Houmi zbiera recepty
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
To by mohlo byť super aj k pečenému mäsku....
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
dnešný experiment sa volá diviačí guláš ale ešte neviem ako sa to vyvinie..mäso chladené vyzeralo pekne /tesco..ale nie echt tesco ale akísi extra mäsiari/ no a varil sa ako normálny guláš iba miesto vody som podlievala ríbezľovým sósom a zemiaky išli iba 2 postrúhané ..v tlakovom hrnci mäso na cibuli /paprika,rasca drvená/ a na woku rajčiny papriky tie zemiaky cesnak majoránka..potom už len dať dokopy..moju porciu ešte posypať jalapeňos..vravela kolegyňa že tam mal byť jalovec..no nemám..mohlo sa trošičku dlhšie dusiť ale som od oka nevedela som koľko bolo na začiatku hodín škoda že nie je častejšie dostať takéto mäsko veď svine sú premnožené...
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Amanda, super... milujem divinu....
Len u nás sa velmi nevarí, jedol by som to sám... . Moje baby to veru nedaju ani do úst.....
Len u nás sa velmi nevarí, jedol by som to sám... . Moje baby to veru nedaju ani do úst.....
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
dnes idem variť hovädziu polievku so špikovými kosťami a jelenie stehno na spôsob sviečkovej ..a to som potom zbadala v tescu aj danielie stehno/boli sme na klasickom love lidl-tesco/ ono to stojí síce niečo viac ale aspoň raz /?/ za život snáď si môžem dovoliť ? boli časy keď sme jedli zapečený kaleráb gigant s tzv. cesnakovou klobásou či ako sa to volalo dnes nevidím ani jedno ani druhé v obchode...až teraz krátko pred dôchodkom si vieme aj trochu dožičiť aj niečo odložiť..takže polievka asi tak že prásknem mäso a koreňovú zeleninu a nové a celé korenie a bobkový list do tlakového hrnca podlejem trochou ríbezľového spodku z vína..a jeleň tak isto koreňová zelenina a všetko ako polievka ale asi menej tekutiny do druhého tlakového a potom sa asi smotana s trochou múky dá do jeleňa...ja varím že ako keď picasso maľuje..nik nevie ako to dopadne a čo to chcelo byť zatiaľčo môj muž je naučený že sa musí dodržať technologický postup pri varení /má na to školu/ ja som nie zaťažená odborným vzdelaním čiže od buka do buka ..takže kukučka zakukala 6 hod. a teraz koľko robiť polievku..a koľko jeleňa...vôňa ide z kuchyne dobrá...takže po otvorení jeleňa som žbrkla trocha marhuľovice provensálske korenie 4 malé jabĺčka rozvariť a šľahačku s múkou na zahustenie... niekomu by tam chýbala asi slanina no nebol v tomto žiaden ani olej...i keď slušný človek by asi mäso obšľahol na oleji...
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
takže pozerám 13.12. som varila tú hovädzinu a ešte je mäso na balkóne ale bez zeleniny a vývaru..a je sa s jablkovým chrenom ...a dnes som bola nútená spracovať mrkvu čo som myslela že bude na šalát ...takže niečo ako cimes mrkva na oleji podliata ríbezľovýn vínom a vydusená zas na olej a trocha brusníc a citrónovej šťavy a žbrk škorice lebo či nie je cimes od zimt ?...jablkový chren máme len postrúhané jablká a chren v pohárikoch na balkóne nijako neupravované tepelne...
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
tohoročná kapustnica mi pripadá najlepšia akú som kedy jedla..1 vedierko kapusty..1 pohár dubákov taky guľatý od uhoriek proste veľa...huby extra kapusta extra zaliata ríbezľovým vínom varíme..ktovieako dlho...a potom dokopy a 2 šľahačky s múkou rozmiešanou prevariť ..a náhly popud zvyšok sušených sliviek ešte tam vraziť... hej 3 kompotóvé misky som zožrala dnes a vidličkou.../zvyšok sósu vypila/..kapustnicu jem len na vianoce a snáď 1/4 storočie som nejedla s klobásou a mäsom no kedy bola firemná kapustnica nepamätám..
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
a dnešný experiment sa volá kapor na ružovo...ríbezľové víno a zlaté hrozienka..pečené kým nie je málo tekutiny
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
a dnes ráno kým je muž v robote varím novú kapustnicu..ibaže šľahačky v chalupe niet musí byť zahustené mlieko iba...akosi sa takmer minula ..skvelý "vyprošťovák"
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
dnes ..údené krevety na avokáde roztlačenom so šťavou z citróna a 2 strúčikmi cesnaku + jalapeňos..(údené lebo nemali iné iba teda v náleve).. a kde máme houmiho ?
