partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Príspevky na uvedené témy
Post Reply
karolinka24
Posts: 2
Joined: 23 Jun 2016, 16:20

partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Post by karolinka24 » 23 Jun 2016, 16:33

dobrý deň všetkým,
môj snúbenec nedokáže už roky pribrať. Mal veľmi slabých 65 kg,ked sme sa spoznali,a výšku 186 cm.čiže to naozaj bola katastrofa.samá kosť a koža. Všímala som si jeho správanie,nejedol veľmi, choval sa čudne, jedla sa akoby bál, bál sa pribrať a ani to sám nechcel, nechcel byť tučný,ako on hovorieval,mal problém zjesť polievku a druhe hned za tým,ak áno, všetkého málo jedol,strašné, detské porcie,dohovárala som mu celé roky, že to tak nemôže,napodiv výsledky krvné mal vždy celkom OK,na to,ako málo jedával. jeho den.( ranajky vobec nič, obed malo,detska porcia, olovrant žiaden, večer nejaký chliebm ,prípadne dojedol obed, + nejaké sladké počas dna),to bolo celé. Mal problémy v rodine v práci atd.
povedala som mu,že to tak nejde,nehc začne cvičiť, nech začne viac jesť, nejdem vám ani hovoriť koľko nervov ma stálo,kým som ho donútila, aby normálne začal jesť, hádky,kriky,až napokon teda som mu dala nôž na krk, bud ja,alebo tvoje "nejedenie, alias anorexia".(podľa mna ju istotne mal),len si to možno nechcel ani pripustiť.
často mi hovoril,ako mu nechutí a pod, teraz zje všetko čo vidí. Dá sa povedať, že nepreberá, rano výždy nejaky jogurtik, obed cely,aj po sebe, ormálnu porciu, pivko občasne, sladkého na tony, večer si tiež dá nieco male,aspon chlebík, nešportuje nijako,ani necvičí.prijala by som si veľmi, aby ešte pribral ( momentálne sa ustálil už rok na váhe 72 kíl),ale stále to nejde hore, vôbec. Začal viac jesť,čo si cením,ale stále je to málo,a ked tak ruky,nohy ma furt ako tyčky do fazule,a len bruško mu rastie. som rada však,ze sa mi ho podaril odostať z anorexie, a nechutenstva, uz nepocujem veci tipu.." nechcem ,nebudem, nechuti mi,to je velka porcia pre mna ",naložim mu tak normalne ,optimalne,viem,ze nikdy nebude jedák ako svet ,ako drevoruac,nezje asi dva taniere nieocho,ale da si kludne aj normálnu porciu uz no ako dosiahnuť,aby pribral aspon ešte na 88-80 kíl ?to by bolo k jeho vyske ideál..ale on už akoby nechcel,povedal,ze to pribral a všetko spravil iba pre mna,aby som sa uz nehnevala a tak,ale ja by som veľmi chcea,aby to robil on sám a aby uz do toho nespadol nikdy.poradte mi prosím...dakujem

User avatar
Miro Veselý
www.miro-vesely.sk
Posts: 3987
Joined: 27 Jan 2005, 06:45

Re: partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Post by Miro Veselý » 24 Jun 2016, 07:19

karolinka24 sú muži, ktorí sú prirodzene štíhli a ak im to vyhovuje, tak by som do toho nepichal. ak ho donútiš jesť viac, chlapec priberie. ak bude jedávať sladkosti, váha pôjde hore. ale vieš čo spravíš? spôsobíš že tie sladkosti sa mu uložia pekne ako zásobný tuk okolo orgánov. inými slovami zo štíhleho a zdravého muža sa ti podarí krikom a hádkami vypestovať pavúka s veľkým bruchom a všetkým ostatným štíhlym. to mu zhorší výsledky krvi a môže mu to skrátiť život.

