladené kukuričným sirupom -45% fruktózy a všetkých foriem sirupov, nektarov atď z agáve - 90 % fruktózy). Na druhom mieste je tam obmedzenie ovocia.

Brucho narastá aj pri vážnych poruchách pečene !!!

No a jedným z veľmi vážnych problémov je aj warfarín v kombinácii s kumarínom, ktorý škorica obsahuje - tak isto táto kombinácia vážne poškodzuje pečeň.
Aj keď cejlónska (je podstatne drahšia) škorica ho neobsahuje ani celú polovicu, a celkovo existujú spôsoby na neutralizáciu (jeho oddeľovanie) kumarínu, na chudnutie (t.j. väčšie dávky) okamžite prestať.

Pre nemožnosť konzumovania značnej časti zeleniny s warfarínom, je oveľa lepším riešením Pradaxa, (ktorá nemá tieto obmedzenia ako Warfarín), no či sa vám ju podarí vybaviť to neviem, lebo (jasné že z finančných dôvodov) je poskytovaná prevážne ľuďom s vysokým vekom.

Odporúčal by som preto rozhovor s doktorom (najprv obvodný atď), (zväčšené brucho ako dôvod, zvlášť ak hore popísané na Teba neplatí) vyšetrenie pečene a pokus o pradaxu, aby mohla byť podávaná kvalitnejšia strava.
(S tými doktormi viem, že je to ťažké, a niektorí to berú systémom "tak nežer" , a preto sa treba na to pripraviť a byť v pokoji, no ísť si za svojím, lebo je to vážny stav).

Držím palce.

dodoriven
Posts: 638
Joined: 08 Sep 2018, 18:20

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by dodoriven » 11 Oct 2019, 07:39

Ešte chcem doplniť:
Ak človek je veľa liekov, môže sa stať, že sa môžu niektoré znich navzájom ovplyvňovať (aj negatívne) a zároveň tam je tiež väčšia možnosť rôznych obmedzení so stravou (nielen ten warfarín). Jednak si treba podrobne prečítať príbalové letáky a ak by tam už bolo nejaké podozrenie, tak potom to riešiť s lekárom. (Niekedy pomôže aj obyčajné časové posunutie užívania niektorých liekov).

No chcel som reagovať hlavne na Tvoje slová;
predtým som jedla viacej a teraz jem menej, niekedy len 2x za deň málo, lebo musím chudnúť.
No a práve to je ten najväčší problém väčšiny žien, že si myslia, že práve takto schudnú, no toto je cesta k priberaniu!!!!

Moja rada je preto takáto (okrem predchádzajúceho článku): Začať jesť čo najpestrejšiu stravu, a to pravidelne, 5 x za deň ! (ak sú aj problémy s cukrom, tak 6 x za deň -beriem prediabetus v úvahu, čiže značne zvýšené hodnoty cukru v krvi. Strava už s podávaním inzulínu je niečo úplne iné). A to v dostatočných množstvách potrebných pre telo (nie pre Tvoj pocit zasýtenia)

Takže 5 x za deň strava, vynechať sladené nápoje, týka sa to aj tých s umelými sladidlami a značne obmedziť priemyselne spracované potraviny.

Viac zahlcovať informáciami nemá význam, najprv sa treba zamyslieť a začať na sebe pracovať.

User avatar
misela
Posts: 5038
Joined: 28 May 2008, 12:53
Location: levice

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by misela » 11 Oct 2019, 08:03

zlati, svokor ked žil, bral warfarin a žil aj s tými všetkými lekárskymi obmedzeniami (zato rezne, sladkosti, bielu múku v strave mal a na zeleninu mal papiere od doktora, že nemusí...ked zomrel mal cca 150 kg a hrsť liekov na takmer všetky civilizačné choroby, aké si touto stravou zarobil), takže som spozornela ked bukovský v jednom svojom videu na youtube toto vyvracia, nemám čas hladať v ktorom to bolo, možno ty si ho nájdeš ak budeš mať záujem, alebo rovno skontaktuj bukovského (čo by som urobila ja, na tvojom mieste, išla by som priamo po zdroji)...bolo tam niečo v zmysle, že tým, ked pacientom zoberú lekári zeleninu, prichádzajú o mnoho bonusov, plus, že k vitamin so zeleniny nekontraindikuje warfarin, čo je už dokázané, no naše skostnatené zdravotníctvo...

