Houmi zbiera recepty

Diskusia o tom, čo variť, piť, jesť. V tomto fóre sa prevažne diskutuje o receptoch, čo komu chutí, čo radi varíme.
User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 08 Oct 2020, 06:25

Amanda, ja podla času varím akurát ryžu a vajcia.... a ešte keď pečiem chlebík, lebo tam je to dôležité.... :-)
Ale ostatné, ako píšeš ty... od oka... a veru, k PC sadnúť pri varení je nebezpečné :-D
Prepeličie vajíčka som ešte nejedol.... :-( každý vraví, že sú super.... hmmm, akosi sa mi do nich nechce.
Mam k nim akesi zábrany. Niečo ako k žabím stehienkam.. tiež každy hovorí, aké je to jemné mäsko... ale tiež som ich z rovnakého dôvodu ešte nejedol...
Ale raz to príde... :-)

Jaro, tiež veľmi rád podobne experimentujem, dokonca si robievam niečo veľmi podobné ako to máš na tom tanieri ty... :-)
Vyzerá to super.... :-)

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Houmi zbiera recepty

Post by amanda.k. » 08 Oct 2020, 06:39

žabacie stehienka chutia ako kuracina..ryžu varím kým nevyvre voda zrovna som včera mužovi varila k srdciam...berieme z lidla takú xxl basmati lebo muž nerád aby sa lepila ..napr. žraloka som nejedla dcéra vravela že moc olejovito či ako chutí..a asi by som nevedela ustricu a dcéra v brne bola na ochutnávke hmyzu :roll: ..no sestra bola v japonsku kedysi niekde v rodine a tiež jej niečo ponúkali už neviem čo či hmyz či oko z čohosi ...a neviem už či sa z toho nejak vykrútila lebo zas tam že si treba vážiť keď vás pozvú do rodiny..no napr. tresku a kyslé ryby neviem jesť čo ako by som bola presvedčená že je to zdravé /tá kyslá ryba treska asi ani nie samá majonéza/ no podľa času zaváram povedzme naposledy čerešne len tak bez nálevu 50 min na asi 98°C..teraz varím polievku z hovädzích nožín aj so špikovou kosťou a koreňovou zeleninou v tlakovom hrnci a pôjde do pohárov šrobovacích...keď budem mať ranné budem rada že mám niečo hotové na obed

User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 08 Oct 2020, 08:39

No, ja niesom fanúšik morských plodov.. a hmyz vôbec nie.... ale komu to chutí, prečo nie.. je to zdravé a je toho veľa :-D
Mńam, takú vývarovú milujem... ja som velmi polievkový týpek :-D

User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 28 Oct 2020, 06:50

Milujem zeleninu ako prílohu... medzi moje topky patrí:
Dusená mrkva :-)
Suroviny:
- 1kg mrkva
- 1PL výpek z pečeného kuraťa (u nás sa kura pečie len so soľou a živočíšnym maslom a pomerne často. Výpek je super, bolo mi ho ľúto vyhadzovať, a tak som si ho začal odkladať. Necham ho stuhnuť v chladničke, oddelim maslo od výpeku, roztopim každe zvlášť, výpek ešte presitkujem a nalejem do flaštičiek každé zvlašť...
Maslo použivam na chlebík, výpek do varenia :-) )
- 3 strúčiky cesnaku (zotreté alebo nakrájané)
- soľ, kurkuma, olivový olej

Postup:
Do hrnca dám olej. Mrkvu očistím, nakrájam na cca 1,5cm valčeky a pridám do hrnca.
Pridám všetky suroviny a trošku podlejem vodou. Prikryté dusím kým voda nevyvrie...
Mrkvička je mäkká a ako príloha ma plne uspokojuje :-)
Super príloha ku všetkému.... alebo stačí len posypať nastrúhaným syrom, pridať 2-3 olivy a super samostatné jedlo. :-)
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg

Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Houmi zbiera recepty

Post by dodoriven3 » 28 Oct 2020, 11:52

Houmi, ale aj Lenka,
že ten Lepník nie je práve najzdravší viem, preto aj ja sám ho jedávam, len veľmi, veľmi málo. Pýtal som sa manželky a ona presne presný recept nemá, a tak som sa rozhodol, že niekedy keď budeme robiť ten Lepnìk, tak to aspoň približne odvážim a potom predostriem.

