160 cm. 48 kg.

Príspevky na uvedené témy
Post Reply
bekah
Posts: 3
Joined: 26 Aug 2015, 00:59

160 cm. 48 kg.

Post by bekah » 26 Aug 2015, 01:36

Ahooj. Mam 13 rokov 160 centimetrov a 48 kg. Pred dvomi mesiacmy som sa rozhodla schudnut kedze som mala o 10 kg viac. Chudla som primerane rychlo s pomocou zdravej stravy a cvicenia vydrzala som najviac dva tyzdne a vsetko zdrave stravovanie a dietu som uplne vzdala. Bola som ale stastna ze som schudla aspon nejake to kilo a staci ked si vahu udrzim a zacnem chudnut po chvily zase aby som sa dostala k vysnivanemu cislu. Lenze pri mojih stravovacich navykoch sa kila rychlo vracaly a bola som nutena zacat chudnut zase. Problem bol v tom ze som nemohla donutit samu seba zacat znovu cvicit a zdravo sa stravovat. Ale chcela som schudnut rychlo a bez cvicenia. Zvazovala som vyvolat vracanie po kazdom jedle ale trocha zdraveho rozumu mi ostala a rychlo som to zavrhla. Pri kazdom jedle som myslela na to ze ked to zjem priberiem a dokazala som presvedcit samu seba ze to jest nepotrebunem, dostala som sa k tomu ze nejem nic par dny kedy schudnem kilo za den. Ranajkujem kavu aby som mala trochu tej energiea potom cely den vodu. Takto vydrzim par dny (3-4) schudnem potom jem normalne a nejem znovu aby som sa dostala k idealnej vahe. Takto idem asi 2-3 tyzdnem ale vzdy ked schudnem naraz vela po par dnoch sa kila vratia dokazala by som takto schudnut ale sama si uvedomujem ze to nieje zdrave. Tyzden jest a potom tyzden nejest. R
Cisla na vahe idu sice dole celkom rychlo ale neviem stym prestat. Stale chcem schudnut a takto by som to aj dokazala ale vzdy ked zacnemvjest trochu normalne pri kazdej potravine rozmyslam kolko ma kalori a ked nieco zjem mam potrebu chudnut pretoze som toho ea vela co vo vacsine pripadov nieje pravda po zjedeny nejakeho obycajneho keksiku nejem aj dva dny lretoze zufalo nechcem pribrat.


Toto nieje prosba o radu alebo newiem co . Je to pisane trochu nezrozumitelne ale pokial to niekdo p
chopi nech sa k tomu vyjadry chcela by som pocut nazor ineho cloveka. Viem ze je blbe nejest ale stale potrebujem trochu schudnut a takto sa mi to dari . Msm rada sladke vsetkeho druhu a bojim sa ze ked sa dostanem na vahu aku chcem nedojazem ju udrazat a v snahe udrzat si ju zacnem znocu nehest. Viem ze to niejespravne ale ja chcem stihlu postavu a tajto sa mi to dari. S udrziavanim vahy mam problem a takto mi to ide ale nie je to spravne. Bojim sa ze zajdem dalej a bude to hranicit z anorexiou.za

Za akykolvek nazor som rada.

User avatar
gulinka
Posts: 2559
Joined: 16 Jul 2011, 09:05

Re: 160 cm. 48 kg.

