Prosim si doliat trosku nadeje...

Tu si môžete držať osobné prehľady o zhodených kilách, zaznamenávať priebeh chudnutia, úspechy, neúspechy.
Post Reply
Ahoj
Posts: 1
Joined: 29 Apr 2023, 08:24

Prosim si doliat trosku nadeje...

Post by Ahoj » 29 Apr 2023, 08:32

Ahojte,
Mam 42rokov, 163cm a neskutocnyvh 117,5kg. Som zdesena. Ako mnohi, aj ja som v soku, co som si to urobila. Vzdy som vela sportovala, vaha sa drzala okolo 60kg... No nic.
Chcem to uz konecne definitivne dat do poriadku, ale obavam sa hlavne previsnutej koze (na plastiku asi nenaskrabem 🙈)
Prosim Vas, je tu niekto, kto presiel niecim podobnym a s dobrym vysledkom (vyzera dobre, nie neforemne) aj po tak velkom schudnuti a vo veku nad 40 (chcela by som to dat spat na povodnu vahu, znovu si uzit beh a strecing bez brucha 😊) ?
Dakujem

amanda.k.
Posts: 4489
Joined: 07 Oct 2012, 13:06

Re: Prosim si doliat trosku nadeje...

Post by amanda.k. » 01 May 2023, 05:24

Kedysi misela schudla z asi 120 na 60 daj si hľadanie a autor.,..ale už sem nechodi

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Prosim si doliat trosku nadeje...

Post by dodoriven3 » 02 May 2023, 06:16

Ahoj,
žiaľ, nemám pre Teba dobré správy. Pri takom veľkom schudnutí ako plánuješ, tam ovísajúca koža zostane.
Cez to všetko Ťa ale chcem naviesť na čo najskoršiu zmenu životného štýlu, (teda nie dieta od do a dosť), no pomalá, ale trvalá zmena Tvojich životných návykov, lebo:

1, Čím dlhšie to budeš odkladať, tým väčšia pravdepodobnosť, že si tučnotou zničíš pečeň, pankreas atp.
2, S pribúdajúcim vekom je chudnutie stále ťažšie a ťažšie.
3, S pribúdajúcim vekom aj tie prajavy ovisnutej kože budú väčšie a väčšie.

Pri pomalej, no komplexnej zmene životného štýlu, práve pribudnuté svalstvo Ti zabezpečí, že to nebude ešte horšie.
Inšpiruj sa preto momentálne Kuku a Zdenkou, ktoré úspešne vedú taký dlhodobý boj a poriadne si posilni motiváciu a začni.

Ak nebudeš vedieť, pýtaj sa.

aeon
Posts: 7
Joined: 20 Mar 2022, 14:38

Re: Prosim si doliat trosku nadeje...

Post by aeon » 03 May 2023, 00:02

hej, mam 43, 158cm a 2018-2023 zo 122 (a viac, ale to mi uz vaha nechcela odvazit) na 53kg
treba chudnut tak, aby si striedala obdobia chudnutia so stabilizacnymi, aj kvoli vnutornym organom, aby to nebol pre telo sok, aj kvoli vytvoreniu a ustaleniu navykov, aj kvoli elasticite koze, aj kvoli psychike, lebo jedno je schudnut, druhe si preladit vnutorny obraz seba na stihlost, zvyknut si na nu a najma sa stotoznit s nou tak, ze ak aj priberies naspat dajme tomu 5kg, spusti sa ti vnutorny alarm a stopnes priberanie, uz ti je neprirodzene vidiet sa tucnu
celkovo udrziavanie hmotnosti je jednoduchsie ako chudnut tie kvanta tuku, pokial mas dobre nastaveny zivotny styl, pokial to mas opacne, viacmenej skor ci neskor spadnes do toho znovu
ja som zacala cvicit uz pri 122kg, styri roky cvicim kazdy den plus posledne dva roky bicyklujem denne 20km na hradzi, celorocne, koza na bruchu nie je ovisnuta, da sa to, ale musis na to mysliet od zaciatku, spevnovat postavu cvicenim a striedat obdobia chudnutia, aby sa koza prisposobovala, je to niekolkorocny beh na dlhu trat, ziadny zazracny zlepsovak nefunguje, len trpezlivost
ak aj mas pocit, ze pod tukom nie je vidiet svalstvo, ver, ze tam je, kazdodennym cvicenim dlhe roky ti spevni postava, ale vidis to az pri nizsom % tuku
kaloricky deficit funguje v kazdom veku, je to skor o discipline a pevnej voli, ak si zacnes hovorit, ze to bude tazsie lebo vek, tak si tu motivaciu zbytocne beries dopredu, je to blbost, dokazes schudnut aj celeho jedneho cloveka, pokial chces

dodoriven3
Posts: 921
Joined: 07 Mar 2020, 16:37

Re: Prosim si doliat trosku nadeje...

Post by dodoriven3 » 05 May 2023, 07:42

Ahoj,
to čo písala Aeon, je spôsob, ktorý som zastával, keď som vstupoval na tieto stránky. Nikdy som ale nenašiel nikoho, kto by tento spôsob chudnutia, (pri tak veľkom schudnutí) zastával, tobôž ho aj absolvoval. Teraz o tom počujem (teda čítal som prvý raz). (Nedokázal som to ani ja, a to dokonca ani z percentuálne menšieho chudnutia, no je pravda, že som zrovna mal proti sebe niekoľko ťažkých, špecifických prekážok). Viem si ale celý ten proces predstaviť, a preto dávam pred Aeon klobúk dole.

Chce to naozaj nájsť si vlastný spôsob a dôsledne sa mu venovať, lebo aj keď je to teoreticky najjednoduhší spôsob chudnutia, (ubrať -vylepšiť totálne minimum, a potom si na to zvyknúť a až potom zas ubrať len to minimum), prakticky je to presne naopak. Je totiž nesmierne ťažké nepodľahnúť a udržať si motiváciu, keď jednoznačne nevidíš naplno všetky výsledky toho snaženia a Tvoj hlavný cieľ je roky vzdialený.

Pokiaľ teda nemáš ešte také zdravotné problémy, ktoré by Ťa nútili to chudnutie urýchliť, tak by to určite stálo za to, sa na to dať.
Treba sa potom pozorovať nielen na váhe, ale aj na meraných obvodoch tela. Ale najhlavnejšie je, si vytvoriť motiváciu založenú na radosti z postupného vylepšovania seba, aj svojho tela.
Byť jednoducho stále viac a viac zdravšia a šťastnejšia.
Budem Ti držať palce.

Post Reply