User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 28 Oct 2020, 12:01

Dodo, teším sa na recept... Si ho nazvem "Dodov lepník" :-)

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Houmi zbiera recepty

Post by amanda.k. » 10 Nov 2020, 09:27

musela som vyšpekulovať ako si dať kačacinku...a nemať veľa mastného..celú kožu dobre 1cm hrubú som pokrájala mužovi na masť a oškvarky..ja mám mäsko a omáčku do ktorej som ešte dala piecť rajčiny..a redukovalo sa...

User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 10 Nov 2020, 10:05

Mňam, super.... :-) rajčinami si to len vylepšila....
samotné masko je v poriadku.... :-)
Ja trebárs k takymto jedlám milujem pečene hokaido... len tak na kocky nakrajane, možno len cesnak, soľ a olivovy olej....
a je to super príloha... :-)

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Houmi zbiera recepty

Post by dodoriven3 » 10 Nov 2020, 10:37

Aj ja mám rád k mäsu rôznu zeleninu, no musí jej byť tak primerane.

V minulosti som chodieval na jedno malé námestie si kupovať 100 %-tnú konskú salámu. Raz predajca mal nejakú veľmi drahú salámu a keď sa ho zákazník predo mnou pýtal, prečo je taká drahá, tak mu predajca, pretože bol vtipkár povedal, že je to kolibríčia saláma.
(Zákazník): Kolibríčia?
(Predavač): No je tam aj konina. Ale, jedna k jednej, s tým kolibríkom.
Naozaj.
Naozaj. Jeden kolibrík a jeden kôň.
toothsmile toothsmile toothsmile

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Houmi zbiera recepty

Post by amanda.k. » 10 Nov 2020, 20:43

aj ja ľúbim pečené hokkaidó ale som schopná celé zožrať..kupujeme skôr také menšie ale aj tak..asi by sa nemalo zjesť celé ?

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Houmi zbiera recepty

Post by dodoriven3 » 10 Nov 2020, 21:01

Máš pravdu Amanda, ja napríklad už u zrelých tekvičiek tie stonky nejem. toothsmile

User avatar
Ľubka S
Posts: 14045
Joined: 04 Sep 2009, 14:22

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Ľubka S » 10 Nov 2020, 22:38

thumb2
vek:57 vyska:155cm poc.vaha(12.5.09):71,4kg (12.11.09)63,1kg
28.2.2014 61,2kg 15.4.2014 56kg najnižšia váha 50,2kg
január 2016 60,5 kg
1.8.2018 zas 63 kg

Šťastie je cesta,nie cieľ.

User avatar
Houmi
Posts: 440
Joined: 19 Aug 2010, 14:14
Location: Brátyslava, nééé?

Re: Houmi zbiera recepty

Post by Houmi » 11 Nov 2020, 06:19

Amanda, aj ja mám s tým problem... Hokkaido je velmi nenažrané... alebo ja som nenažraný? :-)
V každom prípade si musim naberať kontrolovane, aby som ho fakt nezožral celé... :-) Tvárim sa, že je to pre celú rodinu :-D

Dodo, ked stonky dostatočne dlho pácuješ a dostatatočne jemne nakrájaš, tak by sa mali dať zjesť aj tie :-)

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Houmi zbiera recepty

Post by dodoriven3 » 11 Nov 2020, 06:35

Houmi, pri zrelej tekvici je stonka už drevnatá, ale máš pravdu, keď je človek dostatočne hladný, zje nie len stonky, ale aj kožené topánky. toothsmile

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Houmi zbiera recepty

Post by amanda.k. » 25 Nov 2020, 16:58

dnešný experiment: krevety varené /otravná robota to čistiť/ jogurt.. trocha orechového oleja..na jemné slížiky 1/2 cibule..jalapeňos + červená paprika ako obloha ..čo človeku chýba keď sa mu žiada kreviet či nejaký prvok alebo vitamín ?
Last edited by amanda.k. on 25 Nov 2020, 20:20, edited 1 time in total.

Post Reply