ak je tam anorexia tak to musí riešiť lekár, to nejakým dohováraním nenapravíš. ale ak sa dá na jedenie nahovoriť, nemusí tam byť žiadna anorexia, len mu proste možno vyhovuje jesť menej. v každej rodine sa za normálnu porciu považuje niečo iné

ak chceš aby pribral muž ktorý je geneticky nastavený na nepriberanie a je "vychrtlý" tak to si pozri tie tisícky diskusií na túto tému všade po webe. takí ľudia nevedia pribrať ani s trénermi.

no a výsledky nemeraj na váhe. tá neberie do úvahy telesný typ. poraď sa s lekárom, nech povie či je tam podvýživa. ak áno, dá sa spraviť iný jedálny lístok, ale sladkosti a pivo tam naozaj nemajú čo hľadať.
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk

Ytak
Posts: 5326
Joined: 19 Aug 2008, 21:49

Re: partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Post by Ytak » 24 Jun 2016, 07:42

moji obaja bratia aj otec su chudi, mam pocit ze brat hovoril 65, otec dokonca obcas jedaval tak ze sedel za stolom a dlho pozeral na tanier co mu nechutilo, a viem urcite ze anorekciu nemal ;) len mal stiahnuty zaludok od stresov a nervozity a nechutilo mu jest, mne robi zaludok to iste, ked som nervozna nedostanem do seba nic
_________________
Cemeteries have fences because everyone's dying to get in.

karolinka24
Posts: 2
Joined: 23 Jun 2016, 16:20

Re: partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Post by karolinka24 » 28 Jun 2016, 10:32

Miro Veselý dakujem za komentár.ale tie sladkosti je on sam pretoze chce,ja to donho nepchám,to on ich miluje,a miluje maso. napríklad aj tak jedáva, ze mame zemiaky a maso a zeleninu, zeleniny si dá kusok, masa zje vsetko a zemiakov si da jeden do ust, ziadne prilohy nic, nie je zvyknutý asi z domu,ale to je ideálny recept na chdunutie.
krikom som dosiahla to,ze pribral aspon par kil,i ked to je vidno len na bruchu,to by musel chciet cvicit,alebo nieco robit,aby normalne pribral,ako normalny clovek,aj do ineho,ako do brucha,ale ma asi taky typ postavy.s tym nic neurobim.
on nechcel ist nikdy ke lekárovi,nikdy...a z nervozity nic neje aj niekedy, ale to najma v minulosti tak bolo. ma nezdravy sposob ako je ..netvrdím,ze kazdy musi byt super a byt nastaveny, naprogramovany,ako stihly neviem co,ale teraz naozaj nechce uz priberat, vlastne nikdy nechcel,a nepácilo sa mi,ze nas kazdy ohováral,ako vyzera,ze vyzera horzne a tak. s lekárom som to nekonzultovala.
neviem,co mam s nm robit,lebo sa mi jeho postava naozaj extra nikdy nepácila, bol sama ruka sama noha, fakt to priserne vyzeralo,a teraz to ale vyzera este horsie,lebo ma ba brucho vypukle,a nic viac..proste nerobi nic pre to,aby sa mu to davalo ten tuk d ruk a noh.ale iba do brucha...nie je to pekne.a jeho to netrapi,mu vravimnech zacne cvicit...jemu sa nechce.on radšej nebbude jesta,ale cvicit neexistuje.ako mam dosiahnut,aby pekne jedol, primerane,aby sa neobmedzoval,a aby zacal cvicit ?dobre mienenymi radami to nejde.

User avatar
Miro Veselý
www.miro-vesely.sk
Posts: 3987
Joined: 27 Jan 2005, 06:45

Re: partner nemoze a ani nechce pribrat,vyliecena anorexia?

Post by Miro Veselý » 28 Jun 2016, 11:41

karolinka24 neviem ako dosiahnuť zmenu správania u niekoho iného. vedieť to tak mám nobelovu cenu. thumb2

Proste väčšina nás mužov sme už takí a ťažko dosiahnuť nejaké zmeny v správaní.
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk

Post Reply