Ked sportujem nechudnem

Športom k trvalej šíhlosti
Post Reply
chilli
Posts: 72
Joined: 20 Oct 2008, 14:33

Ked sportujem nechudnem

Post by chilli » 21 Jan 2018, 16:42

Ahojte, s raciostravou mam uz 15rocne skusenosti, bohuzial aj s chudnutim - uz som takto chudla 5x a zakazdym som zase pribrala, aj ked sa moja strava zhorsila len mierne - 3x za tym bolo tehotenstvo, raz choroba. Teraz som znovu vo faze chudnutia, chcela by som este doklepnut posledne kila (aktualne 157cm/61kg, ciel dostat sa pod 57kg). No zakazdym ked som sa zacala venovat sportu, chudnutie sa zastavilo. Mam rada sporty, vzdy som bola aktivna, no ak chcem chudnut, nemozem pri tom pravidelne sportovat, len tak prilezitostne, napr. raz za 3 tyzdne vylet cez vikend. Od zaciatku septembra som zaradila beh 1-2x do tyzdna (30min chodza, 30min beh, 30min chodza, alebo ked nemam tolko casu tak 10min chodza, 20min beh, 10min chodza) a este 1x do tyzdna lezenie na umelej stene (silove cvicenie). Prvy mesiac mi sice ubudol 1cm zo stehna a 1-2cm z pasu, odvtedy ale nic, ani centimeter a ani vaha sa nepohla. Dovtedy som chudla 1kg mesacne. Stravu som nezmenila, no som hladnejsia - keby som jedla podla pocitu a nie podla vahy, tak by som urcite zjedla viac. Toto sa mi stalo zatial zakazdym ked som chudla, vela pokusov o chudnutie kvoli tomu uplne zlyhalo. Akonahle pridam sport, tak nejde dole ani vaha, ani rozmery. Sledujem si tep (pri behu drzim max 130), nemam po sporte ziadne navaly zravosti, ale ani slabosti - len mam celkovo vacsiu chut do jedla. Uz z predoslych chudnuti mam overene, ze ak tej vacsej chuti do jedla neodolam, staci trosku navysit dobre rozlozenu stravu ale hned priberiem priam raketovym tempom. Riesenie by bolo zrusit sport - ale mna sport velmi bavi a aj citim ako sa mi velmi zlepsila kondicia od jesene, vsetko mi ide lahsie, pri detoch ani po vacsich vyletoch nie som unavena, lepsie spim, celkovo mi to ulahcuje take bezne fungovanie a nechcem sa tejto vyhody vzdat. Je tu niekto, kto ma podobne skusenosti? Ako ste to riesili?

User avatar
Dora
Posts: 4828
Joined: 13 Apr 2009, 13:10

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by Dora » 24 Jan 2018, 19:46

Ahoj Chilli, zrušiť šport by isto nebolo dobrým riešním. Len to chce vytrvať. Váhu nemáš aš takú zlú. ale dôležitejšie sú miery. Ani s tými nie si spokojná?
Ja s tým tiež bojujem. Cvičím viac ako Ty, oveľa intenzívnejšie a tiež ma hnevá, že váha dlhodobo stojí. Ale viem, kde mám rezervy. Napríklad spánok. Koľko spávaš? A čo ješ? A ktoré obvody by si chcela zmenšiť? Lebo niekedy to naozaj nie je len o váhe.
Pekný večer xstrechx
]Už som mala aj 82 kg, necítila som sa zle, ale dobré to nebolo.
Mojím cieľom je aktívny život v zdravom tele. A ak sa mi raz podarí mať 53kg poteším sa.
Dôležité je žiť a nie prežívať.[

chilli
Posts: 72
Joined: 20 Oct 2008, 14:33

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by chilli » 24 Jan 2018, 21:22