držkaj sa
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm

dodoriven
Posts: 638
Joined: 08 Sep 2018, 18:20

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by dodoriven » 12 Oct 2019, 08:29

Zlatka,
poradiť sa s Bukovským, alebo s inými viacerími odborníkmi je veľmi dobrá rada, pretože Ty si tá jediná, ktorá v prvom rade musí mať záujem vyliečiť sa.
Pre zdravotníctvo vo všeobecnosti, nech je to akokoľvek smutné, (ospravedlňujem sa všetkým dobrým a poctivým lekárom, sestrám atp, ktorí naozaj chcú trvalo vyliečiť pacienta), si len položka zabezpečujúca stály príjem, tak ako pre mesiara zákazníci kupujúci mäso, alebo pre opravára práčok, pokazené práčky.
Chcem ale upozorniť, aby si bola pri tejto veci opatrná a najmä, aby si to nechcela riešiť vehementne a sama bez poradenia sa s odborníkmi.

Aj lekári síce totiž postupne začínajú meniť svoje názory, z prísneho zákazu (nielen warfarín a zelenina ale aj iné) napr. vôbec nesoliť, nepoužívať tú a tú potravinu, atp na miernejšiu formu: používať rovnomerne, s rozumom v obmedzenom množstve atp.

No každý chemický liek má nejaké neželané vedľajšie účinky.
Jeden veľmi známy a významný slovenský lekár (nechcem menovať ani jeho meno a ani funkcie) sa raz súkromne vyjadril, že podľa neho je viac ako polovica liekov slovenským pacientom dávaná úplne zbytočne, t.j., že viacej škodia ako pomáhajú a zo zvyšných 50-tich percent, by sa zas polovica nemusela dávať, ak by bol pacient liečený komplexne a správne.

Moja veľmi dobrá známa, keď užívala warfarín, už trpela senilitou. Jedného dňa sa rozhodla liečiť zdravou stravou. Nakúpila si vtedy zrovna väčšie množstvo brokolice, cesnaku a inej zdravej zeleniny.
Neskončilo to vôbec dobre. Tá známa v tom čase nebola v mysli už ničím obmedzovaná -ovplyvňovaná. Nepoznala Bukovského, a v ten deň ani žiadne obmedzenia lekárov, no nežiadúci účinok sa dostavil.
Nikto vtedy neskúmal, či to bolo z dôvodu nevhodne užitého K vitamínu, alebo niečoho iného v tej zelenine. Jednoducho rodina jej dala predpísať Pradaxu a teraz (ale už pod dohľadom) tie obmedzenia nemá.
Z toho ale chcem vyvodiť len to, že nejaké nevhodné zložky potravi v určitých množstvách v kombinácii s warfarínom predsa len existujú a treba na to myslieť dopredu, pretože druhé krvácanie, by mohlo mať ešte väčšie následky.

Schudnúť treba, no nie na nejakých podporných prostriedkoch, ale na kaloricky dostatočnej a za tohto stavu čo najviac možne vyváženej stravy (s radami, čo som písal v predchádzajúcich článkoch).

Drž sa.

kvandura
Posts: 3
Joined: 09 Feb 2022, 15:31

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by kvandura » 21 May 2024, 10:18

Je to pravda o škorici? Že znižuje hladinu cukru v krvi? Často sa píše o iných látkach, ale mňa účinky škorice celkom zaujali. Viac ma zaujíma jej používanie. Môžem si jednoducho kúpiť vrecúško korenia a používať ho?

dodoriven3
Posts: 922
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Med +škorica na chudnutie

Post by dodoriven3 » 21 May 2024, 11:38

Áno je to o škorici pravda. Na to ale, aby tam boli preukázateľné výsledky, bolo by jej treba zjesť minimálne gram (1 až 2 gramy na deň). Problémom ale je, dosť častá intolerancia na ňu. Tá intolerancia na ňu sa nijako zvlášť neprejavuje, no človeku ktorý ňou trpí, môže vážne poškodiť pečeň (ono presne nejde ani o intoleranciu na škoricu, ale pečeň je oslabená a poškodiť ju môže viac agresívnych látok, medzi iným aj škorica).

Odporúčam preto škoricu používať len ako bežné dochucovadlo. No a na zníženie glykémie by som odporúčal iné postupy. No ak by sa predsa len išlo do tých vyšších dávok, tak by som uprednostnil cejlónsku škoricu pred čínskou.

Prajem pekný deň.

Post Reply