Houmi zbiera recepty
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Amanda, ja podla času varím akurát ryžu a vajcia.... a ešte keď pečiem chlebík, lebo tam je to dôležité....
Ale ostatné, ako píšeš ty... od oka... a veru, k PC sadnúť pri varení je nebezpečné
Prepeličie vajíčka som ešte nejedol.... každý vraví, že sú super.... hmmm, akosi sa mi do nich nechce.
Mam k nim akesi zábrany. Niečo ako k žabím stehienkam.. tiež každy hovorí, aké je to jemné mäsko... ale tiež som ich z rovnakého dôvodu ešte nejedol...
Ale raz to príde...
Jaro, tiež veľmi rád podobne experimentujem, dokonca si robievam niečo veľmi podobné ako to máš na tom tanieri ty...
Vyzerá to super....
Ale ostatné, ako píšeš ty... od oka... a veru, k PC sadnúť pri varení je nebezpečné
Prepeličie vajíčka som ešte nejedol.... každý vraví, že sú super.... hmmm, akosi sa mi do nich nechce.
Mam k nim akesi zábrany. Niečo ako k žabím stehienkam.. tiež každy hovorí, aké je to jemné mäsko... ale tiež som ich z rovnakého dôvodu ešte nejedol...
Ale raz to príde...
Jaro, tiež veľmi rád podobne experimentujem, dokonca si robievam niečo veľmi podobné ako to máš na tom tanieri ty...
Vyzerá to super....
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
žabacie stehienka chutia ako kuracina..ryžu varím kým nevyvre voda zrovna som včera mužovi varila k srdciam...berieme z lidla takú xxl basmati lebo muž nerád aby sa lepila ..napr. žraloka som nejedla dcéra vravela že moc olejovito či ako chutí..a asi by som nevedela ustricu a dcéra v brne bola na ochutnávke hmyzu ..no sestra bola v japonsku kedysi niekde v rodine a tiež jej niečo ponúkali už neviem čo či hmyz či oko z čohosi ...a neviem už či sa z toho nejak vykrútila lebo zas tam že si treba vážiť keď vás pozvú do rodiny..no napr. tresku a kyslé ryby neviem jesť čo ako by som bola presvedčená že je to zdravé /tá kyslá ryba treska asi ani nie samá majonéza/ no podľa času zaváram povedzme naposledy čerešne len tak bez nálevu 50 min na asi 98°C..teraz varím polievku z hovädzích nožín aj so špikovou kosťou a koreňovou zeleninou v tlakovom hrnci a pôjde do pohárov šrobovacích...keď budem mať ranné budem rada že mám niečo hotové na obed
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
No, ja niesom fanúšik morských plodov.. a hmyz vôbec nie.... ale komu to chutí, prečo nie.. je to zdravé a je toho veľa
Mńam, takú vývarovú milujem... ja som velmi polievkový týpek
Mńam, takú vývarovú milujem... ja som velmi polievkový týpek
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Milujem zeleninu ako prílohu... medzi moje topky patrí:
Dusená mrkva
Suroviny:
- 1kg mrkva
- 1PL výpek z pečeného kuraťa (u nás sa kura pečie len so soľou a živočíšnym maslom a pomerne často. Výpek je super, bolo mi ho ľúto vyhadzovať, a tak som si ho začal odkladať. Necham ho stuhnuť v chladničke, oddelim maslo od výpeku, roztopim každe zvlášť, výpek ešte presitkujem a nalejem do flaštičiek každé zvlašť...
Maslo použivam na chlebík, výpek do varenia )
- 3 strúčiky cesnaku (zotreté alebo nakrájané)
- soľ, kurkuma, olivový olej
Postup:
Do hrnca dám olej. Mrkvu očistím, nakrájam na cca 1,5cm valčeky a pridám do hrnca.
Pridám všetky suroviny a trošku podlejem vodou. Prikryté dusím kým voda nevyvrie...
Mrkvička je mäkká a ako príloha ma plne uspokojuje
Super príloha ku všetkému.... alebo stačí len posypať nastrúhaným syrom, pridať 2-3 olivy a super samostatné jedlo.
Dusená mrkva
Suroviny:
- 1kg mrkva
- 1PL výpek z pečeného kuraťa (u nás sa kura pečie len so soľou a živočíšnym maslom a pomerne často. Výpek je super, bolo mi ho ľúto vyhadzovať, a tak som si ho začal odkladať. Necham ho stuhnuť v chladničke, oddelim maslo od výpeku, roztopim každe zvlášť, výpek ešte presitkujem a nalejem do flaštičiek každé zvlašť...
Maslo použivam na chlebík, výpek do varenia )
- 3 strúčiky cesnaku (zotreté alebo nakrájané)
- soľ, kurkuma, olivový olej
Postup:
Do hrnca dám olej. Mrkvu očistím, nakrájam na cca 1,5cm valčeky a pridám do hrnca.
Pridám všetky suroviny a trošku podlejem vodou. Prikryté dusím kým voda nevyvrie...
Mrkvička je mäkká a ako príloha ma plne uspokojuje
Super príloha ku všetkému.... alebo stačí len posypať nastrúhaným syrom, pridať 2-3 olivy a super samostatné jedlo.