Mam pas 78cm a stehna 60cm. Najma safaladka na bruchu ma hneva, chcela by som ju este odstranit, a stehna trochu zmensit, aby sa mi az tak nesuchali o seba, lebo je to velmi limitujuce na vyber oblecenia. No a v lete chodime na vysokohorsku turistiku, lezenie, tam je kazdy kilogram naviac velkou zatazou, takze by som chcela mat cez dovolenkovu sezonu menej kil aj kvoli tomu, aby som viac vladala. Tiez je mojim snom absolvovat trial beh na jeden kopec, ale s vyssou vahou beh do kopca neprichadza do uvahy. Povodne som sa tesila, ze takymto tempom ako som predtym chudla, s pridanym treningom, by som ten beh zvladla este tento rok. Lenze uz to zacina vyzerat ze nie je sanca to stihnut :-(
Spavam 8h denne, na toto si potrpim, dokonca aj moj sporttester mi to sleduje takze viem, ze aj ked je niekedy 1-2 dni vykyv, dalsie dni to dospim a dlhodoby priemer drzim presne na 8h. Trenovat viac pri rodine neprichadza do uvahy, ale takeho bezneho pohybu nemam uplne malo - dlhodoby priemer na netreningovy den mam 12tis. krokov a 23 poschodi. Stravujem sa 3x denne, sledujem si BTS aj KJ, medzi tymi 3 jedlami mam niekedy kus ovocia alebo zeleniny, vzdy si dam asi tyzden kedy vsetko vazim, zapisujem, potom nejaky cas (mesiac-dva) nie, dlhodobo mi to takto fungovalo, podla vazenia a jedalnickov viem ze som stravu nezmenila. Ranajky mam 7:00, obed 12:30 a veceru okolo 19:00, spat idem 22:30, rozmyslam ci este ta vecera nemoze byt prilis neskoro, jedavam vtedy aj sacharidy (mam vsetky tri jedla s priblizne rovnakymi pomermi BTS, nedavam si vecer menej sacharidov) - len nechapem ze bez sportu to nevadilo a so sportom odrazu vadi? Ked prave sport by mal pomoct spracovat sacharidy... Kvoli treningom stravu nemenim, nic nepridavam, len ked idem behat tak si jedlo casovo posuniem tak aby som nejedla prilis kratko pred behom, lebo potom mi je zle pri behu. Kamoska mi nasadila chrobaka do hlavy, ona pekne schudla cez 20kg len tym ze nejedla po piatej, tak mi odporucala dat si veceru skor a potom uz nejest, ale ked zjem rovnake mnozstvo kalorii tak je asi jedno ci o piatej alebo o siedmej.

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by škovránok » 25 Jan 2018, 04:30

Ahoj chilli, si veľmi disciplinovaná, k športu veľký xclapx a môj obdiv, v žiadnom prípade sa ho nevzdávaj. Ja by som ešte skúsila, deň v ktorý športuješ, nahodiť do kalorických príjem aj výdaj, a potom vážiť potraviny, skús vydržať mesiac, malo by sa ti prejaviť na váhe a mierach.
Ak nepomôže, zostáva výživový poradca, alebo tréner, nájsť nejakého ale fakt odborníka. S tým nejedením po 17hod. by som neexperimentovala, spomaľuje metabolizmus.
Ja chcem poprosiť o radu, a dovolím si v Tvojom chlieviku, ako znížiť obvod lýtka :roll: , dnes si idem kúpiť motivačné vysoké čižmy, chýba mi zapnúť 3cm, moja túžba po 30 rokoch toothsmile .
Želám pekný deň všetkým ahojte

chilli
Posts: 72
Joined: 20 Oct 2008, 14:33

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by chilli » 28 Jan 2018, 22:28

skovranok, ja som schudla pekne, 20kg, ale obvod lytka -2cm :-( neviem co s tym, tiez mi vysoke cizmy nehrozia. Mam svalnate lytka a ani ked som bola tucna, nemala som na nich moc tuku, takze som z nich ani neschudla, ale ten sval neodstranim (no zase sa mi paci ze sa mi tam netrasie slanina, aspon nieco toothsmile )
Idem zapisovat prijem aj vydaj cely mesiac, bez toho sa asi nepohnem, a pozriem asi aj nejaku sportovu kliniku, nech mi spravia merania a odporucia co dalej, nepaci sa mi to takto, som strasne demotivovana :-(

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by škovránok » 29 Jan 2018, 20:24

Ahoj chilli, a aký máš obvod lýtka, ak to nie je tajomstvo? brxe O tej klinike popíš prosím viac, by ma to zaujímalo. dobrú noc toothsmile

chilli
Posts: 72
Joined: 20 Oct 2008, 14:33

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by chilli » 01 Feb 2018, 21:48

Mam obvod 41cm, lenze nohu velkosti 36 a pri takej velkosti sa vacsinou rata s ovela mensim obvodom :-(

škovránok
Posts: 1275
Joined: 17 Jun 2012, 17:25

Re: Ked sportujem nechudnem

Post by škovránok » 03 Feb 2018, 06:08

dakujem :D

Post Reply