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
Amanda, tu som... kuk
No, ja som si včera spravil také zdrave rizoto. z pohánky...
Den voprad som si namočil hrsť ciceru a hrsť malej bielej fazule.....
Na druhy den som vodu zlial, cicer s fazulou dal varit. ked voda začala vrieť, tak som ju vylial, prepláchol a dal čistu vodu...
Takto som sa zbavil velkeho množstva purínu, ktorý sposobuje nafukovanie...
Strukoviny som varil 45 minut, vypol vychladol.
Zatial som si pripravil pohánku.... Ja ju mioerne posolím, zalejem vriacou vodou a nechám mimo sporáka dôjsť... väčšinou je za 35-40 minut hotova...
V hrnco som si penil cibu%lku, pridal uplne nadrobno nakrajanu mrkvičku, opražil som ju, pridal som strukoviny, a po chvilke som pridal mletu červenu papriku a zalial vriacou vodou.... nechal som pomaly vyvrieť vodu a pridal som uvarenu pohánku a dobre zamiešal....
A supeeer... aj manželke chutila a to nemá rada chuť pohánky...
No, ja som si včera spravil také zdrave rizoto. z pohánky...
Den voprad som si namočil hrsť ciceru a hrsť malej bielej fazule.....
Na druhy den som vodu zlial, cicer s fazulou dal varit. ked voda začala vrieť, tak som ju vylial, prepláchol a dal čistu vodu...
Takto som sa zbavil velkeho množstva purínu, ktorý sposobuje nafukovanie...
Strukoviny som varil 45 minut, vypol vychladol.
Zatial som si pripravil pohánku.... Ja ju mioerne posolím, zalejem vriacou vodou a nechám mimo sporáka dôjsť... väčšinou je za 35-40 minut hotova...
V hrnco som si penil cibu%lku, pridal uplne nadrobno nakrajanu mrkvičku, opražil som ju, pridal som strukoviny, a po chvilke som pridal mletu červenu papriku a zalial vriacou vodou.... nechal som pomaly vyvrieť vodu a pridal som uvarenu pohánku a dobre zamiešal....
A supeeer... aj manželke chutila a to nemá rada chuť pohánky...
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
- Lenka6
- Posts: 1640
- Joined: 02 Jul 2010, 17:31
- Location: Brodské
Re: Houmi zbiera recepty
Pohánka má svoju špecifickú chuť Aj ja som si kúpila balík, tak sa inšpirujem potom Tvojim receptom
- Houmi
- Posts: 440
- Joined: 19 Aug 2010, 14:14
- Location: Brátyslava, nééé?
Re: Houmi zbiera recepty
ano, má.... ja ju mam velmi rád... ale komu nesadne, tak ju mať rád nikdy nebude....
Ja ju milujem aj s makom....
pohánku uvarim, ako nižšie... zovreta voda, zalejem, čakám...
potom v hrnci spenim maslo, pridám 1PL medu, mlieko a mlety mak. Niekedy pridam aj nejake orechy nahrubo nasekane.....
Prevarím, vsypem pohánku, premiešam a dam do mištičiek vychladnuť... robim množstvo cca 6-7 kompotovych mištičiek, tak ta 1PL medu nieje na to množstvo vela
Ja ju milujem aj s makom....
pohánku uvarim, ako nižšie... zovreta voda, zalejem, čakám...
potom v hrnci spenim maslo, pridám 1PL medu, mlieko a mlety mak. Niekedy pridam aj nejake orechy nahrubo nasekane.....
Prevarím, vsypem pohánku, premiešam a dam do mištičiek vychladnuť... robim množstvo cca 6-7 kompotovych mištičiek, tak ta 1PL medu nieje na to množstvo vela
50 rokov, 181cm, aktuálne 157,0kg (max. váha 180,1kg 26.12.2017),
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
27.7.2020 - 171,2kg * 26.10.2020 - 158,4kg * 21.12.2020 - 157,0kg
Už som schudol 23,1kg.
Cieľ: Nebáť sa sadnúť si na plastovú stoličku. :-)
- Lenka6
- Posts: 1640
- Joined: 02 Jul 2010, 17:31
- Location: Brodské
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
dnešný experiment...surový tuniak..citrónová šťava wasabi s jablkovým chrenom...som bola prekvapená aký je mäkký že sa dobre dá jesť...no včera údené krevety s avokádom /do avokáda cesnak cibuľa /..už si ma pamätá v kauflande predavač na rybách
-
- Posts: 4489
- Joined: 07 Oct 2012, 13:06
Re: Houmi zbiera recepty
a houmi keď ja varila som strukoviny tak cez noc namočiť a ráno v tlakovom hrnci trvá to kratšie a nemusíš sa zaoberať tým či uteká alebo čo..ale už dávno som nevarila nemám nad sebou