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
-
- Posts: 921
- Joined: 07 Mar 2020, 16:37
Re: Houmi zbiera recepty
Houmi, ale aj Lenka,
že ten Lepník nie je práve najzdravší viem, preto aj ja sám ho jedávam, len veľmi, veľmi málo. Pýtal som sa manželky a ona presne presný recept nemá, a tak som sa rozhodol, že niekedy keď budeme robiť ten Lepnìk, tak to aspoň približne odvážim a potom predostriem.
že ten Lepník nie je práve najzdravší viem, preto aj ja sám ho jedávam, len veľmi, veľmi málo. Pýtal som sa manželky a ona presne presný recept nemá, a tak som sa rozhodol, že niekedy keď budeme robiť ten Lepnìk, tak to aspoň približne odvážim a potom predostriem.
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Dodo, teším sa na recept... Si ho nazvem "Dodov lepník"
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
musela som vyšpekulovať ako si dať kačacinku...a nemať veľa mastného..celú kožu dobre 1cm hrubú som pokrájala mužovi na masť a oškvarky..ja mám mäsko a omáčku do ktorej som ešte dala piecť rajčiny..a redukovalo sa...
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Mňam, super.... rajčinami si to len vylepšila....
samotné masko je v poriadku....
Ja trebárs k takymto jedlám milujem pečene hokaido... len tak na kocky nakrajane, možno len cesnak, soľ a olivovy olej....
a je to super príloha...
samotné masko je v poriadku....
Ja trebárs k takymto jedlám milujem pečene hokaido... len tak na kocky nakrajane, možno len cesnak, soľ a olivovy olej....
a je to super príloha...
-
- Posts: 921
- Joined: 07 Mar 2020, 16:37
Re: Houmi zbiera recepty
Aj ja mám rád k mäsu rôznu zeleninu, no musí jej byť tak primerane.
V minulosti som chodieval na jedno malé námestie si kupovať 100 %-tnú konskú salámu. Raz predajca mal nejakú veľmi drahú salámu a keď sa ho zákazník predo mnou pýtal, prečo je taká drahá, tak mu predajca, pretože bol vtipkár povedal, že je to kolibríčia saláma.
(Zákazník): Kolibríčia?
(Predavač): No je tam aj konina. Ale, jedna k jednej, s tým kolibríkom.
Naozaj.
Naozaj. Jeden kolibrík a jeden kôň.
V minulosti som chodieval na jedno malé námestie si kupovať 100 %-tnú konskú salámu. Raz predajca mal nejakú veľmi drahú salámu a keď sa ho zákazník predo mnou pýtal, prečo je taká drahá, tak mu predajca, pretože bol vtipkár povedal, že je to kolibríčia saláma.
(Zákazník): Kolibríčia?
(Predavač): No je tam aj konina. Ale, jedna k jednej, s tým kolibríkom.
Naozaj.
Naozaj. Jeden kolibrík a jeden kôň.
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
aj ja ľúbim pečené hokkaidó ale som schopná celé zožrať..kupujeme skôr také menšie ale aj tak..asi by sa nemalo zjesť celé ?
-
- Posts: 921
- Joined: 07 Mar 2020, 16:37
Re: Houmi zbiera recepty
Máš pravdu Amanda, ja napríklad už u zrelých tekvičiek tie stonky nejem.
- Ľubka S
- Posts: 14045
- Joined: 04 Sep 2009, 14:22
Re: Houmi zbiera recepty
vek:57 vyska:155cm poc.vaha(12.5.09):71,4kg (12.11.09)63,1kg
28.2.2014 61,2kg 15.4.2014 56kg najnižšia váha 50,2kg
január 2016 60,5 kg
1.8.2018 zas 63 kg
Šťastie je cesta,nie cieľ.
28.2.2014 61,2kg 15.4.2014 56kg najnižšia váha 50,2kg
január 2016 60,5 kg
1.8.2018 zas 63 kg
Šťastie je cesta,nie cieľ.
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Amanda, aj ja mám s tým problem... Hokkaido je velmi nenažrané... alebo ja som nenažraný?
V každom prípade si musim naberať kontrolovane, aby som ho fakt nezožral celé... Tvárim sa, že je to pre celú rodinu
Dodo, ked stonky dostatočne dlho pácuješ a dostatatočne jemne nakrájaš, tak by sa mali dať zjesť aj tie
V každom prípade si musim naberať kontrolovane, aby som ho fakt nezožral celé... Tvárim sa, že je to pre celú rodinu
Dodo, ked stonky dostatočne dlho pácuješ a dostatatočne jemne nakrájaš, tak by sa mali dať zjesť aj tie
-
- Posts: 921
- Joined: 07 Mar 2020, 16:37
Re: Houmi zbiera recepty
Houmi, pri zrelej tekvici je stonka už drevnatá, ale máš pravdu, keď je človek dostatočne hladný, zje nie len stonky, ale aj kožené topánky.
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
dnešný experiment: krevety varené /otravná robota to čistiť/ jogurt.. trocha orechového oleja..na jemné slížiky 1/2 cibule..jalapeňos + červená paprika ako obloha ..čo človeku chýba keď sa mu žiada kreviet či nejaký prvok alebo vitamín ?
Last edited by amanda.k. on 25 Nov 2020, 20:20, edited 1 time in total.