Post by gulinka » 26 Aug 2015, 13:01

Ahoj Bekah,
tvoj problém už naozaj začína hraničiť trochu so psychickým problémom. Máš veľmi málo rokov na to, aby si sa dostala do tohto kolotoča chudutia - nejedenia - priberania. Sama píšeš, že si uvedomuješ zdravým rozumom, že nie je cestou vracať, alebo prestať jesť.
Nehnevaj sa, ale neodpustím si otázku, tvoja mama o tom, čo robíš, vie? Ako je možné, že si nevšimne, že týždeň neješ? Alebo ju klameš, že si jedla a ona ti jednoducho verí?
Sama si si na sebe vyskúšala, že zdravšia strava a cvičenie je tá správna cesta.
Píšeš, že raňankuješ kávu... opäť otázka, tvoji rodičia to vedia? Začínať v 13 rokoch deň kávou, predpokladám, že ešte aj na lačný žalúdok, je najlepší spôsob, ako sa dopracovať za nejaký čas k bolestiam žalúdka, prípadne nejakým vredom.
Píšeš, že to robíš, aby si mala nejakú energiu... neviem, či si si niekedy čítala niečo o káve, káva ti dodáva energiu v krátkom čase, ale rýchlo prestane, predstav si to ako ako koloč, vypiješ kávu a vyvezie ťa to úplne hore, ale potom prudko začne klesať dole a ďalej nič....
kým keď si dáš raňajky, dostaneš energie dosť, tvoje telo začne pracovať a nepotrebuješ k tomu žiadnu kávu.
Stále maj napamäti, že si ešte stále vo vývoji, to, čo urobíš so svojim telom teraz, budeš mať na celý život. Ak budeš takto prísne diétovať a chudnúť a priberať, narušíš si metabolizmus a potom sa ti môže stať, že budeš priberať doslova už aj z vody a to len preto, že si chcela tak rýchlo a bez cvičenia chudnúť.
To, čo sa rozoberá na tejto stránke, funguje. Nie sú to žiadne prísne diéty, nie je to žiadne hladovanie, je to 5 jedál rozdelených do primeraných porcií.
Začni tým, že začneš raňajkovať,... potom pekne desiata, obed, olovrant, večera. Medzi jednotlivými jedlami 2-3 hodinky nejedz a správaj sa tak, ako sa má 13-ročné dieťa správať - naháňaj sa, bicykluj, plávaj, korčuľuj... rob hocičo, len neseď doma.
Nemáš trochu pocit, že ti to začalo prerastať cez hlavu? Že si s tým nedokážeš sama poradiť? Nepíšeš,aký máš vzťah s mamou, ale povedz jej o tom, toto už nie je len nejaká hra, pretože v tejto tvojej hre ide o život.
Ja viem, že v 13.tich si človek veľmi s rodičmi nemá čo povedať, prešli sme si tým všetci, ale ver mi, keď sa teraz v dospelosti dívam späť, keby som sa prekonala a poradila sa v niektorých veciach s mamou, mohla som si kopec trápenia v tom veku odpustiť.
Ak už v rodičoch nemáš vôbec oporu, skús aspoň nejakú dobrú kamarátku, popros ju, či by s tebou nechodila von, prípadne môžete ísť spolu niekam bicyklovať, alebo behať.
Budem ti držať palce, aby si našla rovnováhu a hlavne, aby si našla sama seba, pretože tvoje telo je ešte vo vývoji, ešte budeš rásť, bude sa ešte meniť a nemyslím si, že "šaškovanie" s chudnutím je to, čo teraz potrebuješ.
Hlavne si to musíš urovnať v hlave, to, že nie si ako vychrtlé modelky, ktoré vidíš v telke, neznamená, že nie si krásna, ani že ťa nikto nebude mať rád. Prestaň na to neustále myslieť, ži, bav sa, nechaj svoje telo vyrásť a nehanbi sa poprosiť o pomoc svoje okolie. A keď si sa dala na správnu životosprávu, pokračuj v nej ďalej.
budem ti držať palce thumb1

User avatar
Miro Veselý
www.miro-vesely.sk
Posts: 3987
Joined: 27 Jan 2005, 06:45

Re: 160 cm. 48 kg.

Post by Miro Veselý » 26 Aug 2015, 14:04

bekah v trinástke nie je dobrý nápad chudnúť, iba že si chceš zničiť celý život. Ak rátaš svoje "výsledky" na kilá, tak je to veľmi nerozumné, lebo si v raste a rast kíl je normálny. Ak ho zbrzdíš "chudnutím" nikto ti nemusí neskôr vedieť pomôcť.

Takže. Ak môžeš, začni normálne jesť a cvičiť a na chudnutie sa vykašli. Ak nemôžeš, tak bez odkladu kontaktuj psychiatra, alebo lekára, pretože môže naozaj ísť o poruchu príjmu potravy a tie sú nebezpečné.

A keby si sa nevedela rozhodnúť, prečítaj si niečo o poruchách príjmu potravy, sú dobré knihy na trhu na tú tému.
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk

Post Reply